- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #48 üzenetére
" ... az egymással versenyzés komoly szempont, így maradok én is."
Igen, most már emlékszem, hogy ezt írtad. Mondjuk már akkor is furcsálltam, hogy csak ezért képes vagy magadat sanyargatni ...
Strava-t nem próbáltátok? Hacsak nem a napi lépésszámban versenyeztek, akkor ott lehet mindenféle egyéb "kihívást" csinálni (mondjuk sajátot mintha csak a fizetős csomagban lehetne). -
xhege
veterán
válasz
Parallaxis #48 üzenetére
Igen a Fenix 8 esetén a friss evők abszolút béta tesztetek voltak. Ezt azért mind a hazai, mind a nemzetközi fórumok tükrözték.
Én váltanék Garminról, ha lenne jobb alternatíva, mert azért a ceruza is rendkívül vastagon fog.
Mondjuk én továbbra is várom a Garmin 24 órás pántot, ami mindent tud mérni egész nap, amit az órák (első lépés az Index Sleep Monitorral) megtörtént. Már csak tovább kellene lendülni.
Aztán jöhet egy Apple Watch a Garmin adatok mellé -
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #45 üzenetére
De, közben meg nem akarsz megválni a Fenix 8-tól
Végigpróbáltam szinte az összes komolyabb Garmin órát, így nem akarok most már kisérletezni.
A gyerekbetegségeken meg az olyan kedvességeket értettem, mint a tevékenység közbeni újraindulás, nap közbeni lefagyás, majd minden addigi adat elvesztése (órán látszanak az adatok, de a Connectben nem) stb. Komolyan olyan érzésem volt az elején, mintha egy fejlesztői verziót használnék, ami nemhogy nem piacképes még, hanem még csak belsős használatra is csak módjával alkalmas (és ez nem csak az én egyedüli véleményem sajna).
A Garminról meg személy szerint váltanék, de mivel a család is ezen a platformon van és az egymással versenyzés komoly szempont, így maradok én is.
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis #46 üzenetére
A Huawei kapcsán én is ilyenek hallottam, de mondjuk a Samsung és kimondottan az Amazfit termékei esetén nem. Ez utóbbit általában inkább pontatlannak tartják.
Apple Watch-ot sokat használtam. Valóban nagyon pontosan mér, viszont ott a mérések gyakorisága kevés. Pulzust csak tevékenység indításakor már folyamatosan, egyébként kb 3-4 percenként. Éjjel HRV-t mindössze pár alkalommal. Ezekből meg nehéz bármit levonni, illetve hát a nyers adatokon kívül az Apple sok ingóval nem szolgál...
Mindegy nem akarok vitát generálni, csak tényleg érdekelt, hogy te hogyan látod, ha már ilyen sarkos megfogalmazásokkal élsz a Garmin kapcsán. -
Parallaxis
addikt
Nálad mi az etalon egészségkövetésben?
Szerintem nincs olyan, hogy etalon, viszont a Samsung, Huawei és Amazfit óráit használtam már és ezek egészségkövetési értékei megbízhatóbbak és SOKKAL pontosabbak voltak, mint a Garminé. A tesztek alapján egyébként ezen a téren az Apple Watch van a csúcson, de mivel ilyen órát még nem használtam, így ezt nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
" ... ezen a téren a Garmin az ami egyértelműen semmire nem jó."
De, közben meg nem akarsz megválni a Fenix 8-tól, mert azt írod "kezdi kinőni a gyerekbetegségeit". Bocs, de nem tudok rajtad kiigazodni. -
xhege
veterán
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
A véroxigénszint résszel maximálisan egyetértek. Az kvázi saccométer.
Ellenben nálam a stressz szint és a body battery többnyire a valóságnak megfelelő adatokat ad. Simán órákkal korábban látszik, ha pl benyaltam valami vírust és estére belázasodok.
Megiszok egy sört azonnal emelkedik a stressz szint. Egy erősebb vacsora után éjjel is jól látható a stressz szintemen alvás közben. (Venu 2, Forerunner 965, Fenix 7X, Epix Pro Gen2 órákkal van saját tapasztalat. A feleségemnek Vivoactive 5 van, a fiamnak Forerunner 255.)
A feleségemnél az ételérzékenységet is szépen jelzi a stressz és a body battery változás. Illetve a betegségből való gyógyulást is szépen leköveti nálunk. Mikor influenzás voltam a body battery nem ment 5 fölé nálam, de aztán egy délelőtt elkezdett csökkeni a stressz és emelkedni a body battery. Délutánra lement a lázam. Szóval nálam ez a 2 funkció, amit nagyon szeretek és valósághű adatokat ad. Aztán persze van egy csomó marhaság. Pl este 5-ös body batterynél bemondja, hogy még rengeteg energiám van edzeni....
Alvásnál is vannak anomáliák. Pl jelöl 2 olyan ébrenlétet, amire nem emlékszem, de amikor konkrétan még a telefonomat is bekapcsoltam, hogy ránézzek, azt nem regisztrálta.
Persze nem kérdőjelezem meg, hogy nálad ezek nem adnak hihető adatokat. Olvastam már másnál is ilyesmit, hogy bármennyire kipihenten ébred a body battery nem megy 50 fölé stb.Nálad mi az etalon egészségkövetésben?
-
Parallaxis
addikt
Nálam a stressz és body battery funkciók, amiket nagyon szeretek és többnyire pontosan találok.
Ha ezek az adatok pontosak, akkor én alvajárok, az oxigénszaturációm miatt minimum mentőt kellene esténként hívni (néha papot), maximálisan stresszelek még alvás közben is és nagyjából délre halott vagyok minden nap
A Garmin az egyetlen óra (úgy értem jó pár Garmin kipróbálása után), ami soha nem találja el az alvási mintáim, az oxigénszaturációm szerinte volt már 80 alatti is, 75 alatti streszt nem nagyon mutat és szinte minden nap délre már 5-re csökken a BB szintem
De jó pár teszt alapján is sajnos ezek a funkciók nagyjából hasraütésszintűek a Garminnál, amit nagyjából annyira lehet komolyan venni, mint valami javasasszony jóslatait egy eldugott falu búcsújában
--
Próbáltam már jó pár gyártó óráját, de ezen a téren a Garmin az ami egyértelműen semmire nem jó.
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
"mára már egészségfigyelés szintjén minden más gyártó beelőzte őket"
Ezt a részét kifejtenéd bővebben? Tényleg érdekelne a dolog, nem kötözködni akarok. Nálam a stressz és body battery funkciók, amiket nagyon szeretek és többnyire pontosan találok. Ezt tudja esetleg más is? -
HKorn
veterán
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
Habár én Garminos vagyok, nagyon drukkolok, hogy meg tudják kicsit szorongatni más gyártók, mert egyre pofátlanabb az árazás egyre kevesebb fejlesztésért cserébe. Lásd legutóbbi generáció arról szólt, hogy kihozták az előző gent Amoledesítve vaskos felárért. (pl FR955-FR965)
Mára elérték HW szinten egy 5 évvel ezelőtti Huawei Watch GT2 szintjét, ami már 2020-ban tudodd 1.4"-os Amoled kijelzőt, jó üzemidőt és BT kihangosítást kb 50 ezer forintért. Ezt most egy FR570 adja 230e Ft-ért Garminéknál.
-
Parallaxis
addikt
Nincs miről egyetérteni. Az Instinct 3 limitált hardvere, 6 éves szenzora és korlátozott szoftvere, egy átlagos Huawei Band-el sem nagyon veszi fel a versenyt.
Az, hogy a rögzített adatokból milyen trendeket tud felépíteni a Garmin szoftvere, az más kérdés, de ha alapvetően pontatlan a bemeneti adat, akkor sok varázslatot ott nem lehet összehozni.
Lehet egyébként védeni a mundér becsületét, de a Garmin új generációs eszközeire rengeteg a panasz és a hibajegy. Nagyon az van, hogy mint anno a Nokia, ők is úgy gondolják, hogy elég a hírnév, a fejlesztés másodrendű és majd ők diktálnak a piacon, soha nem fogják őket beérni. De az igazság az, hogy mára már egészségfigyelés szintjén minden más gyártó beelőzte őket, élsport szinten sincs már sok előnyük és rövidesen azt is elvesztik.
Jelenlegi árakon, a mostani hardvereik már valljuk meg nem piacvezetők, sőt még a középmezőnyben sincsenek. Ami lendületet ad még nekik a piacon az sokéves adatgyűjtésen alapuló számítások, amik a szoftvereik mögött vannak, de ezt már más gyártók is kezdik elérni. -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Parallaxis #37 üzenetére
Nem értünk egyet.
-
Parallaxis
addikt
Az Instinct 3 széria szerintem a tudásához mérten jó deal, azért is neveztem be egyre.
Azért az annál komolyabb tudást más gyártó 35 eFt-ért osztogatja
Ott max a végtelen üzemidő ami jó dolog, már ha solár verziót választod, az amoled-es változatnál nem sok pozitívum van... -
<Adamsky>
nagyúr
A minap azon agyaltam, hogy itt vajon hogyan oldják meg a vezérlést két (!) gombbal? O.K. van tapi képernyő, ami sokkal trendibb, mint a sok gomb, de akkor is.
Most a vízi sportokat hagyjuk is! Vegyünk egy egyszeri futót, aki futás közben esetleg át szeretne váltani egy másik adatképernyőre. Vagy rögzítene egy kört ("lap" gomb), esetleg megállítaná egy pillanatra a mérést, stb.
Oda akarok kilyukadni, hogy itt – dedikált gomb hiányában – meg kell előzze egy "ébresztés" az óra irányába. De, ez az ébresztés csak akkor működik, ha be van kapcsolva ez a funkció. Vagy az itt (muszájból) folyamatosan aktív? -
Mr.Silkó
veterán
Mondhatni, de azért találni még reális ajánlatokat náluk. Az Instinct 3 széria szerintem a tudásához mérten jó deal, azért is neveztem be egyre.
-
Mr.Silkó
veterán
Szeretem a Garmin órákat, de ez marhára el van árazva, cserébe ronda is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #31 üzenetére
"Aztán miből is van a készülékház?" – igazad van!
Akkor passz. De, tényleg mintha a drágább óráival a Garmin-nak – pláne az utóbbi időben – több gond lenne, mint az olcsóbbakkal.
Ha már Fenix, akkor a 6-os széria se tűnik valami acélosnak, míg a 7-es – a visszajelzések alapján – jobban sikerült. A 8-as meg hát ... meglátjuk. -
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #30 üzenetére
A legtöbb gyártó alapból titánt, alut és acélt használ a teljes óraházhoz, mégsem láttam ilyen problémát náluk. (Az AW-t lehet szidni a rövid üzemidő miatt, de a pontosságban, főleg, ha az élettani adatokról van szó köröket ver mindenkire és a GPS track is teljesen jó. Aztán miből is van a készülékház?
)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #28 üzenetére
"A Fenix 8 éppen kezdi így 1 év után kinőni a gyerekbetegségeit ... "
Hát, a csatolt track log nem épp ezt mutatja. Ha pedig van a konteómban valami (a Garmin fórumon is felvetődött nem egyszer a téma: rozsdamentes acél / titán / műanyag vs. GPS vételi képesség), akkor ezt szoftveresen nem fogják tudni javítani. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis #28 üzenetére
FR965? Nekem november óta van meg és ahhoz képest miket olvasok pl a Fenix 8-ról ez teljesen jól teszi a dolgát hülyeségek nélkül. 970-nél meg kb bétateszter lehetnél annyira új...
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #27 üzenetére
lehet egy drágább Forerunner-el (ha kell a térkép ill. navigáció) jobban járnál
A 970-en gondolkodtam, mert könnyebb, kényelmesebb és nagyjából mindazt tudja, mint a Fenix 8 (-merülés), de már most rengeteg negatív kritikát olvastam róla, úgyhogy egyelőre nem váltok. A Fenix 8 éppen kezdi így 1 év után kinőni a gyerekbetegségeit, nem szeretném elölről kezdeni
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #26 üzenetére
"Az olcsóbb óráknál a GPS tracking jóval pontosabb, én is ezt tapasztaltam."
Az én konteóm, hogy itt lehet visszanyal a fagyi. Magyarán lehet, hogy a – részben – fém ház okozza a jelkimaradásokat. A neten tényleg sokkal-sokkal több a panasz a Fenix 8-ra / Enduro 3-ra, mint kb. bármelyik FR-re (azért abból is van most már "szerencsére" csillagászati árú ...)." ... a feleségem Venu 3S-éről teljesen jó ... "
Pedig abban se QZSS, se BeiDou, se SatIQ ... szemben a Fenix 8-al vagy épp a "filléres" Forerunner-emmel."Ezen a túrán nálam 6894 lépés lett a végeredmény a Venu 3s-nél meg 7322 ... "
Ez simán fakadhat abból, hogy a feleséged (nő létére) többet lép."Egy kis csalás funkció, ami kompenzálja a gyenge GPS jelet ... "
Mivel ugye nálam ilyen nincs, ezért azt hittem korábbi (autós navigációval szerzett) tapasztalataim alapján, hogy ez csak navigáláskor "él". Vagyis, ha csak úgy nekimész a vakvilágnak, és beindítod a rögzítést, akkor nem. Ezek szerint tévedtem, ill. itt máshogy működik a dolog.ui: lehet egy drágább Forerunner-el (ha kell a térkép ill. navigáció) jobban járnál
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #24 üzenetére
Az FR 255-ös topic-ban szerintem nem találnál ilyen problémával küzdő tulajt.
Az olcsóbb óráknál a GPS tracking jóval pontosabb, én is ezt tapasztaltam.
Ugyanez a track a feleségem Venu 3S-éről teljesen jó (bár ott meg a lépésszámlálás a katasztrófális. Ezen a túrán nálam 6894 lépés lett a végeredmény a Venu 3s-nél meg 7322):
Ez a track-log egyébként futás volt? Egybe nyomtad le? Volt benne pihenő (megállás) vagy séta? Mire volt állítva a GPS ennél az aktivitásnál?
Ez egy kis 5 km-es túra volt a családdal. Egyben lett lesétálva. A GPS a legpontosabbra van állítva (Mind+többsávos) a túra tevékenységnél, mert a fák között eleve gondoltam, hogy gond lesz (egyébként automatán szoktam használni).
Mi ez az "úton tartás"?
Egy kis csalás funkció, ami kompenzálja a gyenge GPS jelet, de csak akkor használható jól, ha olyan úton mész, ami rajta van a térképeden, akkor ha ki is lengene a track a gyenge jel miatt, akkor is az úton tartja azt.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Napfénysüti #23 üzenetére
Nem, azt alapból kikapcsolom mindig.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #22 üzenetére
Anno mikor megvettem a Forerunner 255 Music-om, meg voltam róla győződve, hogy egy jó ár/teljesítményű órát vettem. A Garmin-os árakat elnézve egészen biztos.
Szerintem most is ez, és az Instinct-ek (mondjuk a 2-es) a best-buy típusok.
Vannak persze minőségibb (titán, zafír ...) és többet tudó órái a Gármin-nak, de a kérdés az, hogy fajlagosan mennyi plusz "kreditet" hagysz a kasszánál.Ezt a hosszú bevezetőt csak azért írtam, mert ahhoz képest, hogy te a többszörösét hagytad a kasszánál (ráadásul nem is csak egyszer ...) mégsem vagy elégedett, és ez egyszerre szomorú és jelzésértékű (valami komoly gond üthette fel a fejét a márkánál ...).
A support-nak egyébként írtál? Csak mert ez a GPS log tényleg botrányos. Ha ezt csinálná az órám, én már lehet falhoz vágtam volna.
"Ami most a csuklómon van az a harmadik Fenix 8 és volt nálam Enduro 3, Epix Pro Gen2 és Fenix 7 Pro is, hasonló problémákkal." – erre viszont tényleg nem tudom mit mondjak.
"Garminos topikban írsz erről, akkor simán kapsz 20-30 helyeslő választ, hogy náluk is ez van ... "
Az FR 255-ös topic-ban szerintem nem találnál ilyen problémával küzdő tulajt.
Egyetlen tulajra emlékszem csak, aki több gar.-os csere után sem volt elégedett.Ez a track-log egyébként futás volt? Egybe nyomtad le? Volt benne pihenő (megállás) vagy séta? Mire volt állítva a GPS ennél az aktivitásnál?
#23 Napfénysüti
Mi ez az "úton tartás"?
A track-log-nak az a lényege, hogy pontosan (!) azt log-olja, hogy merre mész. Nem rak az sehová. Nem is tud. Az drágább órák persze tervezéskor tudják, hogy merre van út, de ők is csak tervezéskor használják ezt az infót. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis #22 üzenetére
Úton tartás nem volt véletlenül bekapcsolva?
Az tud ilyen furcsa, egyenes vonalakat okozni. -
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #20 üzenetére
Kérdezhetnéd, hogy akkor a Garmin miért nem teszi meg? Passz.
Megteszi.. 1,5 millióért megkapod azt a minőséget, amit az Amazfit 50 eFt-ért kínál.
Nem akarom védeni a Garmin-t, de azért a Huawei-nél sincs kolbászból a kerítés.
Nálam ez éppen fordított.
Az Amazfit és a Huawei órák sokkal pontosabbak voltak pulzus és GPS követésnél is.A Fenix 8 simán csinál ilyet, hogy kihagyja nyomvonalat, majd később összeköti légvonalba:
Ilyet más óránál soha nem tapasztaltam.
Mielőtt arra következtetnél, hogy hibás lehet a nálam lévő Fenix 8, szólok, hogy ezt nem egy óránál tapasztaltam. Ami most a csuklómon van az a harmadik Fenix 8 és volt nálam Enduro 3, Epix Pro Gen2 és Fenix 7 Pro is, hasonló problémákkal. Az, hogy a Garmin pontos óra, az csak legenda. Ha bármelyik Garminos topikban írsz erről, akkor simán kapsz 20-30 helyeslő választ, hogy náluk is ez van, de ez ilyen. Pulzusméréshez meg használj külső pántot, ha pontos adatot akarsz, ne hagyatkozz a csuklómérésre. Basszus én csak sétálok, túrázok és kerékpározom, meg néha súlyzózom, nincs olyan tevékenységem, amihez kevés lenne egy normális óra megfelelő szenzorral (egészségügyi okok miatt nem futhatok).(úgy sejtem neked is Garmin-od van).
Igen, Garminom van, de kizárólag azért, mert a családnak is ez van és tudunk versenyezni. Ez az, ami a Garminon kívül csak a Samsungnál van meg (de az üzemidő miatt az alapból felejtős nálam), a többi óránál egyedül vagy, nincsenek ismerősi és családi kihívások. Ha ezt a lehetőséget beemeli az Amazfit, vagy a Huawei, már adom is el az összes Garmint, mert én semmi előnyét nem látom a többi órához képest (igazából egy túlhájpolt, túlárazott holminak tartom).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #18 üzenetére
"Azok momentán nem érdekelnek ... " – látom nem ment át a lényeg.
Nem azért írtam, hogy azt vedd, hanem, hogy elvileg azt a könnyebb meglépni. Kérdezhetnéd, hogy akkor a Garmin miért nem teszi meg? Passz.Nem akarom védeni a Garmin-t, de azért a Huawei-nél sincs kolbászból a kerítés. Most beleolvastam az itteni tesztbe ...
"Többórás kirándulással és aktív használattal előfordult, hogy két nap után feltétlen töltőre kellett tennem a lemerülés közelébe került órát. Talán valami alkalmazás beragadt, mert előfordult kevesebb GPS követéssel is gyordabb merülés ... "
"A pozíció pillanatok alatt megvan öt műholdas konstellációval, két csatornán (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS), a pontosság már vegyesebb képet mutat.
Terepfutásra váltva viszont romlott a kép: amit a Locus 10,08 km-re mért 265 méter emelkedéssel, arra a Fenix 8 két felhős és egy tiszta edzőnapon 10,05, 10,02 és 10,04 km-t 207, 203 és 211 méter emelkedéssel. Ez a táv szempontjából nagyon pontos volt és térképen gyakorlatilag nem volt letérés a mért útvonalat illetően a valós ösvényekről. A Huawei ellenben 9,37, 10,91 és 9,55 km-t mért 219,3, 211 és 218 méter emelkedéssel, és bizony előfordult 10-20 méteres letérés akár ugyanazt a kört többször lefutva a Budai-hegységben."Szóval drága a Garmin? Az. Van igazi konkurense: szerintem nincs (úgy sejtem neked is Garmin-od van). Utóbbi okán elég sok mindent megengedhet magának.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Napfénysüti #15 üzenetére
(Fenix8-ról legalábbis elég sok rosszat olvastam a Garmin Support FB csoportban).
A Fenix 8 így lassan 1 évvel a megjelenése után már kezd alakulni. De való igaz az első időkben napi szintűek voltak az újraindulások, lefagyások és hibák (tényleg nem tudnék olyan okosórát mondani, amivel ennyi szoftveres gondom lett volna a vásárlás után, mint bármelyik Garminnal).
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #16 üzenetére
Nézd meg a noname kínai órákat
Azok momentán nem érdekelnek, mert a beltartalmuk semmit nem ér.
Ellenben a nem noname kínai órák, Huawei, Amazfit minőségi kialakítással és megbízható, jól működő szoftverrel jönnek már egy jó ideje. Nagyon gyorsan fejlődnek és egyre kisebb a sportfunkciók terén is a lemaradásuk, egészségfigyelés és okosóra funkciók terén meg már réges régen elhagyták a Garmint és sok tekintetben a Samsungot is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #14 üzenetére
"A fröccsöntött műanyagnál mi a prémium anyaghasználat?"
Az eddigiekhez képest ez azért már prémium(abb).
... de abban igazad van, hogy azért erre még rá lehet(ne) licitálni. Csak, akkor az mennyi lenne? 1.000$ ?"Engem nem zavarna az "okosórásodás" ... "
Engem sem az zavar, ha egy új termékvonal jelenik meg, hanem az, ha az egész márka átfordul egy másik irányba.
1-2 napos "okosórákból" pedig már így is rohadt nagy a választék. Nem értem, hogy mi szükség még egy újabb változatra."Azt látom, hogy minden konkurens gyártó anyaghasználatban fényévekkel ... "
Igazából ez egy érdekes / vicces dolog. Nézd meg a noname kínai órákat, bt. hangszórókat, stb. Mi az amivel be tudják "rúgni az ajtót"? A minőségi(nek látszó) anyaggal és/vagy pofásabb dizájnnal.
Igazából ez olcsóbb, mint rendesen megcsinálni valamit (mérnöki munkát beletenni). -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis #11 üzenetére
A szerviz része hogy nem nemzetközi az tényleg gáz tekintve az áraikat.
Meg valahogy az irány se jó, egyre drágábbak, kevésbé elkülöníthetőek egymástól az órák és az új megjelenéseknél kábé bétatesztert játszhat a user (Fenix8-ról legalábbis elég sok rosszat olvastam a Garmin Support FB csoportban). -
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #13 üzenetére
Prémium anyag használt kell, átlagos tudással, de magas árcímkével
A fröccsöntött műanyagnál mi a prémium anyaghasználat?
Mert a Venu X1 full műanyag óraházú óra, amit ráragasztottak egy vékony titán lemezre. Ez a kivitel nagyon messze van a minőségtől.
Engem rendesen elborzaszt ez az irány, amit az utóbbi időben a Garmin-tól látok.Engem nem zavarna az "okosórásodás", ha azt úgy csinálnák, hogy értelmes funkciókkal, működő egészségügyi felügyelettel, normális kivitelben, emberi áron adnák ki.
Pl. a Garmin ökoszisztémában örömmel vennék egy Huawei Watch 5-höz hasonlító, jó minőségű (titán, vagy acél óraházas, domború zafír üveges), órának kinéző Garmin órát, LTE lehetőséggel, megfizethető áron.De jelenleg félkész szoftverrel adnak ki kétséges dizájnú órákat, amikért olyan összegeket kérnek, ami már röhejes.
---
Azt látom, hogy minden konkurens gyártó anyaghasználatban fényévekkel a Garmin előtt jár és lassan szoftveresen is bőven beérik (stabilitásban már rég el is hagyták).
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... egy órán lássam már az időt akkor is ha közben nem piszkálom és mozgatom ... "
Ez annyira XX. századi
Egyébként tökre igazad van. Ezért hordok én is MIP-es órát, ill. viszolygok még a gondolatától is egy AMOLED-esnek.Egyébként a Garmin ezzel az X1-el hivatalosan is belépett a "divatos" okosórák világába.
Prémium anyag használt kell, átlagos tudással, de magas árcímkével (hogy azért akárki ne tudja megvenni)? Tessék!#5 LosBlancosRM
"Vegyél akkor normál órát."
Szerencsére azért akad jó, ill. köztes megoldás (még ... mert épp a Garmin kezdi kinyírni): MIP kijelzős óra.#11 Parallaxis
"Ez az óra a Garmin "divatórája", értelmetlenül vékony, értelmetlenül nagy kijelzővel ... "
+1
Engem rendesen elborzaszt ez az irány, amit az utóbbi időben a Garmin-tól látok."A kedvencem egyébként amit most tudtam meg, hogy nincs nemzetközi garancia a Garminnál.
Szóval van egy cég, ami olyan eszközöket árul, ami kalandról, sportról szól, amiket legtöbbször nem ott használnak, ahol vásárolták, de ha problémád van, akkor nem tudod szervizeltetni."
Az a baj, hogy a Garmin-nál hivatalosan (!) egyébként sincs szerviz (értsd: javítás). Csere van. Több-százezerért "eldobható" órákat gyártanak. Még az elvileg csavarral rögzített drágább modelljeikben sem cserélhető pl. csak úgy az akkumulátor.
Erről persze soha, sehol nem beszél senki -
HKorn
veterán
válasz
Parallaxis #11 üzenetére
Igen, egyetértek. Annyi, hogy azért a 970-el megjelent néhány (szerintem igazán lényegtelen) ficsör biztosan át fog menni Fenix8-ra is egy frissítéssel. Csak ugye kell valami selling point a frissen megjelent órának mindig.
-
Parallaxis
addikt
azért egy Garmin mögött a (sport) szolgáltatás sokkal profibb, mint egy Huawei-nél.
Ebben az esetben a gyengébb szenzor és GPS miatt eleve nem lehet profibb a Venu X1. Hiába a sokéves tapasztalattal fejlesztett sportalgoritmusok, ha a bemeneti adatok hiányosak, késnek, vagy tévesek, akkor nincs az a szoftveres oldal, ami abból valóban használható infót hoz létre.
Ez az óra a Garmin "divatórája", értelmetlenül vékony, értelmetlenül nagy kijelzővel (az UI ezt egyáltalán nem indokolja, ráadásul az egész óraház műanyag és egyáltalán nem védi bezel a kijelzőt, csak a csuklód felöl van egy vékony titán lapocska).Ha mindenből a legjobb kell akkor vegyél 500-ért.
Téves. 500-ért sem kapsz mindenből a legjobbat, a Garminnál nincs ilyen óra.
A normál kategóriában a Fenix 8 lenne a zászlóshajó, de egy csomó feature ami mondjuk a most bemutatott olcsóbb Forerunner 970-ben benne van, ott hiányzik (sőt vannak olyan feature-ök, amiket egy Venu 3 tud, de a Fenix 8 nem).
1,5-2 milliós szinten (Marq) már megkapod a fém készülékházat és zafír üveget (amit más gyártó már 50 eFt-ért megad), de nem kapod meg a fejlettebb szenzorokat, csak a régebbi Elevate 4-est.
Nincs a Garminnak olyan órája, bármennyit is fizetnél érte, ami valóban minőségi anyagokból van összerakva és minden tudást, amit a Garmin az évek alatt összehozott tartalmazna.-----
A kedvencem egyébként amit most tudtam meg, hogy nincs nemzetközi garancia a Garminnál.
Szóval van egy cég, ami olyan eszközöket árul, ami kalandról, sportról szól, amiket legtöbbször nem ott használnak, ahol vásárolták, de ha problémád van, akkor nem tudod szervizeltetni.
Pl. te itthon vásárolsz több mint fél millió Ft-ért egy Garmin órát, elmész hegyet mászni az Alpokba, vagy elutazol egy kalandos túrára Kanadába, akkor ha valami gondod lesz az órával, akkor addig nem tudod szervizeltetni, míg haza nem hozod.
Ez nagyjából a röhej kategória. -
Kbali
nagyúr
Ennyiért már egy Apple Watch Ultra 2 is kijön - üzemidőben bőven pariban, esim-mel, jó szenzorokkal, akár búvárkodásra.
-
HKorn
veterán
válasz
Parallaxis #3 üzenetére
Ne csak a HW-t nézd, azért egy Garmin mögött a (sport) szolgáltatás sokkal profibb, mint egy Huawei-nél.
Nyilván ezzel az órával ez valamilyen ellentmondás, mert ha sportra akarod használni, akkor az üzemidő lehet egy visszatartó tényező. Épp ezért én nem is értem, hogy miért kellett ez a nagyon vékony design, lehetett volna 1-1.5mm-el vastagabb, ami még mindig nagyon vékony lenne, viszont cserébe mehetett volna bele nagyobb kapacitású akku.
Csak háét a Garmin még mindig azt játssza, hogy nem kapsz tökéletes ótát még 330ezer Ft-ért se. Ha mindenből a legjobb kell akkor vegyél 500-ért.
-
válasz
LosBlancosRM #5 üzenetére
köszi, van egy 7x pro-m, ami már az 5. garminom
-
válasz
Parallaxis #3 üzenetére
szerintem egy óránál fölösleges az AOD-vel jönni. egy órán lássam már az időt akkor is ha közben nem piszkálom és mozgatom
-
csodálatos a 2 napos üzemidő
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- Reklámblokkolók topikja
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest