Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• g.Viktor

csendes tag

válasz dkess #88070 üzenetére

csak az a 3 szoba amihez szoba van írva, a nem feliratozottak wc, fürdő, előtér és spájz.

Az 1-es és 3-as szobában az STB-ok vannak csak LAN-on a TV-k Wifin lógnak, 1 pc közvetlen a HGW mellett van, a másik pc szintén az 1-es szobában van, és itt van fixen egy laptop amit csak munkára használok így az is WIFI-n van és nem is akarom LAN-ra kötni.

A középső szobánál a nyitás a falon az egy 2 szárnyas dupla ajtó (fal külső és belső síkján is van 1-1 ajtó).
    A 3-as szobában az utp a két szoba közti falnál jön le, nagyjából a fal közepénél, a képen az ajtótótól lefelé (kb a szélességet jelző nyílnál, csak közvetlenül a fal tövében), ez van most az STB-be dugva és nincs is ráhagyás a padon így az ablakig nem tudom elvinni.

A WC-ben (folyosó fölött, konyha melletti helység) még ennek a nem épp acélos szolgáltatói eszköznek is van egy kis jelfoszlánya, ezért gondoltam, hogy egy komolyabb router akár a konyháig is képes lehet jelet adni.

Árban el tudok menni 30-40K-ig.

Bár a jelenlegi net sebesség nem igényli, de én inkább AX-es eszköznek látom értelmét, reménykedve abba, hogy egyszer hozzánk is eljut az optika :) .

Az itt korábban már említett Tp-link AX20 szimpatikus, a szobákban szinte biztos hogy megoldaná a WIFI gondot. A szolgáltató eszköz előtt egy TL-WR841N volt ugyanott mint ahol most a HGW van és ezzel sem volt gond.

A terhelés tekintetében a 2 tv 90%ban csak csüng a WIFI-n, ha a laptop megy akkor 1 tv biztosan ki van kapcsolva. Telefonból is nagyrészt max 3 van, amikor tesóm és a párja itt vannak akkor van csak 5 telefon, ez éves szinten nézve elenyésző idő.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés