Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget
Elvileg ez TL-ER604W Safe Stream a kiscéges router is szóba jöhetett volna az FTP miatt, de sajna nem tud 5GHZ-et.
Így aztán a javasolt Archer C7-et veszem meg. Köszönöm a tanácsot.
Találtam kollégát is, akinek évek óta online és stabilan megy.
Az FTP kábel nem játék, ha már van... földelt árnyékolás nélkül rosszabb mint az UTP, hozzá nem értő földeléssel vagy hozzá nem értő használattal (egyenpotenciál problémák) meg maga a rémálom.Így most a home WIFI router kényszeréből azt találtam ki, hogy az árnyékolást a fóliára bilincselt, ragasztott (ezt majd még meglátom) földelő vezetékkel oldom meg a Router oldalán. A TV-t pedig csekkolom, ha ott van áthozott föld (koax vs ftp kábel) és, ha emiatt szükséges, akkor a koax kábelre meg egy galvanikus leválasztót rakok (népi nevén földhurok leválasztó izolátor). Az is van még a régi stúdiós időkből.

--
A cégnél a gyártásban használunk FTP kábeleket, az irodai szinten csak UTP-t. De nálunk sosem volt gond, hogy az végpontokon lévő eszközök az FTP kábelt támogatják-e vagy sem. Csak otthoni környezetben főleg WIFI routereknél hiányzik ezek supportja.
Már egy közepes vezetékes router is támogatja...
Vissza nézve látom, hogy ajánlgatva van az FTP kábelezés, pedig kétélű fegyver! És bár ide ottfopik a vezetékes hálózat építése, de szerintem ha nem megy tartósan erős áram vagy koax!! mellett a kábel, akkor egy CAT6-os UTP jobb választás otthonra, hosszú távra sok-sok évre... a falban csövezve. Ha nem falban megy, azaz bármikor könnyen cserélhető... akkor egy hevenyészett CAT5e is jó. Ha kevés lesz, akkor majd cserélve lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD Nvme
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
- 9 Év Alza Garancia! G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB White DDR5 6000Mhz 2X16GB (32GB) DDR5 Memória
- Ryzen 9 9950X 16C/32T Processzor! Tray
- Viper Elite 5 RGB TUF Gaming 2x24GB DDR5 6000MHz CL36 - Új, Bontatlan, Gari 2034.09.23. -ig -
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Találtam kollégát is, akinek évek óta online és stabilan megy.

Már egy közepes vezetékes router is támogatja...
Dr.NX