- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
alorinc #4140 üzenetére
Akkura egy évnél több garanciát soha nem adnak. Általában csak felet, még ha az egész gépre amúgy hármat is. Egyébként pont egy viszonylag könnyen cserélhető, ha nem is olcsó alkatrész.
Amúgy ami el tud romlani, az el is romlik.
Hory: egy kijelzőcserét nem hozol ki 40-ből. Ha pedig az alaplapon hal meg valami integrált cucc, vagy maga a lap, akkor az egész gép kuka - talán néhány alkatrész még értékesíthető (memória, hdd, optikai meghajtó, kijelző, billentyűzet).
p -
Hory
aktív tag
válasz
alorinc #4140 üzenetére
Tehat tipikusan azok a reszek mennek tonkre, amiket nem lehet kapni a sarki boltban. Hmmm.
Hat megfontolando. Mindenesetre ha mar 3 ev, akkor legalabb EUs, ha nem rogton vilaggaranciat adnak, ugye?
Mondjuk 40e -bol azert kijon ez-az, szal igazabol anyagilag kb. ugyanott leszel. Es azert jopar hibat lehet markaszervizen kivul is csinalni, ahol nem aranyban ertik a vegosszeget. -
Declare
őstag
válasz
alorinc #3849 üzenetére
Ilyen célra sztem nagyon jó, bár az alsó kategóriás IBM ért nem tenném tűzbe a kezem, nem viseli magán az IBM híres megbízhatóság és garanciális problémamentesség jegyeit, mint ahogy a Thinkpad T43 ..., de ebben az árkategóriában munkára jobbat sztem nem tudsz venni. Esetleg ha az anyagiak lehetővé teszik egy memóriabővítés ( 512Mb ram azért az manapság kell ! ) és esetleg egy garancia bővítésen érdemes elgondolkodni.
-
parandroid
félisten
válasz
alorinc #3849 üzenetére
alorinc: Nemigen.
declare: ez az nx már nem az az nx. Már az nx6000-es sorozatnál is lehetett tapasztalni a fejlődés, ez az nx8000 pedig már egészen jónak tűnik. nx9000-eseket továbbra is el lehet felejteni, szerencsére már nincs is belőle annyia piacon. A 7000-es sorozat viszont ha jól tudom, még Pavillion volt, ne keverjük ide.
És végül lezárandó a business class notebookokról szóló vitát, amin már azt reméltem, hogy végre túl vagyunk:
Volt alkalmam közelről látni egy egy elég nagy céges flottába és elképesztő a különbség a Compaq n610c, és nc4000/6000 gépek között. Ég és föld. Hibastatisztikában és megbízhatóságban is. Ki is vonták az n610c-ket szép lassan...
Mostani cégemnél régi p3-as Compaq Armadák vannak a gyártósorokon, raktárakban (irodából leselejtezve vagy 2 éve, azóta a műszakvezetők, raktárosok használják őket a porban, koszban), középvezetőtől felfelé pedig t40-ek, ill. x30-40-ek. Rákérdezve a szervíztapasztalatokra, semmit (semmit!) nem tudtak mondani a kollégák, hogy mi romlott volna el (Leszámítva a régi gépeknél a tisztításokat és néhány kontakt hibát, ami a csatlakozófelületeknél következett be, illetve a régi gépek akkuja halt már meg szinte minden esetben). Nyilván ebben azért egy csöpp szerensce is van, de azért pár száz számítógépnél elgondolkoztató.
Miért nincs szükség dvd-íróra: céges (nagyvállalati) környezetben nem archiválhatsz. Miután úgyis minden szervereken van tárolva, ezért központi archiválás van. Ne 2-8 személyes bt-kre tessék érteni a céges felhasználást.
Memória: 512MB az operációs rendszerek, irodai programok, adatbáziskezelő és vállalatirányítási rendszer használatához bőven elég, ennél több mindent csak egész speciális területeken használnak, ahol ahhoz méretezhető a hardverpark is.
Billentyűzet: Valamennyi céges gépünk dokkolóra kerül a munkaidő kezdetekor, ami további cstalakozókat jelent, billentyűzetet és egeret. Valamennyi dokkoló eredeti gyári tartozék természetesen, az árukat el sem merem képzelni. Itt jegyezném meg, hogy nem tudom, ki gyártja az IBM-nek a dokkolóhoz adott billentyűzeteit, de a legjobb billentyűzet, amit valaha használtam.
Merevlemez: mint említettem, minden adat központi szerveren tárolódik, a merevlmezen az e-mail adatbázis egy replikája van (offline használat esetére), illetve a saját használatra szánt cuccok. Természetesen minden gépben van LAN, WLAN és modem, tehát gyakorlatilag bárhonnét be tudnak jelentkezni a kollégák a céges hálózatra. A biztonságról a beépített ujjlenyomatazonosító gondoskodik, ha a jelszavas védelem nem lenne elég.
Tessék tudomásul venni, hogy a business class gépek elsődleges célcsoportja azok a cégek, ahol százával használnak notebookokat, és speciális igényre vannak kidolgozva. Az otthoni piacra nem véletlenül kínálják az Acer-eket és Asus-okat, sőt a vállalati piacra gyártó vállalatok is általában készítenek ide is gépeket. Amiből továbbra sem lehet semmiféle következtetést levonni a business class gépeikről, és fordítva - lásd például HP.
Aki játszani szeretne a notebookon, az felejtse el a business class gépeket (ebben is megegyeztünk már), sőt, általában véve jobban jár, ha vesz egy playstation-t.
Aki pedig hajlandó áldozni a megbízhatóságra, az valahogy szerezzen magának egy business class gépet.
p -
facsavar
csendes tag
válasz
alorinc #3780 üzenetére
Hali!
''Téged nem ismerlek'' - itt az ideje megismerkedni
A judás arra vonatkozott, hogy D900t-nek címezted és hát elnézve az email címét ... szvsz árulkodás.
A hölgy dolog poén volt. De bocsánatot kérek érte.
Még mindig azt gondolom, hogy gyorsan vonsz le végleges következtetéseket. Ne itélj elsőre kedves tökéletes alorinc. Bár én úgy tudtam, hogy tökéletes nincs, csak törekedni lehet rá.
Részemről lezárva, no harag. -
facsavar
csendes tag
válasz
alorinc #3766 üzenetére
Hali!
Hogy te mekkora egy Judás vagy!!!
A hölgy különben jól nézett ki? Címét megadta?
Fogalmam sincs, hogy mivel keresed a betevőre valót (vagy éppen a notebook-ra valót), de valószínűleg nem számtech. boltban, ha igen akkor tudhatnád, hogy a sulinet az szop*s.
(Megjegyzem én ott dolgozok.) Szívok is mint ObiVan! Hidd el a sulinet a vásárlóknak jó, nekünk eladóknak nem. Vagy nem jön meg a cucc, vagy megjön de nincs matrica vagy nincs garlevél vagy megint nem működik a sulinetszerver. stb. (Az utóbbi időben kezd stabilabb lenni.
)
Folyton csak azt mondjátok, hogy ez a bolt sz*r, itt ne vegyetek, meg itt ''hülyék'' az eladók, meg ilyenek. Ezeket mennyi idő alatt szüritek le és csináltok belőle sztereotipiát? 10perc max 1óra? Te mennyit voltál a boltban? Te mindent tudsz és soha se hibázol? Nem azt mondom, hogy minden számtech. boltban top-on vannak az eladók, de azt se hogy nem!
Bocs, nem haragszom én rád, píssz meg minden, de szvsz ez nem volt szép
számtech. boltban dolgozók egyesüljetek!!! -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #3766 üzenetére
Kedves Barátom,
Mint ismeretes a nb.hu saját sulinetes pályázatát elbukta lévén ugyanolyan formában - értsd jól - adta be, mint a az a cég, aki annak a cégnek a legnagyobb konkurenciája, aki a sulinet programot kénye-kedve szerint alakítja.
Mivel nem vagyunk sulinet szállítók, csak hagyományos értékesítési pontok, így a nyertes szállítók kénye-kedvének ki vagyunk téve. Szerinted annyira idióták vagyunk, hogy szándékosan nem adunk oda vmit sulinetre, hogy azon ne keressünk? Szerinted nem rendeltünk X db noteszhez X db matricát? Szerinted tényleg a saját magunk ellensége vagyunk? Arról nem tehetünk, hogy bfasz szállító csak részenként hajlandó kiadni, mert elfelejtett idejében eleget rendelni egy köcsög szállítótól, aki ebben a témában megint csak sulinet programban kizárólag joggal rendelkezik. Van elég bajunk nélküled is, így is tök egymerő idegesség az életünk. Úgyhogy arra kérlek, hogy legközelebb mielőtt ilyen infantilis dolgot posztolnál, gondold át a dolgot még egyszer!
Egyébként nincs harag, tőled megszoktam -
alorinc
tag
-
válasz
alorinc #3107 üzenetére
Egy ismerősömé volt a gép, én dobtam fel a hirdetést, már nincs meg. A ''zsír új'' állapot az, amikor még a billentyűzeten sem látszik semmiféle kosz, stb., tehát ránézésre megkülönböztethetetlen egy újtól. Fogalmam sincs, hogy lehetett ilyen 1 évesen, de a tény az tény.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
alorinc #3094 üzenetére
287920 Ft + ÁFA, de az enyémben 1.73 GHz a proci. Itt vettem: Bővebben: link.
Ja, és +14k +fa az 512MB ram bővítés.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula 3
csendes tag
válasz
alorinc #2904 üzenetére
A Travelmate elvileg a biznisz kategóriája az Acernek. Remélem csak egyedi hibával talákoztál, ami előfordulhat akár egy Rolls-Royce-nál is, és kivételnek számít, nem ez a jellemző nála. Nem azért választottam Travelmate-et hogy ugyanazt a minőséget kapjam mint a homeuser notiknál. Ha már így rábeszéltek itt ennek az előnyeire.
sőt nem találtam még olyat ami nem volt gyenge
Ezt a Travelmate szériára érted, vagy az összes notebook márkára az IBM és Sanyin kívül?
[Szerkesztve] -
alorinc
tag
válasz
alorinc #2661 üzenetére
és a sonyk már nem is annyira drágák
pl.:
# Tulajdonságok 15.4'' WXGA X-Black kijelző (1280*800)
# Mobile Intel® Pentium® 4 processzor 532, 3060MHz
# 512MB DDR RAM
# 40GB merevlemez
# Double Layer DVD+/-RW DVD író meghajtó
# ATI Mobility Radeon 9200, 64 MB VRAM
# Wireless LAN (802.11b/g) beépítve
# 10/100Mbit EtherNet LAN beépítve
# FaxModem V.90/V.92 beépítve
# FireWire IEEE 1394 beépítve
# 3x USB 2.0 port
# Memory Stick Pro kártya olvasó
# 1x PCMCIA kártya hely
# 16-bit CD-quality hangrendszer
# Sztereó hangszórók
# Touch Pad scroll gombbal, Windows billentyűzet
# Külső párhuzamos, monitor, mikrofon, fejhalgató csatlakozó
# Li-Ion akkumulátor
# 357mm * 277mm * 41mm, 3.7kg, grafit színben
# 12 hónap garanciával
230.000 +Áfa
ha jól látom wlan nélkül csak 200.000 + Áfa ?! tényleg ilyen olcsó ez a sony?
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
válasz
alorinc #2523 üzenetére
Qwertyék is Clevo meg Mitac gépeket pakolnak össze. A gépeik korrektek, a piros-sárga IQnotebook felirat lehet kicsit rémisztő.
Rendesek, bár felelőtlenek. Össze vissza írkálnak mindent a neten (pl.: m360-asra annakidején ilyeneket írtak hogy párhuzamos port, meg infra, közben egyik sincs benne; az árlistán néha nem az aktuális ár szerepel, stb.)
Szóval ha valak ott akar gépet venni előtte menjen be személyesen érdeklődni -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1832 üzenetére
Olyan vagy, mint egy tipikus szinli, aki csak a számára hízelgő dolgokat jegyzi meg a horoszkópjából.
Dell Latitude 110L
C1.4, 256, 40, cbo, xp home
dell.com 1036 USD = 208.236,-
tecso 135.920,-
Ez 53%, igaz nem a számodra hízelgő irányba
És akkor még a sulinet kedvezményt le sem számoltam belőle....
A dell egyébiránt, USA, régi EU, Kina, tajwan és Japán területén direktben működik, tehát sem disztributori, sem kisker árrést nem kell beleépítenie. És mégis...
A Fusi, a low end dell, hp és Toshiba árak nálunk és a cseheknél a legolcsóbbak. Többször is bizonyítottam már, de erről valahogy eltekintesz.
Ez volt tényleg az utolsó levelem feléd. Remélem, hogy lesz vki, aki átvesz. Át sem hátrány, ha van pszichiáteri ambiciója is... -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1828 üzenetére
Fárasztó unos-untalan ismételni önmagam
Voilá:
''Egyébiránt a nb.hu ASUS és ACER árai valóban nem túl jók. Emögött viszont ismételten egy olyan dolog húzódik meg, melyet publikusan nem írnék le.''
ps.: Még egy indok: Az Acer XP Pro-s modellei sokszor projektre mennek. Ahhoz, hogy projektárat lehessen adni minusz 15-20%, ahhoz magas bázisárakat kell tartani.
Ellenpélda is bőven van, fel is sorolom őket, de azokról valahogy elsiklik a figyelmed.
Összességében elég zavaró, hogy nem olvasod el a válaszaim, ugyhogy ezentúl nem is nagyon fogom pazarolni rá az időt.
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1803 üzenetére
Kérlek szépen,
Június folyamán a Metro és a Media Markt is kinált egy AMILO L7300 modellt nettó 108 forintos áron. Akkor az EUR 255 felett járt. Kapható volt még Acer és HP 119 forintokért.
Most némiképp emelkedtek az árak, mert indul a szezon, de még mindig nem magasabbak, mint máshol. Főképp nem 30%-kal!
Acer és Asus árakkal pedig továbbra is mondom, hogy nem mi vagyunk a legolcsóbbak. Ez köszönhető annak is, hogy valamiért szeretnénk, hogy kössük magunkat a listaárakhoz, mig ez ugylátszik másokra nem annyira vonatkozik
.
Mondjuk ebben a kérdésben várható egy bomba, de erről majd akkor, ha robban... -
AMD Power
titán
válasz
alorinc #1803 üzenetére
Én a notebook.hu-t azért szeretem mert nagyon jó a weboldaluk.És persze az arúkészlet is nagyon jó. De mivel ''drága'' én nem ott vásárolnék. Kivéve ha nem Clevo-t vennék!! Persze vannak drágábbak is , de vannak olcsóbb boltok is. Az Acer-s dolgot én se nagyon értem , de végülis mind1 úgyse ott venném meg a következő gépem!
-
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1701 üzenetére
Kedves Lőrinc,
Végig olvastam leveled. Szóról szóra. Tedd meg nekem azt a szívességet, hogy hasonlóképpen tüzetesen átolvasod az enyémet is. Az előzőt ugyanis nem igazán sikerült.
Meg kéne fogadnom nagyapád tanácsát, de nem teszem. Egyszerűen azért, mert a cégünknél az egyik feladatom éppen a ''hülyékkel'' történő vitatkozás, ha tetszel érteni, mire is gondolok. // ezt most csak egy szürka volt, ne vedd a szívedre
Sikerült tipikusan pont azt a fafejű értetlen ügyfelet eljátszanod, akivel a legnehezebb szót érteni. Tudom, hogy te nem vagy ilyen fiú, csak megjátszod magad
''Kedvenceim'' közé tartoznak azok a fórumlakók, akik úgy akarják eladni rossz érveiket, hogy kussoljak, mert az iskolában is éppen ezt tanulják. Majd amikor kedvesen és észérvekkel rájuk piritok, hogy ez vagy kurvára nem úgy van odabökvén, hogy egy kicsit jobban odakéne figyelni órán. Erre van egy idézetek kapok Churchilltól vagy valaki nagyapjátol.
Visszatérve szigorúan a tényekhez. O% kamat nem létezik. Senki sem ad piaci alapon ingyen pénzt. Ezt idáig elismered?
Ebből következően 0% THM még létezhet, de a pénzintézet által megkövetelt kamatot valakinek meg kell fizetnie. Ennek árát közöltem. Az információ pontos és hibátlan. privátban meg tudom neked indokolni.( Lényegében az adott intézet vezető embere adta meg sulinetes kontrukcióhoz. Mivel a banki konstukcióknak a sulineten belül minden pályázó részére azonosnak kellett lenniük, ezért a dolog ára annyi, amennyi, tehát huszonegyegészvalahánytizedszázalék kamat.) A 0% THM egy üzleti fogás, mellyel vásárlót lehet nyerni. Olyan vásárlókat, akik hitelre szeretnének vásárolni, de zavarja őket a magas THM és nem foglalkoznak azzal, hogy más üzletben kp-re ennél olcsóbban is megkaphatják. Mivel a 0% THM konstrukciós cucc és a máshol kp-s termék ára markánsan nem térhet el, ezért a virtuális THM - saját költés - nem lehet túl magas. Ez ebben az esetben ez a 21.x%, mely a normál kontrukciók THM-jének akár a fele is lehet. Mivel ennek a konstrukciónak sokkal nagyobb a pénzintézeti rizikója, így az elutasítás aránya is sokkal magasabb - kb 50-50%, de az előbb ezt is leírtam. Tehát, nem biztos, hogy megkapod, de egyáltalán nem is kizárt. Előbb be kell bizonyítanod, hogy simán ki tudnád fizetni cash-ben, ha lennél annyira hülye.Mivel 0%-10% önerővel közek két évre ad hitelt a Beneficial, gyanúm szerint minden eddiginél magasabb lesz az elutasítási arány. Persze, aki meg sem próbálja, annak tutira 100%
1.) A ''0% THM opció '' nevű konstrukciót működését írtam le neked, mely konstrukció logója minden termék alatt figyel az EW szóróanyagában. Az opció azt jelenti, ha 3 hónapon belül visszadod a pénzt, akkor 0% THM, ha viszont valóban törleszteni szeretnél, akkor akár 46.91% Ez azért nem ugyanaz, ugye?
2.)Szerintem csak és kizárólag te nem érted, de azért megismétlem: azért ugyanannyi a kp-s ár, mert
-- egyrészt hülyén nézni ki, hogy kp-re X Ft, 0% THM-re meg X+Y% Ft. // ugye?
-- másrészt a kereskedő nem érdekelt a kp-s üzletben, mert a pénzintézet a hitelszerződés után százalékot juttat vissza a kereskedőnek.
Az 5 évig 0% THM tán létezik tán nem, mindenesetre magas induló összeggel. Megismételem: az autó kicsit rossz példa, mert a hitel CHF alapú alacsony kamatozású és maga a jármű is lényegesen jobb fedezet. Igy fordulhat elő, hogy egy 60% önerő esetén 0% THM 5 éven át kb. 10%-kal emeli csak meg az autó árát.
Bármennyi is legyen a költsége, ezt valakinek meg kell fizetni. Vagyis végeredményben a vevőnek. Az autógyár költségelemzést végez, majd stratégia döntést hoz. Vagy árral versenyeznek, vagy alacsony (0-3%) THM-et nyomatnak. A kettő nem megy együtt!!
3.)Nem siklott el a figyelmet, sőt a dolog egészen pontosan így szól:
szept 4-én most vasárnap - tehát csak egy napig - az éppen raktáron levő készletre azoknak, akikre a Beneficial rábólint.
Tehát, ha az alábbiak együttesen teljesülnek
- most vasánap ráérsz
- van olyan masina raktáron, amit kinéztél
- hitelképes vagy // ez a legfontosabb
akkor jó vásárt csinálhatsz. a 20 havi 0% THM kb . 20%-ba kerül az EW-nek Ennek felét bevállalják ők, a másik felét láthatóan - mint árkülönbség - kifizettetik veled. Azt kell mondanom, hogy a plusz 10%-ot ez a hülyének is megér. Ezzel kapcsolatban még csak nem is vitatkoztam veled. Ha végigolvasod a levelem, az csak azt tartalmazta, hogy a 0% THM, nem egyenlő 0% kamat, mert 0% kamat csak barátok és rokonok között lehetséges.
Az első Electro World nyitása gondolom számodra is emlékezetes. Bevált marketing stratégia az un. BTL - below the line - vagyis veszteséges kereskedés. Mivel nincsenek teljesen ők sem megbuggyanva a BTL-nek is van kerete, mint egy szokványos marketing hadjáratnak. Ezt a keretet nem nagyon szabad átlépni, vagyis a veszteséges - vagy az elvárt nyereségszint alatt- értékesített termékek mennyiségének korlátot kell szabni. Az első EW nyitásakor például pl. 18, azaz tizenyolc darab HP fényképezőgéppel nyitottak, melyet bruttó - tán 14.900 v. 16.900 ,- áron hirdettek. Ezért a pár darabért álltak ezrek sorba. Ezek a darabszámok idővel kijutottak, lévén a beszállítást végző disztributornál is csak emberek dolgoznak.
Nos, az EW-nél megszokott, hogy minden üzletnyitás BTL-be torkollik, viszont egy jó ideje nem volt ugye üzletnyitás. Időközben arra is kezdenek rájönni, - amire egyébként szerintem 8 általános is bőven sok - , hogy a BTL többet árt, mint használ.Ugyanis, a vásárlók megszokják az adott árszintet és csak akkor hajlandók vásárolni, ha az EW ismét nyit egy boltot. Ebből a szempontból 0% THM-bel BTL-t csinálni sokkal bölcsebb piaci húzás.
Az EW tulajdonosa egy méhkasba lépett, amikor Magyarországra betette a lábát. A METRO, Saturn, MM ugyanis mind a Metro AG alá tartozik, tehát hülyére szopatják. Másutt nincs is a Dixons és a Metro egyszerre, csak nálunk. Ez állítólag vmi piaci felmérő jellegű kisérlet. Nincs más lehetősége, mint feltűnő - de egyébként rettentő drága - piaci húzásokkal időnként megmutatkozni.
A nb.hu viszont - és ezért nyugodtan kövezzetek meg - egy nyereségérdekelt vállalkozás. Nem csinálunk veszteséges akciókat, csak azért, hogy forgalmat csináljunk. Erre nálunk semmi nyomás nincs, nem úgy mint a nagy retail-eknél.
Kiszámítható árrésekkel dolgozunk, de mégis olcsón. Ez azért lehet, igy, mert a magyar piacon kb. minden ötödik notesz átmegy a kezünkön, így a legjobb árakon tudunk vásárolni. Nem 90 napra fizetünk, nincs visszaárú és egyéb retail geciskedés, ezért a beszállítók is tán jobban kedvelnek minket - mondjuk ezt inkább tőlük kéne megkérdezni -. Nincs 0% THM, bankkártya fizetés - ez döbbenetesen magas ktsg- több ezért négyzetméteres hodály és nincs milliószámra potyára kinyomatott szórólap. Van helyette utolérhetetlen nagy választék, nagy raktárkészlet és akceptálhatóan jó ár. Nem mindig mi vagyunk a legjobbak, de ez nem is cél. Ha ilyen teljesíthetetlen követelmények lennének, akkor ennél a cégnél nem én nyilakoznék.
Ezen a piacon minden résztvevő megtalálja a számítását. Nem fogjuk a fejünket, amikor METRO akció van és ők sem foglalkoznak velünk. Mindenki teszi a dolgát és ha jól csinálja, akkor ez nyereségben is megmutatkozik.
Utolsó dolog: az ASUS példa. Amennyiben alaposan elolvastad az előző levelem - mint ahogy nem - ott leírtam, hogy nettó különbséget kell nézni. A német és a magyar áfa között kis híján 10% különbség van. Ez egy objektív dolog, ez egy állami adó. Ez nem jelenti azt, hogy itt mi magasabb áron dolgozunk. Mi nettó áron dolgozunk, csak még az állam is beletenyerel. A példád valós, de sántít. A megmaradó különség valóban sok,de annyi amennyit előző írásomban - melyet nem olvastál el tüzetesen- meghagytam. Az eltérés a piaci viszonyok különbözőségéből fakad.
Magyarországon 2005 első felében minden gyártó az alacsony árkategóriában próbálta lejátszani a csatát. Acer, Fu-Si, HP és Asus gépek voltak kapható nevetséges nettó 400- 450 eurós ártartományban. Pattanj csak fel a német MM oldalára és nézd csak meg mit kapsz ennyiért! Megmondom előre, hogy semmit!
(pedig most tele van iskola nyitási akcióval, de pl júniusban 800 euró volt a legjobb ajánlat)
Az alacsonyabb áru masinákon csinált veszteséget a drágább gépeken próbálták a gyártók itthon visszakompenzálni. Ezért a drágább gépek itthon drágábbak, az olcsóbbak pedig olcsóbbak (ez aztán a mondat!
) Egyébiránt a nb.hu ASUS és ACER árai valóban nem túl jók. Emögött viszont ismételten egy olyan dolog húzódik meg, melyet publikusan nem írnék le. -
jani0625
aktív tag
válasz
alorinc #1701 üzenetére
''Másik felvetésem szintán számokban (pedig nem vagyok Gy. F.):
Németo.:
Asus A6VA-Q025H
1.73 GHz, 80 GB Festplatte, 512 MB DDR2 Ram, Double Layer Brenner, X700 mit 128 MB, 15,4'' TFT WXGA, XP Home
1135E = 279210 Ft
Notebook.hu (Gyengébb gép, remélem ezt elismered)
ASUS A6VA-Q012
1.6 GHz, 60 GB , 512 MB DDR2 Ram, Double Layer Brenner, X700 mit 128 MB, 15,4'' TFT WXGA, XP Home
349999 Ft
Ez nálam 25%-os árkülönbség''
hát igen éppen ezért akarok én is ilyet venni kint. igaz hogy német bill,de azt vagy lematricázod vagy megszokod ha tudsz gépelni, esetleg német wint leszeded és felteszel egy magyar sajátot aztán kész. -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1677 üzenetére
További példák más területen:
pl. Toyotánál is van 0% thm konstrukciós hitel és egy kanyival sem fizetsz többet, mint az autó vételára, amelynek vételárába nem építik bele az un. ''kamatveszteséget''
Már hogy a túróba ne építenék bele. Szerinted a cégek csak azért léteznek, hogy neked a vásárlónak jó legyen? Első a profit és minden ennek van alá rendelve. Még a vevőközpontúság is azért van kitalálva, hogy vásárolj és hasznot termelj az eladónak.
Az autóforgalmazóknál annyira bele van építve a THM az autó árába, hogy sicc. Menj csak be egy kereskedőhöz, és mondd neki azt, hogy téged nem érdekel a 0%THM - meg a 2-3% esetleg - , hanem cash-ben akarod kiperkálni az egészet. Úgy belefehéredik, mint a sicc. Ugyanis a bank által visszajuttatott jutalék gyakorlatilag az egyetlen haszonforrásuk / illetve plusz még az a 6%, amit neked 5% - szinte kötelezően elvárt - kedvezmény formájában hozzád eljuttatni.
A 10% költség is is 10%, de mivel a hitel deviza alapú és az autó maga némileg nagyobb fedezetet nyújt, mint - a behajthatatlan és mindennél nagyobb értékvesztésű - notesz, ebből 3-4%-ot visszaperkálnak a kereskedőnek.
A 0% ebben az esetben szinte sose sem 0, de devizahitel miatt. Ha vissza kéne fizetniük árfolyamesés miatt, azt nem teszik meg; ha viszont erősödik a deviza, akkor kőkeényen behajtják. -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1677 üzenetére
Szerintem ülj vissza az iskolába
Azt nem tanították, hogy ingyen ebéd nem létezik.
A 0% THM valóban annyi. És mégsem annyi. Az EW úgy kalkulál, hogy a 200.000 Ft-os termék árát megemeli pl. 222.222-re, hogy - hopszla már tudom is, hogy miért nem 20 a THM - , hogy a Beneficial által a számlaösszeg után levont 10%-ot rá tudja terhelni az ügyfélre.
Ha most azt nézzük, hogy a cucc valójában 200 lenne, de 222-őt fogsz érte fizetni, akkor máris kibukik a kamat, ugye? Ha nem érted, akkor te pont az a fogyasztó vagy, akinek ezt a konstrukciót kitalálták -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1681 üzenetére
Ez egy olyan kérdés, amire nincs válasz, lévén, hogy az állítás egyszerűen nem igaz. Az elmúlt 4 hónapban nettó áron számolva magyarország volt a legolcsóbb egész európában! Csak nálunk lehetett 400-500 euróért celeron m-es noteszt venni. Esetleg kivételt jelenthet a magasabb áru termékek, de az eltérés ott sem éri el még a 10%-ot sem. Ez utóbbira azt tudom mondani, hogy valamit valamiért
-
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1680 üzenetére
Efektive sehol nem kapsz 4-5% THM-ért cuccot.
Mint múltkor írtam, a 0%THM ajánlatért az értékesítőnek éves szinten 10%-ot kell beperkelnia a banknak. Ez 21 egész valahány tized százalék THM-et jelent. Hogy miért nem pontosan huszat, ne kérdezd. Ez aztán általában rendesen beleépül a termék árába. Kivéve, amikor katalógusba kerül. Pl az utolsó saturn szóró televolt 0% THM-mel adott rettentó jó áru cuccokkal. Ezek összességében veszteséggel mentek ki. A dolog szépséghibája annyi, hogy 15-25db-os tételekkel játszottak, melyekről a szóró kijuttatása előtt már értesülnek a ''helyi erők'' ismerősei, így képtelenség szinte hozzáférni. Nem egészen értem, hogy ez mire is jó a Saturn és a MM részére, mert ezek ugye vesztességgel mennek és elérhetetlenek, normál üzemben pedig gyakorlatilag csak a ''kibernetikai múzeum'' a prompt készlet.
A 0% THM még igy is a lehető legrizikósabb vállalkozás a pénzintézetnek, így semmi garancia sincs arra, hogy meg is kapod a hitelt. (jóval. 50% feletti az elutasítás aránya a magas THM-es 15%-hoz képest.
Aztán az egyéb dolgokat is érdemes elolvasni, mert sok esetben relative magas indulóösszeg is kell hozzá, tehát nem lehet 0 Ft-tal indulni.
Aztán van olyan is, hogy 0% THM opció, mely annyit tesz, hogyha 3hónapon belül kiperkálod az egész összeget, akkor nincs THM, de utána egy 40%-hoz közeli számmal büntet. -
raszputyin
senior tag
válasz
alorinc #1677 üzenetére
Bocs, sztem lehetséges, hogy igenis beépítik a vételárba
Csak azt nehéz ellenőrizni olyan dinamikusan változó és sokféle árú dolog esetén, mint egy számtó... nézd csak meg pl. ua. laptop árát sok magyar boltban, 30-40%-os eltéréseket biztos fogsz látni! Hogy állapítod meg, hogy akkor benne van-e a vételárban a kiesett kamat?
Def. elfekvő cucc (szerintem): olyan gép, aminek a konfigja nem kiegyensúlyozott, ezért aki gyengét keres, annak drága, aki meg igényeset, az nem veszi meg 1 bizonyos alkatrész (design-beli hiba, stb.) miatt. Így hát az ilyeneket nem könnyű eladni. A hipermarketekben is az ilyen számítógépek kaphatók olcsón általában, különben fene drágák egy szaküzlethez képest. (l. még: számítógépet a számítógépboltból)
Egyébként van még egy trükk a 0%-os THM gazdaságosabbá tételére, mégpedig az, hogy csillagászati késedelmi kamatokat kell fizettetni azokkal, akik kiesnek a ritmusból. Ez első ránézésre nem tűnik föl a vásárlónak, mégis sokan kerülhetnek ilyen helyzetbe (pl. váratlan egészségügyi költség, stb.)
u.i. biztos a kamat a Te szakmádba vág, de a laptop, az úgy tudom, d900t szakmájába -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1668 üzenetére
Murphy idevágó törvényét átfogalmazva a bank csak azok pénzügyi problémáját oldja meg, akiknek nincs is pénzügyi problémája.
A 0% THM sincs ingyen. Erre azért átlagos IQ-val előbb utóbb mindenki rájön. A költsége kb. 21.3% THM-et jelent a forgalmazó számára. Ők pedig - mivel veszteségből csak a Kohn bácsi él - a vásárlóval fizettetik meg.
ps. általában az elfekvő cuccok kitolására szokták használni ezt a technikát.
[Szerkesztve] -
karib
addikt
válasz
alorinc #1635 üzenetére
Ne keverd azért az asztali PC-t és a notebookot. Egy IBM T vagy X helyett semmiképp sem vennék Gericomot.
Amúgy miből gondolod, hogy a Gericom szervizében okosabbak?Ok, talán az ATA133 kérdésen túljutnak. Amúgy pedig nem csak az okosságon múlik, hanem azon is, hogy kell-e vmit javítani.
300GL-hez meg irány www.ibm.com, szedd le magad a legfrissebb BIOS-t. Ha azzal sem látja közvetlenül a HDD-t, akkor esetleg használd második HDD-nek, mert a Windows már látni fogja. Illetve minden HDD gyártónak van spec. szoftvere is, amivel a nagy HDD-ket illeszteni lehet régi gépbe - bár én ilyen varázslatokban nem hiszek
Nekem egy P200-as IBM masinában van egy 10 gigás HDD - WinXP (!) simán felmászott rá, látja is 2 partícióban az egészet - pedig a BIOS csak 2 gigát lát, Win2k pedig max 8-at, és még úgysem akart települni. (A gép funkciója: internetes rádió vevő, teljesen passzív hűtéssel elmegy, nagyon barátságos...) -
Versus82
aktív tag
-
xedos
addikt
válasz
alorinc #1277 üzenetére
Megértelek...
Csak olyan mintha mercit akarnál golf motorral venni
Egyre több ember akar notebookot magának. Aki játszik annak nagyon erős drága notebbok kell!!! Főleg mivel nem nagyon cserélhető a proci és a videokártya...
Mindenkinek ajánlom, hogy előszőr olvasson -utána kérdezzen!!!
Notebook teszt eredmények:
Bővebben: link
Különféle notebookok 3DMark 2001-2003-as eredményei...
Aki nem akarja hordozni, annak a DTR notebook is jó választás!
Olcsóbb mint a mobilprocis gépek.
Processzortesztek is vannak-voltak a PH-n...
Általában a legerőssebb CPU-k az ATHLON 64-ek és a Prescott 3Ghz felettiek.
Ezek fogyasztása miatt általában max 1 esetleg 2óra az akkuidő.
Utána jönnek karöltve a Pentium M(Dothan) és az AMD Turion.
Teljesítményben nagyon hasonlóak azonos órajel mellett. Viszont az AMD többet fogyaszt.
Végül van a Celeron M ami igazából egy Pentium M Banias proci 1M cache speedstepp nélkül...
Végül maradt még a Sempron és a p4-es Celeron...
Valahol volt egy ilyen teszt... A Celeron D egy hangyányit erősebb mint a Sempron, viszont egy kicsit drágább is (asztali teszt volt)
Használjátok a keresőket!!!! -
xedos
addikt
válasz
alorinc #1261 üzenetére
Az utolsó hozzászólásodon lehídaltam....
Ha már X700-as notebookba ölöd a pénzed, akkor már fussa legalább egy 1.86-os procira is...
Slot in-es DVD???? Na ilyet csak az Acer Ferrariban láttam....
Zsozso írta, hogy egy ideig forgalmaztak ilyet de megunták a beszorúlt 8cm-es cd-ket vadászni ... -
válasz
alorinc #1181 üzenetére
Szerintem igen, persze van nagyobb teljesítményű mobil proci is, vehetsz 1,6-1,8GHz-es PentiumM-et is csak az nem két fillér.
A CeleronM egy nagyon jó ár/teljesítmény arányú proci.
A pontos teljesítmény és üzemelési idő különbségeket megtalálod ebben a tesztben:
Bővebben: link -
válasz
alorinc #1178 üzenetére
Erre is leírtam már a választ csak 5-6 hozzászólással előrébb:
''Nem gyenge szerintem. Alapvetően egy 1,3GHz-es CeleronM teljesítménye, a fele akkora (1MB) cache ellenére nagyon közelít az azonos órajelű Pentium M-hez. A két proci között inkább az energiagazdálkodás fejlettségében van nagy különbség.''
Az hogy egy notebook mennyit bír akkumulátorrol menni legalább olyan fontos mint a sebesség.
-A CeleronM procival kevesebb ideig bírja a notebook mint egy PentiumM-el.
-A CeleronM-et alacsonyabb órajeleken lehet megvásárolni, 1,3-1,4GHz PentiumM-ből vehetsz 1,8-2GHz-eset is. -
yerico
senior tag
válasz
alorinc #1178 üzenetére
Erre többféle válasz is lehetséges:
1: Csak
2: Ha egy kocsi 1000 ccm-el kétmillió, akkor 1200 ccm-rel miért 2.5 miller? Csak a motorért kérnek pénzt?
3. Celeron-M != Pentium-M
4. Celeron-M MAJDNEM = Pentium-M
5. A majdnem és a Celeron név olcsósághoz társítása ér 25000 Ft-ot adott esetben.
6. Általános tendencia: A leglassabb messze a legolcsóbb processzor a legjobb ár-érték aránnyal.
7. Marketing, tudatlan 1.0-ás béta usereknek, akiknek el lehet mondani, hogy ez nem Celeron, ennek meg kell fizetni az árát, de z bőven megéri, mert sokkal gyorsabb.
8. A Celeron -M egy kissé butított Pentium-M, tehát olcsóbbnak kell lennie.
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
válasz
alorinc #1146 üzenetére
Az IBM jó választás. A jelzett ''hibajelenség'' egyébként általános, legyen az hp, acer, fujitsu vagy bármi. Az IBM egy páncélozott darab, cserébe elég ronda, kivéve T4x, de az meg nem játszik annál anyagilag, aki egy Clevo-val szemez.
Az olcsó albacomp noteszek jelenleg mitac alapúak. Ha Clevo alakúak lennének, akkor clevo néven is megkaphatnál vmi nagyon hasonló modellt.
Aktív témák
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB dobozos
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest