- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manus01
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Tuningolhatóságot nem cáfoltam

2Napja amikor vettem én is először I3-550t akartam venni. De 20k-ért nem találtam normális mATX-es lapot USB3 és SATA3-al újonnan
Gigabyte GA-H55N-USB3 -t tudtam volna 21k-ért de ugye miniITX és gondolom tuningban sem valami jó.
-
DanielXXXV
nagyúr
-
capulet75
addikt
Üdv. Phenom II X! 955 vagy I5- 750? Főleg játékra lesz.
-
Manus01
aktív tag
válasz
AhaPersze
üzenetére
Ha szükséged van Sata3 és Usb3-ra akkor ezeket vedd:
Intel Core i3-2100 + ASRock H61M/U3S3 ha nem kell USB3 + Sata3 akkor ez is elég: ASRock H61M-HVS illetve 4GB Crucial ram -
AhaPersze
tag
Sziasztok.
Battlefield 3-hoz (igen kimondottan ahhoz
) szeretném bővíteni a gépem. Megvettem a gamét, de a régi configon 20-30 fps-em van. (AMD Athlon(tm) 64 X2 4400+) Játszhatatlan.
Nem vagyok nagy hardware szakértő. Ti milyen CPU + Lap kombót javasoltok, hozzá emberi áron (40-50K között)? Egyáltalán esélyes, hogy ennyiért kapok?
Persze megnéztem a kínálatot, de ott elakadok, hogy kb. ugyanannyiért van, ami kisebb órajel több mag. Vagy nagyobb órajel kevesebb mag. Nem tudom melyik a "fontosabb", egy árkategórián belül.
Előre is köszönöm. -
Luckies
csendes tag
Intel i5 2300, 2400, 2500.
A három proci közül mennyire mindegy, hogy melyiket veszem meg? Játékra kellene, elsősorban Star Wars The Old Republic MMO-ra (meg persze majd jövőbeli 1-2 dologra, ami megtetszik).
A lényeg, hogy most újítok, és igyekszem a legjobbat kihozni, lehetőleg nem annyira drágán. Szóval mennyire nagy a különbség? Megéri a 5-10ezerrel drágábbat venni? -
Oz Nagyúr
csendes tag
Az újabb fajta gamekhez már kevés a 2GB,de szerintem vesz az illető még 1x ennyit és azzal már el lehet lenni.
-
d@minator
addikt
válasz
tjhooker464
üzenetére
Még jó, hogy most rendeltem i3-mat...Na de lehet lehet jó lesz...amire nekem kell. A Q6600-os tesztek már kész vannak 3,3GHz-en ha megjön a i3-2120 akkor kiderül melyik a nyerő azonos órajelen 1680-ban HD6850-nel.
-
tjhooker464
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Elnézésedet kérem ha személyeskedésnek vetted, inkább az elfogultságodat szerettem volna valamilyen szinten kifigurázni\visszaadni. Nem kell ám ezt ilyen komolyan venni, én sem vettem, főleg az aláírásodat látva. Mellesleg szerintem az írásaid inkább csak hangulatkeltő, (eddig) megalapozatlan vagdalkozások az i3-as procikkal szemben. Véleményed elfogadásával semmi problémám nincs csak én kb. fél-egy éve nem látogattam PH!-ra és akkoriban az ilyen és ehhez hasonló stílusú dolgoknak az AMD vs Intel topicban volt a helük nem egy (szakmainak szánt) ajánlós témában.
A teszteken ott vannak amúgy egyéb alkalmazásokban elért eredmények is.

Ja és az Intel boyt kifejezetten kikérem magamnak!
-
ForexGuru
aktív tag
válasz
tjhooker464
üzenetére

-
miresz
veterán
válasz
tjhooker464
üzenetére
Ami lemaradt. Ha kicsit figyelmesebben olvasnál akkor nem linkelted volna ezeket ide. Tudod nem mindenki játszik a géppel. Azt meg "megjósolni" hogy a számítéstechnika előre,és nem vissza felé fog fejlődni,nem igazán nehéz. Részemről OFF befejezve,meg ez a "milyen jó ez az i3"téma is befejezve. Ajánlgasd bátran biztos lesz aki vesz.'
( #32061 ) Viktor77: Nem is mondtam erősnek. Olvasd el a végét,nem ajánlom a cserét PHII-ről. Bizonyos alkalmazásokban gyorsabb csak.,de hát egy 3 modulos procitól nem rossz szerintem.
Gyúrok anyagilag a februári C0 rev-re. 8xxx szériára. -
miresz
veterán
válasz
tjhooker464
üzenetére
Az i3-at továbbra is gyenge procinak tartom,és nem is javaslom senkinek,és nekem sem jut eszembe semmi frappáns,Mr személyeskedő. Próbáld meg elfogadni mások véleményét is Intel boy.

-
tjhooker464
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Igen, gyenge cpu: [link]
És a többszálú alkalmazásokban is elbukik a többiekkel szemben: [link]
Azok a játékok melyek kifejezetten előny élveznek a sok számolóegységtől, hidegrázást kapnak tőle: [link]
És amúgy is fújj: [link]
Négy évekre előre jósolni meg a számítástechnika területén.... nem jut eszembe semmi frappáns, nem sértően vitriolos szöveg úgyhogy inkább megyek vissza a dolgomra.

-
tjhooker464
őstag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Kérésedre: [link]
Nem tudom, hogy ez mennyire fedi a multiplayer valóságot, olvastam, hogy valaki egy i7-2600-as se volt megelégedve, volt akit kielégített az i3-2120-as teljesítménye. Mindenesetre abban mindenki egyetért, hogy az erős videókártyával rendelkezőket bőkezűen honorálja a játék.
-
Hunork
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Oksa. én is, meg mindenki más is, így kerek a világ...

Viszont egy kérdés, amúgy mindenkihez: mikor érdemes a HT-t kikapcsolni? Egy csomószor olvastam már erről, de csak ezt, hogy visszafogja, visszafoghatja...
Konkrét példák, tesztek vannak erre? Mert akkor azt nagyon szívesen elolvasnám! És ez most komoly, nem valamilyen kötekedés!!
(amióta i3 van a gépben, én nem láttam példát rá, bár a jövő héten direkt ezért a korábbi cikkemben szereplő összes játéktesztet újra csinálom, csak hogy megnézzem, mit mutat. (hétvégén család, meló...) -
lizRRR
őstag
Gyerekek most azon megy a vita h az i3 jó-e vagy sem ?!

-
miresz
veterán
válasz
Manus01
üzenetére
Ehhez csak gratulálni tudok. Használd jó sokáig.

( #32045 ) Jim-Y: Az,hogy én magamnak nem vennék az nem azt jelenti,hogy rossz,hanem azt,hogy elvagyok az FX-emmel,meg a CF-emmel.
Egy jobb módu átlagfelhasználó kb 4-5évente cserél gépet,és ha így nézzük akkor az i3 a maga 2 magjával elég sovány lesz akár a liano ellen is,mert addigra valószínüleg a legtöbb program több szálat fog használni. Az Apu meg tökéletes HD filmhez ,akár játékokhoz is (persze kompromisszumokkal),és nem kell plusz pén belépő szintű vga-ra.De ha több kell akkor mellé tolsz egy 6670-est és hybrid cf-ben meg hozza kb egy 6770 szintjét,ami nem rossz.( #32047 ) Hunork: A HT-t azt hadjuk mert vicc szint. Sok alkalmazásban csak visszafogja a teljesítményt. Nem molyolok,mindenki azt vesz amit akar,én csak a véleményemet mondom.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Manus01
üzenetére
Hát, van az a réteg, csak az elég vékony, nyílván van akinek pont ez kellett, de az ilyen elég csekély... Aki egyébként mostani kezdő gamer, és most vesz konfigot, az nem 1280x1024-es monitort vesz. Igen, tudom, hogy lehet olyan aki a régi monitorán játszik, de most őszintén.. nagy léptékben ez mennyit jelenthet?!

-
Hunork
veterán
válasz
miresz
üzenetére
"Azért nem rossz a liano,és 4 szálon futtat,ami a jövőre nézve sokkal jobb mint az i3-as,persze lehetne magasabb az órajele,de majd a következő stepping,ezt is megoldja,és nem felejtsd el,hogy átlagfelhasználókról beszélünk.Én nem vennék max netezésre."
Az i3 miért nem 4 szálon futtat? 2 mag és 4 szál. Tudtommal...
Én is boldogabb lennék egy i5 vagy i7-el, de ezt osztotta a sors, a Jóisten és a feleségem
Az átlag meg most ezt veszi...ezen ne molyolj, ez van, üdv 2011 Mo.
-
Jim-Y
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Háhá..na látod, te is elszóltad magad, nem vennél, csak netezésre, de akkor meg minek az erős APU? azért biza plusz pénzt fizetsz.. és ki sem használod. Épp ezaz, hogy a llano igazából semmire sem ajánlott, átlagfelhasználónak túl erős az APU-ja, aki meg nem átlag az amúgy sem ilyet vesz..
-
miresz
veterán
i3-as erős cpu? LOL.
Azért nem rossz a liano,és 4 szálon futtat,ami a jövőre nézve sokkal jobb mint az i3-as,persze lehetne magasabb az órajele,de majd a következő stepping,ezt is megoldja,és nem felejtsd el,hogy átlagfelhasználókról beszélünk.Én nem vennék max netezésre. -
ForexGuru
aktív tag
nem tud vki jóféle bf3 revieweket? hogy cpu-kau összehasonlítanak azonos vidkarival vagy fordítva
topik dobjon össze pénzt egy 990xre
csak 260k 
-
ForexGuru
aktív tag
[link]
ilyet mihez adnak? -
miresz
veterán
Szerintem az i3-nak n incs jövője. Minél több szálat kezelni tudó prociké a jövő szerintem. Hosszútávra nem éri meg,de a jelenlegi játékokhoz elmegy. (nem BF3-hoz)
-
ForexGuru
aktív tag
ez a gép 3 éve lett véve, elavult, 2 héten belül le lesz cserélve
(#32027) lizRRR
pedig proci 2,66 helyett 3,5 ön fut 3 éve
meg vagyok vele elégedve megérte akkoriban a 45 k-t(#32024) Jim-Y
bf3 fut minden más lezárva , böngésző battle log al is mindeneből kilépve..
mennyi szabad memória marad? 140 mb
-
Jim-Y
veterán
válasz
ForexGuru
üzenetére
Az i3 fizikailag 2 magos, de 4 szálon képes dolgozni, ezért játékok alatt lenyomja a 955BE-t és nagy meglepetésemre nem egy tesztben pariban van az i5-760-al... és nem mellesleg ott az IGP benne, 65W-ot eszik, és elég rá a gyári hűtő is, igaz... nem tuningolható, de a nagy többségnek ez nem számít, pl nekem sem. Te más tészta vagy, BF3-ra én sem ajánlanám az i3-at, de ár/értékben akkor is lenyomja a 4 magosokat..
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
ForexGuru
üzenetére
Lehet, hogy te így érzed, de leginkább felhasználás függő a dolog. Nyílván aki a legújabb gamekre vesz gépet, az 4 magosban gondolkodik, de aki úgy van vele mint én, hogy megvan az az FPS amivel játszik, akkor az i3 egy bestbuy procivá válik, mert a játéknak bőven elég, mellette keveset eszik, halk, és "csak" 30K.
-
ForexGuru
aktív tag
gyári hűtővel meddig lehet húzni a 760at kb?
(#32011) Jim-Y
hát 2 magot biztos nem veszek 2012ben....
(#32013) lizRRR
ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 val mennyivel jobb a helyzet? -
ForexGuru
aktív tag
szerintem i5 760 tól jelenleg nincs nagyobb teljesítményű(játékokban) proci 45 k alatt..
más vélemény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Napelem
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- OLED monitor topic
- Összement a Redmi Pad 2 és jól áll neki
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Arch Linux
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5395
- Eladó vagy csere MSI Katana 15 HX B14WFK-241
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

) szeretném bővíteni a gépem. Megvettem a gamét, de a régi configon 20-30 fps-em van. (AMD Athlon(tm) 64 X2 4400+) Játszhatatlan.
).

Azért nem rossz a liano,és 4 szálon futtat,ami a jövőre nézve sokkal jobb mint az i3-as,persze lehetne magasabb az órajele,de majd a következő stepping,ezt is megoldja,és nem felejtsd el,hogy átlagfelhasználókról beszélünk.Én nem vennék max netezésre.

most megint úgy döntöttem hogy váltok intelre! már csak az a kérdés hogy 1156 vagy 1366
VirsLee