Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz Spec #102273 üzenetére

"Nyilván aki 1 nap alatt keres 100-150e Ft-ot, az nem az a réteg, aki kezébe veszi a dolgot, hogy kiépítsen egy mesh rendszert a házában, és nem fog itt érdeklődni, hogy hova milyen routert rakjon. " ...

Ez azért egy elég rosszindulatú bejegyzés lett. Ráadásul egyáltalán nem igaz mint általánosítás. Az ismeretségi körömben az ebben a nagyságrendben vagy fölötte keresők éppenhogy odafigyelnek a műszaki részletekre és igyekeznek megfontoltan, a hozzájuk méltó igényességgel dönteni. Akkor is, ha óradíjra lebontva gyakran olcsóbb is lenne megvenni a drágábbat.

A 70ezres meglátásod is téves. Éppenhogy nagyon sokat elemezgetjük, hogy a 20-30e Ft körüli eszközök is nagyon jól működhetnek. (Nem mellesleg: próbálj meg Asusból, ami ugye elég népszerű márka, nem mesh eszközt venni, illetve ha sikerül, nézd meg, mennyit nyertél vele!)

És mellékesen egy kis matek a saját példámmal:
    Nálam a mesh kiépítésekor egy kb. 50e Ft értékű eszköz lett a node. A repeaterek NEM jelentenek teljes értékű megoldást, úgyhogy a számomra elfogadható legolcsóbb megoldás olyan 15e Ft lett volna, Ausuból kb. 25e Ft, de az már ugye mesh, tehát nem játszik. Tehát megspóroltam volna kb. 35e Ft-ot.
    Ez a kiépítés node-oldalon mondjuk négy évre szól, ami nagyon reálisnak tűnik a fejlődést látva. Ez annyit tesz, hogy havonta megspóroltam volna nem egész két gombóc fagylalt árát. Ennyit nekem megér az, hogy nem kell szívnom a beszakadó kapcsolati minőséggel, kézzel állítgatnom a csatlakozást vagy mindig figyelnem, hogy mondjuk egy telefonhívás közben merre járok (általában mászkálok).
    Ha nem a lehető legolcsóbb at veszem, hanem a legolcsóbb megfelelő Asust, akkor már az egy gombóc/hó értéknél tartunk.

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák