Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tombar
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
oké, köszi!

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Írtam privit
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ, a kérdés azonban itt maradt bennem részben: a 2,5 mbit-es wireless nettel hogy fog menni a wifi ?
Az Asus véletlenül nem biztosítja több wifi eszköz egyidejű használatát, míg a TP link nem ?
Nem mondom h.nem tetszik az TP-Link, már csak az ára miatt is...de tényleg jobbnak tartom az Asus-t.
Üdv. Csaba
-
duvi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Asus RT-N15U meg is lett rendelve. 
-
duvi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
UPC Fiber Power 120-hoz kéne.
-
duvi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a helpet!

A modem része nem is fontos számomra. Csak az árfekvés/márka/Gigabites tudás miatt esett rá a választásom, de ezek szerint felejtős. A jó öreg LINKSYS WRT54GL-t szeretném lecserélni fejlettebb/gyorsabb modellre. Átböngészve a topicot, két routert néztem ki a 20K körüli összeghatáron belül ajánlva.
- ASUS RT-N15U
- LINKSYS EA2700
Ti melyiket ajánlanátok és miért?
Szempontok:
- 55nm-es lakásban net megosztás 3 Pc+3mobil+1tablet+1 TV között. (nem kell egyszerre kiszolgálni mindet) Egy Pc és a TV utp kábelen van. A többi wifin.
- Gigabites sávszélesség.
- A gyári firmware is használható legyen beüzemeléskor.(Ha egy mód van rá, akkor az alapszintű tudásom miatt, nem szeretnék moddolt firmwareket telepítgetni) -
Voice24
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!

-
C$igu$sz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget.

-
C$igu$sz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
költség eléggé be van határolva max 15 ezer. Egy iskolában kellene és mivel nem fér bele a költség vetésbe a tanárok dobják össze tehát ennyi a max határ. a net sebesség 15 mb...
-
Rolli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Voice24
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Még egy kérdésem lenne: több helyen olvastam a TP-Link routerek és a D-Link modemek közti nem baráti viszonyról. Ez minden TP-Link routerre igaz, és csak a szürke D-Link modemmel, vagy az összessel? Nekem a fekete 360-as modemem van. -
Motyi
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De alternatívaként 2 routerrel nem lehet megoldani? 10 eszközt csak elbír egy router.

Valahogy úgy gondolom, hogy az egyik routerbe cstlakozik a modem és kábellel össze van kötve egy másikkal és mindegyikre 9-10 eszköz csatlakozik. Nem vagyok szakértő, ha butaságot mondtam/kérdeztem akkor elnézést.
Mert ha ez működhet akkor 30k-ból vagy alatta megoldható a dolog.
-
p2pp
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát az van vagy 100 papír biztos!
-
szilfu
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudsz mondani egyet mire gondolsz?
Egy nagy házban 10 embernek ennyi eszköze van. Sajnos nem lehet semmit vezetékre rakni.
Jelerősség van mindenhol. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ, az ASUS-ra esett a választás, mert az adott üzletben az volt raktáron.

-
gologolo
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm válaszod, ezeket a tényezőket valóban nem vettem számításba. Mindenesetre akkor egy becslést, miszerint ez az eszköz 30/10-es netet még gond nélkül kiszolgál wifin és utp-n egyaránt azért meg tudsz erősíteni?
Körülmények:
Társasház, enyémen kívül még 4 wifi jel, mindegyik minimum vagy ahhoz közeli erősségű. Fal az tudomásom szerint tégla, 1-3 falat kellene leküzdenie és max 10-12 métert.Én 4-5 eszközzel kapcsolódnék rá. 2 pc, laptop, mobil, tv. Ha az eszközök közül éppen csak 1-2 online akkor az még nem befolyásolja érdemben a sebességet, jól mondom?
Azt tudom hogy amióta a laptop is csatarendbe állt a jelenlegi router 2-3 óránként ledobja a netet és újra kell indítani. Nem értem miért. -
Jofi81
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a tippet, ez a TP-Link szimpatikusnak tűnik.
-
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem is fb240-el lesz beüzemelve. Wifin mennyi a max. amit átnyom?
-
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Nem tudom mennyire ismered UPC-nek a beépítette wifi-s cisco csodáját, de ahhoz képest kb. hány %-al erősebb a wifije ennek a kütyünek?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, én nem is azt mondtam, hogy egyáltalán nem létezik ilyen eset, de ez a topik 99%-ban alap soho routerekről szól, maximum szimpla repeater vagy wds ami még szóba kerül, sőt volt már irányított antenna is, de szerintem így hirtelen Te sem tudnál olyan esetet visszakeresni itt, amikor valaki kimondottan olyan két rádiós eszközt keresett, ami darab 2.4, vagy 2 db 5GHz-es rádióval rendelkezik!
Sőt, ettől függetlenül is igaz azon állítás, hogy a WDR4300 router Dual Band!
-
junkeer
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mint pl. a beltéri Hotspot rendszereknél.... Van egy két olyan AP, aminek 500 konkurens usert kell egyszerre kiszolgálnia.... pl.: Aruba, Ruckus...
-
junkeer
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Így igaz... tényleg jó cucc....
-
Motyi
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Na megvettem a TP-LINK cuccost...sajna totál halott volt és mivel nem volt több belőle ezért ráfizetéssel az Asus USB-N53 lett belőle.
N65U router és N53 tapasztalatok: WOW

Hihetetlen lett a különbség a noti beépített 2,4G-s N-es wifije és as Asus 5G-s N-es között.... Szó szerint mintha kábellel lenne a noti direktbe a modemre kötve.Még 120/10-es netem van, speedtest 123/10, és ezt stabilan hozza FTP vagy törrent letöltése közben is az egész lakásban mindenhol.Asszony nem értette miért viszem be a laptopot a budiba...
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, igaz 2x annyi mint egy TP-LINK, de megéri.
Ui: a héten állítják át a netet 240/20-ra, kíváncsi leszek azt mennyire tudja kihasználni, bár a notinál nem a sebesség a lényeg, de érdekel mi lehet a max. amire képes. Erről esetleg tapasztalata van valakinek?
-
Motyi
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen az infót!

A max sebesség nekem a notinál nem fontos, gyanítom így is gyorsabb lesz mint a mostani 15-30 Mbit, de ami fontos, hogy stabil legyen (a 4200-t meg amúgy ha jól látom még kapni sem lehet nagyon, max külföldön, de a TP-LINK weboldalán is csak káming szún van).Egyébként nálam tuti az a bökkenő, hogy a notiban lévő wifi 2,4G-s és ahol lakom min. 15 ilyen hálózat üzemel, szerintem nagy a zavarás. Az Asus routert hétvégén vettem, odáig egy olyan volt ami cak 2,4G-s (TP-LINK 1043ND) és pl. a mobiljaim (Note 2, S4) azzal max 5-15 Mbit-et vittek át és szintén döcögősen.Az új routert ezekkel már 5G-n használom (nincs más ilyen hálózat a közelben) és lazán megvan a 80-100 Mbit a lakásban. Ezért akarom a notinál is átvinni a kommunikációt 5G-re.
-
Wsn
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
3x3 MIMO-t is tudna?
-
balazsovics
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, ez a B terv.
üdv
B -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elolvastam a kérdését kedves kolléga. És azt figyelembe véve vagyok kíváncsi rá, hogy miért van rá szüksége. (Instabil ADSL? ... stb). Remélem nem gond...

-
Lui76
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
- egy áram fogyasztót akartam kivenni a körből azért gondoltam vmi kombinált cuccot...
Ez esetleg ? Tp-link TL MR3220 + egy adsl modem ?
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És csak a sima 841N-es a D nélkül nem jó?
-
liziantusz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
A TP WR841ND routernél a v8 a verzió szám?Ez fel van tüntetve a dobozon? -
mazza
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az iPon oldalán a TL-WDR4300 802.11.ac-nak lett feltüntetve, míg a hivatalos oldalon nem, akkor ez csak egy elírás ugye?
Esetleg tudsz ajánlani más webshopokat is?
-
XP NINJA
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
már mindegy is, holnap veszem át a TP-Link 1043ND-met

-
mk12345
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia, köszönöm a választ, körbejárom az Asus N66U-t is. Tud e annyival többet mint amennyivel drágább egy 3600/4300-nál
A jelenlegi antennákat nem baj ha nem lehet újra használni, mert terv szerint a routerrel együtt kikerül majd a hétvégi házba. ( 3G megosztáshoz ).
"Videólejátszás jobb ha kábelről megy, stabilabb" - tény, régen az volt, akkor még 1-1 HTPC volt a MINIX G4-ek helyett. De elegem lett a kábel tengerből.

-
matyi94
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!

-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget!

Egy 841 ND v8 router és egy 722N stick mellett döntöttem, és egyáltalán nem bántam meg. Mindkét eszköz stabil, online játékra tökéletes!
-
psg5
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, de közben úgy tűnik nem itt lesz a hibám. Köszi!
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Ez az USB-s dolog tetszene, működhet az is, hogy rádugok egy hdd-t és azon pörög a torrent közvetlenül éjjel nappal, vagy erre nincs kliens a routerben?
Köszönöm Intruder2k5 is. Valahogy éreztem, hogy kb ugyan az a tudás. Asus jobban tetszene kinézetre, viszont lehet nem érné meg drágábban és nincs rajta usb se.
-
bopeti98
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.

-
boken
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm,akkor ezt hétfőn be üzemelem!

6.ezer ft-ért oda adja.
-
boken
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ilyen van ismerősömnek feleslegben,ez jó lehet?
TL-WR 1043 ND -
boken
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm,akkor körbenézek!

-
T_Stark
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
25/1,5
-
begrimisu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Biztos nem fogyaszt sokat mert van ahol azt írják hogy eszeget?
-
Kobor
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem okoskodni akartam, valószínüleg akkor félreértettem
, Asus RT-N56U. -
Kobor
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem tudom lehet, hogy nálam van a "hiba", de szinte naponta nézek HD(720p mkv) filmeket és nem szaggat soha.
Közben fut a torrent client(a routeren) szépen seedeli a cumót(transmission ul:1000), közben a párom netezik a notin.1x röcögött csak, akkor közben a pc-re is elkezdtem másolni, hálózaton keresztül, azt már nem bírta szegény.
Ha valaki kéri kipróbálom 1080p-vel is......
-
PNP
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És van olyan, ami már elég gyorsan olvas USB-ről, vagy ehhez mindenképp NAS kell?
-
Gondwana
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kaptam kölcsön a hétvégén egy RT-N12E-t, hogy kipróbáljam, jobb lesz-e nekem az n-es wifi. Nos, éjfél és hajnal között néha tudok hozzá kapcsolódni 144Mbps-sel, de nap közben csak 26Mbps-en hajlandó kapcsolódni. Ehhez képest 5GHz-n itt qssolnak, tehát ott forgalmazhatnék. Amit nem teljesen értettem, hogy:
#27660 Gondwana Mit akarsz az A-s wifi-vel? N-es eszközzel biztos gyorsabb lenne mint a jelenlegivel. 20k-ig gigabites eszközök 5 GHz és 3rd party firmware támogatással: TP-Link 3600/4300, Asus N56U.
Nekem az a-s wifi elsődlegesen nem arra kell, hogy 54Mbiten használjam, hanem tudtommal csak olyan router tudhat 5GHz/n-es wifit kezelni, amelyikben van a-s wifi is, ez alapján kerestem magamnak kütyüt.
Mondjuk, jó lenne még ehhez tudni, hogy melyik half-miniPCIe kártyával vannak a legjobb tapasztalatok (sebesség + linux alatt is működjön).
(Amúgy de jó nektek, hogy mindenki családi házas övezetben lakik, ahol a szomszédok közül senki nem tekeri túl a wifijét, senki nem zavar senkit!) -
PNP
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De miért kevés? Mármint ha torrentről hamarabb le tud jönni a film, mint amennyi a játékidő, akkor azt gondolnám, hogy nem fog szaggatni. Meg mintha helyi hálón annak idején próbáltam volna filmet játszani egyik gépről a másikra, ott ráadásul gondolom a routeren keresztül kétirányú volt a kommunikáció, és simán ment.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Há' nem érted? Mer' én se...

-
Zoli133
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kedvem van próbálgatni, kihívásnak remélem nem lesz igazi kihívás és könnyen elboldoulok velük. Inkább az idő hiánya a határoló tényező.
opneWRT felé húzok látatlanban mert a kernel patcheiknek időnként saját fejlesztés során jó hasznát veszem.

-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van topikja itt? Vagy hol járjak utána?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem írtam konkrétan: A torrentező routerre gondoltam... "ennyire" számításigényes a feltöltés?
A Gyengébbek korán halnak, vagy csak nem képesek megcsinálni? -
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hagy kérdezzem már meg, hogy a torrentezés miért veszi igénybe a routereket? Mi az ami miatt már 15 k fölé kell menni?
(kezdő..)
-
begrimisu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Úgy néz ki ez 5 ös ért lenne egy ilyen [link] szerintem megveszem igaz hogy használt de még jócskán garis!
-
begrimisu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
begrimisu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez esetleg ez mennyire lenne jó nekem? [link] Vagy inkább TP-Link 841ND ?
-
begrimisu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm !

-
p2pp
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Igen, az ASUS-ról lemondtam, mert kiderült, hogy nem elírás, tényleg 2 dbi antennák vannak rajta!!! Az eDigital bemérette és kiderült, hogy Európának erre a felére ilyet szállít az ASUS.
Amúgy egy 842ND lett belőle végül. Ha nem muzsikál jól, majd hegesztek rá egy OpenWrt-t.

-
Vladi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ok, köszi.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
Vladi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
20/10 digi net. Tényleg alap dolgok kellenek csak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1,5 szobás albérletbe, 2-3 gépet szolgálna ki, semmi extra. Használtan hirdetik ennyiért.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OK, Köszönöm!
(#27711) giorgio utolsó három szavad, és legutsó karaktered!....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ebben és az előbbi hsz-edben is hagysz kiskaput, amin én át is járnék...
Manuális alatt a futó gép mellőlit érted?
(#27708) TeeJay Értem amit mondasz, de egyet vele nem értek...OK: meglett a gombos WIFI (létezik a piacon, én IS a célközönség része vagyok...)Kész

Ezt be lehetne (típus korábban..) fogni torrentre?
-
FefeeX
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
pl az enyim, ha megjön a 3600-am

-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
egyiknek sincs gombja, amivel a wi-fi-t kapcsolhatja... az is kritérium lenne
-
agentJ
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos a netet nem tudom

Viszont akkor a TP-Link 4300-as jó vétel,nincs vele semmi gond?
Köszi a segítségedet

-
lacy86
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom a segitseget!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen!
Torrent csak kábeles masináról szokott futni.A wifis torrenezés alatt annyit értettem,hogy ha este eszembe jut,hogy kéne a Dexter legújabb része és éppen notebookon vagyok,akkor ne kelljen az 1GB-s fájl letöltéséhez(aztán törölve lesz úgyis) bekapcsolni az asztali gépet.
-
PNP
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. Asus jobb valamiben? Jelenleg egy 741ND-m van, amihez vettem egy nagyobb antennát, ezt úgy látom, hogy át lehetne rakni a 841-re, aminek viszont két antennája van. Van jelentősége, hogy nem lesznek egyformák (nem szívesen vennék újabb antennát)? Bár alapvetően nem erre kell, de full HD filmek nézésre elég ez? 741-es routert mennyiért tudnám eladni szerinted (hibátlan, dobozos, valamennyi garanciával)?
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

Én is utánanéztem LEA3500-nak és eléggé lemarad a tesztekben.Köszönöm a segítséget. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
éreztem, hogy ez itt offtopic, köszi 
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor ő nyert, köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!

-
Gondwana
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gyakorlatilag egy kifordított mikrósütőbe költöztünk át nemrég, ugyanaz a WRT54GL amelyik eddig falakon át is tudta az 54Mbit/s-t (jó, ténylegesen kevesebbet!), rendszeresen 18Mbit/s lehet csak kapcsolódni (néha 24), ilyen csatornafoglaltságnál a 802.11n se teljesítene sokkal jobban. Tudom, hogy ha használható netet akarok, be kell csak kábeleznem az egész lakást, egy router árának feléből még Faraday-kalitkát is készíthetnék UTP kábelből, de akkor inkább a kényelmesebbet próbálom meg előbb.
-
katalin888
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
En irtam annak aki keszitette (Gábor vitéz) , de nem jott valasz!

Szerintem valaki kezbe kellne vegye a temat... -
katalin888
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Apropo, szerintetek nem kellene frissiteni az elso hozzaszolast (ajanlott routerek)???
-
Rick3D
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen már megtettem
de eddig semmi gondoltam ha szabad lecsapnék egy szakira 
-
xors
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ

Úgy néz ki a TP-LINK TL-WR841ND -t fogom venni, ez tűnik a legjobbnak.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! De azért valami tapasztalatok csak vannak, nem? Azért nem darabonként változik ez a paraméter, csak modellenként.
Ezeknek, amiket írtál, utánanézek, hátha valaki ír róla. -
FefeeX
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi, ezzel meggyőztél arról, hogy tényleg elég nekem a 3600-as

Lehet Vargalex OpenWRT lesz rá, ha van rá ilyen egyáltalán
Mondjuk korábban sosem próbáltam, ezért kicsit tartok tőle (járt utat járatlanért
), de azért míg van másik, bepróbálom 
Azt meg remélem, hogy 5ghz-en is mennek az almák, mert különben szomorú leszek (én is olvastam olyat, hogy szakadoznak néha, de az almákkal kapcsolatban sok sírást lehet olvasni mindenről, aminek kiderül, hogy 20% sem igaz
-
gothic20
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
Melyik ezek közül a legstabilabb/legjobban állítható?
-
drzozo
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én is köszönöm!
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
-
berbatov2
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom
Mar csak az lenne a kerdes, hogy a gyarit milyen antennara csereljem? -
MinionFlasH
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Okés akkor a két antennás lesz! -
MinionFlasH
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget! Veszek egy 3 antennás Tp linket és meglátjuk! Telóval akarnak csatlakozni pl a teraszon! Beton födém van, szerintem menni fog, persze a Te-Ti ötletetek jobb, de itt sok más dolog van amit nem szeretnék most részletezni!
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerintem a hatótávot nem befolyásolja a routerre kapcsolódó eszközök számossága. Ez egyedül a kimenő teljesítménytől függ, az pedig konstans.
Vagy tévedek?Az 5-10 Wifi kapcsolat limit a linux-os(openwrt/tomato) fw-re is igaz?
-
Lui76
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor ha családonként 2-3 netképes eszközt veszek (és három ház egy telken) a 10 simán limit lehet

- Tehát az lenne a legjobb ha veszek egy usb-s 5-6 k-s ajánlott TP link routert "magamnak" , de a régit is hagyom üzemelni .
-
Lui76
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sziasztok !
Egy öreg SMC routerem szeretném leváltani - ez még csak b/g-t tud.
Nem értek mindent a wifi kérdésben de asszem az a gondom , hogy ha sok eszköz csatlakozik az nagyon lecsökkenti a hatótávot ?
Az n-et is tudó routerek jobbak ilyen téren ?Van olyan spec , hogy mennyi eszköz fogadására képes?
A több antennás több eszközt fogad vagy csak a 300-as sebességhez kell neki ?Van egy telenoros 3g stickem , akkor azt az usb-sre rá lehet vész esetére tenni , és magától bekapcsolja?
Az egy usb-t lehet hub-al osztani ? háttértár és 3g stick , esetleg még nyomtató lenne , de nem létszükséglet. -
Frenky86
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak azért lenne fontos a WPS mert így egyszerübben tudom a nyomtatót csatlakoztatni, de végül is ezért az egy miatt nem annyira lényeges. Egyébként köszönöm a tippeket és az ajánlatokat, megnézem őket.
-
Feri_1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.
A különbség, hogy a 3420-nál egyszerre tud n és b-sen is adni? (ezért van a két antenna?)
Feri
-
junkeer
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pedig van ilyen eszköz... Mikrotik RB435G Nem olcsó de minden leírt kritériumnak megfelel. Igaz kell bele egy Mini PCI-e 3G modem, de az összes SIM-es megoldás közül ez a legstabilabb. Jó pár ilyen megoldást adtam már....
-
ruhk
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
így már értem, köszönöm a választ

-
einstein
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszönöm. A "jövő" miatt valószínű akkor az lesz.
-
tPedro_
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítségedet.

-
tPedro_
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Családi ház. T-Home net szétosztásához a különböző szobákba, helyiségekbe.
Egy időben valószínűleg 2-3 gép vagy mobil lenne a hálózaton.Sajnos a 8 port pont kevés, meg gondolni szeretnék az esetleges jövőbeni bővíthetőségre is.
Amiket kinéztem:TP-Link TL-SF1016D / TP-Link TL-SF1016DS
D-link DES-1016D
ASUS FX-D1162 V3Ha nincs lényeges különbség akkor nyílván az olcsóbbikat venném, a D-Link és az ASUS 2x olyan drága mint a TP-Link.
-
Barnes
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom szepen a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bontatlan iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Asus RT-N15U meg is lett rendelve. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dr.NX