Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az eszközt ott akarja hagyni, ahol van. Olyan megoldást szeretne, a WiFi-t is csak mellé tudja tenni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A hálóban nem működik.
Az iPhone 7 Plus telefonjával akarja használni. Lehetőleg 5 GHz-en. Tégla a fal (2 darab), szomszéd messzebb van, családi ház. Pénze van rá, a lényeg, hogy a hálóban is tudja fogni a WiFi-t.
A max sebesség nem fontos, elég neki 60 körüli is, ha annyit össze tud hozni a telefonján a hálóban wifin. -
Zolás
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mi wifi 3 3g, igazából a 3g részét nem használnám. Családi házas környezetben lesz, 1 gép kábelen, 4 telefon, és 2 laptop lesz rajta, ez a maximális eszköz szám, ami lesz rajta.
-
Lidl
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igazából azért gondolkodtam rajta, mert a router-ek többségében a gyári szoftverrel nem lehet kikapcsolni a WAN kapcsolatot.
És akkor hiába van csak a LAN-on csatlakoztatva a hálózathoz, azok az eszközök, amik erre vannak kapcsolódva (a wifi kapcsolaton keresztül) meg próbálnak kommunikálni a WAN porton keresztül, és ez akadást, késést okoz. (benne is van a routing táblában, hogy a WAN porton keresztül menjen az útvonal a 0.0.0.0 hálózatra)
Ez okozott korábban gondot az Telekom-os IPTV-nél. Ott percenként akadozott a kép, ha így volt benne egy router a hálózatban.
Egy 841ND volt így, de miután feltettem egy CFW-t rá, ki lehetett kapcsolni a WAN portot, és csak mint egy AP viselkedett. Így jó volt, de most kicsit fellángoltam, hogy lecseréljem, mert gyenge a jele az emeleten.
De most kipróbáltam a 1043nd V4-et és ezzel (bár nem lehet kikapcsolni a WAN portot és nem is lehet AP módba kapcsolni a gyári szoftverrel) nem csinálja az akadást. Elképzelhető, hogy jó lesz egy sima router is.Köszi a segítséget, egyenlőre tesztelem otthon a 1043nd-t és ha megfelelő, akkor lehet, hogy ilyen lesz.
Köszi
Lidl -
.Ishi.
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, máris tartok arra.

-
Tomdriver
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, nem kell LAN port és dual band wifi sem, úgyhogy az ajánlottak közül lesz valamelyik.
Azt viszont elfelejtettem megírni, hogy a szolgáltatói routerhez csatlakozik a vezetékes telefon kábele, ilyen csatlakozási lehetőség azonban az ajánlott routereken nincs.
Akkor ha jól sejtem, a szolgáltatói eszközt nem lehet kihagyni a folyamatból - ez eddig nem volt tiszta.Kérdésem még, hogy a két routert a WAN csatlakozási felületükön kell összekötni, majd a saját routeren elvégezni a szükséges beállításokat?
-
d3tox1c
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm

Megneztem, ott is az utolsó kérdés az enyém
-
Doky1988
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ASUS N18U miben jobb a V4 1043nd nél?
-
pvil
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönet, akkor hanyagolom...
-
bbmt
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OK,
Abban valami tapasztalat, hogy sim-es router mennyire tudja hozni egy lte telefon sebességét?
( tehát ahol a telefon le van téve egy pontra és hoz 80Mbit-et ugyan ott a sim-es router is hozná, vagy mindenképpen kevesebb lenne jelentősen.) -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ahogy írtam olyan házba kellene ahol több tégla fal is van, de nem gond ha nem megy át mindegyiken mert van két TP-Link erősítőm, de ha az ASUS RT-AC58U router nem indulgat újra akkor szerintem azt fogom megvenni, úgy meg pláne ha a TP-Link Archer C60 router nem ajánlott, meg az Asus-ra 3 év garancia van ami szintén elég jó.
A legfontosabb kritérium számomra, hogy akár egyszerre 8-10 vezeték nélkül rá csatlakozó eszközt is ki tudjon szolgálni, de ebből a szempontból gondolom az ASUS RT-AC58U router a MU-MIMO miatt is jó választás, közben már saját topic-jában is rákérdeztem a tapasztalatokra, de ahogy nézem az nem annyira pörög mint ez a fórum. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus RT-AC58U routert ajánlod?
Ez a MU-MIMO tényleg jobban ki tud szolgálni egyszerre több rá csatlakozó eszközt mint a sima MU-MIMO nélküli routerek? Újraindulási hoba mint az ASUS RT-AC1200G+ Routernél nincs ezen típusnál? Adásteljesítménye milyen, pár téglafalat még átvisz? -
daw460
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, megnézem őket! Panel környezet, 2 fal, és 20+ másik elérhető wifi jelenleg.
-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen ismét a felvilágosítást! Akkor szerintem ezek közül lesz valamelyik, vagy lehet, hogy mindegyik fajtából egy!
Meglátjuk hogyan fogom tudni kiépíteni a dolgokat! 
-
Skynet258
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen infó kellene a környezeti viszonyokról, hogy közelebbi támpontot kapjak? Az elmúlt egy óra böngészése alapján persze én is azt mondom, hogy egy AC1900-assal már hozható lenne a dolog, de ha nem fontos nem költenék annyit, ha megoldható kevesebből is.
Valakinek gyakorlati tapasztalat esetleg konkrét eszközökkel?

-
StLui
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megcsináltam a beállításokat, de nem megy. Vezetéken sincs net az "R2" routeren. Egy 1043 V1-et állítottam be oda ideiglenesen, a V2 maradt a fő routernek. Próbáltunk az R2-re wifi-vel is csatlakozni, de jelszót kér, ami nem az ami a fő routeren, nem tudom mi lehet akkor.
A fő routert szerintem nem érem most el a webes felületen, mert a 192.168.0.2-re tudok csak belépni, 0.1-re nemMindkettőn gyári firmware van.
Mi lehet a gond?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen ismét!
Mivel még a beköltözés előtt vagyunk, illetve lesz átalakítás is, így nem kizárt, hogy meg tudom oldani, hogy kábeleket húzzak el a falba majd!

Akkor lehet nem ragaszkodok én a 87u-hoz, viszont mi a különbség e kettő között? Asus AC66U B1/AC68U
Illetve a C8/C9-ből is vannak friss modellek? Csak mert egy C9-et néztem az emagon, amire 2013-as modellt írtak?
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ohh a fenébe, ezt nem is láttam

A javasolt Asus N56U viszont nem tudja a 802.11ac protokollt, inkább már akkor a legújabbat venném.
Esetleg ezek mennyire bevált típusok?
TP-LINK Archer AC1200 / AC1350Vagy ha ez mégsem szempont és elég a 802n, akkor pedig inkább WR1043ND-t választanám az ára miatt.
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm átmegyek

(#59507) Intruder2k5
Nem is szükséges. Az a lényeg hogy az asztali gépen legyen internet (ne vezetékes). A router amibe a szolgáltató vezeték be van dugva úgy is sugározza a jelet.
Köszönöm! -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én most küldtem vissza egy ASUS AC87U-t több mint egy hét használat után, ezt a típust nem igazán ajánlanám.
Az egy dolog, hogy az USB2 és USB3 portokon lévő HDD-k megosztása instabil volt és gyakorlatilag nem működött (több HDD-vel sem), de maga a router is érdekes dolgokat csinált. Olyan eszközöket "ismert" fel a csatlakoztatott eszközöknél, amik biztosan sosem voltak felcsatlakozva rá. Pl. iPhone a LAN vonalon, közben a LAN-on csak a TV volt rákötve. A Wifin is sokszor hülyeséget írt 4G és 5G felületen is. Ezt szinte minden nap megcsinálta, ami azért elég furcsa. Először megijedtem ki lopja a netemet, de kiderült, hogy a router írt be a logba random eszközöket.
Az Ac87U topicban is írták, hogy gondok vannak, ezért nem hiszem, hogy az én routeremmel volt baj egyedül.
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor amilyet írtam eszközt jó lenne CFW-vel?
Illetve hol találok hozzá olyat amivel ez működne? -
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Esetleg tudnál ajánlani olyan eszközt innen apróról amit nem kell mókolni csak össze csatlakoztatom beállítom és használható?
Köszönöm a segítséget!
-
Williams
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Társasház, vékony falak, 1 pc és 2 telefon használná. A 20k-s határt eltaláltad, pl. az Asus N56U szimpatikusnak tűnik.
Ez mit jelent: CFW-vel AC-s
Köszönöm!
Szerk: Esetleg hagyományos dizájnú router (fekvő) ajánlat még jöhetne dual bandbe.
-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen! És mondjuk ezek a jel erősítő, konnektorba dugós megoldások szerinted segíthetnek? Amúgy néztem most egy asus rt-ac87u-t!? Nem tudom, ez ajánlott? Jó lehet ez nekem?
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocsi a késői válaszért:
Régi típusú társasházban lenne használva. (vékony téglafalak)
A szomszédok között nagy az idősek túlsúlya, elképzelhetőnek tartom, hogy még a 2.4-es tartomány sincs teleszemetelve az éter.
Valószínűleg Fiber 240-es, vagy ahhoz hasonló sebesség mellé.
Beszerzésre 20e lenne maximum VAGY még mindig el tudom hozni a korábbi TP-t ha az megoldás!?Dual band-es jó lenne, viszont a javaslatod alapján jól látom, hogy a TP Link WDR4300 már nincsen az ajánlottak között?
Bónusz kérdések:
1, ha rögtön third party firmware-t teszek rá, az jár-e garancia vesztéssel?
2, ha szekrénybe kerül az eszköz az mennyire árnyékolja le a jelet?
(ismerős szakmában dolgozik, most szereli a kábelezést a lakásban, és állítja, hogy nem fogja zavarni, hogy ha berakjuk egy szekrénybe -
motoflug
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos sehol sincs raktáron, nekem viszont csütörtökig kellene szereznem valamit. Tudsz még hasonlót ajánlani, amin jó a gyári FW? Jó lenne 20k alatt maradni.

Esetleg még az ASUS RT-N18U?
-
motoflug
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Alap userként nem szeretnék mókolni vele, ezek közül melyik a "plug&play" verzió? 
-
StLui
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! beszerzem,ha gondom van még érdeklődöm

-
SkiDev
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor olcsóbban nincsen?
Azért a 20k kicsit erős nekem.
Bár egy olyanon gondolkodtam, hogy ha a LAN csatlakozók 100-at bírnak magukból kinyomni. Nekünk meg lesz 200 Mbps 3 főre, akkor végülis egy időben egy kábelen a 100 bőven elég... vagy nem így működik?
Nem oszlik meg a netsebesség ~60-80 Mbps/főre, amit meg ezek a portok ki tudnának fejenként szolgálni?Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy ha kedden jönnek a digisek bekonfigurálni és rákötjük erre a gyengébb modemre, később cseréléshez szükséges lesz betelefonálni, hogy jöjjenek ki vagy mi is tudunk routert cserélni?
Elnézést, ha nagyon lámának tűnök hozzá, de a Telekomnál ilyen gond nincs, ott betelefonálok és modemmel együtt jönnek és bekötik.
-
KisApám
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
5 GHz-es eszközöm egyáltalán nincs. Pár évig tuti nem is lesz.
A XIAOMI 3G amúgy nem lett volna rossz - a jövőre való tekintettel -, ha nincs VÁM...Majd csak azt kell kitalálni, hogyan kell összekötni az eszközöket, hogy a hálózat rendesen működjön a 2 eszközzel (Archer C7 + 1043ND v4).
-
forbexx
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ!
Jól olvasom, hogy dualt nem lehet usb hosszabbitóval toldani?2,4 usb-t megtoldhatok több méterrel?
Köszi! -
cseptomi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Sikerült beszereznem egy gigabites routert.
ASUS RT-N15U lett.
Sikerült is beállítani, de nem tökéletes.
Laptop Kábelen 95\50Mbit-et mérek stabilan
Laptop Wifin kb 35\40Mbit nagyjából stabilan
Telefon wifijén pedig 50\50-es stabilanElvileg a wifis készülékek b\g\n képesek.
Létezik, hogy ennyi a teteje ezeknek?
Csatornát nagyjából belőttem a szomszédokhoz mérten.Előre is köszönöm!

cseptomi1211
-
Csaby25
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, ennek gond van a gyári FW-el?
Láttam hogy azt írtad csak CFW-el... -
Balu77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Semmi gond!

-
Csaby25
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Esetleg ezek közül valamelyik jobb választás lenne:
TP-LINK Archer C2, Dual Band, AC750
D-Link DIR-842 Dual Band AC1200
D-Link DIR-860L AC 1200, 4 x Gigabit LAN, USB 3.0? -
Balu77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megnéztem neten a TP-Link Archer C7 menüjét, de abban én nem látok másodlagos net csatlakozási lehetőséget...
-
profchaos
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!

Akkor egy ilyen?Vagy az én körülményeimhez mit ajánlanál?
Leírom ide is ne kelljen keresgélned...
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
- 4 emeletes panel sorház, 4-5 fal 82m2Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
- 3 mobil, 1 PC, 1 xbox one, 1 playstation, 1 smart tv, 1 ipadMilyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
- Semmi extra, 30Mbit-es netem vanMilyen típusú a jelenlegi router?
- Alap Inviteles f*s (ZTE ZXHN H168N) -
Balu77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A wifi nem fontos, kábelen menne kb. 8 kliens géphez (win7/win10).
A sebesség a digi részéről, 500Mbit, a másik az egy lassú adsl, de az csak a backup lesz, hogy legyen mindig.
20-30-40 körüli beszerzésre gondoltam. Azért már csak kapni valami jót. Extra szolgáltatások, mint tartalomszűrés, vpn, meg egyebek nem kellenek. Csak menjen atom stabilan.
Mindenképp gyári firmware-t akarok, egyrészt a garancia miatt, másrészt a digi 500 megás sebességét pl. a tplink esetében csak a gyári hw-es nat-al tudja kihajtani. -
TotoHU
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ!
Budapest belvárosi téglaépület. (Igen, belváros, és vicces módon az egyik szolgáltató sem húzott be optikai kábelt, évek óta csak ígérgetik de semmi előrelépés) Nagyon a szomszédban lehet a Telenor bázisállomás mert max 4G térerő van még a wc-n is, mobiltelefonnal rendzeresen 120-150 mbps-t mérek a speedtest-el.Igen tudom, a SIM kártyás routerek nem olcsók, ezt már láttam. A D-Linket és az Asust nézegettem, az Asusok nem olcsók, kár hogy nagy kedvenc, a jelenlegi is az (RT-N18U) és csak egy 20 kilós bontókalapáccsal találkozás tudná kibillenteni a stabil működésből. Nagyon szeretem, masszív megbízható, rugalmasan konfigurálható a gyári firmware is.
A nagy kérdés hogy többet ki lehet-e hajtani a leírt routerekből mint a Huawei e5577 zsebrouterből? Nagy valószínűség szerint igen, de vajon van-e olyan kisebb rugalmasabb bolt, ahol ki lehet próbálni a routert vásárlás előtt? SIM kártya beletesz, gyorsan wifi bekonfigol és mérnék rajta egy sebességet. Ha nem tud többet mint a Huawei, akkor marad a zsebrouter, ami jelenleg USB-n keresztül csatlakozik az Asus N18 wifi routerhez.
-
mokalade
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"TP-Link TL-MR6400/Archer MR200, Asus 4G-N12/4G-AC55U, D-Link DWR-921"
Van esetleg olyan honlap, ahol összehasonlítják ezeknek a wifi teljesítményét (sávszélesség, hatótáv)?
Esetleg tapasztalat, hogy ezek közül melyik a jó/nem annyira jó ideértve a Huawei B593-at?Ahogy nézem, ezeknél ráadásul a cserélhető antennák minden esetben a mobil lefedettséget szolgálják, nem a wifit. Van amelyiknél a wifi antenna is cserélhető?
(Ok, hogy 5GHz javasolt, de sajnos nem minden eszköz támogatja, fontos a 2,4Ghz is és annak hatékonyságáról nem találok infót.)
-
SLYM
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az UPC saját routere, a fehér. Nagy a ház, de sikerült teljesen középre helyezni a routert, így 10-40 megabit között ingadozik minden eszközön a sebesség.
-
DaTika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Előszöris köszönöm a választ!

Budapesti belvárosi kis lakás, egy darab tégla fal van, de az is a szobát és a konyhát/fürdőt választja el.
Eszközök:
- PC kábellel, ezen megy most a tor..khmm.., a Plex media szerver, távoliasztal stb, ezt nem ragoznám.
- PS4 kábellel, neten játszás / Plex stream
- Laptop WiFi ezen is szokott lenni adatforgalom, de inkább csak netezés
- TV Wifi, ezen nem szokott semmi különös használat lenni
- Telefonok 2db, semmi komoly adatforgalom, max youtube kategória
- És amit említettem a tervek között van kábelre a töltőgép/plex-szerver/nas, illetve szemezek még a ps mellé egy 4K HDR tv lehetőségével, ez a mostani tv helyére mennie, wifis, illetve ezen is a mediát a kábeles ps4 szolgáltatná, a mostani pedig felköltözne a galériára az ággyal szembe, az kapna kábeles lant.
Ezeken kívül nincs még csak gondolat közelben sem semmi más eszköz beszerzése, így is elég komoly pénzemnnyiséget számoltam össze elég hosszú távra tervezve
Illetve a vendégek egyéb eszközei, telefon/tablet/laptop, már ha kérnek netet.
A jelenlegi router egy Asus RT-N14U
Edit: inkább szeretek eltölteni pár órát azzal, hogy nyomkodom/ismerkedek a konfig lehetőségekkel, és finom hangolom az igények szerint, mint, hogy out-of-the-box menjen. Úgyhogy egyéb igények talán ennyi lenne, hogy ha lehet legyen valami monitoring lehetőség annak örülnék, illetve ha jól be tudnék állítani egy QoS-t

-
minek?:S
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen!
-
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm! Átadtam az információkat, de azt kaptam válaszul, hogy Media Marktban egyik sincsen, sem a D1es ASUS sem az ND-s TP-Link, esetleg MM honlapjáról tudsz/tudtok mondani egyet az előbb ecsetelt dolgokra kb 10k forintért max?
-
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszönöm. Esetleg MM kínálatában valami hasonló? ASUS RT-N12 PLUS-t találtam, D1est nem, az is jó? vagy akkor már másik?
-
iambalint
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gubek-Einste! Házban lenne használva, 2 tégla fal lenne az útjába, 2 szomszéd 80m-re vannak tőlünk !
4 eszköz használná!
8000ft a költség!
Stabil,Gyors wifi,gyors internet a gépre,App hozzá androidra!

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm szépen a választ

-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezer köszönet, akkor ez lesz, ami még árban is oké.

-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Na, kérem, azért olvasgatok

Akkor ez inkább? TP-LINK Archer C5 AC1200 Dual Band. Ez C5-ös és DualBand. Mondjuk innen, ennyiért jó vétel? [link] -
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát ezt most magyarul.
Összerakok egy gépet, szétszedem csukott szemmel, meg letesztelem, de a hálózati cuccokhoz nagyon nem értek. 
Gondolkodok ugye a Digi 1000-en, és ehhez kéne egy router, minél kevesebb macerával. De ha azt mondod, van 18k-ig max egy olyan eszköz, melynek a menüjében beállítok mindent, és élvezem, akkor az is jó.
-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panelház, 10. emelet. Kétszobás lakás, laptop nálam kint a konyhában, hogy itt legyek.

Köszönöm a sok segítséget!
-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm az extra gyors választ.

TP-Link 1043ND: egy PC, és alkalmanként egy laptop és három telefon, ami wifi-vel tolja. Akkor ez eme igényeket is nézve megfelelő?Multibit: nem. nem olvastam, rohanásban vagyok, de mindjárt megtekintem.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.

-
RéNyBoY
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia! Köszönöm a segítséget és javaslatot, az Asus lesz akkor. Szép napot és jó hétvégét mindenkinek!

-
taky023
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az Asus sehol sincs raktáron (nem találtam), a jövő hét közepén pedig már fel szeretném állítani a rendszert.
A D-Linkről szinte csak negatív vélemények vannak a neten (árukereső, shopok oldalai) - vagy csak a gyári fw miatt?
Esetleg harmadik alternatíva?

-
C^^
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, közben gondolkodtam, és rájöttem, hogy jobban járnék, ha egy akkus, hordozható 4G routert vennék, úgyhogy ezek között fogok szétnézni.
Van egy 1043ND nálam elfekvőben, ha más nem, az OpenWRT-vel jó lesz.Köszönöm!
Üdv! -
w.miki
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus-N56U nekem nem lenne jobb, media megosztásra?
Úgy néztem, használtan olcsóbb, mint az N18U? Vagy azt nehezebb beállítani? Nehezebben boldogulnék vele?
Esetleg más, olcsóbb router 10e körül? -
Predator2
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Öcsémnek drága Tp-Link Router van 35k volt, de egy fos! Itt nézte ki a topicban. Asus-t akkor sem ha 10-en ütnek. Mit értesz minőség alatt?

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszi. Akkor nem erőltetem a kérdést.

-
Vyndree
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A TL-WR940N egy óriási csalódás. Amit a Telekomtól kaptam (1000 éves default külső antenna nélküli Cisco EPC3925) router sokkal jobb mint ez a csili-vili külső antennás 3x 5dBi.
Lassabb is, a ping is nagyobb lett kábelen és wifin is.
A beállításoknál érdemes még próbálkozni valamivel, vagy törődjek bele mert nem lesz jobb?
(áttettem Channel Width: 40MHz, és Channel: 12-re, de ugyanaz) -
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OpenWRT-vel?
-
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Minél kevesebb.

Csak erre lenne használva, és csak egy Rapsberry Pi lenne rádugva. Előtte egy TP-Link TL-WR1043ND v4 lenne.
Most vettem egy D-Link DI-804HV ezeröcáé, de ahogy nézem ez nem is tud kliens lenni.
Routerekben a WAN-nál a PPTP-vel lehetne saját VPN szerverre kapcsolódni?
Jelenleg ezt írja:
Tuesday August 29, 2017 21:14:20 PPTP start to dial-up
Tuesday August 29, 2017 21:14:20 DHCP:discover(My Host)
Tuesday August 29, 2017 21:14:21 DHCP:offer(x.x.x.1)
Tuesday August 29, 2017 21:14:21 DHCP:request(x.x.x.3)
Tuesday August 29, 2017 21:14:21 DHCP:ack(DOL=x,T1=x,T2=x)
Tuesday August 29, 2017 21:14:21 PPTP server=x.x.x.x
Tuesday August 29, 2017 21:14:21 PPTP:error=-112
Tuesday August 29, 2017 21:14:21 DHCP:release -
John Rose
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm! Közben találtam 3 év garanciával egy Asus Rt-N12+ routert 4k-ért. Erről esetleg vélemény?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OK, értem. Annyira azért ide is illik, hogy aki ilyet akar venni, mire számítson

-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen, erre gondoltam én is, csak inkább itt is rákérdeztem, hátha van jobb.

-
akcir007
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
taky023
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Egy pc, egy noti, két tv, két telefon tutira használná (persze nem egy időben), valószínűleg idővel majd egy xbox is, plusz ha vendégek jönnek, akkor ők is bizonyára elkérik a kódot.

A beszerzésre olyan 10-15 ezer Ft-ot gondoltam, de nyilván minél alacsonyabb az összeg, annál jobb.

-
Vyndree
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
Ezzel a 450MBit-es eszközzel nem lesz a 120MBit-em? Ha a mostani Cisco-hoz van csatolva kábelesen a fő számítógépem, akkor sem? A fenti két gépen elég ha jó lesz a ping és hozza a 40-50MBit-et, oda az bőven elég lesz.
Bocsi ha butaságot kérdezek. -
amulet
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm, segített a döntésben

Dlink lesz -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az fel sem tűnt. Szoftveresen olyannak tűnik mint a többi. link - Viszont feltűnt, hogy nincs nat boost menü, mint az ND-nél. Bár az AC3200-ban sincs.
Hardverről nem találtam semmi konkrétumot.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hát, a képek alapján a d-link antennái sem kisebbek, mint a wdr4300-é

-
diegho
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor nem éri meg a felárat az Asus-hoz viszonyítva.
-
diegho
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mi a baj vele?
-
diegho
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt néztem én is, de most látom van 10k-ért TP-Link Archer C50 AC1200, ez nem lenne jobb?
-
xZane
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
micimacko
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panel lakás, 2 vagy 3 fal (53nm, tehát nem nagy).
Digi 100/100-as net, alul felül és oldalt 1-1 szomszéd, viszont jelenleg is látok pár Wifi hálózatot, tehát van belőlük a házban.
Eszközök
kábeles: TV, Synology NAS, PS4, médialejátszó és egy noti (ezért van egy TP-Link gigabites switch is a jelenlegi rendszerben)
Wifi: egy másik noti, erősítő, mobil és tabletAmi nagyon fontos lenne a normális dinamikus dns szolgáltató kezelése, mert a jelenlegi no-ip.com az utóbbi fél évben használhatatlan. Hiába jelzi a jelenlegi TP-link 1043-as router (v1), hogy kapcsolódva, nem működik (nem azt az IP címet adja vissza, amit a szolgáltatótól kapok).
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ha a cfw nem fáj, és ahogy olvastam a padavan elég stabil a dlinken, van valami előnye a c7-nek meg az asusnak?
-
renaldooo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
maximum 10 méteres sugárban kellene jelenleg működnie Panelban. Jó volna az 5GHZ
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Jelenleg 2 laptop egy pc, 3 telefon és egy tablet + okosTV használná. Később esetleg ezek bővülnek 1-2 eszközzel.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Wi-fi keresztül azért tudja legalább az írtnak a felét ( persze ha olyan internet is van mellé )
25 ezres határral is csupán ezek vannak amik megérnék? Jó volna ha a router tudna wifi-n is legalább az írtnak a felét. TP-LINK Archer C7 - ről mi a véleményed?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus N18U hát na, inkább nem mondok rá semmit, irigylem azokat akik tudják használni biztonságosan. Ami a Wifi részét illeti, egy ügyesebb támadó simán be hamisítja a mac címét, és máris lopva van a nett. Ha nem látom saját szememmel, el se hiszem. Szóval, részemről felejtős minden soho kategória. Ha wifi akkor unifi wifik, USG → USW → Unifi AP → Cloud-Key. Külön VLAN-ban minden. Mikrotik felkeltette az érdeklődésemet, de számomra nem egyértelmű hogy rendelkezik valós Layer 2 védelemmel. Ha 100%-biztos lennék benne, akkor simán megvenném. És mondjuk egy USG elé raknám. De erről nem igazán láttam leírást.
Ha valakinek van, és 100% biztos benne hogy tudja akkor meg van oldva a problémám, azt hiszem. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sorry, letelt a szerkesztés, most jutott eszembe:
4g sticket tudnál ajánlani az említett Asus routerhez?
Köszönöm!
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudom. Ne nekem mondd! PeachMan kolléga ragaszkodik a router falra szereléséhez

Én is polcokat raktam az előszoba falra, azon van a router, egy switch és két NAS
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, csak azt a "szemeteskukát" macerás falra szerelni

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezt picit kifejtened bovebben? Mi az amiert "nem a legjobb" jelzovel illetted?
Illetve mi a helyzet a tulmelegedessel? Jelenleg egy kibelezett es hazibarkacs hutesu n66u-val kuzdok. Neha meg igy is megbolondul, de lenyegesen jobb a gyari megoldasnal. -
scarbantia
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a gyors választ! A D-link tud mobilnet megosztást? Nem találtam erről infót, bár ezeket nem ismerem.
Hogy tudom ellenőrizni, hogy az eszközöm kihasználja-e az N18U extra wifi képességeit? (egy W510-es ThinkPad, ha jól emlékszem 3 wifi antennával) Ha tényleg ki tudom használni a 600Mbps-t (75MB/s), akkor az nem hangzik olyan rosszul.Még az ASUS RT-AC1200G+ jött szembe, ami jónak tűnik, bár egyelőre az AC-t nem tudom kihasználni.
-
Primary92
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor nem érdemes csak a dns miatt váltani? Meguntam a no ip havi megerősítését, a fizetős pedig évente egy fél router ára.
Esetleg az N56U jobb választás?
-
JSBB
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy hagyományos gangos ház, egy szobás lakás, téglafalak. Abból is egy, és utólag felhúzott vékonyabb fajta. A távolságok a 30m2-ből adódóan 6x5m össz-vissz. Mivel a vezeték megy a laptopba, csak 2 mobil csatlakozna rá. A net 100/50 mbit/s. Egyszerűen csak alap dolgokat szeretnék a telefonomon, mint fb, google stb. Ha lehet, megúsznám 10.000 alatt.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mire gondolsz ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Otthoni környezet ?
Szerintem a rádióhullámnak mindegy hogy lakásban vagy irodában van-e nem ? -
piRate_nEx
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

Jön az AC58U, kiváncsi leszek mit tud.
-
droti25
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Thx
-
dAnky
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1-2 helyen olvastam a dlinket es irtak h kegyetlen fos mert folyamat ledobalja az eszkozoket es nem 1 velemeny alapjan
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, ezt mind tudom, előre nem lehet megmondani.
Ami fontos, hogy wifi jeleroseg es hatotav téren van e különbség az N66U és az N11P között (azt írtad, hogy a 2 antenna nem jelent különbséget, ezt nem tudtam).
Gondoltam, hogy 2x repeat nem lesz jó, meg kell neznem lehet e mindkét routert a fő wifihez kapcsolni, kábelezés sajnos n megoldható.
Az N11P emigy stabilan teszi a dolgát? -
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. Sajnos a kettő, amit ajánlottál, nem lehet a közelben kapni. Marad az N66U, vagy az N11P. Ennek a kettőnek egyforma a hatotavolsaga? Itt az a lényeg, hogy egy nyaraló le legyen fedve, semmi extra tudás nem kell. A mostani Tplink AP, amikor épp működik, elég gyenge jelet ad lent és kint, így két routerre gondoltam. Esetleg legyen két N11P, az első kapcsolódik a fő routerhez wifin, a másik N11P pedig az első N11P jelét vinné még tovább. Vagy ez igy nem mukodik?
-
toth_janika
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
mrmft
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megkerdeztem: "I this time I don't have any plan regarding the RT-AC86U, as it's based on quite different firmware code, and also that model isn't currently available outside of China. This might change in the future depending on what Asus decides to do with the firmware code used by that model, but not in the short term. Best regards: Eric"
-
toth_janika
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia! Sry a pontatlanságért. Egyelőre téglafalas épületben van használva, de hamarosan panelben lesz. Nem kell nagy távolságokat áthidalni, az egész lakás 50 nm. Max 2 falon kell átjutnia

Szomszédok bezavarhatnak, mert van pár router itt a környéken, épp ezért elvetném a 2,4 GHz-et. Semmilyen extra igényt nem akarok (nem akarok rajta torrentezni, meg hálózati nyomtatót tolni, meg ilyenek). Szolgáljon ki két notebook-ot, két telefont WIFI-n meg egy PS-t, TV-t, és egy NAS-t LAN-on. Ennyi lenne
-
Slownz
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Miért ajánlott a nethez gigabites port? Laikus vagyok a témához, meg tudnád magyarázni kérlek.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy 120 nm-es családi házat kéne lefednie a routernek. Viszonylag nyitott terek. A legtöbb az 3 fal amit át kell lőnie. Jelenleg egy 841ND van de gyakran megszakad a kapcsolat pár másodpercre. Csak egy szomszéd van. Nem zavaró tényező a szomszédság. Általában 3 pc, 1 notebook, 3 telefon és 2 tv van a hálózaton. Az érdekes az, hogy az egyik pc powerline segítségével van rákötve a routerre és azon is megszakad a kapcsolat random pár másodpercre.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Cyberpunk 2077
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Meglátjuk hogyan fogom tudni kiépíteni a dolgokat! 

Dr.NX