Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
válasz menjapipaba #51271 üzenetére
Üdv!
Az egyik négy magos a másik kettő. Nem egy ligában játszanak.
Játék alatt (nagy felbontás+magas részletesség) szinte eltűnik a különbség, a VGA többet számít. A közeljövőben ez lehet, hogy változni fog ha rendesen kihasználják a több magot a játékok.
Munkára (persze nem mindegy milyenre) meg mindig a "nagyobb" a jobb.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Kaci84 #51405 üzenetére
Üdv!
A második összességében egy erősebb csomag.
Az FX6300 alá elég az a lap még tuningra is. FX8xxx alá nem ajánlott.Ha csak irodai munkára kell, akkor az első is elég. Ha bármi másra, akkor a második a nyerő.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz LnaPalm #51429 üzenetére
Üdv!
Ha alapon nézed, akkor az Intel erősebb.
Ha az AMD-t tuningolod, akkor az lesz erősebb.
(Itt viszont inkább ASUS M5A97 EVO R2 ajánlott, mert a Gigánál előfordul tuning esetén (nem mindegyiknél) dupla indulás, ami zavaró, illetve a HDD-nek nem valószínű, hogy jót tesz. Ahogy írod, egy jó hűtő is kell, mert ilyenkor azért a hőfokok megugranak.)A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Vismajor01 #51441 üzenetére
Üdv!
Ha az FX6300-at 3,8-4GHz-re beállítod, és nem vagy érzékeny a hangra, akkor azt a gyári hűtővel is elviszi. Hangos csak terhelés alatt lesz.
A 7790 alá kb. 3,5GHz-en is elég. Ha egyéb számításigényes dologra is használni akarod, akkor célszerű egy kicsit nagyobb hűtő és 4,2-4,4GHz. Ezen a frekvencián már tényleg elég erős.Intelnél a 1150-es foglalat ugyanannyira elavult, mint a 1155-ös, mert abba sem jön semmi új proci. A kékektől már csak "halott" foglalatot tudsz venni.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Grave_444 #51447 üzenetére
Ha netezik, meg ide írogat a PH!-ra , akkor alapjáraton megy a proci, ott meg nincs hangja.
Lord Vader: Nem is modta senki, hogy nem az (bár rebesgetnek valami optimalizált procikat), de Ő emelte ki, hogy nem szeretne 1155-öst, mert az elavult. Szerintem ha árérzékeny valaki, akkor az Ivy is simán játszik (bár tényleg nem sokkal olcsóbb, mint a Haswell. Talán az alaplapok olcsóbbak, de az is inkább a közép kategóriában számottevő.).
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
Bakker, a kérdező nevezte elavultnak a 1155-öt, sok Intel fan meg az én torkomat tépi!
Ezt mindenkink:Különben is, kevés mag van az Intelben, elavult!!!
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz crysis88 #51472 üzenetére
De ki használja a 955-öt 3,2-ön?
3,8-on a min. fps elég jól megemelkedik általában a legtöbb játékban.
Ez persze nem jelenti azt, hogy az i5 nem erősebb.
De pl. egy 7870OC kártyának tök mindegy, mert 3,6-os PhII X4-el ugyanúgy megy, mint egy 4GHz-es 4670K-val. (kipróbáltam, természetesen fhd és magas részletesség mellett)A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz peet.R #51477 üzenetére
Üdv!
Elég lehet, de játékra ma már nem nagyon érdemes 2 magos procit venni.
crysis88: Igazad lehet, mert ott nem próbáltam. Egy kicsit nem tudsz még húzni a procin?
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz Alister71 #51481 üzenetére
Ezt furának találom, a 960T-nél én nagy különbséget éreztem pl. 3,5 és 4 GHz között, persze nem a VGA teljesítményében, mert azt 3,6-on totál "kihajtja".
Ettől függetlenül nem ismerem ezt a játékot, természetesen elhiszem, hogy itt nem számít az a kis különbség. De akkor ez a game is "nagyon jól" lett megírva.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
-
Picturemaker
őstag
válasz koboldozat #51636 üzenetére
Csak játék miatt nem. (lehet kövezni )
Ha FHD-ban, magas részletességgel játszik valaki akkor teljesen felesleges egy ilyen drága proci. Inkább egy jobb VGA.
-
Picturemaker
őstag
Eddig nem értettem miért olyan drágák az Intel procik.
"Há mer" egy űrhajósképzés is benne van az árban!A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Grave_444 #51652 üzenetére
Ne csináld már!
7770-et 3 GHz-en totál kivégzi egy PhenomII, sőt 7790-et is. Nemrég próbálgattuk. Hiába húzod a procit, nem nő a VGA teljesítménye. Multiban lehet szükség több proci erőre, de egy ilyen kártyához ez bőven elég.
Én nem multizok, de 7770+3,8PhII-ről (az általam játszott játékokban) nem érzem mellbevágónak a 4670K/4,2-7870 váltást.[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz Grave_444 #51654 üzenetére
Azt elhiszem. Új játékokkal és driverrel a 7770 néha elveri az 5870-et. Ennek ellenére szerintem az 5870 egy "kiegyensúlyozottabb" kártya (más kategória). A 7xxx sorozatnál 128 bites memóriavezérlő sokat gyengít rajta és néha azért összecsuklik ott ahol az 5870 nem.
Egyszer próbáld ki, hogy 3GHz-en leteszteled, azután felrakod 3,6-ra (mi így csináltuk, mert a srác procija itt biztosan stabil volt) és 7790 egy fikarcnyit sem lett gyorsabb.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Grave_444 #51657 üzenetére
A 7790 jobb is vagy 20-30%-kal. Ha meg mázlista vagy és húzni is lehetett, akkor még többel.
Egyébként a 7770 után a 7870OC-t beraktam az éppen 3,8GHz-en járó PhenomII 960T-m mellé és a Heaven benchekben pont ugyanannyi pontot kapott, mint a 4GHz-es 4670K alatt. Persze FHD és a legjobb minőség mellett (az AA nem is számított).A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
FP2-ről nem hallottam (bár ez nem jelent semmit), FM2+ ami most megy.
Igazából FM2+-ba nem nagyon várható olyan erős proci, mint amit most kapsz AM3+-hoz.
Ha veszel egy FX6300 vagy FX8xxx-at, kicsit tuningolod, akkor az sokáig kiszolgál még.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
32 nanométerre gondolt.
A DDR4 majd az IGP-nek fog jót tenni. De amilyen ára a DDR3 is van most, el lehet képzelni a DDR4-et.
Az AMD simán kivezeti magát a PC piacról ezzel az APU-zással (szerintem). A procik nem elég erősek, az IGP meg még mindig kb. semmire nem jó.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
Én nem a játékpiacra gondoltam. Ez ilyen PH!-s "betegség", ha számítógép, akkor kizárólag játék!
A játékos PC amúgy is csak kis része a PC piacnak. Munkára való gépekről beszélek. Viszonylag sok irodai gépet raktam össze eddig, próbáltam AMD-től válogatni, hogy támogassam az egyetlen konkurenciát. Most már nem tudok tőlük semmi értelmeset venni az alsó szegmensben.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz KaiotEch #51953 üzenetére
Ahogy gtamate2 mondja, az E7xxx is jó (nekem is volt anno). A kevesebb cache-t nem nagyon lehet észrevenni, viszont általában nem annyira tuningbarát. Ezek 7 körül mennek. Az E6xxx széria teteje, kb. 10%-al gyengébb, de olcsóbb 1-2 ezerrel. Vga milyen lesz mellette?
-
Picturemaker
őstag
-
Picturemaker
őstag
válasz KaiotEch #51970 üzenetére
A 775-ös azért kicsit vegyesebb ennél. Ha megnézed, nem minden 775-ös foglalatú lapba tudsz beletenni minden 775-ös procit.
Az 1155 tényleg (intelhez képest) sokáig tartotta magát!A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Ed3r_X_ #51980 üzenetére
Abban igazad van, hogy nem éri meg Phenomba fektetni, de két magosról váltást így lehet megúszni a legolcsóbban.
(semmilyen prociba nem éri meg befektetni.)Az Athlon X4 750K (ami tök jó amúgy) az Athlon, nem PhenomII, az I3-at meg hagyjuk, nem egy kategória a négy magos procikkal (csak árban).
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz Alister71 #51984 üzenetére
Igen, és azt nyilvánvalóan bele tudod rakni egy meglévő AM2+/AM3 lapba!
(használt Phenom árról és olcsó fejlesztésről volt szó, nem megint vegyél Intelt térítésről)A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Alister71 #51987 üzenetére
Nem én említettem (komolyan, pár hozzászólást kellene visszaolvasni), sőt azt írtam, hogy felejtse el.
castiels: Nem lesznek bele új procik. Illetve marad a 1150, de új chipkészlettel.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz deja vu #52070 üzenetére
Részemről az APU vonalat hanyagolom, viszont az FX6300-at ideálisnak találom. A több szál használatával (ez az irány) pedig egyre jobb lesz. Személy szerint a Lord Vader által linkelt i5-ért tuti nem adnék annyi pénzt.
-
Picturemaker
őstag
válasz paisacha #52106 üzenetére
Mivel nem akarsz tuningolni az i5-4670 jó választás lehet. Az i7 HT-je nem segít minden esetben, a megmaradt pénzen több memóriával és erősebb VGA-val jobban jársz
A megadott összegből még egy alaplap megvásárlása után is marad pénzed.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Vadasz1 #52120 üzenetére
Közben kicsit átírtam a dolgot.
A hűtő biztosan kevés, a táp ha régi, akkor cserélni kell, mert új korában sem volt acélos. Ha a 105W-os verziód van, akkor a lap is elszállhat.
A procira írt számsor kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz bandi0000 #52164 üzenetére
15+50 az majdnem 68. Nem vagyok benne biztos, hogy az FX-ek kihasználtsága a közeljövőben nem fog nőni a játékokban (sokszálas konzolportok). E mellett a 15K-s lap nem említhető egy lapon az AMD alá ajánlott 23e-sel. /spec nekem a t.köm kezd ki lenni a 4670K-val/
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz Gainka #52170 üzenetére
Fűt mint az állat, AVX-es tesztek alatt normális hőmérséklet a lehetetlen kategória (ami most még nem olyan gáz, de ha elkezdik a programok ezeket intenzíven használni akkor majd az lesz), mert az összes lap kegyetlenül túlfeszeli ilyenkor a procit, amin nem lehet változtatni. Kupakolást meg hagyjuk már egy majdnem 60e cuccnál. Fix feszt beállítva alapjáraton nem veszi azt vissza (szemben AMD-vel), árához képest felháborítóan kicsi tuningpotenciál.
Azt még hozzáteszem, hogy PhII 960T-ről (3,8-4 GHz) váltottam, van egy FX6300-am is és nagyon nem vagyok hasra esve az inteltől. Gyorsabb, de nem annyival, amennyivel többe kerül.[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz bandi0000 #52177 üzenetére
Persze fűt az is, az FX6300 azért megy most csak 3,8-on, mert kicsi (TX2) rajta a hűtő.
72 fok a gyári érték [link], ami alatt kellene maradni. Nem, nem veszi vissza, ha fix értéket állítasz be, a Haswell topikban senkinek sem. A 4,2 szerintem egész szerény tuning.
-
Picturemaker
őstag
válasz bandi0000 #52183 üzenetére
Erről tudsz valami bővebb, vagy pontosabb infót, hogy mit fognak "kiszedni" a prociból?
Abban igazad van, hogy normális használat mellett nem vészes a hőmérséklet. Nálam egy komolyabb kötegelt feldolgozás PS-ben sem melegítette 52 fok fölé. (amúgy kizárólag a fotófeldolgozásnál mutatott vitathatatlan előnye miatt váltottam vissza intelre)Gainka: "már 80fokos egy 2órás teszben" - nem: 15 másodperc alatt 100 fok
A tuning meg nem a játék miatt jön jól. Nem mindegy, hofy 100 perc alatt végez egy munkával, vagy 80 alatt. Persze egy még drágább proci kellene, de ez is épp elég húzós.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel