Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
pet007
aktív tag
-
pet007
aktív tag
Mini update: mai nap megerkezett a csomag, szerencsere serules nincs rajta, viszont jo massziv darab. Ha barkit erdekel, tracking szerint nemetbol jott, 6 nap alatt ideert (Manchesterbe), gondolom MO-ra gyorsabban odatalal (GLS futarral jott). Kb 180x35x25 centis a doboz. Remelhetoleg vasarnap sikerul felrakni falra es csinalni par kepet.

-
pet007
aktív tag
válasz
spiky03
üzenetére
Ennyi penzert ne varj minoseget, dragabb projit egyikre se biznek ra, belepo kategorias konnyebb projinak elmegy ha nincs jobbra penz, en meg kinai projihoz vettem egyet kb 4 evvel ezelott, jelenleg egy optoma eh400at tart a plafonon. Megelt 2 koltozest, meg birja, de vannak eros hatranyai: beallitani nem egyszeru, eleg instabilan tartja a projit, csavarmenetek konnyen elhalaloznak, es nem is a legszebb darab.

-
pet007
aktív tag
Lehet persze, amugy is csak manual modban fenykepezek. Allvany miatt nem lesz gond a hosszabb zarido, de majd ugy is meg kell talaljam azokat a beallitasokat amik legjobban visszaadjak azt amit szabad szemmel latni (nem terveztem becsaposra, projektor miatt feketem kozel nincs igazi feketehez, igy ha vaszonnal is szurkes marad akkor kepeken is ugy lesz). Kozlok majd minden adatot, proji beallitasokrol is meg fenykepezo beallitasokrol is, igy remehetoleg mindenki el tudja majd donteni, hogy meger-e 150£-ot egy ilyen olcsobb fix vaszon. Csodat en sem varok ezert a penzert, de nalam peldaul olyan rossz minosegu a fal amire veitek, hogy azon 10kilo glett sem segit.
Trackig szerint 7tol 11ig ide kell erjen, raadaskent tervezem sima feher fallal a vaszon mogott(korul), majd sotetkekre festett fallal fotozni.
-
pet007
aktív tag
Rendeltem egy [ilyet] amazonron, gondoltam csinalok par kepet es irok par szot rola itt, ha van ra igeny. 150£volt, 120inch, elvileg 1.2es gain, nekem silverscreen koppintasnak tunik, de nem igazan van rola teszt. Osszehasonlitos, elotte-utana kepet csak feher fallal tudok majd csinalni sajnos, egy Optoma EH400-al vetitve. Szoval a kerdes, lenne-e ra igeny?
-
pet007
aktív tag
válasz
szMartin17
üzenetére
3 meterrol nem fog igazan zavarni a 720-s felbontas, de 100col fole akkor se nagyon mennek, 90colon 3 meterrol elvezheto kepet kapsz meg 720p-n is, en 2 evig hasznaltam igy egy optoma ew536ot ( az is 1280x800as) es egyszer nem ultem vissza a 40es fullhd tv ele.
-
-
pet007
aktív tag
Sziasztok! Hasznal/hasznalt valaki itt ilyen vasznat? Duronic
Erdekelne hogy van-e itt valakinek tapasztalata vele, mert jonak nez ki, de az ar kicsit elriaszt. Kb 3/4 aron vagy egy ugyanilyen silver ticket screenhez kepest, de ha hullamosodik sarkoknal vagy valami hasonlo gond van vele akkor egyertelmu silver ticket lesz inkabb.

-
pet007
aktív tag
válasz
yanpec
üzenetére
Nalam ugyan ez volt az optoma eh400ason, en lampara gyanakodtam, aztan egy film erejeig hagytam 1080p24hz-en, es azota eco modban sincs vibralas (kb 30-40 orat ment igy azota, szoval nem tudom hogy hosszu tavon is megoldja-e). Sajat felelossegre megprobalhatod, de valoszinu egy uj szinkerek akkor nalad is kelleni fog nemsokara.
-
pet007
aktív tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Szerintem igy a ket radiator "vilagitani" fog vetites kozben, erdemes lehet festesen gondolkodni, bar gondolom ujak, igy nem szivesen festened. Remelem raksz majd fel kepet az elkeszult szobarol, sok sikert hozza!

-
pet007
aktív tag
Optoma eh400-asba tud valaki halkabb ventit ajanlani ami nem fozi meg a gepet? Sajnos sehol nem talalok infot arrol hogy gyarilag milyen ventivel szereltek..

-
pet007
aktív tag
Sziasztok, most hetvegen volt idom allitgatni a projektort (optoma eh400, plafonra felfurva), es ha a projektort vizszintbe rakom akkor a szemkozti falra vetitve csak -3, -4 keystonnal vetit negyzet alaku kepet. Keystone nelkul kb 10-15 fokosan meg kell dontsem a projit plafon fele, hogy rendes negyzetet vetitsen, de igy meg nagyon felfele vetit. (Vetitett kep teteje igy van kb egy magassagban lencse kozepevel (most mindketto plafontol 16.5 centi lefele) kerdesem annyi lenne, hogy proji nem vizszintbe kellene negyzet alaku kepet vetitsen?
-
pet007
aktív tag
Pcrol kuldom a jelet es elso dolgom volt nvidia control panelben 0-255re rakni. Most megprobalom brightban hajtani egy 20-30 orat, hatha az segit, de majd mindenkepp visszajelzek.

Meg annyit tennek hozza, hogy elotte egy 720p-s(jo igazabol 1280x800as) projit hasznaltam, es nem gondoltam hogy ekkora kulombseg lesz a ketto kozott, de eg es fold meg kb 3 meterrol is ket kep minosege. Szoval aki 720p projit hasznal es nem biztos hogy megeri-e 1080pre valtani, megeri! -
pet007
aktív tag
Igen, mashol is ezt olvastam, de ahogy korabban ortam ujkora ota kb 560 orat csak bright modban volt hasznalva, en kapcsoltam at eco modba eloszor. Lehet azert villog most, mert elotte par hetet nem volt hasznalva/nem kapott aramot? Vagy ez az ego mar ilyen marad? Mert akkor lehet inkabb rendelek egy uj egot, es megprobalom azzal, mert sajnos bright modban sokkal hangosabb mint eco-ban.
-
pet007
aktív tag
válasz
makkmarce
üzenetére
Csak eco es eco+modban villog, leginkabb vilagos jeleneteknel. Pcrol hajtom 1080p60-n, bright modban nem latni egyaltalan, neten utanaolvasva tobb forumon is irnak rola, kulonbozo projektoroknal, kulonbozo markaknal. Ott azt irjak hogy eco modban az ego nem tud rendesen mukodni.
-
pet007
aktív tag
Sajnos korai volt az oromom, Optoma eh400as gepem eco modban elkezd vibralni, menu alapjan kb 550orat ment uj kora ota bright modban. Lehet ezen valahogy segiteni azon kivul hogy brightban jaratom egy jo 20-30 orat? Eco modban olyan szep csondes, es fenyero is boven jo, sajnalnam ha nem tudnam ugy hasznalni... valaki valami otlet/tanacs?
-
-
pet007
aktív tag
Sziasztok, ma sikerult bennem egy optoma eh400as, igy vegre lecsereltem az optoma ew536ot. Kulonbseg mind kepminosegben, mind hangban hatalmas, eco modban nagyon csondes a 400as es fenyereje is boven jo. Dynamic mod is erdekesnek tunik, hasznalja valaki ugy a projektorat?
Plafonrol leszerelve kb masfel meterrol falon sikerult rafokuszalni a mar korabban emlitett feher fenyfoltokra a vetitett kep korul, itt egy kep milyen egy koszos dlp. Azt sajnos nem tudom, hogy jobb felso sarok miert annyival vilagosabb, esetleg valaki felvilagosithatna a miertjenrol!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mamchesterben ha valaki tud megbizhato embert tisztitasra, privatban megirhatna.
-
pet007
aktív tag
Sziasztok! Koszos belso lencsektol, vagy koszos tukortol szorhatja a projektor a fenyt? Sajnos kepet nehez lenne rola kesziteno, de ugy tudom legjobban leirni, mintha vetitett kep kore lone a projektor fenyt, mint ha par kis zseblampaval vilagitanek kep kore. Leginkabb teljesen fekete reszeknel lathato, es akkor se szemetszuroan, de ha egy alapos takaritastol eltunnenek, akkor lehet szetkapom projit. Eloszor lampara gyanakodtam mert mar veget jarta, de ma sikerult egot cserelni es ugyan ugy vetit. Talalkozott mar valaki hasonloval?
-
pet007
aktív tag
válasz
AVhelper
üzenetére
Pont tegnap nezegettem en is a kalkulatort, de valahogy nem tudtam kiigazodni rajta, lencse kozepe 16 centire van plafontol, kep alapjan igy vagy 30 centi a kep teteje plafontol vagy 2centi, de mindket esetnel olyan trapezt kapok hogy ihaj. Tudom tudom kepen foldon van a proji de plafonon is ugyanezt irja. Valaki tudja ezt ertelmezni? Amugy egy optoma ew536rol van szo.

-
pet007
aktív tag
Tegnap sikerult osszehozni pc-rol a 3d-t activ shutteres dlp projimmal, gyors meg is neztem avatart, nem rossz, de erzesre sok reszlet elveszik. Tudtok ajanlani filmeket amit erdemes 3d-ben megnezni? Amugy egy 86"os kepet milyen messzirol erdemes 3d-ben nezni? Most kb 3 meterrol nezem de lehet kozelebb kellene uljek?
-
pet007
aktív tag
Sziasztok! Van most ebayen egyJVC DLA-vs2100 jo aron de nem tudom merjek-e ra licitelni, ami leginkabb aggaszt az a 800 lumenje. Eleg az?
-
pet007
aktív tag
Sziasztok! Infocus in3916-al volt mar valakinek tapasztalata? Uton van egy, egy optoma ew536ot fog lecserelni ha minden mukodik, leginkabb a kep novelese miatt szeretnem cserelni. (En jelenleg meg vagyok elegedve a 720p-vel, 1080p majd par ev mulva lesz szerintem.) Ami tenylegesen erdekelne, hogy infocus color processing-je 8bites az optoma 10bitesevel szemben, ez mit jelent gyakorlatban?

-
pet007
aktív tag
Csak egyeni eszrevetel, ha erdekel barkit, akinek szivarvanyosodassal vannak gondjai, miota szurke feluletre vetitek egyaltalan nem latom. Akinek ilyen gondjai vannak, annak egy probat meger. Esetleg valaki hozzaerto tud ehhez hozzafuzni valamit? Vagy csak hozzaszokott a szemem?

-
pet007
aktív tag
válasz
weinmaker
üzenetére
En jelenleg is egy 1280x800as projival (igaz ez dlp-s optoma) vetitek kb 90" kepet, es 3 meterrol nagyon szep kepe van. Persze egy full hd-s proji tenyleg sokkal elesebb, de ar/ertek aranyban 100£ert szerintem nem rosszak azok a 720p-s gepek, csak nem kell tole csodat varni.
-
pet007
aktív tag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Az en optomam is csinalja, raadasul meg vissza is szamol (10tol 0ig szepen vetiti a szamolast).
-
pet007
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Nalam pont forditva, de szerintem ez lakas kialakitasan is mulik, nappali nalunk hosszukas, igy a 40es tv-t 2meterrol nezzuk, haloba projektort 110"on majd 4 meterrol.
-
pet007
aktív tag
Sziasztok! Napokban vettem eszre hogy egyik sarok vilagosabb mint a 3 masik egy optoma ew531es (dlp-s) projin, hasznalat kozben nem zavaro, csak teljesen fekete kepnel latszik. Ez mennyire normalis?
-
pet007
aktív tag
Erdekelne ez a 3d tema, tudja valaki hogy az optoma ew531es projihoz milyen szemuveg kell? Esetleg, hogy szemuvegen kivul kell-e meg hozza valami?
-
pet007
aktív tag
válasz
üzenetére
Az lehet hogy keszen nem olyan egyszeru kapni, de asztalossal megcsinaltatni a keretet(esetleg maganak ha nincs ket bal keze) nem akkora kaland, azt meg mm-re pontosan be lehet loni kivetitett kephez. En amugy is azt ajanlanam barkinek, hogy elobb projektort szerezze be, rakja fel ahova tudja/akarja, es utana vegyen,csinaltasson, csinaljon vasznat. Persze ez csak az en elkepzelesem, de szerintem ha valakinek ez tul sok ido/faradtsag akkor inkabb vegyen egy 75-80as tv-t amit csak be kell dugni azt csokolom...
-
pet007
aktív tag
Hasznalt mar valaki projektort az oldalara fektetve? Fullhd upgrade helyett filozok meg egy 1280x800as proji beszerzesen olcson, ugy lenne ket oldalara fektetett proji ami vetitene 1600x800as kepet. Velemeny?
-
pet007
aktív tag
100"on kb 3-3.5 meterrol nezve van ertelme 1280x800rol fullHD-re valtani? Van akkora kulonbseg kepminosegben ami megerne rakolteni?
-
pet007
aktív tag
Sziasztok! Sikerult osszerakni a rendszert, egy optoma ew531es projektorral, nagyon szuper, szep kepe van. Kerdesem az lenne, hogy szivarvany effektel lehet valamit kezdeni(dlp-s projektor)? Fenyero energiatakarekoson van, tobbi beallitas alapon.
-
pet007
aktív tag
válasz
Rikkancs1950
üzenetére
Ha megy az angol , lenyegeben be lehet allitani, hogy hdmi-n milyen edid jut vissza forrashoz.
Linkben szereplo pelda nem a legjobb, en hasznaltam mar kinai projektoron amit nem erzekelt rendesen sz.gep. (bootig volt kep, windows betoltes utan semmi). -
pet007
aktív tag
válasz
Rikkancs1950
üzenetére
Hdmi edid feederre neznek ra a helyedben.
-
pet007
aktív tag
Sziasztok! Tudom mar regi a keszulek, de mi a velemenyetek az optoma ew531es projektorrol? Leginkabb teljesen besotetitett szobaban lesz hasznalva 720p-1080p filmek+netflixre.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ugy nez ki, mint ha zoom -2n lenne hogy ne logjon kep bele center hangszoroba

Janaboy