Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Sziasztok!
Ezt kellene lefedni. A zolddel jelolt teruleteken kellene max savszelesseg es lefedettseg.

Ahol feher csikok vannak sarga pottyokkel, azok ott ajtok.
Elvileg teglafalakrol beszelunk, de meg az is lehet, hogy beton. Holnap megtudom biztosan.
A 10 m"2-es es a 34-es kozott gipszkarton van.
A zolddel jelolt teruleteken maximalis lefedettsegnek kell lennie maximalisan lehetseges savszelesseggel.
Itt kb. abrazoltam az osszes eszkozomet, es az elkepzelt halozati topologia. Azt meg nem tudom milyen klimak lesznek (lehet azokban is lesz wifi, illetve a huto is wifis, meg a Smart Hub-ra is csatlakozik jo par cucc, igaz az zigbee fokent).
Szobankent 1 db
- GLi.net Flint 2
- ASUS TUF-AX4200
- Cudy WR3000
-ben gondolkozom.
Koszi! -
cs.zs.
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szia,
Multibitnek a 99343 hsz-ben teljesen igaza van. Mi 2019 év végén csatlakoztunk be a Telekom optikai hálózatába, Sagemcom F@st 5670 MT
routert kaptunk tőlük
(a gyártó nem tudhatta, magyarul ez milyen szépen fog csengeni).
Közel 4 éve megy éjjel-nappal, sosincs kikapcsolva.
A 99336 hsz-ben láthatsz egy képet, nekem a házam sarkába került. A házamban van egy vastag téglafal vasbeton koszorúval, és azon nem szeret olyan messziről átszórni. Nagy valószínűség szerint ha a házam közepén lenne elhelyezve, megenné az egész 100 nm-t egyedül, reggelire.
Ez egy nagyon jó cucc ! [kép] [kép] [kép]
Van neki 2 db USB aljzata is, ahogy óhajtod, és 2,5 Gigabites kimenete is. 2,5G-t fogadó routerek többnyire 100.000 Ft felett szóródnak, akárhogy is hívják őket. 99344 hsz-ben ott az ajánlás, Asus GT-AX6000, 115.000 Ft-tól.
Ha viszont csak néhány 10.000 Ft-ban gondolkodsz (ezt tettem én is), akkor 1 gigabit bemenetű eszközöd lesz. Ha 1000/1000 sebességet köttetsz, akkor elég is.
Nálunk a Sagemcom routerről 5 GHz-en 1500-1600-1700 / 1000-1100 Megabit mérhető.
2,5 gigabitet (ha lenne) kábellel hiába veszünk ki belőle, mert manapság a legtöbb (olcsó)eszköz 1 gigabitet tud kezelni, és akkor a másodlagos router által ennyi lesz kiszórva is. [kép] [kép] [kép] [kép]
Szóval először is találd ki hol lenne a legjobb helye a szolgáltató által kapott cuccnak,
és simán előfordulhat, hogy -a switch-en kívűl- semmi másra nem is lesz szükséged! -
blakey
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
Multibit
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Miért veted el a szolgáltatói HGW használatát? Mostanában elég jó eszközöket ad a Telekom. Ha nincsenek extra igényeid, tehetsz vele egy próbát. AX wifi-je van, állítólag nagyon jó.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

routert kaptunk tőlük
Gubek-Einste
Dr.NX