Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucstom
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azokra gondolsz, amit humax írt?
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
a Szomszed WiFi nem zavar mert gyenge nalla ! 2.4 Ghz, hozzam csak 1 palcika latszik { 75- 80 dB.}
nekem :: csaladi Haz , videken , 2, 3 , 4 darab 30-as tegla fal, a kulso falon a szigeteles rajta 8 cm polisztirol, nagy ablakok . . es joo lenne a Nagy 35 - 40 meter Hosszu udvar vegen is fogni a Netet rendesen ! , ..
eszkozeim zome tudja az 5 Ghz MIMO-t (is) , de persze a 2.4-et is.
ebben az esetben tehat inkabb :
86U vagy 87U ? {{ a 87U Sokkal olcsobb.
..Koszonom.

-
KuZo
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor asszem az Asus 4G-AC68U lesz a megoldás. Biztos, ami biztos..
Köszönöm! -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen.
Igen azt tudtam, hogy át kell majd állítani bridged módba.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
15-20 ezerben gondolkodtam, de úgy látom abból nem igen lehet kihozni.
Én is pont a Asus N18U szemezgettem.
Nem panel, inkább társasház, 4 emeletes 48 lakással, és "kertvárosias" rész, sok zöld övezet, park, focipálya, játszótér. Házak szellősen elrendezve.
-
KuZo
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A SIM kártyás változatok nem megbízhatóbbak? Illetve ott azért van egy WAN port ugyanúgy? A 4G csak szolgáltatói kimaradás esetén szükséges.
-
KuZo
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jó lenne mondjuk 50e körül maradni, ha megoldható. Wifi mindenképp szükséges a mobil eszközökhöz, kb 13-15 kliens van, nem túl nagy terheléssel, alap irodai környezet.
-
WiZARD
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kávézóba, vendégeknek.
Minél kevesebb. Kérdés, hogy mivel/mennyiből oldható meg. (Nem létkérdés, nincs keretösszeg meghatározva, ha túl drágának ítéljük, akkor valószínűleg lemondunk erről az elvárásról, és marad valami olcsóbb router) -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus RT-N18U adta meg most magát (megy gariba vissza), addig is most "csak" a szolgáltatótól (DIGI) kapott eszközt tudjuk használni egy Fiberhome AN5506-02-FG Gpont, ami egy 40 dolláros kis kínai "vacak", amivel ilyeneket mérek:

Wifin is hozza simán amit a huszonezres asus. Azért gondoltam, hogy nem várom meg mire méltóztatnak kicserélni, vagy javítani. Beruházok addig egy ilyen 10 ezres csodára (Tenda AC10) aliexpressről...

Egyébként: családi házas övezet, nincs sok eszköz a közelben, 100nm családi ház, tégla, hatan vagyunk a családba, 4 teló, 1 tab, 3pc.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus routert? mi a szösz? eddig jobban bíztam olyan gyártókban akiknek ez a főprofilja...
-
forguet
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mondjuk 10e vagy 20e? Amennyi kell...
Családban van informatikus, aki összerakja úh hozzáértés elvileg van.Az egész úgy nézne ki hogy a ház nappalijában központi helyen lesz elhelyezve UPC connect box, az szolgáltatja a wifi jelet is.
Az UTP kábelek viszont amik a szobákba mennek, a ház egy másik pontján (padlás) futnak össze, és oda kéne rakni egy routert, ami a connect boxból kábelen érkező jelet tovább osztja a szobák felé.Én úgy számoltam, hogy a 4 LAN port nem elég, mert 1-en bemegy a connectbox jele, 3 megy a szobákba, meg 1 a NAS-ba (ami szintén a padláson lesz)...tehát az már 5 port.
köszi!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, 2-300 mbps a net.
1 panel fal.
Sok szomszéd, ezért gondolom az 5ghz jobb.
2 gép, ha lehet ezek is wifin, nem szívesen kábeleznék már. Plusz 2-3 mobil, tablet.
20k-nál többet nem költenék, ha nem muszáj.
Semmi egyéb.Közben olvasgattam, ez az Archer C5, V4 kevesebb ram-al van, meg más chip. Ennek milyen hátránya van? Nem tud átvinni gigabitet, de ez mondjuk engem nem izgat annyira. Egyéb?
-
marquuard
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kérdőjeles az is, hogy ez is Broadcom-os (V2) vagy nem.

-
marquuard
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. Van valamiféle információ róla, hogy fog készülni? Nem tudom, hogy a C5-nél milyen előnyöket nyújt a CFW, jó vétel lehet ez a V4? Vagy szándékosan menjek rá egy régebbi revízióra.
-
vilga
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Közben kijavítottam a linket, de így már lehet oka fogyott is:
Ezek szerint jó nyomon indultam el próbaként ahogy javasoltad:
előtúrtam a garázsból /mivel szinte semmit nem dobok ki/ egy ősrégi TL-wr542g melynek egyik portját egy villám elvitte /de a másik három és wifi túlélte/
és ezt a hogy javaltad AP módban közelebb a kerthez beüzemeltem, csak hát még ez is max 56 mbps.
amiket javasoltál, custom rom-al lehet munkára bírni?
És ahogy lesem az asust még olscóbb is jóval
Ezek szerint a repaeter-ek súrolják a p.vakítást
-
mmaattee315
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Helló,
Használt eszközök, aztali pc, 2 mobil, későbbiekben 1 nyomtató.
A számítógép kb 3m-es távolságra lenne a routertől.
40-45.000 Ft-ot szánnék ráMáté
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Találtam C7-et v.4-et.. 10eur a különbség C5 és C7 között...
C7-re esik sztem a választás
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
szabochris
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát, konkrétumot nem sokat olvastam hogy miért nem ajánlott...

-
szabochris
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kifejted? Köszönöm

-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Miért?
Tudom a Tenda nem ajánlott mint márka. De ezzel pl. mi a baj, miért nem ajánlod? Van vele tapasztalat?Más:
Említettem, hogy bele-belefutottam egy jelenségbe. Ez az volt, hogy W10-es gépeket, laposokat, le-ledobott wifin. Nem gyakran, de ahhoz igen, hogy bosszantó legyen. Sok üzleti lapos megfordul a kezeim között, tehát nem a lapos oldaláról volt a hiba. Ami közös ezekben, hogy 4-5-6 évvel ezelőtti HP és Dell gépek.
Sem a router, sem a W10 topicjában nem találtam rá megoldást. De legalább az "megnyugtató" volt, hogy másnál is jelentkezett ez a hiba....és nem csak ezzel a modellel.
Most viszont úgy tűnik a friss fw-el eddig elkerül ez a probléma. -
flegga92
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Xiaomi nem tudja kihajtani az 1000-es netet? Vagy az OVPN a probléma? (Más VPN is megfelelő)
-
joey008
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panellakásban (földszint), max 2 vasbeton fal és max 10 méter távolság.
3 PC használná ethernet kábellel, 2-4 eszköz wifiről (laptop, mobil). Wifiről inkább böngészés, ethernetről inkább letöltés menne.
Nincs sok igény, csak a megbízható wifi - napi 1-2-nél többször azért ne dobjon le
és hogy tudja a gigabites netet kábellel. Nem árt, ha egy évnél több rá a gari 
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez mind online-nagy választék nincs max ha találok akciót
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
TP-LINK Archer C20 AC750 Dual Band v4
TP-LINK Archer C2 AC900 Dual Band V3
TP-LINK Archer C50 AC1200 Dual Band V3ASUS RT-AC53
ASUS RT-AC1200Xiaomi Mi Router 3(Xiaomi 3G nincs felénk.)
Netgear R6120-100PES
Ezek vannak felénk... 50EURig.
TP-Link TL-WR1043ND csak olyan cégnél akinél többet nem vásárolok
Ezek közül?
-
scope2007
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ohhh valóban...
Tizemeletes tégla, 7. emelete
Két szobás lakás, egy tablet, egy laptop, kettő telefon = Wifin
A PC-m LAN kábel
Ennyi, semmi egyébEgy tízes körül meg lehetne úszni?
-
Geresics
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hmm, az első 1043ND óta nem nagyon piszkáltam értelmes TP-Linket sajnos, és látom azóta már v4-nél járnak!

Ez a C7 milyen amúgy? Nem kevés rá a 128MB RAM? Nem lassú a CPU?
Mert ha ez jó, akkor (bár hiányolok róla 1 USB3.0-t, de) lehet ilyet próbálok következőnek!
-
Geresics
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hmm, köszi!

Az AC58U kiesik a 128MB RAM miatt, az AC66 B1-es változat szimpatikus! B1 nélkül prociban "lassú"
Más gyártó termékei között hasonló akad valami? -
kbhuinfo
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ, egy C7-et már lecseréltem (nem emiatt, az rendben volt abban a környezetben, ahova szükséges volt). A kérdés akkor máshogy: C7-nél olcsóbb és jobb hatótávú router létezik? Paraméterek tekintetében azért gyengébb router is szóba jöhet! Köszi!
-
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor a vége szerintem a TL-WR1043N v5 lesz. Köszönöm eddigi segítségedet.
Multibit
Neked is köszönöm. -
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Xiaomi mi 3g routernél pl a tv m s a telefonom sem látja az 5g t lehet valamit rosszul állítottam be? Amúgy van telefon appja az angol meg a google úgy ahogy lefordítja.
-
McReay
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi az ajánlást!
Ezesetben a korábban ajánlott Xiaomi router 3g kiesett?
-
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Erre a kettőre gondolok elsősorban:
TP-LINK Archer C2
D-Link DIR-842Ha a D-link nem is ajánlott, akkor az érdekelne, hogy mivel jobb a TL-WR1043N mint mondjuk az Archer C2.
-
nagyfejü
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
megpróbálom , köszönöm!
-
Dr.Én
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm az infót!

Max 15000 amit rá szeretnék áldozni...
Kompromisszumot kötök vele... -
WiZARD
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
thx, akkor nem szórakozok ezzel, végülis körbe van kábelezve a lakás, berakok még1 routert, csak elsőre ez egyszerűbbnek tűnt...
-
Dr.Én
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sima régi tégla és kő fallal épült paraszt házikó...
Falak 30 és 50 cm közt mozognak ..
Szomszédot nem szeretem
Asztali gépet kábellel..telot meg wifivel..
A ház 30 m-es körzetében, falak miatt azért jó lesz gondolom? -
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszönöm segítségedet. A többi router ami többet kínál olcsóbban akkor az kamu?
-
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tényleg nem nagyon szeretnék 15 ezer fölé menni és hajlandó vagyok kompromisszumokat kötni (nem baj ha mondjuk csak felét hozza az eredeti sávszélnek + 2,4 GHz-el is megelégszem.)
-
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azért írtam hogy a hatótáv nem számít, mert maximum 1 vékony falon kellene átmennie és az alapterület sem nagy. Nagyjából max. 5 eszköz lenne a hálózaton ebből: 1 PC vezetékesen, 1 PC vezeték nélkül és 2 telefon. Én eddig a Dlink DIR-842-őt nézegettem, de azt olvastam korábban itt a fórumon, hogy nem igazán tud megbírkózni a digis PPPoEval.
Köszönöm válaszodat.
-
McReay
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Panel lakás, legfelső szint, 10-12 wifi jel 2,4GHz-en, Hála Istennek 5Ghz-en maximum 3 van az enyémen kívül.
A router a [kép] alapján a hálószobából szolgálná ki az eszközöket, minden fal beton. Hatótáv szempontjából egy 75nm-es lakást kell(ene) teljes mértékben kiszolgálnia. -
ult1mate
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ASUS RT-AC58U tudja a wake on lan-t? Benne van a menüjében nem tudod véletlen?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, akkor a dual WAN a mágikus szó. Ezzel már elboldogulok!
-
ult1mate
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Ezekkel mik a tapasztalatok? Jók ők is?
-
user112
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1-3 téglafal. 5-30 méter. Közeli szomszéd kb. 20m. 120-as net decemberig, uzánna lehet, hogy gyorsabbra tudok váltani.
1PC-be jön le a vezeték (40m) a padlásról. 1 laptop (emelet,földszint,kert; általában wifivel) plusz 3-5 mobil.
Igazából a régi megfelelt az igénynek, 6eFt volt. Kb ennyit szánnék most is rá. Usb-t egyszer próbáltam külső winyóval, de valahogy letörlődött a partíció meg lassú is volt, úgyhogy nem lényeg.
Fontos,hogy a kertből is menjen. Az gondolom, hogy a 2 antenna segit az erősségen.
Jó lenne, ha nem szállna el megint a vihartól.
A modem védelme segítene (túláram védett elosztóval)?
Az emeleten a modemnek van wifije, oda nem kell; de nem is menne át a beton födémen -
Bacusuz
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A készüléket a szaletli falán lévő fa szekrényben tudnám elhelyezni, ahol meglehetősen meleg van, de csak akkor lenne áram alatt ha lent vagyunk, akkor tudunk neki szellőzést is biztosítani.
Nem rejtünk el wifi-s eszközt mert azzal csak a wifi-t blokkoljuk teljesen feleslegesen és nem csak az üzemi, hanem a tárolási hőmérséklet is számít.télen folhoznám a kertből de nyáron szerintem akár 40-50 fikra is felmelegedhet a tárolási hőmérsékletDigi 500/200 Mbit/s netem van.
fontos a tartósság, megbízhatóság, de ha lehet nem költenék rá túl sokat.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?Nincsenek falak,fák, kertben használnám
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?tabletek, telók, laptopok 2,4 , 5 is
Mennyi lenne a beszerzésre? 20k max
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? csak netezésre használnánk, a fő routeren beállított asus szülői felügyelet továbbvihető egy asus ap-re?-routert vagy ap-t vegyek és milyet?
Igények függvénye-milyen kábelt ajánlott vennem?(falon kívül csatornában lesz vezetve kb 50m, és kb 20m földben)
Kültéri min CAT5E kültéri cat5e jó földbe? -
mrrr74
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, gondoltam,hogy nem úszom meg 😀
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
15-20 eszköz lóg rajta, de a PC amin dolgozom csak LAN-on megy. Wifi csak az okos eszközökhöz és a telefonokhoz kell. Mediaplayer, NAS, TV, szintén LAN. Cat-5 kábeleket használok ha ez számít, a két router is vezetékkel van összekötve. Wifi sebessége nem számít, csak stabil legyen.
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszd! Könnyűszerkezetes ház, falakon keresztül is jól jön a wifi. A Router fent van a padláson pont középen. Egyébként itt mekkora jelentősége van annak, hogy az antennák iránya hogy van beállítva? Merre kell, hogy álljon?
Jelenleg sajnos csak Telekom 50/20-as netem van, de elméletileg pár hónapon belül elérhető lesz már az 500-as csomag is!
Routerrel szemben nincs egyéb elvárásom, csak tegye a dolgát, ne kelljen folyton újraindítanom. Egy UPS-re lenne kötve 0-24-be menne.
Fontos lenne a NAS miatt a Gigás LAN port, ami ahogy látom a Xiaomi Mi Router 3G-nél nincs meg!Köszönöm a segítséged!
-
Gergo28
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem! És a D1-et erre a célra megvehetem bátran vagy esetleg tudsz ajánlani másik routert amivel stabilan megoldható lenne az AP mode?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem szeretem ezt a - manapság divatos - overkill kifejezést. Routeres, NAS-os topikokban gyakori szöveg egy-egy megmondóembertől, hogy “otthonra overkill”. Honnan tudja, hogy én vagy bárki más mire használná az adott eszközt? Simán lehet, hogy valaki az átlagnál eltérő dologra, környezetben, stb. használja. Tudatos vásárlónak tartom magam, tisztában vagyok azzal, hogy mire van szükségem. Jobban tudom, mint más.
Egyébként nincs sem ER4, sem ER6P routerem
-
krt-823
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerintem a két lan port elég kell, hogy legyen, ha alatta lesz 3 switch, akkor mindegy is. Vagy nem jól gondolkozom?
-
faltumd96
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon köszönöm!

Egyedül biztosan nem mertem volna Xiaomi-t választani, de akkor utánanézek mindenképp! -
krt-823
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A három router között mik a legnagyobb különbségek?
-
Gambito
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi
-
zoli121
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
80Mbit/s nethez kellenne
3 tv, 3 számítógép és 1 Xbox használná
Legyen rajta USB csatlakozás2 szintes házról van szó és a modem is a 2. szinten van. Tégla építésű. 2 falon meg ugye egy emeleten keresztül kellene keresztül lőnie a jelet. Amit el szeretnék érni, hogy a házon belül és az udvaron is jó lefedettség legyen

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged,inkább megbarátkozom továbbra is kábelesen.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
MI a véleményed erröl a routerrel kapcsolatban? (TP-LINK Archer C9 AC1900)
Csak ps4 + pc-on használnám,amugy fiber power 500mb UPC netem van(fehér modemmel együtt).
Milyen wifi adaptert ajánlanál ami bírná betonstabilan 500/20-at? -
rosszcsont88
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
portnyitás,dyddns kellene ami ezen a szolga modemen nem megy ... vagy alapból le van tiltva szoftverjában .
50 net jelenleg kb 2x42mb/s tud modem kihozni vonalból
sat mediabox, 2 playstation, 1 gamer PC -
cyberkind
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pendrive-ot dugok bele és látja, ahogy gépen is, így értem, de nem lényeg az usb, mostanin is van de soha se használtam.
-
cyberkind
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek a routeres usb-k ugyanolyan jók mintha az alaplapon lennének? Ha igen akkor nembaj, úgyis tervezek venni hub-ot.
-
Gambito
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
egy panel lakás használná, szoval a távolság nem mérvado. Az eddigi router is megtette a magáét. Sebességel sem volt gond csak a szétkapcsolással.
az én baszo gépem használná kábelesen (uvegszál remélhetoleg már), valamint 2-3 laptop 5 telefon csuucsidoben.
20k limit.
igény annyi hogy kábelesen vigye az 1000es digit, wifiben meg valami 300 folott.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.

-
Neck
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Utánajártam, az RT-AC66U B1 (csak a B1) azért annyira ajánlott, mert az RT-AC68U "bele" van benne (azaz 2 magos proci, 256MB RAM), és a legújabb FW-el már működik rajta az ASUS AI MESH is, amennyiben "ő" csak kliens.
Ennyi pénzért tényleg nagyon jó vétel. Onnan lehet felismerni, hogy az elején is van egy USB port.Üdv:
Neck -
HTomee
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem. Tehát akár beválhat egy Linksys EA7500-8500 is?!
A MU-MIMO kellene.
-
g0dl
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség (433 Mbps) miatt"
Itt a gyengeség arra vonatkozik, hogy csak 433Mbps? Mert az szerintem nem gond, ha ennél valamire gyorsabb kell, akkor ott a kábel, egy fhd youtube ezen is simán elmegy."az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok"
A c2-ac900-ben konkrétan 1Gbps-es portok vannak.Egyébként vasbeton falak, és néhány <5 eszköz. max 2 fal lehet közte, de ilyen elhelyezkedést már keresni kell.
A 860 tudom, hogy jó, nekem is olyan van, de mint írtam, nem nagyon lehet már kapni, illetve ahol lehet ott 30+KFt. ( én a feléért vettem anno)
Kapni lehet a D-Link DIR-850L modellt, de arrol semmit nem tudok -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Falakról nem tudok semmit. Nem is tudok infót szerezni. Nem gyors net sem és nem is számít a sebesség.
Telefon/tablet mellé kell "anyósnak". Ezért lenne jó, ha nem fagyna, meg szakadna...szóval stabilan működne. Nem kell gyorsnak lennie...de azt magabiztosan hozza. -
kerlac
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ezt így nemigazán értem... van egy modem-router, abból megy utp a power lineba, s így bármelyik konnektorba tolok egy power line-t onnét kábellel ki egy routerbe, dobja szét a netet, illetve viszi az IPTV-t a TV-be.
-
kerlac
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
jókat írnak róla és az a 20k keret inkább 10k ahogy olvasom:
https://www.digiportal.hu/xiaomi-mi-router-3g-teszt/
-
kerlac
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
szia!
köszi a javaslatokat. tehát, 50mbps net elérésem van, vagyis a Thome, majdnem leggyorsabbja, ami itt Pesterzsébeten elérhető. Az alap router van a nappaliban, de power line-os átvezetéssel vittem egyet az emeletre a hálóba, ami viszont nem hasít át a gyerekszobába, sem fürdőbe, sem sehova. A konyhában is gyenge már, így oda is tettem egy ugyanilyen TPlinket, meg a dolgozószobámba is, meg fenthre a gyerekszoba mellé... DE midnegyik csak adott szobában ad elég gyors netet (pl. TV-GO-hoz elgendőt), már udvart alig lövi be.
Tehát jobb volna ha emeletre és lentre 1-1 db lenne, ami küldi rendesen és nem kell 4-5 routerrel bohóckodni..
Ráadásul van egy futópadom, ami adott szoábban ha bekapcsolom, kinyírja a routert.....
-
S.Patrik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem. És mit ajánlana mondjuk 25-30k-ért? vagy mennyit kellene rászánni?
-
sumi4623
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De akkor ezek routerek nem jelerositok nem? Ehhez ossze kene kotnom a upc-s connect box-ot veluk h mukodjon nem?
-
S.Patrik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panel lakás, 60négyzetméter. Max 3 fal.
-
peestee83
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelenleg 100-as digi netem van, nagyobbra nem tervezek egyenlőre.
Annyit akarok csak, hogy lehessen használni a készülékeket. A keretem kicsit szűkös,az olcsóbb árfekvést preferálom. -
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
Petikusz
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
70m2 családi ház jó elosztás azaz 1db téglafall gátolná a jelet minden irányba.inetrenetet még nem tudok mert 3hónap mulva költözök, lehetőleg minél nagyobb netet akarok.
wifin a telefonok lennének. kábellel pedig a pc, a media box és az HM erősítő lenne csatlakoztatva. elvárás stabil kapcsolat, torent kliens és ha működőképes akkor usb-n hdd csatlakoztatás és onnan streamelés, hogy ne kelljen még plussz Nasra költeni. határ az akár 40is lehet. egy ismerősöm ezt ajánlotta Synology RT1900ac Router ez picivel 40 felett. ár érték arányban nem tudom mit érdemes. fő cél a bd50es filmek nézése akadás mentesen torent le fel töltése pc nélkül.
illetve ha inkább ajánlott erre a célra NAS akkor mi az a router ami megfelelő lenne árérték arányban?
-
sumi4623
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom szepen

-
sumi4623
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A haz 6 felszintbol epul fel kb a falak teglabol keszultek es feherek. Laptop xbox tv mobil es tablet hasznalna. Lenne ra kb 30ezer forint a beszerzesre. Kabeles osszekottetes nem megoldhato es jo volna ha minel nagyobb sebesseget tudna attolni
-
marco0007
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia! Igazából egy garzonba lenne az 1000-es digi nethez. Falak nem sok, panelban van illetve ugye garzonról beszélünk. Kettő laptop, telefonok használnák. Szóval nem egy szerver parkba szánom. Lehet később lenne gép is és azért olyan router kellene, ami azért megbízható ilyen 15.000Ft környékén. Igazából ennyi. Talán még az volna, hogy szeret játszani az öcsém online. Köszönöm a helpet!
-
ensolid
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben! A 3G-set rendeltem meg. [link]
-
ensolid
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
54 négyzetméteres a lakásom 1 fal van ami a két szobát választja el. 1 Pc-re lenne rákötve ami kb 0-24ben megy. A wifi teljesítménye az nem fontos mert maximum mobillal használnám arra, hogy frissítse amit kell magának meg néha néha laptop csatlakozna rá. Az egyetlen igényem tényleg csak az, hogy menjen át kábelen az a 150mb amim van. Nem tudom milyen áron vannak, de szeretném minél olcsóbban megúszni.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gubek-Einste, JohnnyStrike!
De hát az AC66ub1-en megy a Merlin! Abból meg csak nem vették ki a DualWAN-t!
MaCS
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, értem. Köszönöm a segítségedet!
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tehát az elsődleges router kábellel összekötve a másodlagossal , mely abban a helyiségben lesz ahol a legtöbb eszközt használjuk.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
TP-Link TL-MR3420. [link]
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mit javasolsz másodlagos eszköznek?
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor ezek szerint nekem is itt a megoldás?
- 30 megás internet
- tégla fal
- 2 notebook, 2 telefon
A max. sebesség meg van a modem és a Pc között, de már a notebook-hoz szinte csak 1/3 jut el, két helyiséggel odébb. De ha a router-hez közel viszem a notebook-ot, akkor meg van a max, sebesség.Az elképzelésem szerint a router jó, valami jelerősítő kellene?

-
Lecsoo11
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia. Jelenleg egy Dlink Dir 842 van ott, de valamiért ha bekapcsolom elcseszi a netem a lakásban. Kissé bonyolult a felállás, megpróbálom értelmesen leírni. Bejön 1gbps üvegszál egy huawei router-modem kombó eszközbe -> innen egy switch-> innen 3 további router csak ap/switch módban (3 külön lakásban)->az egyik routerből, ami az enyém (Asus Rt N56ub1) megy tovább egy utp le a műhelybe, ahova nem ér el wifi. Na erre a végre kell nekem valami. Lehet router is akkor, csak nem értem most mi a baja, ha bekapcsolom. Lehet rossz ez a router... Hiába kapcsolom ki a DHCP szervert, úgy viselkedik, mintha be lenne kapcsolva. Legalábbis akkor csinálta ezt a nettemmel, amikor bekapcsolva felejtettem a DHCP-t rajta és rádugtam a hálózatra.
Edit: csak válaszolni felejtettem el: egyidejűleg kb 5-6 eszköz lenne rajta, de nem állandóan, csak alkalmanként. De 10 eszközig jó lenne ha nem halná le magát, egy buli esetén pl. Az lenne Az igazi ha dual band lenne, néha néznék róla videót/streamet, ahhoz nem árt nagyobb sebesség.
Környezet: közvetlen a kert felé néző falon van (természetesen belül). A cél hogy a kertbe is legyen használható net. -
Terapeuta
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, az ASUS lesz szerintem a leírásban kiemelt egyszerű konfigurálás miatt (is).
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Igen MiFi-re gondolok.
Bemásolom a kérdésem:
Korábban vásároltam egy TP-LINK M7350 mobil routert. Sajnos a készülék "tönkrement (roaming gondok voltak vele)", így garanciában kicserélték. Úgy gondolom, hogy ráfizetnék egy jobb készülékre és ebben kérném a segítségeteket. Az alábbi termékek vannak az iPon-nál, amilyenekre le lehet vásárolni:TP-Link-ből:
- TP-LINK M7650
Zyxel-ből:
- ZYXEL WAH7706Netgear-ból:
- NETGEAR AirCard 785
- NETGEAR AirCard AC790
- NETGEAR AC810Amit tudni kell, hogy korlátlan telenoros mobil internetem van és elég sokat használaom laptoppal,telefonnal, tablettel.
Szerintetek melyik a legjobb megoldás ezek közül?
A kérdés az, hogy megéri-e mondjuk egy AC810 vásárlása. Gyorsabb lesz-e az internet azzal a készülékkel?
Elvileg az már 600mbs-t tud, de van egy olyan érzésem, hogy ennyit nem tudnak a magyar hálózatok.Mi a véleményed?

köszi
-
melan
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Kétszintes lakás emeletének egyik sarkában lesz, de a régit átteszem a másik végébe.
Sorházi lakás, 2 ssid-t látok még, téglafalak max 2-3 és egy betonfödém
összesen 2x50nmMilyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
70Mb/sMennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
2 TV, Xbox, 1 NAS, 2, RPI2, 5 tablet/telefon, 2 PCMennyi lenne a beszerzésre?
max 30kMilyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
port forward külső eléréshez, esetleg szülői felügyelet, nyomtatóport ami működik is -
saphancs
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Valóban benéztem... Bocsánat!!
Köszönöm!! -
progamerzasd
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez pontosan miben nyilvánul meg?
-
Zeban58
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, akkor nem kell a DrayTek, maradok az Asus mellett.
Ha nem LAN-LAN kell összekötni a routerként működő Digi ONT-t és az AP-ként működő Asus routert, akkor hogyan? Kábel és szoftveres beállítás fronton pontosan mit kell tennem? -
Zeban58
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A Digi 1000-es nethez a szolgáltató ONT-ja által biztosított Wi-Fi mellé ugyebár egy másik Wi-Fi hálózatot is szeretnék. Azt tanácsoltátok, hogy vegyek egy Asus RT-AC66U B1 a digi eszköz mellé, és azt LAN-LAN kapcsolaton használjam úgy, hogy AP módba kapcsolom. És így lesz két fain Wi-Fi hálózatom.
Na most valaki ajánlott egy olyat, hogy DrayTek VigorAP900, hogy ezt vegyem az Asus RT-AC66U B1 helyett. Nem is hallottam még erről a márkáról, típusról, szerintetek jó ötlet? Ha jól értelmezem, ez nem egy router, amit AP-ként is lehet használni, hanem egy eleve AP eszköz. Előre is köszi!

-
SecRS
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy 20 m2-es garzont kell csak tudnia belőnie (tégla). Egy darab telefon, meg alkalomadtán egy darab TV használná csak a Wifi-t. Meg egy PC ami UTP kábelről kapná a netet. Szóval nem kell nagy tudású legyen a vezetéknélküli sebességet illetően. Nyomtatók és a TV miatt a 2,4Ghz teljesen tökéletes, még ha kicsit sok is a környezetemben fogható Wi-fi. Szerintem 10-15ezer forint közötti árkategóriában már simán lehet találni ilyen routert. Tipp? Nyilván minél olcsóbban jön ki, én annál jobban örülök, mert 1 ember használná csak a hálózatot (én).

Maga a net talán 500Mbit-es lenne, de egyelőre még nincs bekötve, avagy nem él a szolgáltatás (frissen költöztem be), így nem tudok pontosabbat mondani.
Torrent forgalmam sem óriási, az elmúlt 1 évben kb. 8-10TB volt. -
ketele69
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
A javasolt modellek közül a TP-Link Archer C7 szerintem tökéletes lesz.
Így már ezzel a konkrét típussal kapcsolatban kérdezem:
Pendrive (64 Gb) is vagy csak külső tápegységes eszköz csatlakoztatható hozzá USB-n?Köszönöm,
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez igaz. Csak úgy gondolom, hogy a natot nem fogja bírni ekkora sebességgel. Szóval a lehetőség megvan, de a teljesítmény szerintem kevés lesz 2 Gbps-hoz. Kíváncsi vagyok, mennyit bírnak így a routerek!
Szóval úgy néz ki a dolog az én ismereteim alapján, hogy egy nagy teljesítményű dual wan lehetőséggel is rendelkező router kell, de az még jobb, ha a wan portja egy (aktív) LACP trunk (team) is tud lenni. Azaz kell tudnia a routernek az aktív LACP-t és akkor akár egy gépen (gépenként) is meglehet a 2 Gbps. Persze a gépbe is kell két hálózati kártya a LACP Teaming-hez. Ez eléggé fogyasztja a portokat, így legalább 4 port kell egy routerre. .... Szóval nem egyszerű. -
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy router nem, de kettő már igen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3945, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
..

Dr.NX