Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz magyarc #84444 üzenetére

Az AX50 támogat MU-MIMO -t. Az alábbi képernyőkép saját - AP módban (AP módban sokkal "kiheréltebb a menü, mint router módba állítva, de ott is ott van a MU-MIMO állításának lehetősége):

Az előző hsz -emben megadott TP-Link -es MU-MIMO link ( [link] ) csak az AC -s MU-MIMO -ról szól. Ugye ez ott a Archer C2300 -el kapcsolatban volt.

A WiFi6 -os (AX) MU-MIMO -ról itt írnak: [link] . Itt az AX -es router -eiknél 8 × 8 MU-MIMO -ról írnak. A TP-Link AX50 oldalán ( [link] ) pedig konkrétan ez van kiemelve: "Megbízható Kapcsolódás akár 256 Eszköz Számára".

Az AX73 érdekes módon kifutó termék, ha jól látom. Már nem is nagyon lehet kapni. Viszont több szempontból is érdekes - mindenekelőtt két hónappal frissebb a legújabb firmware, mint az AX50 -re. 4×4 HT160 -t is támogat és ezzel (is) 5 GHz -en kétszer akkora kapacitás az AX50 -hez képest (4,8 Gbit/s vs. 2,4 Gbit/s.). A router borításának sokkal jobb a szellőzése - erre az AX73 oldalán (jelenleg ez az egyetlen routerük ezzel a külsővel) is kitérnek valamint a jövőben megjelenő AX21 oldalán is. Az AX21 valószínűleg váltani fogja majd az AX20 -at és a változás mindössze annyi, hogy az AX73 burkolatát kapja a jobb szellőzés miatt. Az AX73 OneMesh™ -t is támogat ... Mindezek mellett amennyiben tényleg megkapod pár ezressel többért, mint a C2300 -at vagy az AX50 -et, akkor "szó nélkül" vedd azt ...

Én személy szerint, ha nekem most kellene és AX -es kellene, akkor Asus -t vennék, de ezt is azért, mert Synology -ból nincs AX -es (most Synology AC -s van, ami bitang jó - de csak AC -s ...). Írtam korábban, hogy nekem Netgear -el és Linksys -el voltak még nagyon pozitív tapasztalataim (Synology -n kívül), de bonyolítani már nem szeretnék (Asus -om is volt egyszer).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés