- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Milyen processzort vegyek?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Jó, azért túloztam, mert pl a GTX460 is erősebb az 5770-nél, de csak ~15%-al, az meg ha azt vesszük, hogy gépet cserélsz, szinte semmi. A 6870 40%-al erősebb nála, az már valami, de még mindig nem annyi -szerintem- amiért érdemes lenne újat venni, vagy inkább úgy mondom, hogy ha már új gépet veszel, és mint írtad HD7870 is szóba jöhet, akkor olyanra érdemes fejleszteni, mert az már klasszisokkal erősebb, és évekre elég lesz.
És ne ilyen teszteket nézegess, hanem pl ezeket írd be googliba:
site:techpowerup.com HD5770 review
site:techpowerup.com gtx 460 review
site:techpowerup.com HD7770 review
site:techpowerup.com HD7870 review
site:techpowerup.com gtx 550 ti reviewetc.. majd a tesztelt oldalon, a performance summary oldalt böngészd, pl -> [link]
Ebben pl majdnem az összes bennevan:

-
Jim-Y
veterán
Az 550Ti,GTX460,HD7770-el egyáltalán, a GTX560,HD6870-el pedig csak kicsit lennél előrébb a HD5770-hez képest, így a HD6950,GTX 560 Ti,HD7850,HD7870-et célozd meg szerintem

-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
HD7750, vagy GTS450, vagy GTX550 Ti. Én vagy utóbbit, vagy a 7750-et venném.
-
Jim-Y
veterán
Mindenképp az újabb G540, és erősebb is. üdv
-
Jim-Y
veterán
ha lesz mellé diszkrét vga, akkor utóbbi, egyébként előbbi. üdv
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Én 30K-ért vettem itt aprón egy asus hd7770-et 2 hónapos makulátlan állapotban, használtan nagyjából ennyiért mennek ezek, újonnan 33-38 között van az áruk. Ilyen értékben HD6850,GTX460,GTX550 Ti esetleg használt HD5850 van. Szerintem ezektől jobb vétel a kevesebbet fogyasztó, és hűvösebb HD7000. A 7750 van egy kicsit túlárazva :/
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Két lehetőséget látok:
AMD: Phenom II 960 BE
INTEL: Core i3-2120De ezek bőven kihajtják a 7750-et, vga limited lenne, ha csak annyit szeretnél, hogy a cpu elég legyen a vga-hoz, akkor egy INTEL G620, vagy egy G840 is elég lenne neked, vagy AMD vonalon egy 4 magos Athlon.
Megjegyezném, hogy a játékok futásánál a fő szempont a vga ereje, nem a procié, tehát ezeket a játékokat, ezzel a kártyával 1280x1024-es felbontásban tudod majd élvezhetően játszani. üdv
-
Jim-Y
veterán
Hát, az, hogy kinek mennyit ér meg, az szubijektív, ma már 14-15K-árt lehet kapni egy 60 gigás gyors ssd-t, az meg ha a rendszert és a programokat telepíti rá az ember, akkor bőségesen elég. Játékok, filmek, zene mehet a hdd-re. Ez az élettartam mizéria pedig túl lett hypolva, ki lett számolva, hogy 1-1 ssd annyiszor írható újra, hogy normál használat mellett 20 év mire használhatatlanná válik, most hol lesz 20 év múlva az, amit ma megveszel?! Már sehol...
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
A 7770 nem sokkal gyangébb a 6850-nél, sőt, van ahol erősebb [link] cserébe halkabb, és/mert keveset eszik. Én használtan vettem egy 3 hónapos a tesztben is szereplő asus-t kerek 30K-ért itt aprón.
Az ssd pedig a rendszernek, a hdd az adatoknak, jelentős! gyorsulás észlelhető, persze nem a játékokban, hanem alapfelhasználásban, nincs olyan, hogy várni kéne a gépre, akiknek van ssd-jük, azok nem akarnak többet ssd nélküli géppel dolgozni, én sem

-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Ezzel egyetértek, csak azt látom, hogy itt a topikban nagyon sokan úgy gondolkoznak globálisan a procikról, mintha mindenki tuningolna, és úgy mérik a teljesítményt. Holott egy szűk körtől eltekintve nem tuningol senki sem... de gondolom értetted te is, hogy mire gondoltam, vagyis remélem

-
Jim-Y
veterán
Hát nagyon nincs igazad, pont fordítva van, de te is írtad, hogy a phenom kis tuninggal elveri az i3-at, csakhogy a tuning az nem egy alapvető dolog, az ember nagy (>90) százaléka nem tuningol, és nem is akar, még ha tudna, akkor sem. Ebben az esetben, illetve ha így nézzük, ponthogy az i3 lesz nagyon jó ár/teljesítményű, ugyanis 2 magos HT-vel erősebb mint amd vonalom a natív 4 mag, és ha valakinek nincs szüksége egyáltalán a natív 4 magra, akkor az alacsony fogyasztás, és a korrekt gyári hűtő miatt jó vétel lesz. Persze fordítva, akinek kell a 4 mag, és szokott tuningolni annak nem. So simple, nem kell átmenni fikázásba..
Whysperer: ti álomvilágban éltek, ezeket a fogalmakat mint tuning, mint crossfire úgy használjátok, mintha az infotmatika mindennapi velejárója lenne, nővérem vesz egy gépet, és a teljesítménybe bele kéne kalkulálnia, hogy majd ha tuningolja akkor milyen lesz, meg hogy inkább A-t vegye B ellenében, mert A-ban lehet CF-et kialakítani?! El kéne felejteni az ajánlásoknál már a "tuningal így meg úgy" kifejezéseket. Ha valaki jelzi, hogy ő bizony tuningolni fog, akkor mehet úgy az ajánlás, ellenkező esetben azt kell nézni, hogy amit megvesz boltból, és csak beteszi a gépbe, akkor mit kéne ajánlani....
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Teli van az apró Phenom II-kel 22K körül... nem igazán értem a gondolatmeneted, ugyanis az i5 amiről beszélsz csak aprón kerül "harmincpárezerbe", boltban negyven fölött van, tehát amd vonalon újban, boltiban gondolkozol, intel vonalon meg aprósban?
Magyarán
Phenom II X4 apró-20-22K bolt-26-30K
Intel i5 apró-33K bolt 45Ka phenomra pedig elég egy 8K-es Gaia, vagy F13 PRO
-
Jim-Y
veterán
Hát, egyszerű, vedd meg 23K-ért és ne vegyél rá hűtőt (még) de ne is tuningold kezdetben, majd pár hónap múlva veszel rá hűtőt, és meghúzod picit.. problem solved.
-
Jim-Y
veterán
akkor szerintem eldőlt, kell neked a 4 mag, ámbár ha az i3 23.000 lenne, akkor ennyiért már van Phenom II is..miért nem azt veszel?
-
Jim-Y
veterán
Áá, ez így nagyon szubijektív kérdés.. én pl szubijektíven az i3-at venném, mert 955BE-ről váltottam és nem bántam meg, ha fejleszteni kell akkor van mire még bőven, illetve kissebb a fogyasztás, de én nem is használok semmi olyat ahol számítana a +2 natív mag
üdv -
Jim-Y
veterán
Egyszerű a választás, ha játékra kell, és nem jól skálázott játékkal tolod akkor i3, vagyis.. sandy bridge i3 mindenképp, ha tuningolni akarsz, vagy munkára kell, akkor AMD. Az i3 kicsit jobban teljesít játék alatt, illetve kevesebbet eszik, és beéri a gyári hűtővel. A phenom többet eszik, kell rá külön hűtő ami megdobja a költségeket, de lehet tuningolni, és natív 4 magos.
Nem mellesleg én egy 955BE-t cseréltem le i3-2100-ra és életem legjobb döntése volt, jó nem, de azért értitek, szóval nem bántam meg, de én nem is játszom HC új gémekkel, és nem is vágok videót, ellenben a csönd és kis villanyszámla priceless...
-
Jim-Y
veterán
de ezen miért kell meglepődni, nem is értem, az i3 alapvetően egy irodai proci, és nem lett agyonmarketingelve, hogy milyen erős az igp-je, van benne egy HD3000 ami elég minden irodai munkára. Szemben a Llano-val ami nem titkoltan igp-ben erős, és a marketing is erre ment rá. Nem is értem, hogy miért kell összehasonlítani

-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
bonyolult..jah.. megveszed a cuccot, berakod az alaplapot, a procit bepottyantod a foglalatba, a gyári stock cooleren van hőre lágyuló paszta tehát azt is csak oda kell "csavarozni", kb 2 perc és 8 csavar
Meg persze egy win reinstall, de az amúgy is kéne
Biosban nem kell mókolni semmit..vagyis.. a coolert leszabályozhatod picit ha kéne, de amugy semmit nem kell csinálni. -
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Tökéletes lesz hozzá a ram, ha belefér árban, akkor a B75-ös alaplapot vedd, újabb, natíív usb3 és sata3 is van rajta, jól fög jönni később

Egyébként nagyon jók az asrock lapok, nyugodtan veheted őket
-
Jim-Y
veterán
@lec
965BE vs 2400
a tesztoldalon csak i5-2400 van, de nem sokkal erősebb mint egy 2300/2320 -> t.k 100Mhz, nem oszt nem szoroz -
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, van info arról, hogy mikor jönnek ki az Ivy Bridge i3 procik, és hogy pl egy HD4000 hogy viszonyul egy HD2000-hez? thx
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Én ezt még azzal egészíteném ki, hogy még ha mariskanéni kér ajánlatot, akkor is a válaszban ott lesz, hogy, "de ha tuningolod, akkor...", mintha a tuning olyan általános dolog lenne, amit mindenki csinál. Szerintem a tuningot csak! akkor kéne bevenni a pakliba, ha a beíró ezt kifejezetten kiemeli, mert az átlagember NEM FOG tuningolni, mert nem vesződik vele, sőt eszébe sem jut.
Szóval nekem a tpokiban adott válaszokkal csak az a bajom, hogy egy proci teljesítményébe 80%-ban beleveszitek azt is, hogy mennyire tuningolható, pedig mint írtam is, ez a legtöbb mezei embert kicsit sem érdekli...
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Az 1155-ös fogalaltot nevezik Intel Sandy Bridge-nek, a G530 celeron, a G840 pentium, az i3-2100 pedig core i3.
A G840 egy oly módon butított i3, hogy nincs benne HT (Hyper Threading), vagyis mind fizikailag, mind virtuálisan "csak" 2 magos, ellenben az i3-ak fizikailag 2, virtuálisan 4 magosak. Jó proci a G840 is, ha nincs pénz i3-ra

-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Hát, szubijektív, amilyen helyzetben én vagyok, ott igen, megérheti az ivy az sb-vel szemben. Nincs videókártyám, amilyen játékkal játszok ahhoz elég az integrált is. Csak pár mapon van fps drop, ezt küszöbölné ki az erősebb igp amivel az ivy rendelkezik. A kisebb fogyasztás, a +10% teljesítmény, és az erősebb IGP számomra így jó alannyá teheti arra, hogy lecseréljem a 2100-at. Persze ehhez egy jó árnak is társulnia kéne

-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
értem, nem akarom a témát tovább ragozni, nekem személy szerint pont az igp egy olyan szempont, ami miatt cseréltem procit. Mondjuk amivel én játszom 99%-ban, ahhoz egy igp is elég..lehet ezért, de amint látod, ez is egyéni preferencia kérdése.. pl Ivy i3-ra nekem pont megéri majd váltani, mert akkor diszkrét vga-t sem kell majd vennem... na tőlem ennyi a témában

-
Jim-Y
veterán
Ezt értem, de nem arról van szó, ma már szinte mindegyik cpu-ba szerelnek igp-t, amelyikbe nem, az sem lesz attól olcsóbb. Kérdem én, akkor miért zavar ha benne van?
Nem használod kész, de lehet olyan lehetőség, amikor jól fog jönni, hogy ott van. Pl nekem novemberben elromlott a vga-m, hirtelen, és nem volt pénzem újat venni. Akkor nekem nagyon jól jött, hogy van igp-m. Azóta is azzal használom a gépem, vennék már egy 7750-est, vagy vmi hasonlót, de prioritásban azóta sem került sorra a vga, egyszerűen nincs 20K-em mostanában erre, és hálát adok az égnek, hogy volt igp a prociban. -
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Szia, szerintem jobban jársz ha az első hozzászólás elolvasása után beírsz ebbe a topikba, mert láthatóan nem értesz a dologhoz, így vélhetően jobb konfigot állítanak össze neked a szakik. üdv
-
Jim-Y
veterán
Szia, az alaplap már megvan? csak mert ez így nagyon nem lesz jó... Ha megvan az alaplap akkor a legolcsóbb értelmes vétel egy i5-2500K lenne, ha ezt elszúrtad és már megvan az alaplap, mégis 20-30K között kéne processzor akkor újonnan i3-2120-at vegyél, vagy használtan egy i5-2300/i5-2320-at. Tápból elég lesz egy 500-as a HD6850 mellé.
-
Jim-Y
veterán
Várd meg az Ivy i3-kat.. én is azokra várok, nekem sem lesz d vga-m, de ami játékkal játszok, oda jó lenne egy fokkal erősebb igp. üdv
-
Jim-Y
veterán
Az intel beszüntette a gyártását, volt róla hír is. üdv
-
Jim-Y
veterán
Nem nagyon melegszik, elég rá a stock cooler is, nálam le van szabályozva a stock lvl4-re és játék alatt is hűs, és halk, egyszóval, erre az i3-ra elég. Nekem is 1600mhz-es ramjaim vannak, holott a lapom csak 1333mhz-ig kezel, de ez nem probléma, a lap leszabályozta annyira amennyin kezelni tudja, nekem meg később jobb lesz eladni, árban nem volt drágább az 1333-tól. üdv
-
Jim-Y
veterán
Szia, az összes felsorolt AMD-nél erősebb az i3, legalábbis játékok alatt, 3D tervezésre jól jöhet a 4 mag, de egyik felsorolt amd sem éri meg igazán az árát. üdv
-
Jim-Y
veterán
Meg azért azt se felejtsük el, hogy ez az i5-nek csúfolt 650-es csak 2 magos jószág, tehát egyértelműen az i3..

-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Nem évek múlva kell venni, hanem minél előbb, nem drága mulatság, és ha igazak a pletykák csak növekedni fognak a RAM árak. A SC és a DC között játék és alapfelhasználás alatt semmi! különbséget nem fogsz észrevenni, így nyugodtan veheted. Plusz ezek a Kingmax/Kingston ramok olyan gyakoriak, hogy a fejemet teszem rá, hogy még évek múlva is lehet majd kapni, vagy boltban, vagy aprón..
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
3000-et nem érmeg 100Mhz amit rossz esetben 1 perc alatt megcsinálsz biosban

-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Szia!
Egy i3-2120 kihajtja, így veheted, az árba i5 nem fog beleférni.. Ha esetleg szeretnéd tuningolni is a procit, vagy mindenképp kéne a natív több mag (kódolás,egyéb..), akkor AMD, 960T, vagy FX6100, ezek beleférnek az árba. Ha tuning nem lesz, akkor pedig -szerintem- mindenképp INTEL i3, mert játékra jobb, vagy ugyanolyan mint a 4 magos/3 modulos amd, de kevesebbet fogyaszt, nem kell rá hűtőt venni, és még IGP-t is kapsz. üdv
-
Jim-Y
veterán
most sarkítasz, nem tudom mennyire figyelted a PH-s "pályafutásom", de amikor AMD-t kellett ajánlani mert az volt jó ár/érték arányú akkor szinte csak azt ajánlottam, most ez nem igaz, ennyi a történet, de nem akarok flamelni, csak te se legyél AMD fan...mármint legyél/lehetsz, csak minden indok nélkül ne ajánlj mindenkinek AMD-t
peace -
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Ez is egy nézőpont, nekem már x házam volt, és egy bizonyos szint alá nem adnám, nézzük a konfigot:
LAP: Asrock H61M/U3S3 ~16,5eFt
CLR: ARCTIC COOLING Alpine 11 ~3eFt
RAM: 4GB CSX DDR3 1333MHz ~5,5eFt
HDD: 500GB 7200RPM 100% ~12eFt
ODD: NEC AD-7280S ~4,5eFt
VGA: Sapphire HD6850 (apró) ~30eFt
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM ~12,5eFt
HÁZ: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N ~13eFta kiemelt alkatrészeket el lehet hagyni szerintem, plusz a táp esetében akár egy kisebb is elég, az 8.5K kb.. lássuk be, dvd író a ráknak sem kell már, az Alpine 11 halottnak a csók, vagy rendeset vegyen, vagy jó a gyári is, ami tényleg jó, van tapasztalatom vele
A tápnál meg.. hát ott nem feltétlen kell downgradelni, de lehet 
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
az i5 jó lenne játékra, de
- ha tuningolni szeretnél akkor AMD FX,
- ha nem lesz tutning és erős procit akarsz, akkor i5
- egyéb esetben egy i3-2120 is elég lehet, persze ez több dolog függvénye, pl a vga-d milyen? monitorod milyen?Összegezve:
tuning: AMD FX6100 pl..
egyébként: i5-2310
olcsón: i3-2120üdv
-
Jim-Y
veterán
Ha nem renderelsz akkor minek ennyi ram?
-
Jim-Y
veterán
Mindennek van topikja, és első hozzászólása is

GabeTheWhite: akkor is, segítséget kérni nem így kell, le kell írni, hogy mennyit áldozol rá, hogy éppen akkor milyen alkatrészek fognak bele kerülni, milyen házak jönnek be, mi a fontos neked.. kezdetnek, így tudnak/tudunk hatékonyan segíteni

-
Jim-Y
veterán
Szia, az SSD-re a rendszert és a felhasználói programokat kell/lehet rakni, ezeken gyorsít nagymértékben, a képket/filmeket/zenéket stb egy merevlemezre érdemes pakolni, tehát válaszolva a kérdésedre, mehet egymás mellett az ssd és a hdd, sőt így ideális. 2600K alá Z68-at érdemes venni, mivel így a tuningot is, és az alaplapi videókimenetet is ki tudod majd használni. Pl Asrock Z68 Extreme3 Gen3. üdv
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Amiket linkeltél ott mindkét grafikonnál ugyanannyin mentek a procik
Egyébkjént ha engem kérdezel akkor amúgy sincs értelme tuningolni, tuning nélkül is baromi erősek, és a tuninggal csak instabilabbá (válhat), meg többet fogyaszt, jobban melegszik.. és sok esetben nem is azért van a tuning mert ne lenne elég a cpu ereje, hanem mert csak
Ebből már leszűrhetted, hogy én tuning "ellenes" vagyok ^^ H61 + i3-2120/i5-[2300/2400] azt' csókolom. üdv -
Jim-Y
veterán
Azokat lehet tuningolni, ott az i5-750, vagy i5-760 ami ajánlott, bár szerintem még mindig nagyon túlárazottak, így szerintem Sandy Bridge procit érdemes ma venni... Főleg, hogy egy i3-2100 sok esetben hozza az i5-750 teljesítményét, csak ugye natív 2 magos,az i5-750 pedig 4... bár ez csak tömörítésnél számít...
-
Jim-Y
veterán
Csak olyan LGA1155-ös procit lehet tuningolni amelyik nevében van egy "K" betű, ilyenből kettő van, i5-2500K, és i7-2600K, ezeket P67-es és Z68-as lapokban lehet tuningolni, a többi LGA1155-ös procit nem lehet tuningolni, max 1-200mhz-et, ezeket H61, vagy H67-es alaplapokba érdemes rakni, saját véleményem, hogy egy ASRock H61M/U3S3 is minden jóval fel van szerelve ami csak kellhet, de nincs rajta semmilyen felesleges extra, így azokért nem fizetsz, emiatt a ~19-20K-es ára is kedvező. üdv
-
Jim-Y
veterán
Ez valós, i3-ból i3-2120-at vagy i3-2100-at vegyél, i5-ből i5-2300-at, vagy i5-2500K-t. Utóbbit lehet tunigolni is megfelelő alaplappal, előbbieket NEM lehet tuningolni, emiatt elég alájuk egy 20.000-es minőségi alaplap is. üdv
bunkomen: gari nélkül olyan 40K, garival szerintem 42-43K. üdv
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Egy i5 azért jóval erősebb mint egy i3, de azt is tudnod kell, hogy egy lga1155-ös i3 olyan erős mint egy 4 magos AMD, tehát nem gyenge az sem...
Csakis az olyan lga1155-ös procikat tudod tuningolni, amelyik szorzózármentes, ebből 2 darab van, az i5-2500K, meg az i7-2600K, mindkettő brutális, plusz jó tuning potenciál, cserébe nagyon drágák...
De számodra már a leggyengébb i5, vagy egy i3-2120 is nagy előrelépés lenne.. üdv
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Milyen processzort vegyek?
- (kiemelt téma)
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

üdv
Meg persze egy win reinstall, de az amúgy is kéne
:

Az Asus lapokon általában bőségesen meg kell fizetni az Asus emblémát