- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Attól, hogy a korábbi rendszereknél voltak SP-k, az még nem igazán egyenlő a W10-nél megszokott folyamatos build upgrade megoldással. Na meg lement pár SP, de utána már nem történt nagy változás és erre vonatkozott az 1 főverzió. A W7 a megjelenése után 2 évvel kapott egy SP1-et, aztán kész. Ráadásul attól még a korábbi válaszokban említett hiányosságok (pl. USB 3.0, UEFI) ugyanúgy nem oldódtak meg. A 8 és 8.1 meg hivatalosan is 2 külön rendszer és utóbbinál Update 1, 2, 3 volt. Ezek lehet hoztak néhány újítást, de megint nem éppen olyanokat, mint a 10-esnél 1-1 build upgrade. Illetve nyilván az utóbbi OS-ben lévő újításokat nem kapta meg.
Az meg csak egy dolog, hogy jelenleg általában a W7 is megfelel a szokásos dolgokra. Bár pl. r = 1 home user szinten a netezés és társai tevékenységekhez nyilván nem nehéz ezt OS szinten teljesíteni. Viszont attól még az újabb Windowsok bizony fejlődtek / fejlődnek és kapnak olyan újításokat, amilyeneket a régi rendszer már nem. Számomra (is) hasznos pl. az UASP, WTG natív támogatása. Aztán a jövőben a sok egyéb mellett pl. az új ReFS fájlrendszer is nagyobb teret nyerhet, amit szintén nem támogat a 7-es. De pl. biztonság terén is fejlődtek az újabb rendszerek. Aztán az újakban a gépházas reset opciók, onnan az UEFI közvetlen elérése, a szoftveráruház, vagy éppen a 10-es telepítésénél a driverek automatikus letöltése és telepítése, a WSL támogatása stb. megint jónak mondhatók. A felhasználói felületet illetően a 8.x és 10-ben lévő új menü használata megint roppant kényelmes. Ahogyan a 10-esben pl. a virtuális asztalok, új feladatnézet, spotlight, sötét téma, éjszakai fény stb. is mind-mind a kényelmet fokozzák. Az FCU-ban meg még további újdonságok is jönnek. Arról már nem is beszélve, hogy pl. egyazon gépen az újabb Windowsok akár valamivel még gördülékenyebben is működhetnek, amit említettek már többen.
Az előbbiek nyilván nem a teljes lista és lehetne említeni más dolgokat is. Lehet jól sikerült OS a W7, általános dolgokhoz elég manapság is, de másfelől már nem éppen modern és bizony akadnak hiányosságai. Na meg cirka ~ 2,5 év múlva a támogatása is megszűnik, az meg a másik.
-
ArthurShelby
addikt
Szerintem a win8.1-ben már csomó minden van a 7-hez képest.
Pl én nagyon szeretem a feladatkezelőjét, hogy átláthatóbb, gyorsabb vagyok benne, mutatja a lemezhasználatot is, ami a régi gépeket legtöbbször megfogja. A win8 a motorháztető alatt is sok újdonságot hozott, sok régi gépre xp helyett tették fel. Itt még a hardverkövetelményeket próbálták levinni, és optimalizálni, mert sok gyenge tabletre is föl kellett tuszkolni. Fájl másoláskor az explorer sokkal több adatot ír ki.A win8 hátránya számomra startmenü, amit tökéletesen kiváltottam a start8 programmal. A másik hátránya a gépház, ahol lehet kerülöm.
Szerintem a 8.1 tökéletesen használható és stabil.
A 10 szerintem is kiforratlan, és nagyon nyomatják, most már lehet jobb/stabilabb kicsit. Amire ott mérges vagyok és haragszom, hogy a minimum hardver követelmények nőttek. Pedig tetszett volna ez a vonal, hogy nem nőnek, esetleg csökkenek a hardver követelmények, és mindenféle eszközre tolnánk fel a win10-et (én az arm támogatás hiányát is nagy hibának tartom).
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest