Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #54640 üzenetére
Én nem ajánlom.
Alacsony kontrasztarany, még a rec709 szinteret sem fedi le (emlékeim szerint 80 valahány %át csak) nemhogy a széleset.Benq w2700 sokkal inkább.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #54648 üzenetére
Most nem néztem az árakat, sajnos nem vagyok tisztában az árakkal, de uhd35-t kalibraltam már és inkább no comment Pl egy sok éves w1070 sokkal jobb képet ad.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #54650 üzenetére
Az országon belül bárhová, vagy a határon túl is ha nincs túl messze a határtól.
Ha érdekel a dolog, nyugodtan írj egy privátot.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mandju
senior tag
válasz sony89 #54702 üzenetére
Epson 9400 szerintem. AVX-en talán van is egy kevés órás használt gép 500e körül.
A 9400 ár-érték bajnok. Nagyon szerethető képet vetít. A kép minden paraméterét tekintve hoz egy megfelelő szintet.A 300-400e forintos DLP-vel nem fogsz elégedett lenni.
Feketeszint semmi, kontraszt gyenge, ha az epsonhoz képest nézzük.* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #54702 üzenetére
Ezen egy másodpercig se gondolkozz, egyértelműen az Epson TW9400, a másik kettő a kanyarban sincs hozzá képest
Mindhármat kalibráltam már és ezek az optomák sajnos viccek a TW9400-hoz képest
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #55645 üzenetére
Igen, és az az egyik legjobb Sony amit eddig láttam:)
-
Ijk
nagyúr
válasz sony89 #55884 üzenetére
Nem az volt a felvetés hogy van látható különbség 2k és 4 között, hanem az hogy filmek többségénél ez vajon olyan számmottevő?
Egyszerű tesztelni, leültetsz pár embert és megmutatsz vetítőn 4k-n majd 2k-n pár filmet. Legtöbb 4k kiadás egy szimpla FHD vetítőn is jobban mutat, mert egyszerűen élesebb maga az alapanyag.
Különböző vetítőkön egyébként sincs sok értelme ezt tesztelni, kivéve ha minden megegyezik, csak ugyanazon technológiájú képalkotó felbontása más.mettek : JVC-k híresek arról hogy életlenebbek. De ennél már csak az a jobb amikor a műanyag optikás belépő gépnél élesebb a 4k több milliós. Azért megnéznék egy komoly lencsével szerelt DLP-t, mit mutatna élességben egy natív 4k JVC-vel szemben.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz sony89 #55888 üzenetére
Milyen DLP-d volt?
Néztem már 4k kiadásokat, UHD monitoron minimális különbséget láttam, azt is csak ha kifejezetten a részleteket figyeltem és nem a filmmel voltam elfoglalva. Egy játéknál vagy dokumentumfilmnél viszont már érezhető különbség van.
Ráadásul egy FHD BD még mindig jobb képet nyújt mint 4k streaming.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
mandju
senior tag
válasz sony89 #55899 üzenetére
Azért vicces lenne, ha a belépő dlp-hez viszonyítva nem lenne jobb a sony…
Azt gondoltam valami komolyabb géppel történt az összehasonlítás és a következtetések levonása, vélemény alkotás…
azok a dlp-k új áron 250-300e forintba kerültek.
a sony több, mint másfél volt újan, ha nem Szepitől vetted.* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz sony89 #55904 üzenetére
Ebben nem kételkedem, csak az eredeti felvetés nem ez volt.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
m3ss
veterán
-
Zsoly
tag
válasz sony89 #56804 üzenetére
ezeket is nézem, esetleg van valakinek?
https://www.pcx.hu/gembird-20m-aranyozott-v2-0-hdmi-kabel-ccbp-hdmi-aoc-20m--00928219
https://ipon.hu/shop/termek/digitus-hdmi-21-osszekoto-fekete-15m-ak-330126-150-s/1902549?utm_source=email&utm_campaign=buy
A 2.1-es melyik ami neked van?
Kell a 48gb sebesség vagy elég a 16?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sony89 #56872 üzenetére
Nem számít, a népek meglátják a bűvös 4K-t és rohannak megvenni. Aztán, amikor erről felvilágosítom a jóembert, akkor felháborodva elküld melegebb éghajlatra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
péjé
őstag
válasz sony89 #58503 üzenetére
Ha nincs fényerő akkor nincs HDR és DCI színtér sem. Remek gépek a sony/jvc újabb vetítői, sztem elverik a kis dmd-s dlp gépeket simán de vhol mégiscsak motoszkál az hogy ezek is csak kompromisszumos 4K vetítők mivel vetítő képtelen előállítani a HDR-hez szükséges fényerőt. Persze felbontás, színtér pipa de a lényeg HDR meg csak a jobb tévéknek megy.
Így egyelőre marad nekünk a Pro Koryak listája, mondjuk rátenném azért a Runco gépeket is...:-)
-
péjé
őstag
válasz sony89 #58507 üzenetére
Egyetértek, sajna nincs 2-3 millám ilyesmire.
Maradnak a topligás régi dlp-k...bár anno azok is 3 millás árban mentek, akkor azok voltak a csúcson. Ezekkel is simán jobb képet lehet otthon varázsolni mint a mozis minőség, a belépő kategóriás lcd tévéket meg simán leverik. -
Ijk
nagyúr
válasz sony89 #58503 üzenetére
Nem csak a fényerő számít, fontos a szekvenciális kontraszt, ANSI kontraszt, felbontás, élesség, mozgóképmegjelenítés (felbontás), élettartam, szervizelhetőség és annak költségei, bekerülési ár.
Jelenleg ezeket figyelembe véve összességében a régi nagychipes DLP ár-érték arány bajnok, a 150-500k-s kategóriájával, 1 millió körül pedig a legjobbakat lehet megkapni.
Semmi kétségem hogy én is boldog lennék egy 2 millás 4k vetítővel, de a lényeg a 2milla, vs 300k. Egyszerűen nem éri meg a különbözetet nekem./人◕ ‿‿ ◕人\
-
bbmt
senior tag
válasz sony89 #58523 üzenetére
Nem szándékom flamet kelteni, de mi van azzal az elmélettel, amit az AVX fórumon is olvastam régebben, hogy az új belépö akár fake 4K gépek is jobbak mint a régi csúcsgépek.( gondolom régi alatt nem az 3-4 éveseket értette, hanem a 10+) Ez kb olyan lehet mint autóban a 30 éves egykori csúcsmodell meg pl a mostani Skoda Octávia? Ha jól emlékszem azt is írta az emberke, hogy az új projektora után eszében se jutna visszatérni a Runco Sim2 vonalra.
A kanál a gyengék villája
-
Vhiktor
veterán
válasz sony89 #58533 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz sony89 #58533 üzenetére
Rec709-et nem tudja lefedni rendesen? Vagy beállítási probléma?
mekkora vászonra tud 28 fL-tel vetíteni?
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sony89 #58547 üzenetére
(gyari kalibralt) monitoron kinagyitva az latszik, hogy az osszes sotetebb resz egybefolyik es off a feheregyensuly , egyebkent meg 1080p a kep szoval az elesseget is max csak sejteti.
300ezres projektor az jelenleg kb az abszolut fHD beleposzint ujonnan, kb a 750USDs kategoria. ha az itthoni Benq W2000 ennyire rosszul teljesitene, mint a kepen, akkor mar nem lenne meg.
tenyleg semmi ertelme projektor kepet fotozni. ha valami nagyon katasztrofa az lehet latszani fog, de egyebkent altalaban a kamera lesz a szuk keresztmetszet
bmarton88: max 90 centit tud a lens shift kompenzalni. de a talpara is lehet rakni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Yany
addikt
válasz sony89 #59256 üzenetére
Persze. Fényerő félhomály, ill. teljes sötétségben oké, még azt mondom, hogy rossz időjárásnál napközben is, de szép tiszta időben kell a sötétítés. A teljes fullHD felbontás viszont tűéles. Megy a Screen Mirror és az iOS-es megfelelője is vezetékmentesen, viszont a vevője nem túl acélos, közel kell rakni a telefont és screen mirrorral persze senki ne várjon kadenciahelyes lejátszást, de arra jó, hogy bulivideókat vagy zenei klippeket kivetíts mindenféle vezetékek dugdosása nélkül. (ezt csak a W jelölésűek tudják, arra figyelni kell).
Hangja egész komoly (mármint egy Sokol rádióhoz képest, de pl. amikor a telót Screen Mirroral kiteszem és közben a hangot egy Dockin Dfine adja, na azzal összevetve már nevetséges a hangja.
Amúgy szerintem kb. az van, hogy olcsó mint állat, de ezért cserében egy totál vállalható valami. Nyilván nem egy használtan 300e Ft-os, újonnan 2 millába kerülő 4K 10000lumenes csodával kell összevetni és akkor nincs szörp rájz. Legnagyobb baja szerintem, hogy nem lehet eléggé széthúzni a képet, ezért viszonylag messziről kell vetíteni nagy képhez, ez pedig eléggé kontraproduktív a közepesen gyenge fényerővel. Keystone adjustment van digi és optikai is, de nem túl nagy tartományban.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
BBéci
legenda
válasz sony89 #59391 üzenetére
Szerintem devil-k legkevésbé a méretre gondolt.
A tv egy fényforrás, amit nem annyire kellemes nézni, mint a visszavert fényt. Az élet egyéb területein (szinte) mindent visszavert fényként látunk, az agyunknak az a természetes. Kivétel a PC monitor és a telefonok kijelzője. Előbbitől rengeteg embernek megromlott a látása.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest