Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz NightGT #79738 üzenetére
Ha nem Z370-es lapot vesz az i5 8400-hoz, akkor 2666MHz-en vége van a memória-órajelnek, hiába vesz bele sokkal gyorsabb RAM-okat! Legalábbis én így tudom....
szerk: ja bocs, már írták....
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
kolopele
nagyúr
válasz NightGT #83334 üzenetére
Te észre vennéd azt az 5% - ot amikor játszol? Mondjuk ha nem egymás mellett futtatod ugyanazt a játékot két különböző rammal. Egy jó VGA mellett nem 120 hanem 114 fps - ed lenne, ha meg valaki 60 HZ - en tolja v-sync mellett még inkább nem érzékelne semmit az egészből. Persze, én is 3000 - es ramokat használok, de a procim meg a VGA - m ereje az ami igazán számít. Kissé túl van ez tolva mint az órajel emelés, erős gép kell és nem kell babrálni semmit.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz NightGT #83346 üzenetére
Nem multizok soha, én csak single játékokkal játszom, és a 4K végett valóban a VGA dominál elsősorban, de még a tegnap megérkezett 2080 Ti is képes néhol anomáliákra mondjuk egy AC Odyssey mellett, bár azért jobb mint az 1080 Ti volt. RTX meg hát................bekapcsolja az ember és jön az fps esés a Battlefield esetében. Azt mondjuk sosem értettem minek kell 180 fps multinál sem, de biztosan jobban tudja ezt aki azzal játszik
-
turbokappa
senior tag
válasz NightGT #83431 üzenetére
Nagyon rossz példa volt a 8400-9400. Amd 2600 jóval erősebb mint a 9400.
https://youtu.be/LDHa3dijlTw
Az egy dolog hogy mi kell egy ütős konfighoz, meg más a pénztárca. Multi-multi között is van különbség, Fortnite/ BF5.
Már kezd az agyamra menni a játékgyárak f@szsága, hol a procit terheli szét a védelem ( pl Denuvo), hol meg vagy a memóri v a vkártyart hasal el.[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz NightGT #83450 üzenetére
ha joltudom a PCX videokban olyan konfigok szerepelnek, amit a geposszerakojukban szerelessel egyutt megrendelnek toluk.
szoval az alkatreszek osszevalogatasat a leendo tulajok ejtettek meg.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Zicokuka
senior tag
válasz NightGT #83450 üzenetére
Nagyjából ugyanazt hozzák,munkára jobb a Ryzen,de játékok alatt kicsit megrángatja az ember és boldog,már ha nem tud azért aludni mert netán 1-2fps-el többet hozz az intel.Az ilyen yt vidik fele mesevilág,meg a tökéletesen fut 775 Quadon és társai.Ryzennél is alap hogy ne a legolcsóbb lapot dobjuk alá,és a ramok se mindegy,de aki gépet épít ne spóroljon,pláne ha erő kell.Játékok alá még mindig vga kell,szóval ez az örök inkább vallási dolog.Ár/teljesítményben jobb a ryzen,persze erre is költesz még mert ilyen pl, 450-es deszkában a gyári hűtő tényleg csak alapon volt elég,de húzva aztán a víznél kötöttem ki hogy megrángatva is bírja a dolgokat.Pasztára rátérve,mindig alap hogy sose használok gyári pasztát,de azért az se hiszem bárkit hitelbe kerget
-
Chaser
legenda
válasz NightGT #83763 üzenetére
már nézegettem, valószínűleg olyan hűtőt kap, aminek a kialakítása hasonló a gyáriéhoz, csak hőcsöves, nagyobb bordázattal és ventivel, nagy eséllyel nem is házban lesz, hanem csak asztalon, "pőrén" a gép
biost frissítést tudom, de az én gépemet csak én b@szogatom! ( :szerk:
DeckardCain
nincs rajta semmi gyárilag, az atx-es testvérén van csak, de majd veszek rá valami bordát
a mortar is jó lenne nekem, ha piros-fekere design lenne mint a gaming, de nem az...[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
BerserkGuts
őstag
válasz NightGT #85732 üzenetére
Így van játék akkor vga kell elsősorban arra kell költeni sokat én a helyében hagynám a cpu-t úgy jó ahogy van nem egy kényszerhelyzetben van hogy cserélni kellene.
1080ti-t simán vehetne apróról ami más kategória mint a 2060 vagy a hozzà képest csóró 1060 1660.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
jozefgucci1
addikt
válasz NightGT #85746 üzenetére
A 1080TI-is hasonlatodra szeretnék rácáfolni , mert én pont tavaly vettem a 1080TI-is EVGA-t garival 185-ért és pont a hosszú távú beruházás miatt tettem . A 250K sehol nem volt már az a VGA . Úgy gondolom pont megérte .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
jozefgucci1
addikt
válasz NightGT #85764 üzenetére
A második fele megint téves szóval a "szerintem" kijelentéseket egy szakmai fórumon ne erőltesd mert nem hiteles. Három használt kártyát is vettem itt tavaly és eléggé képben vagyok-voltam az árakkal és a mit miért el . Nem azt mondom , hogy máshol badarságokat írnál , mert szerintem nem ,de utóbbi pár poszt nem áll meg
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
kolopele
nagyúr
válasz NightGT #86271 üzenetére
Nem melegedett el még nálam semmi, nem azért írtam, csak ugye 8400 alá elég felesleges Z - s lap, persze a későbbi bővíthetőség miatt nem is árt. A 8400 gyári feszen egy B -s lapban sem fog 65 fok fölé menni, de egy 8700 esetében ez már előfordulhat, ezért is jó a Z - s alá, all core turbo 4GHZ és megoldva, 4-4.3 oly mindegy, legyen erős a kártya. A fesz csökkentése amúgy érdekes tud lenni, főleg ha az ember nem kapcsolja ki a HT - t, Intel burn teszt alatt szépen el tud szállni ami Prrime95 alatt még nem. Én azt vettem észre nálam hogy a 9900k esetében jobban járok ha az all core turbót állítom lejjebb, ilyenkor a lap is veszi lejjebb automatikusan a feszt, és az hogy 4.7 - en megy vagy 4.3 - on 16 szálon annyira nem számít.
-
kolopele
nagyúr
válasz NightGT #86273 üzenetére
Ha kifogsz egy jó pasztázású darabot akkor nem, de ha nem akkor delid, vagy fesz csökkentés, ill. órajel csökkentés. Sajnos azon a víz sem segít ilyenkor. Léghűtéssel annyi elérhető normális esetben hogy ne engedje feljebb a magokat 70-80 foknál stressz teszt alatt, de ha csökkented az órajelet 4 - re akkor 70 alatt marad. A jó hűtőnek amúgy is nagy a szerepe, főleg hang terén, mert nem mindegy hogy viszonylag csendben éred el a max. tempót vagy ordító ventikkel. A 8700 alapon hagyva bekajál akár 150W - ot is (a 9900k - ról már ne is beszéljünk), szóval kell a komoly hűtő, vagy fesz, ill. némi órajel csökkentés. Őszintén, mire nem elég mondjuk 4GHZ minden magon? A Ryzen 2600 agyon van dicsőítve 3.8 - on, mert mindenre elég A lapokra visszatérve, amikor még két Giga B360 volt a 8500 - asok alatt a srácoknak, semmit nem tudtam állítani, a Z - sekkel már igen, erre alapozom hogy a B - seken nem lehet. Ezt te is meg tudod nézni akkor ha van B - s lapod.
[ Szerkesztve ]
-
Pörp
senior tag
válasz NightGT #86273 üzenetére
De ez nem igaz!
Egy normális B-s lapon lehet állítani a vcore-t és a szorzót (ez utóbbit persze csak lefele). A RAM esetében pedig 2666-ig lehet játszani az órajellel és az időzítésekkel is... A B-s lapban két dolog nincs: tuning és 2666-nál magasabb órajelű RAM.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz NightGT #86759 üzenetére
h.265 van igen, de a PlayReady 3.0 (4K Netflixhez ez is kell elvileg) nem megy Raven Ridgen (2200G), de Picassonál (3200G) már elvileg igen. (ph cikkből: "Módosítást éri a multimédiás képességeket, mivel az új APU-k már kezelni fogják a 4K-s védett tartalmak lejátszását, például a Netflix 4K-t, illetve a hasonló szolgáltatásokat.")
Sima 4K filmnézés, 4K youtube és társainál nincs ilyen gubanc, simán jó a 2200G, sőt az Athlon 200/220/240GE is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Kupon kunyeráló
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- Spórolós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest