Hirdetés
- pechman8: 300B vs GU50 A Herceg és a Koldus
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Arc összefoglaló szerkesztés
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Na, akkor bonyolítsuk még egy kicsit
. Te a műholdvevőt akarod a netre kötni (?), amelyen egy LAN-aljzat van (?), ha jól értem, mindezt egy olyan eszköz segítségével, amely vezeték nélkül kapcsolódik a wifi-routeredhez, és LAN-on a vevőhöz. Ha ez a helyzet, akkor ehhez valóban egy külső vezetéknélküli kliens eszköz kell. Namost ilyen 'csak kliens' önállóan nemigen létezik, csak multifunkciós AP formájában.
Írtad: "mert ha jól értetem az access point a routernek a forditotja a jelet leszedi és vezetéken tudja tovább adni"
Ez alapjában nem igaz, az AP nem fordítottja semminek, főleg nem a (wifi-)routernek. Minden wifi-router egyben AP is (ettől lesz vezetéknélküli), és kismilliószor leírt alapszabály, hogy AP nem csatlakoztatható egy másik AP-hez (vagy értelemszerűen wifi-routerhez) vezeték nélkül. Vannak erre trükkök, mint a WDS, de ez most nem tartozik ide, és egy csomó egyszerű eszköz nem támogatja. Manapság viszont sok AP multifunkciós, azaz az eredeti nevét meghazudtolva nem csak AP lehet, hanem kliens is (meg esetenként több más funciója is lehet). Na ilyen kell neked, ha jól értem..
#3926: Szerintem ezzel Bon3ss kolléga is teljesen tisztában van. Csak a wifi-működést tekintve írta le ugyanazt, amit az előbb én is. Egy wifi-router funkciója alapesetben, a wlan felől nézve megegyezik az AP-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 1 i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 4G modem
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 3 Ryzen 5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 1GB dedikált VGA
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 3 i7 / 16GB / 512GB SSD / 2 az 1-ben érintőkijelző / WQHD IPS
- Lenovo ThinkPad T14s i7 / 32 GB RAM / 256 GB SSD / Full HD IPS
- HP EliteBook 650 G9 12. generációs i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Macbook Air M1 2020 // 13" // 16/512GB // Számla+Garancia /
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest