Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolynet
veterán
válasz Stalker-2572 #1693 üzenetére
3700+ Sandiego -> 3600+ X2 -> 3800+ X2 -> 4200+ X2 -> ... /pénztárcafüggő/
én megelégednék egy 3800+ X2 -vel, úgy tűnik arányaiban több tuningolható mint 4200+ X2, de ezt azért ne általánosítsam le
[Szerkesztve]Life is too short to stay stock!
-
Stalker-2572
veterán
válasz Stalker-2572 #1992 üzenetére
Sehol
Akkor kérdés másképpen: passzív hűtés mellé kis házba milyen procit tudnátok ajánlani?All Black...
-
robyeger
addikt
válasz Stalker-2572 #1999 üzenetére
Passzív hűtésű procihoz:
-Elsőként kell hozzá egy olyan deszka ahol kellő mértékben lehet csökkenteni a Vcore-t.
-Prociban elindulhatsz mobil irányba, de megoldható desktop procival is.
-Ha desktop procit választasz, akkor legjobb eset ha fixen vissza lehet venni a szorzóját, így kevesebb fesszel is be fogja érni, ha viszont nem visszavehető a szorzó, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy csökkented az FSB-t.
-Van még egy harmadik variáns is, mikor az alaplap a PWM szabályzású ventiket totál meg is tudja állítani és automatikus hőmérséklet szabályzással vezérelhető, így ha a prociban van energiagazdálkodás, kis terhelés mellett, úgy is állni fog a ventillátor. Pl: netes letöltőgépekre, Proxy szerverekre tökéletes ez is, ahol nincs nagy proci terhelés
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
válasz Stalker-2572 #2005 üzenetére
AMD esetében pedig pofon könnyű visszavenni a szorzót, de ha nem akarsz ''keresni'', akkor Turion procit javaslok 754-es deszkával vagy jó vadászatot az alacsony fogyasztású AM2 procikra.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
válasz Stalker-2572 #2011 üzenetére
Miért fontos neked az alaplapi integrált VGA? Videó kariban is a kis teljesítményűek többségében csak egy passzív hűtőborda van. DVI csatlakozót meg már nagyon régen tesznek minden VGA karira. A minőségi hang elég tág fogalom, de ha megelégedsz az 5.1 hangal S/P DIF csatin keresztül, akkor nem lesz nehéz találnod megfelelő 754 deszkát.
Nem tudom mibe akarnád beépíteni, de ha annyira szűkös a hely, akkor Barebone komplett gépet javaslokKeresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
válasz Stalker-2572 #2014 üzenetére
Mondom a VGA nem akadály a full csendet illetően(winyóban annál inkább ), itt pl. egy csomó passzív VGA karit látok [link] Szóval ha nem ragaszkodsz a micro-ATX mérethez, használtan is könnyedén beszerezhető a VGA és az alaplap is.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
válasz Stalker-2572 #2017 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a gépboltban vedd meg Csak azért mutattam,hogy itt szép sorban vannak a fotóik. Biztos sokan meg akarnak már szabadulni régi AGP videó kártyájuktól, főleg így karácsony előtt, amin már döcög a Battlefield2. Neked meg pont feladathoz illő lenne.
Szerintem 754-ben integrált DVI lapot ne is keress, nem hiszem hogy létezik (vagy fene tudja Barbone kategóriában, de az meg drága és itthon beszerezni...)
Winyónál, ha abszolut halk üzemre vágysz, 2.5'' notebook winyókat javaslok, hangszigetelt HDD rack vagy eleve erre felkészített ház. (itt igazán csak a pénz szab határt...)
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
válasz Stalker-2572 #2019 üzenetére
De milyen procid is van, hogy 2.8Ghz szaladgál? Alapfeszen felhúzott Athlonról van szó?
-
robyeger
addikt
válasz Stalker-2572 #2021 üzenetére
Akár hogy nézem a 3700+ adatlapjait, még 754 tokosban is csak 2.4Ghz a gyári órajele nem 2.8 (Szóval jelenleg tuningolod)
Ilyen drasztikus órajel csökkentésnél szerintem jóval kisebb feszültséggel is müködnie kellene. Nagy az aránybeli eltérés a számpárok között.
Másodsorban ha eddig is aktív volt a Cool’n’Quiet™ energiagazdálkodás, akkor nem csoda, hogy a proci terheletlen állapotában nincs nagy hőmérsékletbeli eltérés. Amúgy heat-pipe hűtőről van szó?Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
válasz Stalker-2572 #2043 üzenetére
Talán elég az 1.2V is egy 90nm procira. Ninja hűtővel biztosan , de a freezer-nél valamivel komolyabb felfogatású hűtőt alkalmaznék passzív bevetésre. Kisérletezgess, kérdezősködj downclocking ügyében, mert 1Ghz-re a te procidnál én sokkalom azt a 1.2V
Nem is tudom a C'n'Q lépésenként mennyit is vesz le a Vcore-ből?? Valaki segítsenKeresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Neoteric
addikt
-
Neoteric
addikt
-
Neoteric
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Stalker-2572 #8193 üzenetére
Aránylag egyszerű kérdés:
Best buy Core2 dual / 4 maggal: ?annyira egyszerü hogy nem értem.
Core 2 Duo van, vagyis C2D
Meg van Quad core, vagyis C2Q
A best buy most az E2180 az alsobb kategoriába, a felsőbb kategoriába meg az E8200/8400 a best buy
Quadot nem érdemes venni, csak ha olyanra kell, abból a Q6600-ot szokták nyomatni, de nem igazán best buy. -
TazLeacher
nagyúr
válasz Stalker-2572 #8193 üzenetére
Ebben továbbra sem értünk egyet. Egy Q6600 jobb vétel szerintem, mint egy E8200/8400. Érdemes elolvasni a PH!-s tesztet erről, illetve a topicjában a hsz-eket, és dönts a szeriint!
Mod.: #8194: láttam a Scorpiot, de:
-ronda, nekem a piros nem nyert
-állítólag a nikkel nem túl jó hővezető, de ehhez nem értek, erről nem nyilatkozom[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Stalker-2572 #8213 üzenetére
Mert ugyan annyiba kerül, és a 2180-asnak magasabb az órajele.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Stalker-2572 #8218 üzenetére
Te hol láttál 2140-est 10K-ért? Én a legolcsóbbat láttam 12.720-ért, míg a 2180-ast 13.200-ért... Mondjuk nem túrtam fel a netet érte, az biztos.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Stalker-2572 #8218 üzenetére
már más kérdés hogy hol? Mert normális körülmények között csak pár 100Ft van közte..
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Stalker-2572 #8224 üzenetére
Lehet nem az aprós árakat kellene figyelember venni, mert akkor ennyi erővel 25K egy 6750. Csak ez nem igaz, mert boltba még mindíg 35K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel