Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
Hali!
Egy asrock extreme4 és i5 3570K pároshoz milyen ramok(lehetőleg low profil) ajánlottak?(Lehetőleg valami 2000MHz körüli érdekelne az olcsóbb mególdástól a közepesig...a nagyon drágát hanyagoljuk)
8 vagy 16GB kit...ez még majd ram árak kérdése lesz.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
gyakorlatilag itt pihen már az új HD7770VGA,a proci meg nálam csak főleg fotószerkesztésre van használva.Főleg DxO optics pro.
Jorus:Így hirtelen rálesve tényleg alig van eltérés...
Akkor CL8-ban melyek lennének jobbacska ramok?Lehet jó lesz bármilyen profilú is,mert lehet ANTEC Kühler H2O 920 vízhűtés lesz,ha meg tudom olcsón venni.Ha nem,akkor freezer I30...
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
Nah még mindig agyalok a ramokkal...
Ha nem dualban raknám bele,hanem az utolsó 2slotba(ott már sztem el fog férni a magasított ram is),az okoz nagy visszaesést teljesítményben?
Vagy ha 4db LP-rakok bele?Ez lenne,akkor mi változhat? ez lenne:[link]
vagy ez: [link]
(igazából úgy döntöttem,hogy nekem elég lenne az IGP és eladnám az új 7770-et és azon vennék ramot...azt legalább kihasználom)[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
Mi gond lenne az IMC-el,ha 4db-os kit van benne?Ha nem lenne működőképes a dolog,akkor nem adnának ki így ramot és deszkát se,csak 2foglalattal...vagy tévednék
-
szeva000
addikt
válasz krisznagy #10976 üzenetére
Én csak azt tudom mondani,hogy én 4X4GB 1866-os corsair quad CL9-es kitet raktam a gépembe.A többi sok hülyeségre meg többet sem hallgatok,hogy lassabb,meg terheli a memvezérlőt meg....áááá..Megy 2000-en,mint a villám T1-en
Igazából nem vettem észre nagyon nagy eltérést az 1600 és a 2000MHz között,de a CR2-ről CR1-re állítás sokkal többet ért.Lehet amd-nél más a tészta,de sztem nagy eltérés nincs.
Én is visszatettem 1866-ra.Inkább csak tesztekben mutatkozott meg a nagyobb sávszél.[ Szerkesztve ]
-
-
szeva000
addikt
Hi!Ezek a Patriot ramok mennyivel lennének gyengébbek a CL9-es corsairtól?Sajna meg kellett válnom a 4X4GB-tól a kupaktalanítás miatt és mindenféleképpen kell a 2X8GB-os variáció.De ez olcsóbb is lenne 3k-val,mint a cl9-es corsair
-
szeva000
addikt
Igazából én is a patriotot akarnám venni,pofátlanul felment a corsair ára.nem is 3,hanem majd 4k az eltérés a patriot javára....Báár lekopogjam,nekem tényleg nagyon jól mentek a corsairek(2000-en símán még szaladtak),most is jól megy single-ben,mert a kupaktalanítás óta csak a két hátsó foglalattal megy a gép és így kevés a ram mennyiség sajna.
akkor asszem marad ez -
szeva000
addikt
Na,meg is rendeltem a patriotot...Igazából nekem a ram mennyiség volt nyűgös.De próbáltam itthon beállítani ezeket is CL11-re a cl9 helyett,hááát nem nagyon látni eltérést még tesztben sem a cl 9helyett...a 3-4k-t meg inkább sörre költöm
az viszont nálam látszik,hogy a nagyobb freki kell is a szerkesztéseimhez.Ott az 1600 gyengébb érezhetően[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
az a baj,hogy én 1,6V-ot nem fogok neki adni...csináltam én ennek a procinak már elég bajd a kupaktalanítással ...Nem akarnám a memvezérlőt végleg kiírtani,mert így ennyivel megúsztam....
Max 1,5V és ha enm megy máshol,akkor nem....
nekem is ua. az a 4X4GB volt,alapon mentek 2000-et.Valószínű nagyobb fesszel símán mentek volna 2400 körül....[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
másik lapba nem,de itt már volt nálam másik proci.erre nekem nincs időm,hogy napokat szaladgáljak ezért.Ha majd megunom,eladom vagy kidobom,úgy is karcsú nekem ez a proci.
3770 kellett volna a HT/8szál miatt....azt hittem majd ez csodákra képes...életem legrosszabb üzlete volt....Ilyen az,mikor nincs ideje az embernek a sok meló miatt utánajárni csak hallgatni a sok hülyeséget gyorsan...aztán meg jönnek azzal a dumával,hogy hááát én játékhoz mérem .....de én meg nem.... -
szeva000
addikt
én sem szoktam,max megnézem és ennyi.Csak kíváncsi lettem volna mit is tud.Igazából sok értelme nincs is a tuningnak sok esetben.
Én is néztem még az este 1-2 tesztet,de 1,6-1,65V körül tudták jól kihajtani....Na,azt én sem próbálom ki,hogy a memvezérlőm végleg elszálljon...
Én most írok meg 2db flasht más tartalommal,ha véletlen nem akarna menni...azért csak elindul,nem hinnén,hogy ezek a ramok nem mennének a z77-es lapban[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz peu407 #11479 üzenetére
azt nem,mert már eladtam ma őket.de garantálom,hogy magasabb ram nem fog beférni az első 2slotba,kár is agyalni rajta.Hála égnek pont azok nem mennek,igy a hátsó kettőt meg épp nem takarja a hűtő.de majd mérek azért csak szólj rám,mert elfelejtem.Egyébként mióta nem dualban mennek a ramok,gyorsabb lett minden
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
Nah én is beledobram a corsairt helyettesítő 2X8GB Patriot Intel Extreme-et.Egyértelműen látni,hogy jobb chipekből szereltek a patriotok.Még el sem indítottam a wint, berakás után azonnal csináltam egy 9-9-9-24/2133-as beállítást 1,52V-on....Mit ne mondjak azonnal ment is.Itt a corsair cl9-es már elhasalt.
Nem tudom merjek e az Ivy miatt nagyobb feszt adni a ramoknak,de nagyon kipróbálnám mit is tudna igazán
Egyértelműen jobb vétel,mint a drágább corsair cl9-es[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
Nah akkor lesz egy próba hét végén asszem....A dual channel elvesztését sajnálom picit a kupaktalanítás miatt,de hála égnek csak tesztekben mérek valamivel kevesebb értékeket...A gép viszont jobban megy,mint a 4rammal dualban....A DxO optics is gyorsabb azóta,hogy csak single módban vannak ...érthetetlen,de nem baj
Ma még eljátszadozok 1-2 variációval,de sztem marad a végleg majd az előző...2000MHz/9-9-9/1T beállítás[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
főleg fényképek szerkesztése,de próbáltam tömörítést,nincs olyan nagy vész ott sem azért.Sokkal rosszabbra számítottam,de nem jelentős.
A kupak könnyen lejött aránylag csak azóta nem megy az első 2slot
Maghő???áááá.....Gyakorlatilag 4500-on a brockennel nem tudtam lehűteni,verte a 100fokot linx alatt...most max 75fok 1,3V-al is.Liquid ulra ment a kupak és mag közé,a brocken alá meg MX-4 -
szeva000
addikt
Valami engedett,ez tuti
Pedig a qrva procin nem látszik semmi...persze attól még valahol az aláfeszítésnél símán szakadhatott egy szál abból a sok pár tized mm-es vezetősávokból.
De ennyi bajjal még bőven elvan az ember,mert igazából tényleg csak a 4X4GB ramomat kellett 2X8-ra cserélnem .Ahogy nézegettem van jópár próbálkozó aki vehette az újat.....nah az az igazi bukta.jaaa,ez a qpi/vtt beállítás hol van???nem találok olyat csak ha jól rémlik külön vtt van nálam.
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
nah az meg lesz bizta...Én abban a hitben voltam,hogy csak az 1,5V lehetséges a ramoknak a memvezérlő miatt.Ezek szerint símán megoldható az 1,6-1,7V is a ramoknak....
2133 stabilra kell neki az 1,56V...2000MHz 9-9-9-22/1T-ben símán megy alap 1,5V-on is.Majd meglesem 1,65V körül is,hogy mire képes.....De lehet ott is marad -
szeva000
addikt
válasz Ra's al Ghul #11533 üzenetére
Ha idióta játékra kell a gép,nyugodtan vehetsz 1600-as ramokat.
Én ma teszteltem több speckó szoftverrel(nem játékkal,aminek szinte tényleg mindegy),még igazán így sem volt csak minimális eltérés az 1866 és a 2133MHz között...pedig még az időzítések is maradtak.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
Én ma próbálgattam 12 és 24Mpixeles képeket...1866 és 2000 és 2133-on...alig volt eltérés.Pedig nálam még SCh-ben mennek a ramok.Igaz a patriototokat ki tudtam 2000-en is annyira hozni,mint a cl9-es corsairokat dualban
2400-on nem is próbáltam meg rángatni őket,mert nem volt nagy eltérés még 2133-on sem...azt meg 1,56V-al símán elértem....Most visszaálltam 2000MHz/9-9-9-22/1T-re...Itt mennek a legjobban....
Jobban talán egy 3770k-t tudnám kihasznáni a HT miatt,nem a ramok döntenek igazán. -
szeva000
addikt
Én is próbálgattam az időzítéseket is,többször cl11 és 12-őt egészen cl8-ig... minimális eltérések voltak.
A HT hiánya sokkal nagyobb baj a 3570k-ban...Igaz,ahogy látom cinebench-ben 8,5-9 pontot kapnak a 3770 cpu-k 4500-on,a 3570-em 7,6 lett....ahhoz képest nem rossz.
Majd még ott is megnézem visszább vett ramokkal,hogy mit mér vele,de kétlem,hogy jelentős eltérés lenne,ha a valós alkalmazás nem mutatja....Ha meg lesz,akkor hazudik[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Henker2 #11542 üzenetére
mert volt....A patriotot megvettem(1866-os cl11 gyárilag) majd 4k-val olcsóbban és 2133-on 1,56V-al szalad 10-10-10-el/1T....Itt már a corsair nem ment régen és hiába volt gyárilag 9-10-9-es időzítése.(lehet menne 9-9-9-en is,de már nem próbáltam 2133-on)
Ráadásul már így indítottam a berakásuk után....2000MHz/9-9-9-22/1T....ez alapfeszen 1,5V-on megy....de itt is hagytam,mert így megy legjobban.
Ráadásul most még megnéztem 2133-on is fotókkal...egy mp-el sem ér többet 2133-on hajtani,mint 2000-en....Viszont ott jobb eredmények vannak,mint 1600-on és 1866-on.....(valószínű ezek az időzítések lettek a legjobbak a 2000MHz-re..bizta ki lehet ezt számolni,de én nem tudom )[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
Tényleg jól is néz ki...nem mintha nekem annyira számítana...de szép kék
Sztem azt az1-2k felárat megérte,bár én akkor tényleg a cl9-es corsairhez néztem az árát és még így is majd 4k-val volt olcsóbb.
Majd még a 7végén ha lesz időm eljátszadozok a 2400-as időzítésekkel is. -
szeva000
addikt
válasz jim bcs #11598 üzenetére
Nah nekem ilyenből volt a 4X4GB kitem csak 1866-osból...Nagyon nem bánom így utólag,hogy megszabadultam tőlük.A mostani patriot intel extrem kilóra megeszi őket,pedig gyári értékek szerint cl11-es.De 2400-on ment cl12-ben,2000-en és 2133-on 9-9-9-22-ben megy 1,56V-on....ezek a corsairok már 2133-on széthullottak nálam.
Ráadásul majd 4k-val volt olcsóbb a patriot[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Henker2 #11603 üzenetére
nekem a 2hátsó fohlalatban vannak a ramok,így semmi gond,mert csak az első kettőt takarja....
Amúgy alá tudod rakni,ha egy picit feljebb emeled a ventit a brockenen.sztem 5-6mm-t kell csak emelni rajta.Néztem én is akkor.De hidd el,tök mindegy,miben megy az a ram...dual-ban vagy single módban....Gyakorlatilag minimális eltérések voltak renderelésnél,2000MHz fölött meg már semmivel jobbat nem tudtam mérni.Az bizta,hogy érdemlegesen én 2000/9-9-9-22/1T-ben tudtam legtöbbet kihozni a rendszerből.Azért az 1600-as ramokhoz van bőven itt javulás.... -
szeva000
addikt
válasz jim bcs #11606 üzenetére
Én fotoszerkesztésnél,renderelésnél néztem főleg ,ott egyértelműen lassabb volt 1600-on .1866 és 2000MHz között már minimális eltérés volt,fölötte meg zérónak mondható.
Tesztekkel nem foglalkozom,mert a linx alatt is atomstabil volt a gép,közben símán befagyott a DxO alatt....
A cinebenchet néztem még,ott is az 1600-as ramokkal jött rosszabb eredmény,1866-tól ugyanazok voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- BestBuy topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest