- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
godjopet #90289 üzenetére
Az én javaslatom a következő, bár kétségtelenül a (nem túl reális) keret fölött van:
Asus AX56u router.
Ehhez csatlakoztatsz egy külső HDD-t, amelyről nézhetőek a filmek.
A filmek pedig akár úgy is odakerülhetnek, hogy magán a routeren futó DownloadMaster tölti le őket.Ezt pedig a szintén a routeren futó OpenVPN szervert elérve vezérelheted, de ezen keresztül akár másolhatsz is ide, és nem mellesleg távolból felügyelheted édesanyád rendszerét.
A TeamViewert pedig el lehet felejteni erre a célra -- nagyon nem erre való.
MaCS
-
dkess
őstag
válasz
godjopet #90289 üzenetére
Virágbolt=torrent. Ez annyira azért nem "titkos-szleng" - használja boldog-boldogtalan. Már én is - pedig nem vagyok egy "torrent-huszár" (routeren, NAS -on nem is ment torrent soha).
Az a Synology új korában volt 40 pénz vagy 5 éve. Tudom, én is akkor vettem újan ... Használtan 20K fölött nem nagyon szoktam már látni ...
Stream -elésre érdekes módon a TP-Link -el pozitívabb tapasztalataim vannak (igaz AX50 -el: [link] ) . Volt nálam huzamosabb ideig egy Asus AX82U - azon csak próbaként próbáltam torrent -et meg médiaszervert beállítani, de mindkettő fail volt. Igazából, ha belemerültem volna, akkor lett volna megoldás, de akkor (sem) egyik sem érdekelt annyira.
Érdekes módon a mobil app -ot még "informatikai analfabéták" - tágabb családi körömben idős szülők (ugyanaz a korosztály, mint Nálad) vagy éppen húgomék - proaktív módon nyomogatták meg állítgatták, hogy az állam kb. a földön koppant. Azaz baromi intuitív. Az Asus-é meg "csili-vili", de azt annyira nem erőltették ... Érdekes kísérlet volt. Valamint a TP-Link -nél akár több router egyidejű (egy TP-Link ID alatt) kezelése gyors, könnyű. A Deco app is kb. ugyanez a kategória. Azaz távoli menedzseléshez is a TP-Link a jobb - Asus igazából csak, ha egy LAN -on vagy a routerrel ...
AX20 -nál az USB2 miatt "fázom" csak kicsit. Nem is a sebessége miatt - az annyi amennyi - hanem hogy jóval kevesebb áramot tud adni a rákötött HDD -nek. Mondjuk amennyiben egy 2,5" -os sima HDD vagy külső tápos megoldás lenne, akkor valószínűleg nem lenne gond.
Azaz pláne figyelembe véve a pénzügyi keretet inkább arrafelé mennék, hogy router csak SMB megosztás és médiaszerver legyen. Torrent meg akkor laptop - gondolom seed arány nem számít (azaz letöltés és routerre felmásolást követően ki lehet kapcsolni). Akkor az AX20 jó lehet ... Amennyiben meg torrent is kellene, akkor sajnos Asus alapon jobban bele kell nyúlni a zsebbe ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest