Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• devil-k

nagyúr

válasz dkess #90374 üzenetére

Köszönöm szépen a hosszú választ és az eddigi segítséget is! Ismételten! :R

Őszinte leszek: 155.000 Ft-ot kiadni egy routerért… számomra ez too much, főleg annak a függvényében, hogy nem is biztos, hogy le tudja fedni az egész házat (ez azért köztudott). Ehhez még hozzá jönnek a Cat7 S/FTP kábelek (amiből kell 350 méter!), keystone aljzatok, rack szekrény, switch, patch panel, szünetmentes, mesh, patch panel keystone… stb.

És ezt mind azért, hogy elmondhassam, hogy rendelkezek ax szabványú wifivel és a PC-mben van egy 2.5 Gbe interface.’Félreértés ne essék, én nem ezeket a technológiákat vonom kétségbe és állítom, hogy szar, mert ez nem igaz. De amennyibe kerül ez a beruházás most 2021-ben, ahhoz képest ez egy abszolút felesleges dolog számomra, nem éri meg fiskálisan kiépíteni. A legújabb iPhoneom van (12 Pro Max) és Mac Mini 2020, mind a két eszköz tudja már az AX wifi szabványt, de csak ezért a két eszközért nem építenének ki ilyen hálózatot. Amiket letöltök filmeket, kb 100 GB-osak, nagyon hamar lepötyögtek eddig is a 1 Gbps neten. Nem mozgatok itthon több terrabyte adatot se LAN-on, se WAN-on. Nincs értelme, átalakulóban vannak ezek a szokások is. Ha mondjuk olyan piri pénzért lehetne hozzájutni ezekhez az eszközökhöz, mint most az AC vasakhoz, egy percet nem gondolkoznék az ez irányú fejlesztésen, had szóljon. De még a Netflix sem tol magából tömörítetlen tartalmakat, hogy kelljen oda a brutál eszközpark.

És abban is biztos vagyok, hogy valakinek ezek a dolgok elengedhetetlenek pl. a munka miatt, de nekem nem szerencsére.

BB9000
    Erről van szó.

Új hozzászólás Aktív témák