- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
válasz
MANTiS`
üzenetére
Röviden : A processzorod sebessége : 8x333=2666 . A 8-as érték gyárilag van beállítva, ezt módosítani nem lehet . Ezért a BIOS-ban meg kéne keresned az FSB opciót és az Auto vagy 333 értéket felterkerni pl. 350-re és megvan a (8x350=) 2800-as sebesség. Elsőre keresgélni meg próbálgatni kell, de nem olyan bonyolult. Aztán még lehet finomítani a beállításokon, de kezdetnek ez is megteszi.
-
tycho
tag
Esetleg erre valaki?

-
SPY0817
aktív tag
Hali
Procikat manapság nem nagyon néztem de majd szeretnék egyet újítani a VGA-m mellé.. mert most a proci lett a vékony keresztmetszet.. milyet ajánlotok egy 6850 mellé? Corei5 ben gondolkodtam.. konfigom az adatlapomon szóval alaplap stb stb.. csere lesz..
Szerk.: Tudom hogy most az intel megint variált foglalatokkal meg ilyesmi meg tudnátok írni hogy most melyik corei szériát érdemes nézni ami talán időtálló foglalat lesz?

bár megfordult a fejemben az is hogy csak egy q8400 vagy valami hasonlót rakok az alaplapba de az eléggé gyérmegoldás lenne szerintem..
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!A kérdés egyszerű.x2 245e(2.9ghz) v. x3 415e(2.5ghz)?Nem tudom eldönteni,hogy a +1 mag,vagy a magasabb órajel a nyerő.A procit HTPC-be szánom multimédiára(hd-mkv) és flash alapú tartalmak,mint Zoomumba,Farmaráma,egyéb netes játékok,stb(Nem röhög
),stb...A mostani x2 215-ös azért érezhetően erőlködik 1680-as felbontáson,flash alapú játékok alatt.A helyzetet bonyolítja,hogy nem lehet alulfeszelni a lapban a procikat(ezért kell az e-s proci) és a tuning sem az erőssége.
A válaszokat tapasztalatokat előre is köszönöm!
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem, hogy átlagos usernak, net, játék (FPS multi)-hoz melyik proci ajánlottabb?
(Alaplap MSI 870-C45,2 Gb DDR3, 4650-es vga (később 450GTS))
1. AMD Athlon II X4 640 vagy
2.AMD Phenom II X2 560köszi
satee76

-
tycho
tag
Sziasztok!
Használt procit szeretnék venni 10-13 ezer körül.
A jelenlegi gépem:
Gigabyte P35-DS3 (775)
4GB Kingmax DDR2
Geforce 8800 GT 512
C2D 2180@2GHzMonitor LG W2284 1680x1050 a felbontása
Eddig minden játék, amit szeretek bőven elment rajta (kaland, szerep, stratégiai játékok: DA1, DA2, Witcher, Oblivion, Fable 2, NWN2, stb.)
Most a Witcher2 megjelenése kapcsán gondolkoztam el, hogy cserére lenne szükségem.

Tudom, hogy már sokan úgy gondolják, nincs értelme ezen a platformon tovább fejleszteni, de nekem a fentieken kívül csak esetleges 1080p-s filmnézés jönne szóba. Munkára meg eddig is tökéletes volt. És ennyit tudok rászánni.

A lényeg, hogy a következő két évben elmenjen rajta minden a fentiekhez hasonló új játék a monitorom natív felbontásán.

Ez pl. [link] nagyon szimpatikus, de lehet, hogy nem a legjobb választás. Ezért kérnék segítséget tőletek.

Előre is köszönök minden segítséget!

Üdv:
Tycho -
tribandi
csendes tag
hy
azzal a kérdésel fordulok hozzátok ,hogy .......
1 msi 790xt-g45-ös lapom van,benne 1 amd phenom 2 x2 545-ös proci!
A pricit szeretém lecserélli egy 4 magosra!!
milyen procit rakjak bele?? ajálatokat kérnék!!!
milyent érdemes!!!
elöre is köszi!! -
Shurycen
tag
sziasztok ma végre sikerült kipróbálnom az új mbo+cpu párosomat, és csak szeretném ismét megköszönni azoknak akik mindenképpen a váltást javasolták E8500-ről Phenom II 955BE-re, ugyanis akár hiszitek akár nem, crysis2 1920x1200-ban high-on akadozott (ez a legalacsonyabb grafikai beállítás) most very high-on meg sem döccen, egyszerűen gyönyörű!! pedig sem vga-t sem ramot nem váltottam!
Most viszont abban szeretnék segítséget kérni hogy valaki nem e tudja hogyan működik az úgynevezett hybrid crossfire? ugyanis az aláírásomban látható alaplap típusom van és van rajta integrálva egy Radeon HD 4200 és kíváncsi volnék érdemes e illetve be lehet e tenni a 9800GTX-em mellé mondjuk fizikát számolni?
tudom hogy nem jó topikban kérdezem de ha már ilyen sok segítséget kaptam eddig is hátha most is jó felé irányítotok! -
-
HpocoH
csendes tag
-
HpocoH
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.. HTPC építésre adom a fejem, a lap: AsRock 890GM Pro 3 (HD 4290-nel) alacsony TDP-s procit keresek. Szerintetek mivel járok jobban? Sempron 140 (ha sikerül feloldani marad a 45 W?) vagy Athlon II X2 240-250e?
Ps: egy 120 W-os paneltáp elbírja ezeket?
- AsRock 890GM Pro 3
- Sempron 140 v. X2 240e
- 2-4 Gb Kingston HyperX 1600 ddr3
- Kinston 16 Gb SSD (Linux Mint Debian Edition)
- Samu 500 Gb 7200 rpm HDD
- Wd Caviar Green 1 TbTuning nem nagyon lenne, sőt inkább alulfeszelném a procit.
Előre is köszi a segítséget.
-
zebrafish
tag
Heya,
Szeretnék egy alaplap/proci párost, újonnan 50 alatt, de ha lehet majd használtan 40 alatt. Úgy látom az 1156 foglalatú procikat nem nagyon szeretik az emberek-pontosan nem tudom miért- lehet, hgy nem jól upgradelhető, de magamat ismerve mire upgradelnék addigra úgyis lesz megint új architektúra (pl most vehetnék négy magos procit a 775-ös lapomba, de hülyeség lenne).
Szóval ha egy i3-540-es kombót össze lehetne hozni 30-35ezerért van e annál jobb lehetőség? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Skeleton01
üzenetére
nem...
várj...
-
Skeleton01
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek a jelenlegi rendszeremről érdemes lenne-e Intel SB-re váltani? Lap és procicsere lenne, de prociból i3-2100-at tudnám csak venni és valami olcsóbb Giga lapot hozzá.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Igen az Intel nagyon drágán adja a CPU-kat:S 80%os áron király lenne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én a bull-t most játékra tervezett gépre értettem, abban viszont jobblesz, mert ~nagyon hasonló teljesítmény olcsóbban.Mindenesetre nem éri meg találgatnunk, tudjuk, hogy képes meglepetéseket okozni az AMD
Majd ha kijön meglátjuk mire lesz képes.
"Ez egy ismeretlen ismeretlen, amiről nemtudjuk, hogy nemtudjuk!"
-
jayjay
tag
Elgondolkodtam a gépcserén.Ez lenne a gépem- Q9300, Asus P5Q-Pro,4870 512MB 2*2Gb OCZ Platinum1066, CM Hyper 212+Scythe Slip Stream, Asus Xonar HDAV1,3Slim, Chieftec LBX-03, Corsair 450, Samsung 1,5TB-750GB-1TB, Coolink SWIF 12cm,92mm,Xilence XP-FCP- amit lehet lecserélnék egy NAS és egy másik gépre.A teljesítménye nekem elegendő volt mindenre soha nem tuningoltam, de már kevesebbet játszom és inkább filmeket nézek ezért gondoltam, hogy megérné lecserélni.Mennyit fogyaszt a jelenlegi proci-alaplap-ram trióm?Ha összeraknék egy NAS-t és egy gépet ami kb ezen a szinten van az többletfogyasztással járna?Melyek mostanában a legjobb ár/érték alapú procik?
-
KAMELOT
titán
válasz
Bloodaxe
üzenetére
Hát tesó azt kell hogy mondjam az AMD nem lesz jobb mint a Sandy! És aztán jön az Ivy Bridge ami 22nm-es technológia meg 3D-s tranzisztorok!!!
Még alacsonyabb fogyasztás és mégnagyobb teljesítmény.
Sajnos csak árban lesz ütőképes teljesítményben nem annyira!
De őszintét megvalva egy mai usernek elég a PHENOM II X2-X4 vagy E8xxxés Q9xxx proci.
Ugyebár nem mindenkinek van évente 200 000 ft-ja egy új gépre!?!?
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Rendben. örülök, hogy CPU-t nem kell vennem

Kamelot:mindenképpen megvárom, csupán mérlegelés szintjén gondolkoztam, hogy megvárjam-e, semmi konkrétum nem volt fellelhető a rövidke kis eszmefuttatásomban. mindenképp érdemes szerintem megvárni a bull-t, mert akkor a sima am3-as procik árát is le fogja tolni

-
KAMELOT
titán
válasz
Shurycen
üzenetére
A tesztek szerint dönts hogy neked meg e éri váltani egy Intel-ről AMD-re!!!
Parancsolj!!!Bloodaxe: Szerintem várd meg míg hivatalossan kiadják a processzorokat a piacra és elkezdik nálunk is árulni! Addig felesleges találgatni hogy ilyen vagy olyan lesz az ára!
-
Bloodaxe
aktív tag
Hello mindenki!
Kérdésem lenne a következő: Van egy Phenom II x2 550 @3,6Ghz és most ruházok be egy asus 5850 re. A kérdésem az lenne, hogy kihajtaná- e a procim a VGA-t vagy érdemesbb lenne vennem egy 955-öt? gondolkoztam, hogy várok a bull-ra, de egy ideig biztosan drága lesz, MB+cpu kombót meg nem enged most meg a pénztárcám cserélni.
előre is köszi a válaszokat
-
krystman
őstag
Hát ki lenne használva, mert nem csak játékra lenne használva!

Viszont van egy gondom, ugyan is most nézem a alaplap BIOS proci támogatásokat, és ez a 840-es X4 nincs a listán, csak a 820-as. Ez nagy gond lenne? Itt egy link róla. [link] Ismerősömnek is volt hasonló, hogy nem volt benne a procija, csak az egyel kisebb, meg nagyobb, és még is működött a proci. Nem tudom ez menne-e nekem!
-
Shurycen
tag
sziasztok nemrégiben kérdeztem hogy megérné e lecserélni meglévő alaplapomat és core 2 duo procimat egy phenom 2 955-re szintén alaplappal együtt teljesen ingyen, ám most minden infót tudok pontosítani tehát a kérdésem az, hogy megérné e cserélnem?? a pontos csere így nézne ki:
ezt:
Asus P5K3 Deluxe * Intel C2D E8500 * Zalman CNPS9500A LEDerre:
Asus M4A785TD-M EVO * AMD Phenom 2 955 Black Edition * Scythe ZipangIgazából a hűtön nem nagyon gondolkodom mert szeretem a zalman-om

Köszönöm a válaszokat előre is

-
Zod30
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb P4 478-as proci 3,2Ghz SL7KC vagy az SL7E5 ? Miben különböznek? Melyik szereti jobban a tuningot ?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
krystman
üzenetére
Kérdés, hogy mennyire használnád ki a 4 magot. Ugyan órajelben van némi eltérés negatív irányban, de fizikai magok számának növekedése biztos érezhető, ha használsz olyan alkalmazást, ami a négy magot is kihasználja. Az órajelbeli különbséget némi szerencsével és egy kis tuningal semmissé teheted
. -
krystman
őstag
Szerintetek megéri egy Phenom II X2 BE 550-es procit amit 3.6GHz-en megy most, lecserélni egy Phenom II X4 840-es procira ami 3.2GHz-en megy? Azért írom pont ezt a procit, mert ez még belemegy a lapba, mert 95W-os.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
360xbox360
üzenetére
-
360xbox360
tag
Biztosra lehet már venni hogy 1155-ös foglalatú lesz az Ivy Bridge?
-
Jim-Y
veterán
Szia, az, hogy mekkora táp kell nagyban függ -vagyis t.k csak attól függ- ,hogy milyen cpu, és vga van a rendszeredben, mivel ezek a fő fogyasztók, ezek kapják a 12V-os ágról az áramot, a többi alkatrész 5V-ról táplálkozik, szóval milyen VGA-d lesz az i7-2600K mellé?! üdv
Egyébként ha egykártyás rendszered lesz akkor 5-600 Wattnál nagyobb táp biztosan nem fog kelleni, majd ezt kérdezd meg a tápos topicban is, egyébként akínálatból a Corsairek vagy a Chieftecek közül kell majd választanod ..
-
Jim-Y
veterán
Kérdezd meg, hogy ilyet tudnak e rendelni: ASUS P8Z68-V PRO ez cca 40K-es áron lesz, vagy ha tudnak ilyet akkor ez is jó:
Asrock Z68 Pro3 ~ 28K
Asrock Z68 Extreme4 ~ 40KÁltalában a rendesebb boltok nyitottak az ilyen rendelésekre, végtén bevételük lesz belőle

Ha köcsögök, és nem rendelnek, akkor vagy az Asus P67 40-ért, vagy olcsóbban MSI P67S-C43-B3 27.590 -
Mate
nagyúr
Na össze is állítottam egy új konfigot. Mi a véleményetek róla? Proci-alaplap-ram jól mennének együtt?
Alaplap Asus P8P67
Processzor Intel Core i7 2600K 3,4 GHz processzor
RAM DDR3 8 GB PC1600 Corsair XMS3 Dual RAM KITJól láttam, hogy Triple KIT-et nem támogat?
Ismételten előre is köszönöm a segítséget

-
Czimby
addikt
Csak egy kérdés: AM3+ foglalatú lapban mennek az AM3 vagy AM2-es procik?
-
Jim-Y
veterán
A legújabb foglalat az 1155, most ilyet érdemes venni, mert a jövőben ehhez érkeznek fejlesztések. Procit pedig vagy i5-2500K-t, vagy i7-2600K-t vegyél ha belefér a keretbe, ezeket egy megfelelő Z68 tipusjelzésű 1155-ös foglalatú alaplapban még tuningolni is tudod, ha idővel kevés lenne a teljesítményük.
Összehasonlításképp: i5-2500K vs. 1366 i7-950 valamint i7-2600K vs i7-950 -
Shurycen
tag
Fú nagyon köszönöm a gyors reagálást, akkor ezek szerint mindenképpen megéri váltani
azért megnézem pontosan milyen deszkát is kaptam mer tugye csak ezeket váltom le minden másom marad a régi: ram vga hdd hangkari táp, szóval csak a deszkát és a cpu-t cserélem! -
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok és 1,5 éve nem igen figyeltem a híreket ezen a téren, így eléggé lemaradtam.
Láttam, hogy ez idő alatt 3 különböző foglalattal érhetőek el az intel procik. Engem az foglalkoztat, hogy melyiket érdemes venni, ha később nem szeretnék új alaplapot egy esetleges procicserénél.
1155, 1156 vagy 1366-ot?
Én az 1366-ot néztem, bízva benne, hogy ehhez még jó sokáig lesznek új procik, így nem kell alaplapot cserélnem, ha fejleszteni akarok.
Válaszotokat előre is köszönöm!
ui:
Ezt a porcit néztem ki 1366-hoz, mi a véleményetek róla?
Intel Core i7 960
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- OLED monitor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Mini-ITX
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

VirsLee