Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz Fire/SOUL/CD #30963 üzenetére

Az ott leírt eljárásra sincs szükség feltétlenül, azt ugyanis korábban arra találták ki, amikor valaki nem rendelkezik működő Win7 géppel. Például XP-s gépe van, de szeretne Win7-et telepíteni.

Ha viszont van kéznél Win 7-8 gép, abban elvégezhető a pendrive formázása, ami biztosítja a partíció első szektorában a megfelelő boot-kód felírását. Különbség (azonos fájlrendszer esetén is):

- Ha ugyanazt XP-2k gépben formáznánk, a felírt boot-kód a gyökérben lévő ntldr indítását végzi.
    - Ha Win7-8 gépben formázunk, a bootmgr fog betöltődni. Utóbbira van szükség a Win7-8 telepítő működéséhez is.

Mindebből következően, én simán formázom a pendrive-ot Win7 rendszerben, a Lemezkezelővel. Utána egyszerűen átmásoltam a telepítő tartalmát Total Commanderrel.

Annyit általában meg szoktam tenni (egyéb Windows másolásoknál is), hogy az üres meghajtóra először a kernelindítót másolom fel (bootmgr vagy ntldr), hogy a lemez elejére kerüljön, a boot-kód így biztosabban megtalálja, bár ez manapság már nem annyira érdekes, régebben volt jelentősége.

A MS-eszköz nekem azért nem vált be, mert szektorszinten klónozza fel a lemezképet, igen lassan dolgozik, legalábbis az általam használt táron. Fájlmásolással jóval gyorsabb.

Új hozzászólás Aktív témák