Hirdetés
- Yézi: Blekk Frájdéj
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci0623
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Addog megvagyok a telepítéssel hogy:
A telepítés után a router a 192.168.1.1 IP címen lesz elérhető. Snapshot build esetén nincs alapból LuCI webes felület, azt telepíteni kell. A legegyszerűbb, ha a router DHCP-n kap IP-t (ha PPPoE net van, akkor elé kell rakni egy routert, ami oszt neki, de ne a 192.168.1.x tartományból), mert akkor az alap configgal rögtön kapcsolódni fog. (Egyébként parancssorból kell beállítani a PPPoE kapcsolatot). A telepítéshez ssh-n jelentkezzünk be a routerre (alapból nem lesz jelszó):ssh root@192.168.1.1de nálam itt jelszót kérmit szúrtam el? -
Joci0623
csendes tag
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Tudom, hogy ezzel nem leszek népszerű, de egyszerűen értelmetlennek látom az ár alapján történő igényformálást.
Van egy helyzet, amiben bizonyos elvárásoknak egy eszköznek eleget kell tennie. Ezt az ár nem befolyásolja. Az már más kérdés, hogy nyilván mérlegelés kérdése, hogy a paramétereknek megfelelő készülékek közül mit választunk, de az alsó küszöb fix, egy router nem lesz jobb attól, hogy sokalljuk a megfelelő típus árát.
És nem akarok senkinek a zsebében turkálni, de a 15e helyett 18e Ft-os eszköz kizárását az ár miatt 2020-ban, egy hosszú évekre történő vásárlás esetén egyszerűen nem tudom értelmezni. Arról nem is beszélve, hogy tipikusan így kezdődnek az "amikor az olcsóbb lett a nagyon drága" kezdetű történetek.
MaCS
-
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszi!
2,4-en teszteltem most azokkal a beállításokkal amit írtál.
Szinte dekára uanazok a sebességek jöttek ki mint a korábbi beállításokkal.
Most úgy hagyom hogy Only N és 40 MHz,és majd így tesztelem,a csatorna 10-es marad,családi házban lakom kevés a szomszéd wifi és azok is a 8 alatti csatornákon vannak.5 gigán nekem nincs AC only csak auto és Only N.
Ez miért lehet?
Merlin fw van felrakva. -
tobias40
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Holnap tesztelek!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet az a gond az 5 gigásommal hogy auton van és 80MHz-en 112-es csatornán?
Tegyem a 36-os vagy 52-es vagy 100-asra azzal jobb lesz?(nyilván tesztelem majd)
A titkosítás így van ahogyan írtad.
Ezekkel a 2,4-es és 5 gigás beállításokkal jobb eredményeket kell mérnem mint a jelenlegivel?
Nálam a 2,4-es auton volt,40 MHz-en 10-es csatorna beállítva.Nekem ilyen nincs:
5GHz-en
N/AC mixed mód
Ha csak N-re teszem akkor max a 40 Csatorna sávszélesség választhatóKöszi a segítséget!
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Milyen sebesseget tud OpenWRT alatt? Eddig par routeremre feltettem és jelentős sebesség csökkenés volt nat oldalon. Gigás net mellé kéne, amit örülnék, ha ki is használna ezért valtanek. Jelenlegi tplink routermnel 800mbits, openwrtvel most, 200mbits a letoltesem. Jó ennek oka lehet a nat offload hiánya. Itt nem ismerem mi történne, ha az ac65p re openwrt menne fel. Wifi sebessége is érdekelne. Esetleg tapasztalatok?
-
-
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Igen, ha mondjuk csak néhány darab nekik belőle, akkor elképzelhető, hogy azokat néhány ilyen linkelés, ajánlás hatására gyorsabban felvásárolják, de azt azért nem gondolom, hogy az össz vásárlást tekintve emiatt nagy lenne az elállások száma. Egy ilyen IT fórumon mint a PH is, nyilván "válogatós társaság" van összeverődve, akik általában utánanéznek mit vesznek, de nyilván mi csak a vevők egy kis részét tesszük ki.
-
kkp900
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Nem akartam rá torrentezni! Csak Filmet lejátszani róla .Meg ugye ha távol vagyok akkor csak azt kellene hogy tudja de stabilan. Akkor nem használná csak a Mac a netet meg az se wifin hanem kábelen. Wifit csak a telok meg az Ipad használná a többi eszköz kábelen csatlakozna.
-
gyépés
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Kicsit bicskanyitogató a stílusod.
2 napig teszteltem, állítgattam, vargalexszel is megbeszéltük utólag privátban, hogy ennyit tud. Gyári firmware-rel meg openwrt-vel is végignyomkodtam, állítgattam sokat. És igen, simán erősebb jelet ad nálam 2,4 GHz-n a Xiaomi mini routere ugyanazon a ponton, mint az ac65p. És pont.
Egyébként is jelerősségről, vagy más szóval hatótávról beszéltem. Olvasni is tudni kellene, nem csak írni. A sebességgel nem volt baj, de egyértelműen messzebb elért a xiaomi. -
TeeJay
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére

ilyen wifi kártya kellett laptopba, ezt hardveraprón olcsón lehet szerezni

Jim74:
elvileg az AC68U és az AC66U B1 azonos, még a Merlin FW is azonos rájuk
nekem nem kellene többet az a kazán 66U B1, főleg hogy szoftveres HWNAT-ot tud csak
meg nem is pörög úgy mint az AC65P
torrent mellett már érződött hogy nem olyan pöccenés alatt tölti be a weblapokat 1000-es net esetén sem
meg a wifi sem úgy hajtott ahogy kellett volna
telefonnal volt gondom mikor pár nap AC wifi után 1megabitet ha tudtam vele mérni és csak akkor javult meg ha lecsatlakoztam a telefonnal majd újra vissza
AC65P-vel sosem volt lassulás még telefonnal -
bundiku
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ezzel most beletetted a bogarat a fülembe... már laptop cserében gondolkodtam, de ez lehet megoldaná a problémámat. Mennyire szabványok ezek a wifi kártyák? Régi kidob, új betesz? Vagy azért komolyabb művelet? Meg mondjuk egy 5 éves laptopról van szó, egy ac, vagy akár ax szabványos wifi kártyával is megbirkózna?
-
Medve_papa
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
És? Mért gondolod, ha valakinek van gbit nete, akkor az egész nap torrentet akar feltölteni rajta ami a csövön kifér? Nem! Te nem érted meg hogy mindenki másképpen csinálja ezt, és van akinek elég 10-20 torrent is, pár GB felöltés egy nap. Sosem próbáltad nulla tapasztalatod van vele, de harcolsz érte hogy ez nem jó. Az ilyenekre mondják mostanság hogy fotelszakértő. vargalex firmwarejét is használtam régen vagy 4 évig 3600-as tp-n, és azzal sem volt soha baj. Egy kicsit régebben csinálják már ezt mint te, de csak vitatkozol velük, tolod itt a gbit ftth-kat mintha azon csakis torrentezni lehetne. no comment.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy vannak nagy városok, ahol a T még csak ftth-t se szolgáltat, hanem kemény 30Mbites neteket és baszik a fejlesztésre, digi is jó ideje ül a dolgon és a sok átvett területen még a 100Mbitet se tudja, így ez is el fog tartani egy jó darabig, upc vagy voda mindegy hogy nevezzük nálunk a fél városban el se érhető

-
vargalex
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Azt azért erősen kétlem, hogy pár éven belül mindenhol gigabit ftth lesz. Nálunk például a Digi kijelentette, hogy nem is tervez jönni (pedig a szomszédban van). Rajta kívül UPC és Telekom ADSL van. Pedig Budapest, Zugló...
Én már jó ideje nem routeren torrentezek, de nem a sebesség miatt, hanem jóval több szolgáltatás kellett futtatnia. Szóval, ha lenne is gigabit, az én torrentezési igényeimet akkor is kiszolgálná egy router. Nekem még soha nem volt olyan, hogy valami azonnal kellene... -
Medve_papa
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Routeren torrentezek, rt-ac57u-val + padavan firmware. Most 272 torrent megy. Régi torrentek, naponta kb. 20gb feltöltés van belőle. Így legend vagyok ncoreon minden hónapban. Semmi baja a wifinek. Mindig minden forgalom el volt számolva. Te próbáltad már egyáltalán valaha vagy csak szövegelsz itt róla? Bika router bika wifivel? Tippelehetek? RT-ac65P, te mindig csak ezt tudod mondani.
-
woodworm
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
A válaszodból is látszik, hogy hiányosak az ismereteid a routeres torrentezésről. Lehet, hogy letöltéskor korlát a várósor 1-re állítása, mert több már erősen fogja a routert, de feltöltésnél sokkal nagyobb a limit. Kb. 6-8 évig nyomtam routerrel, 200-300 torrenttel és nem volt seedelési problémám. Még az emlékezetes response hiba idején is visszament minden torrentem.
Tehát ne hülyézzük már le előre a kérdezőt, hogy úgyse fogja megérteni és hiába írjuk le a korlátokat, ő a gigabitet fogja számon kérni rajtunk. -
woodworm
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Erős csúsztatás, hogy ne lenne felhíva a kérdező figyelme a korlátokra. Azt is megtévesztésnek érzem, hogy pl. a ma olvasottak alapján mindketten a routeres torrentezés számlájára írtok user hibákat is, mintha az nem fordulna elő nagygépes kliensek esetén. Nem tudom miért baj, ha valaki ilyesmire adja a fejét, hogyha ismeri a hátrányokat.
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Azt gondolom, hogy a bünti sosem a router miatt volt, legfeljebb a felhasználó hozzá nem értése miatt, ami ugyanúgy bekövetkezhet egy home server-rel is. Tudnék mesélni, láttam már ilyet.

Akik pedig ide jönnek hasonló kéréssel, azoknak fel szoktuk hívni a figyelmét arra, hogy mire számíthat, és ha ezután is bele kíván vágni, az már az ő dolga. Ezzel szemben te sokszor a saját torrentezési szokásaidat akarod ráerőltetni másokra, olykor kifogásolható stílusban, nem pedig a kérdésére válaszolni.
-
válasz
TeeJay
üzenetére
A "nagy kérdés" nem az, hogy "PC-n vagy laptopon miért nem lehet torrentezni", hanem az, hogy miért kéne egy külön eszköz azoknak, akik igényeit egy router is tökéletesen kielégíti.
A barátaim, ismerőseim között tucatnyian torrenteznek Asus routerrel, többségük már gigabites neten, mégis megvan nekik a 900 Mbps körüli sávszélesség, és semmi gondjuk ezzel.
Így meg mégis miért kellene egy külön eszközt beszerezniük és feleslegesen fogyasztva üzemeltetniük?
MaCS
-
-
8.utas
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Fel.
Lehet azon is.
Nem halok éhen, egyébként is megy, egész nap azon dolgozom.
Nem csak, lásd 2. mondat.
Azért gondoltam, hogy ha nem megy a gép, csak amiatt ne kelljen bekapcsolni. Illetve nálam egyszerre több virtuális gép fut, erre is külön van egy, külön HDD. Vhogy azt érzem, biztonságosabb is lenne. De ha kevés a HW a roputerben ehhez, akkor nem téma.
Amúgy tuti jó, hogy ez minden TV-re telefonra eljuttatja a médiát. Szuper! -
válasz
TeeJay
üzenetére
Rendszeresen kategorikusan jelented ki, hogy a 65P wifije (és úgy általában mindene) genrálisan jobb, mint a 66-osé.
Én most ezt írtam:
"a 68/66 wifis lefedettsége bizonyos körülmények között tud jobb lenni a 65-ösénél"
Tehát "bizonyos körülmények között" és "jobb tud lenni", mindezt pedig kifejezetten a lefedettségre vonatkoztatva.
Amúgy pedig számtalanszor ajánlottam már (itt is) a 65P-t a modern és gyors, stabil, terhelhető wifije okán is. A kiemelkedő lefedettséget viszont én nem tudom ajánlani, mert, amint az részletesen leírtam, két próbán is elhasalt a 66-oshoz képest.
Ebből az egyik próba sima ház körüli telefonos-notebookos körbemászkálás volt, a másik viszont egy mérnöki alaposságú, dokumentált, több száz mérésből (köztük műszeresekkel) álló sorozat volt, szakember közreműködésével.
Én tehát azt állítom, és nem többet, hogy a 66-os még mindig egy jó router, amelyik egy tulajdonságát tekintve tud jobban teljesíteni, mint a 65P. Ezt egyébként itt, a Fórumban is többen is megerősítették.
Te viszont valamiért ragaszkodsz ahhoz, hogy a saját tapasztalataid alapján a 65P mindenban csakis jobb lehet, mint a 66ub1.
MaCS
-
sztomi1981
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
köszönöm szépen.
Az van hogy van ugye a Sagemcom F@st 5655v2, amit jelenleg bridge módban használok, mellette meg van a Asus AC66u B1 meg most már van egy Xiaomi Ac2100 (henger).
Tehát nem vásárlás elótt állok, de a lehető legjobbat szeretném kihozni ebből a háromból úgy hogy egyik készülék a füldszinten másik az emeleten van (plusz ugye az ONT).
Van Telekom TV is, tehát az csak a ONT és/vagy Asus után lehet az IGMP miatt ha jól tudom, viszont nem lehet AC után AC-t kötni de mégis csak egy wifi hálózatot szeretnék a házban. -
válasz
TeeJay
üzenetére
Az AC66u B1 wifijével semmi gond nincs.
Készséggel elfogadom, hogy a 65P wifije korszerűbb és gyorsabb, és azt is, hogy a hatótávja is rendben van, de nálam két személyesen végzett tesztben, amelyekből az egyik történetesen egy kifejezetten alapos és szakszerű volt, a 66-os határozottan nagyobb területet fedett le wifivel.
A részleteket Te is ismered.
MaCS
-
Novver
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Miben amúgy?
Van valami exact dolog amiben jobb, vagy csak általánosan elfogadott tény és preferencia? Mert tudásban gyakorlatilag ugyanazt tudja. AC1750 vs. 1900 az egyetlen egetrengető különbség amit észreveszek a specifikációkon. Nem kötözködés, tényleg. Szívesen veszek ASUS-t is ha az jobb, csak nem akarok rosszul választani.
Most a három döntős akkor az Archer A9 1900 és az AC65P és AC85P.Amúgy akkor már inkább venném az AC65P helyett, az A9-hez képest kicsit "nagyobb tudású" RT-AC85P-t.
-
blakey
titán
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max - 256GB / Space Gray / 83% + Spigen tokok
- Logitech Trueforce G923 kormány és pedál szett váltóval, break moddal
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPad 11 (A16) 128GB Wifi Silver 1ÉV Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Gubek-Einste
Dr.NX