Új hozzászólás Aktív témák

• epzon

őstag

válasz #05304832 #6197 üzenetére

Soha nem mondtam, hogy képtelen a beszáradásra. Hiszen folyékony anyag, aminek az egyik fontos tulajdonsága, hogy megszáradjon a papíron.
    De az a közhiedelem, hogy nem használom 1-2 hétig és beszárad ez 90%-ban az után gyárott tintának köszönhető. Ez is tény. És ha ezt a kettő dolgot egymás mellé teszed akkor máris megkapod a választ -> azaz nem a nyomtató a hibás, hanem a felhasználó és/vagy a tinta gyártó.

Felhasználó azért mert nem veszi tudomásul, hogy ami olcsóbb az sok esetben szarabb, és ha már olcsó tintát használ akkor figyeljen oda rá, hogy nem hagyom állni 1 hónapig.

A kínai tinta gyártó meg hogy szart gyárt

Eredetivel saját tapasztalat, hogy akár 1 évet is kibír. És a lényeg az 1hét kontra 1 év. Nyilván függ még sok paramétertől a beszáradás (hőmérséklet, páratartalom, hőingadozás stb).

Tanuld is a mondatértelmezést mert ezt nem sikerült megfejteni:
    "Neki volt olyan hogy 2-3 hétig nem volt használva, de az enyémet hetente többször is használtam kivéve amikor elutaztam. Bár nem ekkor száradt be, de ne haragudj nem fogok egy tetves nyomtatót magammal vinni nyaralni mert az agyamentek úgy találták ki az epson nyomtatókat hogy egy hétig használaton kívül beszáradjon a tinta..."

Szóval nem akkor száradt be amikor elutaztál, hanem máskor, de nem fogod magaddal vinni utazáskor hogy ne száradjon be amikor nem is akkor szárad be. Ha jól értem

"Azért az mégiscsak furcsa hogy már csak a környezetemben is legalább három epsont dobtak már ki az ismerőseim...
    Persze te ezzel védekezel hogy azért mert nem gyári patront használtak.
    Szerintem meg nem kell szépíteni a dolgokat, mert ez csak magyarázkodásnak tűnik."

3 epson kidobtak, persze nem eredeti tintával használták, és szerinted én védekezek azzal, hogy nem eredeti tintát használtak. Hm nem értem. Ha nem eredetit használt és még csak el sem utazott - bár ennek nem tudom van e jelentősége :) - és beszáradt akkor csakis a nyomtató lehet a hibás.

Na mindegy is. Hidd el sok nyomtatót láttam már, tudom mi a különbség eredeti és nem eredeti között. Azt sem állítom, hogy soha nem volt még gond az eredetivel de az arányok azok min 90%-10% és abban a 10% eredetiben is sok pl a tárolással összefüggő probléma.

Új hozzászólás Aktív témák