Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigaviper
csendes tag
válasz
memorix
üzenetére
A nas a fájlmegosztás miatt kell. Nem munka, arra van céges cloud.
Nas a család miatt kell, feleség falja a sorozatokat, én meg utálok mindig mindent pendrivera másolni, és a kodekek miatt a tv sem mindig viszi. Hálózaton keresztül egy erős nas-nak ez nem gond. Ill sok fotót is készít nyaralás vagy utazás alatt, és persze a gyerekről is ide mennek majd a fotók. Hogy őszinte legyek, nem szeretném a gyerek pelenkás fotóit a google szerverein tárolni. Szóval nas ezért kell majd.
Pihole azért kell, hogy ne csak gépen, hanem tv-n és minden más eszközön is blokkolhassam a kéretlen aktivitásokat. Nem elsősorban reklám blokkolás miatt van üzemben.A kábelekkel pedig azért van gond, mert a lakást csak béreljük, így szétfúrni nem fogom.
-
törölt tag
válasz
memorix
üzenetére
Bp. 6.kerület diplomata negyed.
5G van.
Letöltes 400 felett. Feltöltés 80 körül.
Szolgaltató Yettel.
Kábelezni nem lehet mert párom nem szereti ha szét van fúrva a lakás.
Pc-n már jó a problémás oldalak betöltése.
Mobilon bizonyos oldalakat nehez tölt be. Néha a ezt az oldalt is.
Passzív hűtés van a routerben ezért nincs hangja, stabil, erős wifivel. Itthoni Telekomnál kapható. Ausztriában is kapható.
Ugyan ilyen tudású router Huaweiben vagy Zte-ben hangos mert venti van benne.
Minden böngésző bezárásakor törli a cachet és minden szemetet.
Nappaliban a router és mellette 3 méterrel vagy a lakás másik pontjában is bizonyos oldalak akadoznak. Pl. Totalcar is.Szerintem minden felvetésedre reagáltam.
-
válasz
memorix
üzenetére
Az első benyomásom az, hogy erre ráfaragtam.
Én ugyanis kifejezetten a VLAN miatt vettem meg, ugyanakkor a Merlinre is szükségem van.
Továbbá erősen aggaszt Merlin álláspontja, amely szerint a 3.0.0.6-ra azért nem épít, mert az nem elég stabil.
A következő benyomásom az, hogy ez a RoG GUI valami rettenetesen csicsás. Nekem kimondottan bántja a szememet, nem tudom, hogy a rendes AsusWRT-t miért kellett így szétzilálni.
Egyelőre itt le is állok, mert ma este szükségem van a netre (holnap vizsga). Úgyhogy majd később, éjjel telepítek.
A router egyébként jó nagy. Az antennák felszerelési módja kicsit suta, de ezt talán elég egyszer megejteni. Az RGB RoG embléma a tetején nekem túl sok (úgy általában viszolygok ettől a díszkivilágítós őrülettől), de elvben ki lehet kapcsolni.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a falra rögzítést komolyan gontolták-e. Egyrészt, mert baromi nagy a hézag a kulcslyuk-felfogatások és a falsík között, másrészt mert ha a ház függőleges felületre fekszik fel, akkor nem igazán állíthatók az antennák optimális helyzetbe.MaCS
-
libit
tag
válasz
memorix
üzenetére
azert ovatosan a RT-AC65P "lemondasaval", annak idejen rengetegszer volt rola szo - Vargalex megerositette, hogy valojaban 1:1 RT-AC85P, tehat alapbol 4x4:4 es OpenWrt alatt (ahogy a kerdezo is hasznalja) tudja a 160MHz-et is...
ettol fuggetlenul nem mai darab, de inkabb a mesh hianyat hoznam fel hatranynak -
acel786
tag
válasz
memorix
üzenetére
maga a router kliense nem bírta a torrentet, atmeno forgalommal semmi gond, csak a digi routere gyorsabb volt, csak abban nincs család kezelés ami kritikus.2.4en vannak az okos eszközök meg tv , nyomtató, , pck es telefonok 2.4gn .bde a hűtő mögött es a felett nem jo a 5ghz. szoval a fo gond hogy minden telefon visszaesik 2.4re, es mindenki kufelejtette a kliens oldalon a prioritás kezelést
-
acel786
tag
válasz
memorix
üzenetére
köszönöm a válaszokat,
ax1800ban.ugy latom nincs vpn szerver,
es nem akartam ket routerrel fűteni, a 2.4es lefedettség elég , Az 5ghz valamiért 6 méter csak. csak az 5ghz keves, olletva ac66 nem tudja a 2.4re visszaesett klienst 5ghzre visszaváltani.
Anno a torrent kliens miatt vettem az ac66t, de az a proci es memória semmire sem elég manapság. -
memorix
senior tag
válasz
memorix
üzenetére
Egy kis teszt AX58U vs AX82U vs AX86U
Az ASUS RT-AX57 és AX3000 routerek specifikációit tekintve valóban hasonlóak, de van köztük némi különbség. Az RT-AX57 egy újabb modell, és valamivel jobb processzorral rendelkezik, mint az AX3000. Az RT-AX57 USB 3.0 porttal is rendelkezik, ami az AX3000-ből hiányzik. Az AX3000 azonban több RAM-mal rendelkezik, mint az RT-AX57, ami előnyös lehet, ha sok eszköz csatlakozik a hálózathoz.
routerek összehasonlítása
összehasolitás 2 -
válasz
memorix
üzenetére
"Az AX szabvány akkor működik ha a vevő és adó rálát jól egymásra. Ha közte nagy a távolság vagy falak vannak akkor a jelerőssége romlik."
Az AX egyebek mellett éppen árnyékolt környezetben hozott előre lépést az AC-hoz képest, arról nem is beszélve, hogy 2,4 GHz-en is működik, ami pont a "falakon átlátást" javítja.
MaCS
-
miningboy
csendes tag
válasz
memorix
üzenetére
Jelenleg 10 eszköz van az AX58U 2,4GHz-es sávján (4mobil, egy tablet, egy laptop, 2kamera, egy tv és egy ps5), és egy az 5GHz-en (quest3)
Nem leváltanám az AX58U-t hanem AiMesh-ben mellé tenném a TUF-ot.
PC, PS5 és Ques3 közelében (abban a szobában, ahol használom őket) lenne a TUF-AX6000, PC kábelen, PS5 2,4GHz-en, Quest3 meg 5GHz-en, kihasználva a 160Hzes Wifi6-ot.
A többi eszköz meg hol a TUF, hol az AX58U 2,4GHz-es sávját kapná, gondolom hogy hol melyiket használná, arról gondoskodik a Mesh rendszer.Vagy épp ezért felesleges a TUF, ha úgyis Mesh rendszer lesz?
-
miningboy
csendes tag
válasz
memorix
üzenetére
Köszönöm, ezeket átolvastam.
Ezek alaján sem lettem sokkal előbbre, mert az AX58U majdnem egy AX82U tudásban, ami meg elég közel áll az AX5400hoz.
Talán az ASUS TUF-AX6000-el járok ennek ellenére a legjobban.van kiegészítő 30% jelerősség növelés igy nagyobb a teljesítmény
ez továbbra is megválaszolatlan, ezt hogy kell értenem? Saját firmware-el tudja ezt? -
memorix
senior tag
válasz
memorix
üzenetére
Még egy kis olvasnivaló
TUF AX5400 vs AX82U
Streaming esetén a TUF valamiért többet tud (szoftveresen van valamilyen különbség miközben a hardver azonos) és a TUF -t könnyebb konfigurálni.
---------------------------
A TUF AX6400 -ben chip csere történt és a sebesség közel hasonló mint a ROG AX6000 -ben miközben szolidabb az ára a routernek. -
bmwm3
tag
válasz
memorix
üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot. (Essejó, Neked is)
Akkor sztem elindulok a kábelezés felé,a tetőn jön be minden (a padlás csak fa fődém, nem beton), lehet akkor fentre is próbálok rakni valamit, meg akkor lentre is)Ahogy írod is, így az Asus RT-AX57-t így nem látom gamechangernek, valamenyest nőtt az eszközök száma, de azért sztem annak még kezelheőnek kellene lennie, 20-nál tuti nem több és kevésszer van egyszerre használva 4-5-nél több (mármint aktívan, mert a standby tablet is rajta lóg, de nem használja senki)
-
bmwm3
tag
válasz
memorix
üzenetére
Köszönöm Memorix!
1-2 kiegészítő kérdést engedj meg kérlek:"ASUS RT-AX57 29,9eft normál távolságra." ez azt jelenti, hogy ez a távolság nem kéne, hogy gond legyen neki?
"ASUS RT-AX82U 49,5eft erősebb, nagyobb sebesség átvitel" erősebb miben? Hatótávban vagy "csak" átviteli sebességben?"Azonban ha a szolgáltatód nem tudja biztosítani a megfelelő jel átvitelt azon a routered sem tud segíteni."
Teljesen jogos, megpróbálom kitesztelni, hogy "ugyanaz" a hívás szaggat-e a router mellett is, vagy csak távol tőle.Köszönöm!
-
canadaa
tag
válasz
memorix
üzenetére
Értem. Mit érdemes helyette néznem?
80k körül van a Mikrotik RB5009UG+S+IN ami HW szinten biztosan tökéletesen megfelel. Azt nem tudom mennyire lenne plug and play a dolog.
70k körül a TP-LINK TL-ER7206 amit a többi Omada eszközömmel egy controllerről is tudnék használni. Dual core 880Mhz CPU és 512MB RAM.
50k körül van már TP-LINK Archer AX72 Pro ami 512MB RAM és 4 magos ARM.
Legtöbb router mindeféle szuper wifi-vel van szerelve, én inkább a hw-re költeném a pénzt, wifi nélküli jöbb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- OLED TV topic
- Cyberpunk 2077 - Túl a 35 millión
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX