Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
godjopet
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Igen, ez lett volna a cél, hogy maga a router kezelje a torrenteket, hiszen jelenleg laptopról fut a torrentkliens. Úgy tűnt viszont, hogy ez vagy "mókolással" (Padavan), vagy pedig DM-mel rendelkező routerekkel működne csak, amik általában drágábbak mint amit én rászánnék - pontosabban amit rászánnék felárként hogy ne laptopról kelljen futtatni a torrentklienst.
Gyorsan kellett valamit kieszközölnöm, így tegnap vettem egy használt Asus RT-AC85P AC2400-et egy tizesért. Kipróbáltam, a médiaszerver része jónak tűnik, beolvastattam vele 2 TB filmet/zenét, másik helyiségből is szaggatásmentesen játssza a FHD~10 Mbps filmet wifin, sőt még bele is lehet rendesen tekerni.
Azt még nem próbáltam, hogy az otthoni hálózat másik készülékén futtatott letöltést lehet-e egyenesen a routerhez csatlakoztatott HDD-re irányítani, de gondolom legfeljebb csak a Sambát kell beállítani hozzá(?)Ha ez így működne, az már teljesen megfelelne nekem, remélem fog is. Nem nagy probléma hogy nem a router kezeli a torrentklienst, tényleg minimális használatról van szó, saját célra nyilván más lenne az elvárásom. A lényeg, hogy a távoli elérés megy több helyről is az otthoni hálózaton és nem kell hozzá bekapcsolva lenni a laptopnak.
A Teamviewert amúgy csak arra használom, hogy átvegyem muter gépe felett távolról az irányítást ha valamit mókolni kell rajta, vagy mondjuk egy letöltés elindításához, szóval nem értem hogy mire gondolhattál, hogy nem erre való...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Automobilista 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- A KINCS! Zsír Dobozos HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -50% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- 100/100 - 0 Perc! WD BLACK SN850X 4 TB NVME SSD!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Gubek-Einste
Dr.NX