Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz Gubek-Einste #74353 üzenetére

Köszi Neked is és adika4444-nek is!

Őszintén szólva én az egészet szerettem volna tizen pár ezer forintból, de max. 20-ból kihozni, de ez lehet irreális:DDD

Falak vályogból vannak, de gyakorlatilag 1 falon kell átlátnia, mert azon túl szinte direkt rálátás lesz a kültéri ip camerákra. Olyan 20-25 m távolságban lesznek egyébként. Szomszéd csak 1 db van, és lehet nincs is wifije, de ha van, akkor is szerintem simán tudok olyan csatornát találni, ami nem lesz átfedésbe az övével. De ha mégse, vagy eszközök mégse látnák jól egymást, akkor megoldom Powerline adapterekkel, a kapcsolatot, van belőlük pár db elfekvőben:))

Mobilnet sebesség: ezzel a Digis előfizetés mellé átmenetileg ingyenesen igényelhető mobilnetes sim kártyával próbálkoznék. Térkép szerint van lefedettség ott ahol használni akarom.
    Sebesség egyébként kevésbé számít. Ha netán online beleakarok nézni WAN felől az ip camerák képébe annak sincs egy horror sávszéligénye.

Kliensek:
    1 db PC Gbites LAN porttal, de a 100-as is bőven elég lenne, nem ez lesz a szűk keresztmetszet, hanem a mobilnet. Alkalmankénti netezésre, emailezésre lenne használva.
    2 db okostelefon: a lényeg, hogy Viber, email, messenger, fb menjen rajtuk. Szüleim használják fel se tűnik nekik, ha kicsit lassabban tölt be valami
    1-3 db ip camera max FHD felbontással

Igazából én pont az általad is használt Asus RT-N18U routerre gondoltam. Van 2 USB portja, elméletileg támogatja az USB-s mobilnet stickeket, van benne egy alap FTP srever, használtan akár 10 eFt alatt is hozzá lehet jutni.

Hatótávban milyen ez a N18U? Gyári firmware-ben van WOL funkció? Értsd WAN felől belépek adminként a routerbe és ott rányomok egy gombra ami disztributolja a magic packet-et és ébreszti a PC-t? Itthon egy 1043ND v1-et használok Openwrt-vel és nagyon jól működik a WOL funkció benne. Mondjuk az Openwrt-vel megszenvedtem, így inkább a gyári FW-en maradnék Asus esetében.

Esetleg az okostelefon USB portján keresztüli mobilnet megosztást ki tudnád próbálni rajta valamikor?

Új hozzászólás Aktív témák