Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
flash az nagyon szaggat régi gépen

esetleg van olyan program, amivel videokat lehet nézni, böngészés nélkül, és nemcsak youtube videokat, mint az smplayer-ben, hanem élő, sport közvetítéseket is? -
w.miki
veterán
Úgy tudtam sok oldalhoz kell java, vagy nem?
az biztos, hogy az opel katalógus igényli, bár az most nem is fut, mert állítólag lejárt a tanusítványa
Hogyan lehetne rávenni, hogy mégis futtassa a parancsfájlait?Flashből van olyan változat, aminek nem kell erőmű, hanem elmegy egy régi gépen is? Melyik változatot tegyem fel régi laptopra?
-
w.miki
veterán
Flash playernek van valami helyettesítője?
Most raktam újra, haverom régi celeron-os gépét XP-vel, de miután feltettem egy friss Chrome-ot, és Flash13-t, Java7u55-t, alig lehet rajta youtube videot nézni.
100%-ra terheli a processort, és akad a kép, és a hang...
Pedig a VLC simán lejátsza a letöltött videokat.
Youtube videókat hogyan lehetne zökkenőmentessé tenni, régi gépen? -
w.miki
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
-
w.miki
veterán
Szerintetek egy zajos mp3-ból le lehet szedni a háttérzajt (motor) egy mp3 file-ból?
Van erre valami könnyen kezelhető program, vagy valaki meg tudná csinálni? -
w.miki
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Megjött az új HDD, szeretném rá átklónozni a rendszert az ajánlott Macrium Reflect programmal.
Egyet már próbálkoztam az éjjel, egy másik progival, de az nem sikerült, nem indult el róla az XP, ezért most lenne néhány kérdésem.:
1. Macrium Reflect tud arról a lemezről klónozni, amiről épp futtatom a programot? Vagyis a HDD, amiről indítottam az XP, indíthatom az arról telepített programból a klónozást? Vagy külön bootlemezt kell csinálni?
2. Cél HDD lehet formázott/partícionált lemez? Vagy előtte le kell törölnöm róla a partíciót is valamivel? Mivel töröljem, és utána hogy állítsam vissza a teljes méretére, 250-ről 500ra? -
w.miki
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
köszi!
itt is említik az egyszerűbb klónozó programok közt említik... persze lehet nekem még így is bonyolult lesz...
Azért megpróbálom átmásolni az XP-t az új winyóra, ha megjön... viszont...
van aki szerint össze fog omlani az OS, mivel az nem minden esetben bírja ki ha a HW megváltozik alatta...
és megjósolhatatlan milyen esetben nem indul el...
erről mi a véleményetek?
illetve... ha tényleg össze omlik, és újra kell tennem a gépet, akkor jöhet Win7, de...
Melyik a legkisebb erőforrás igényű Win7 verzió általános (internet+video+word) célokra? -
w.miki
veterán
nem akarom újratelepíteni minden programomat szóval marad az XP, az biztos, így a kérdés:
1. Van olyan program, amivel átmásolható az egész rendszer egy másik winyóra újratelepítés NÉLKÜL?
2. Milyen HDD-t ajánlanátok, amit még elbír ez a régi gép? Szempont az ár, 15e-nél többet nem szívesen költenék.... -
w.miki
veterán
Acer Aspire 5735z laptopom van, amiben egy 250GB-os winyó van. (WDC WD2500BEVT-22ZCT0)
Sajnos kevés rajta a hely jó lenne egy nagyobb háttértár... de nem akarom mindent újrarakni, ezzel kapcsolatban kérdezném: milyen lehetőségeim vannak?
1. Kicseréljem a belső HDD-t egy nagyobbra?
Milyen való bele?
2. Vegyek egy külső háttértárat... illetve, a legfontosabb:
Megoldható a winyócsere anélkül, hogy újra kéne telepítenem az XPSP3-t?
Van valamilyen program, amivel az egész HDD átmásolható az újra, úgy hogy be is bootol a rendszer, és megmaradnak a programok a beállításokkal? -
-
w.miki
veterán
Van olyan program, ami egy fórumról, annak egy topikjából, annak minden oldaláról letölti a belinkelt GIF képeket?
Hasonló fórum, mint az sg.hu-é, ott van egy topik, amiből a GIF képeket szeretném letölteni, de nem egy oldalon vannak, hanem lapozni is kell közben...és a következő oldal linkje a . után mindig 8-al több...
(1. oldal: ...?topic=135034.0, 2.: ?topic=135034.8, 3.: ?topic=135034.8 ....)
Meg lehet ezt csinálni, automatikusan valamivel? -
w.miki
veterán
Pendrive ellenőrzésére/töredezettségmentesítésére/chkdsk javítására... stb.. milyen program ajánlott?
-
w.miki
veterán
Képlopó programból ismertek olyat, ami olyan képet is képes lementeni, ami nem egy képernyőn van?
Pl. az Etka-ban van egy robbantott ábra rajza, egy kis ablakban, és a szürke oldalsávot kell mozgatni, hogy láthassuk a kép minden részletét.
Az ilyen kis ablakban lévő képet le lehetne menteni egészben? -
w.miki
veterán
PDF to Word/Excel konverterekből szerintetek melyik a legjobb?
Tudom, hogy van sok, néhány online, néhány ingyenes is, de a zöme elég gyér eredményt ad.
Melyik az, amelyik korrekt? -
w.miki
veterán
AVI (MPG)-ből DVD (ISO) lemezt készítő programból melyik a legegyszerűbb?
Lehetőleg olyan, amiben állítható a gépterhelés %-a, mert sajnos ha leterhelt ez a régi a laptop a sok számítástól, felmelegszik és kikapcsol
-
w.miki
veterán
VCF file szerkesztésére milyen programot ajánlanátok?
Szeretném egységes formátumra hozni a benne található számokat.
Pl.:
CELL:003-630-6001234 helyett
CELL:+36306001234 szerepeljen, de
ami már eleve így van írva, azt hagyja békén.
Mivel tudnám kitörölni (csak) a számok közt lévő - jelet, és kicserélni a 003-6-ot +36-ra?
(Esetleg az ékezetes karaktereket is kiszedetni belőle...
A Sándor lehetne: Sandor, a Békássy meg: Bekassy)
(Biztosan szövegszerkesztő is elég lenne hozzá, de nem tudom az hogyan kezeli a formátumokat ) -
w.miki
veterán
Van olyan program, amivel hálózatba lehet kötni 3 vagy több gépet?
Eleve interneten lógnak, és az lenne jó, ha mindegyikről látható lenne a többi tartalma.
3 db Win7-es gépről lenne szó, amik különböző helyeken vannak... esetleg... tabletről vagy androidos telefonról is jó lenne látni a tartalmukat, de a legfontosabb, hogy a 3 win7 gép lássa egymást.Meg lehet ezt oldani egy programmal, könnyen?
-
w.miki
veterán
Youtube videók letöltésére (+mp3-ra csinálására) tudtok valami automatikus programot?
(Ami nem jelez hiba-t, mint a Freemake VD) -
w.miki
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
Proccessing > Convert mono to stereo. Így végre sikerült
-
w.miki
veterán
oggencet feltettem, és...
majdnem jó
4 out of 6 tracks converted with major problems.
Source: "C:\TEMP\sp_stream_3_r1_midpitch.ogg"
An error occurred while writing to file (Unexpected audio format change) : "C:\birds2.ogg"
Additional information:
Encoder stream format: 22050Hz / 1ch / 32bps
Command line: "C:\MMedia\codec\oggenc2.exe" -s 511946569 --ignorelength -Q -q5,000000 - -o "birds2.ogg"
Working folder: C:\
Conversion failed: Unexpected audio format change
Source: "C:\TEMP\sp_stream_2_r1_midpitch.ogg"
An error occurred while writing to file (Unexpected audio format change) : "C:\birds2.ogg"
Additional information:
Command line: "C:\MMedia\codec\oggenc2.exe" -s 511946569 --ignorelength -Q -q5,000000 - -o "birds2.ogg"
Source: "C:\TEMP\sp_stream_3_r1_midpitch.ogg"
Additional information:
Source: "C:\TEMP\sp_stream_2_r1_midpitch.ogg"
Additional information:
Conversion failed: Unexpected audio format change20. században ilyen hibaüzenetek, gyerekek
hát ki érti ezt?? -
w.miki
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Hát nem lettek túl jók.
Ha bemásolom egyiket a másik elé, akkor hagy egy kis szünetet a kettő között, amit sehogy nem tudtam törölni. Kijelölésnél nagyobbat ugrik, mint maga a szünet, amit betett. -
w.miki
veterán
OGG file-kat mivel tudnék összefűzni, esetleg szerkeszteni, úgy, hogy OGG formátumban megmaradjanak?
-
w.miki
veterán
Van olyan program, ami rendszerszinten összébb húzza/módosítja a képernyő méretét/irányát?
Egy laptop van monitorra kötve, és a monitor kijelzőjére nem megy rá a teljes kép, a szélek lelógnak.szerk.: Bocsi... XP drivert kellett feltenni, most jó... Csak a BIOS/Boot lóg le, de azon gondolom nem segít XP-s program....
-
w.miki
veterán
-
w.miki
veterán
Helló... öööö...
azt mivel lehetne megcsinálni, hogy egy TXT file-ből, amiben email címek IS vannak csak az email-cimeket másoljam ki?
illetve... ha csak a @ utáni domain neveket szeretném megkapni, azt hogyan csinálhatnám meg? -
w.miki
veterán
Van egy 16 GB-os Kingstone Pendrive-om, amit le is tudok formázni az SD formatter-el
de... az XP mégsem látja mint F: meghajtót.Mivel lehetne letesztelni ezt a pendrive-ot, hogy jó-e még? Esetleg megjavítani?
-
w.miki
veterán
SD kártyát (telefonba) mivel tudnék (vissza)particionálni, és/vagy formázni akár ext2/3-ra?
-
w.miki
veterán
Nyomtatáshoz, van olyan program, ami adott képeket pontosan a megadott méretben helyez el, és nyomtat ki egy lapra.
Pl. ha van több képem, és azokat fénykép méretűre szeretném kinyomtatni, akkor csak behúzigálnám a programba, és azokat optimálisan elhelyezné egy lapra, majd nyomtatásnál pontosan a megadott méretben jönnének ki.
Mivel lehetne ezt a legkönnyebben megcsinálni? -
w.miki
veterán
Ha virusírtókat próbálgatnék ELŐTTE mivel tudnám lementeni az egész gép programjait, adatait, beállítosokkal, PENDRIVE-ra, amivel utána könnyen vissza is állítható?
Az XP rendszer visszaállításában nem bízom annyira, vagy az is jó? -
w.miki
veterán
ISO filehoz (bootolható XP) szeretnék még file-okat, könyvtárakat adni, mielőtt az egészet DVD-re írnám.
A kérdésem: milyen programmal tudnám, ezt megcsinálni, és hogyan?
Anélkül, hogy magát a bootCD-t elrontanám, vagyis az XP telepíthető legyen a DVD-ről azután is, miután megpiszkáltam az ISO-t. -
w.miki
veterán
-
w.miki
veterán
FTP feltöltésre mit ajánlatok?
eddig TotalCommander-rel töltöttem fel Data-ra, de kb. 5 file-onként megszakad
persze az is lehet, hogy nem jól állítottam be -
w.miki
veterán
Hali!
.idx és .sub DVD feliratok mivel lehetne GomPlayer által is lejátszható (srt) formátumura konvertálni?
Ha lehet, telepítés nélkül, online változatban
-
w.miki
veterán
GIF-ek (animált képek) készítésére, szerkesztésére, milyen könnyen kezelhető programot tudtok?
Ami esetleg videóból is tud kilopni képet. -
w.miki
veterán
DVD/CD/HD vagyis bármilyen könyvtár listázó programot tud valaki ajánlani?
Ami az alkönyvtárakat is kilistázza, szépen, egy picit beljebb tolva.
És aztán ki lehet nyomtatni. -
w.miki
veterán
válasz
tpeter77
üzenetére
én ezt használom: Switch Off 3.4.1
-
w.miki
veterán
Van egy AMR hangfileom, ami szöveg van, de nagyon alacsony minőségű, így teljesen dobozhangja van. (12kbps/8kHz/mono) Zenét szeretnék mögé tenni, audacityvel.
De előtte ki kellene tisztítani a szövegfile-t ne legyen ilyen szörnyű hangzású a monolog.
Van erre valami csodaprogram, amivel kezdők 1-2 kattintással kitisztíthatják?(Vagy hol kérdezzem ezt meg?
) -
w.miki
veterán
Vettem egy Platinet 16GB-os USB Pendrive-ot.
Viszont ahogy egy 4GB-os ISO-t próbáltam rámásolni, kiírta, hogy Megtelt a lemez!
XPSP+-ban Formáztam Fat32-re is, de semmi. Kisebb fájlok rámennek de ISO már nem.
Van valamilyen program, amivel formáznom kéne, vagy beállítanom valamit?
Vagy valami, amivel tesztelni lehet, hogy jó-e, és ha rossz, küldjem vissza? -
w.miki
veterán
TV csatorna/projekt tervezéshez milyen kis programot ajánlanátok?
Annyit szeretnék, hogy beírok szövegeket/programokat egy-egy sorba/dobozba, majd azokat tetszőlegesen lehessen mozgatni.
Ha az egyiket feljebb húzom, a többi automatikusan lejjebb megy, amit alulra rakok, a többi fölé kerül.
Mint androidos telefonokon a widget gombok sorrendje menüben, ami van... Csak ezt XP-re, tetszőleges szöveggel, egérrel mozgathatóan. -
w.miki
veterán
Van olyan program, ami az éppen futó alkalmazás(ok)at logolja/monitorozza, XP alatt.
Pl. kilistázza, hogy egy elindított/futó program milyen WEBhelye(ke)t próbál elérni? -
w.miki
veterán
Könnyen kezelhető Makró programot, amivel ismétlődő (számítógépes) feladatokat lehet csinálni, tudtok ajánlani?
Régen a MacroExpress-t használtam, az tudott mindent, de most hiába vettem fel új makrót, nem játssza le
-
w.miki
veterán
Gportal-os weboldal letöltéséhez milyen programot ajánlanátok?
Szeretném letölteni a weboldalt, a szöveget, képeket, és az aloldalait.
Van erre valamilyen könnyen kezelhető program? -
w.miki
veterán
válasz
andorra
üzenetére
nem boldogultam a Win7 tűzfalával
"Vezérlőpulthoz, majd kattintsunk a Program vagy szolgáltatás átengedése a Windows tűzfalon opcióra", ezt megcsináltam, de nem vagyok benne biztos hogy jól tiltottam ki a programot, és nem megy majd ki a netre
Beraktam a cars.exe-t, és kivettem előle a pipát, így jó, akkor az le van tiltva, nem mehet ki?Vagy máshogy csináljam?
Az XP alatt volt valami hosts fájl, amit lehetett szerkeszteni, ha jól rémlik (bár az sem biztos, hogy működne)
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- OLED monitor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bontatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest