Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pomk

őstag

válasz dkess #89434 üzenetére

Csak a webes felületet tudom használni, iOS készüléket használok.
    Az oldal alapján ezt látom:
    Cell6
    Cell Identifier 1163014
    System Subtype LTE
    PCI 42 (14/0)
    Bandwidth 10 MHz
    EARFCN 6350
    Maximum Signal (RSRP) -61 dBm
    DirectionNW (295°)
    Max / Avg DL Speed 29 Mbps / 23 Mbps
    First Seen 2019. febr. 26., K
    Last Seen 2021. ápr. 10., Szo
    Bandwidth*10 MHz
    Uplink Frequency 852 MHz
    Downlink Frequency 811 MHz
    Frequency Band EU Digital Dividend (B20 FDD)

Cell7
    Cell Identifie r1163015
    System Subtype LTE
    PCI43 (14/1)
    Bandwidth20 MHz
    EARFCN 6350
    Maximum Signal (RSRP) -69 dBm
    DirectionSE (136°)
    Max / Avg DL Speed 37 Mbps / 37 Mbps
    Max / Avg UL Speed 6 Mbps / 6 Mbps
    First Seen 2019. aug. 11., V
    Last Seen 2020. szept. 27., V
    Bandwidth*10 MHz
    Uplink Frequency852 MHz
    Downlink Frequency811 MHz

Cell8
    Cell Identifier 1163016
    System Subtype LTE-APCI44 (14/2)
    Bandwidth 20 MHz
    EARFCN 6350
    Maximum Signal (RSRP)-63 dBm
    DirectionNE (34°)
    Max / Avg DL Speed 6 Mbps / 6 Mbps
    First Seen 2019. febr. 28., Cs
    Last Seen 2021. febr. 26., P
    Bandwidth *10 MHz
    Uplink Frequency 852 MHz
    Downlink Frequency 811 MHz

Remélek ezek a számok mondanak valamit. :)

Lefedettség:

Ez gondolom jónak minősül ha Herenden az egyik jobb oldalon található utcáról van szó?

A lakásban ahonnan költöztünk a routerre vezetékesen volt rákötve a Playstation és a Synology NAS. TV esetén is gondolom indokolt ha a beépített Netflix klienst használom. Ezen kívül a többi eszköz WiFi lenne (iPhoneok, iPadok, stb.). Ill tervezem egy egyszerűbb okos otthon kiépítését is pár alap kiegészítővel (izzók, konnektorok, szenzorok), így azok számára is WiFi kell majd. Elgondolkodtam még robot fűnyíró használatán is, annak viszont nem tudom kell-e állandó WiFi kapcsolat, de azért jó lenne ha a kertben is lenne lefedettség. 800m2 (40 x 25m téglalap) a telek mérete, a ház az utcafronton van a 25mes oldal jobb sarkában. VoWiFi vagy VoIP nem szükséges.

AC/AX? Amennyire futólag utána olvastam, elég a jelenlegi AC mód. Győzzetek meg az ellenkezőjéről ha nem. :)

Gigabit LAN? Ezt gondolom a hálózat sebessége meghatározza, ugye? Ha alkalmas rá, miért ne?

Stick-es router? Ilyet nem szeretnék, mert ha jól értem ezt állandóan be kell dugni egy laptopba. Olyan routert szeretnék ami akkor is otthon marad ha nekem pl. a laptoppal együtt el kell mennem. Hamarosan kivezetik az állandó home office-t nálunk, így be kell járnom az irodába, a családnak viszont ekkor is kell majd a net napközben. Hagyományos, fix routert szeretnék. Viszont a jobb tulajdonságok amit fent említettél lehet érdemes lenne ezen a vonalon elindulni? Ebben az esetben elég, ha a stick-et egy hagyományos USB-s töltőre dugom és azzal a konnektorba (vagy egy USB hosszabbító kábellel)? Így akár "fixé" válhat ez is.

A SIM-es és külső routerek ha jól értettem a 23 / 37 / 6 letöltési sebesség miatt nem indokolt, ugye?

Köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák