- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Milyen processzort vegyek?
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
D1961 cpu support, egy jó 630-assal megtáltosodna ... ill ha kevés ram van benne érdemes 2gb-ig bővíteni
pü is ment
Life is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
egy jó paszta 2k, miről beszélünk
(pl. ac mx2)Life is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
csak ügyesen -> használd a válasz és a szerkesztés gombot
zolynet
veterán
e8200+8800gt-m van, sztem idén nem fejlesztek, pedig 1680ban játszok

bár mostanság keveset (úgy meg végképp h ma vittem gariztatni az alaplapomat)+ilyekor felfelé mennek az árak a karácsonyi 'akcióra' való tekintettel, ezért ha most vársz ~fél évet, és tavasszal cseréled, sztem jobban kijössz majd .... még úgy is h addig a mostani procid amortizálódik egy keveset (többet esik a kiszemelt proci ára, csak nézd meg)
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
azokat szoktam azonnal leszadni és már ugrik is elő a fiókból a ac-mx2
de persze gyári hűtővel jóaz, majd legfeljebb fél-1 év után átkendedLife is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
kár lenne ennyit alaplapba ölni, fölösleges
egyre inkább ki lesz használva a 4mag (pl GTA4)Life is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Ki fogja hajtani, ne aggódj emiatt. Annyi plusszt nem ér egy e7200/e7300.
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
most drága (ph! apróban már 25Kért volt e8200, most meg nézz körbe), erre még rájön a 'karácsonyi akció', stb
nekem személy szerint bevállt a márc-április könyéki fejlesztés ... pl idén is kb akkorra volt a 8800gt, e8200 'elfogadható' áron ... tavaly a 7900gs volt hasonlóképp
ez csak az én meglátásom, mert most annyira sürgős?Life is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
én most konkrétan semmilyen hardvert nem vennék, kicsit kivárnék egy március környékére ... addig meg karácsonyi fizu, meg ajándékok meg miegymás, sztem várj, de visszatérve az e5200 is teljesen megállja a helyét, visszább találsz linket is, ~100hsz-t olvass vissza
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Asus M2R-FVM CPU Support
Sztem passzold el a lapot és a procit is.kicsigeri: ezért nem találsz
zolynet
veterán
4850nek kell min 3ghz környékére futó proci, így lehet egy 6000+ BE jobban járnál ... viszont nagyobbat ugrana a helyzet ha esetleg egy alaplapcserével az c2d felé mozognál, de ezt Te tudod. Olvasgatni való.
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
tesztet is olvasd meg ill a konklúzió ... remélem segítettem
+10e semmiképp nem ér meg az e7300 ... bár most nézem hogy a 10e az 'csak' 8e
azt végképp nem értem miért olcsóbb az e7300 a e7200-nél ... vásárlással egy kicsit várnék, mert most magasak az árakLife is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
felhasználásfüggő hogy melyik lenne ideálisabb neked: [link1] [link2 ... kicsit régi]
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Csak kis ráfizetés esetén cserélném le. Az a proci még 'nagyon sokáig' elég lesz.
e8xxx-asok jobbak tuningban, ill kevesebbet fogyasztanak miáltal kevesebb hőt adnak le.
Ha megy 3,4-3,6-ot a mostani procid akkor nem cserélnék, de ha csak 3,2őt akkor sem feccelnék bele pénzt.Life is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
mire nem elég a 8200?
q9300 vs e8500 fej-fej mellett, játékokban inkább e8500 és a megaherz, komolyabb kódolásoknál, rendereléseknél jól jön a quadLife is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Asrock 775i945GZ Intel945GZ (~14K kisker) + E6300 cpu (~38K kisker) , ippeglen több egy hangyányival mint 50K, de sztem ideal, és ismerősnek is asrock-a van nem kell tőle tartani, stabilan hajtja 300FSB-vel a e6300 prociját
zolynet
veterán
Túl sok játék már nem fut, de azért előfordul, húzni sem nagyon akarom majd.
Viszont fut egyszerre 2-3 letöltés meg tömörítés, néha video újrakódolás...
akkor dual core, egyértelmű, ill kicsivel olcsóbban az amd-s megfelelője, egy 3800+ X2 (4200+) , alaplap is olcsóbb hozzá, meg ramra sem olyan kényes mint a intel, döntés a tied!Life is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
3700+ Sandiego -> 3600+ X2 -> 3800+ X2 -> 4200+ X2 -> ... /pénztárcafüggő/
én megelégednék egy 3800+ X2 -vel, úgy tűnik arányaiban több tuningolható mint 4200+ X2, de ezt azért ne általánosítsam le
[Szerkesztve]Life is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
Amd-s verziót tunnék ajánlani, nem is állhat messze Tőled...sempi
DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D ~30K /ha nem tetszik: asus,msi,epox/
4200+ X2 S939 ~50K
azért mertem 939-est írni, mert gondoltam a DDR-es ramjaidat át akarod netán menteni, de meg nem akarod, akkor sem írtam volna mást, mert akár AM2 is lehetett volna, de ne mennyünk bele...
Intelest ajáljon az aki tud, én nem tok csak max procit ajánlani inteléktől
E6300 v E6400 jól sikerült
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
kicsit karcsúja ramos, inkább vennék egybe 512-őt és ha lesz egy kis feles píz akkor melléje gyorsan a másik 512mb-ot, ill akkor lehet még karcsúsítani inno 7600gst-re, mert remek kis kari, lg dvd írót sem biztos h vennék, pio-ra még nem nagyon panaszkodtak, ennyit elöljáróban
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
és kinn volt az asztalomon a pénztárcám a kemény melóval szerzett 50ezremmel, pecsétgyűrű, hadnesoroljam.....gyász,visszaemlákezni is szörnyű, még szerencse h a laksábiztosításunk olyan volt h a kövi konfigot állta, de persze a kesst meg az aranyat mega .... nem. A 14'' Tandom monitotomat hogy h nem vitték el, azt nem tom, pedig viszi a 640x480-at maximálisan mind az 54herzen!!!
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
én 3000+ -> 3500+ de csak azért (márírtam) mert kb 2ruppómba került az egész, amugy meg most írta cimbim tegnap h a 3000+-ával kiteker 9,5x280=2660Mhz-et mindezt 30fokon tartja
én is elgondolgodtam h még a 2ezer is lehet sok
neem nekem annyit megér.
19640-be már akkor a freezer 64 pro is benne lenne, sőt nekem benne is van
Áruk ugyis akkorát fog zuhanni h majd csak nézünk ha lejjebbmennek az x2-esek!
Konklúzióm: 3500+ with ac freezer 64pro
zolynet
veterán
jövő hétre megjön a 3500+ (939) procim (mégsem ér meg nekem +4ezret a +512l2cash, akkor már a freezer pro64) , jó az a 2K ráfizetés 3000+ra

természetesen oem-et rendeltem hogy majd az artic freezer 64 pro szolgálja a hűtési funkciót.
kb 500-1000fttal több így a boxos kivitelnél
/persze mert nettó árért tom venni, mák
/
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
én is tutira azt veszem meg , Rover623 kollegával lebeszéltem a kérdéseimet, válaszot is nem úgy mint 4 totyikban, érdekes ez....mind1. Egyszóval 3700+ SA-m lesz, fix. jövö7en
zolynet
veterán
áttettem engedelmeddel a milyen gépet vegyek totyikba is a kérdést, hátha hamarabb kapunk vmiféle válasz
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
sztem nem olyan nagy az árdifi a két proci között, én a 512kb l2cash verziót venném, én már megszoktam anno még a bartonomba is annyi volt, alá már nem mennék noha nemtom mennyit számaíthat, de tuningba a 3000+@2400Mhz alapfeszen viszi sztem.
zolynet
veterán
pontosan ezt az alaplapot néztem ki asszonypajtásnak /Gigabyte K8N51GMF-9/ , még sok is lesz neki a 2xsata2

ezt néztem még: Foxconn 6150K8MD-8EKRSH mert ebben 6150-es van de a gigabyte vhogy mégiscsak jobban hangzik, lehet h hülyeség de a bordák is ''komolykásabban'' néznek ki rajta, Asus azért sem lesz mert azon pl kispórolták a déli hídról a bordát
, és hát azért azis tud melegedni /anno asus a7n8x-emensem volt , meleg is volt rendesen/
szóval marad a gigabyte, ez a vége...
elnézést, nem tudom miért ebben a totyikban van feltéve a kérdés....át kellene vmi másikba nézni, mert szólni fognak!
zolynet
veterán
én is most egy ilyen matx-es gépet teszek össze, csak msi-t nem lehet nagykerben kapni ezért asus lesz, odaseneki

na nem is ezért írok, az msi web-jén: [link]
• nForce 430 supports 4 SATA II ports
• nForce 410 supports 2 SATA II ports
ezt írják a ficsörben, szóval van rajta sata2 is.
Nem tudom mennyi ramot teszel a gépbe, de én biztos inkább 2x512mb rammal venném mint monjuk 2x256mb és akkor 1mb l2 cash-es procival
procihűtőnek a gyári is meg fogja tenni, nekem nem hangos, de a kövi procimon majd ac freezer 64 pro fog csücsülni (5K bruttó)
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Nekem nem hogy 17ezret nem ér többet 200MHz , de még 10ezret sem. Én is azon filóztam hogy legyen-e AM2, de végülis marad a sima procicserém 3000+Venice->3700+SanDiego, oszt köpök a ramcserére. Plussz még ha hozzáveszem a 6600GT-> 7600GT cseréjét, sztem megint csak számomra elégséges gépem lesz. (vagy fél évig
)Life is too short to stay stock! -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
én is dilemmába kerültem:
-Athlon64 3700 1MB Socket939
-Athlon64 3500 Box 512KB AM2
Teljesen egyárban vannak. Nem sok ráfizetéssel a deszkát is ki tudnám cserélni.
Melyiket érné meg jobban. Én most a 3700+ 1MB preferálom, de majd azért utána is olvasunk a dolognak, teszt, stb...Life is too short to stay stock!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Milyen processzort vegyek?
- (kiemelt téma)
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Gitáros topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Napelem
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(pl. ac mx2)

én is elgondolgodtam h még a 2ezer is lehet sok
príma nagyon