- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Nem, mert nekem kell játékra is, így eleve esélytelen jelölt. De ha nem kéne, csak mobilitásra, akkor már az aksiidő mellett a törésállóság is fontos. Mindegyiknél az lenne, de itt különösen. Az enyém többnyire asztalon, földön, vagy más stabil helyen áll, nem potyog le, de a tied pikpak kiesik a kezedből, mondjuk fékez a vonat, aztán összesepred a darabjait?
Az IBM-ek valóban elég szilárdak - médiában, usanotiban letapiztam jól
- tipikusan az a noti amivel focizni is lehet, egy 550 rugós gépbe két kézzel kapaszkodnék ha parázni kéne hogy valami baja lehet ha leejtem véletlenül.
// IBM T sorozatot lehet kombó helyett dvd íróval venni? Mekkora felár nagyjából?[Szerkesztve]
-
Dr. Akula
félisten
Elég jelentősen.
Ha nem kéne játékra is, akkor egy X40-et (12'') vagy T43-at (14'') vettem volna. Egyedüli hátrányuk hogy az X-ben egyáltalán nincs, a T-ben van, de csak kombó meghajtó, nem dvd író. Viszont megkopogtattam, megnyomkodtam az usanotiban, überkemény a borítás, az Acerem papír ahhoz képest (és ez egy átlagos noti). A FuSi mennyire ütésálló? Bővíthető pótaksival mint az IBM? Mondjuk azt nemtom az X szériánál hova kerül, mert ugye optikai meghajtó az nuku, aminek helyére szokták. Mert így már 8 óra az üzemidő (igaz üresjáraton, de minden notira csak azt adják meg), ami már kezd mobilnak számítani (nekem ennél többre lenne igényem, de már ezzel is lehet valamit csinálni, nemcsak mail megnéz, aztán már le is merült). Filcborítás az éppenséggel nem hiányzik, jól elkopik, aztán meg csúnya.
Persze biztos jó, meg fajin hogy olyan kicsi, csakhát egy olyan cucc ami könnyen kicsúszik a kezedből, meg szinte sose asztalon használod, az nagyobb eséllyel leesik, és nem mindegy hogy törik vagy sem.
[Szerkesztve]
-
opr
nagyúr
Valamit nagyon csúnyán benéztem :S
Ezzel is van baj: dvd-író asszem ennyiért már elvárható, úgy, mint a 80gbyte-os vinyó pl.
Inkább leírom, mire gondoltam, ha van benne ami szerintetek hülyeség, akkor javítatok plz:
szal:
proci: intel téren enm vok otthon, amd-ben kb. egy 3200+a64 jónak tűnik...
vid.kari: szinte mind1, a lényeg h saját memója legyen, min. 64, de inkább 128mbyte!
ram: 512mbyte ddr, min. 333-on
vinyó: 80gb körül, kicsit kevesebb nem baj...
wlan, usb2, stb. legyen benne...
dvd-író(nem baj ha lassú, sőt még az se, ha nem írja a dl-t)
ami nem számít:
méret, súly, akku-üzemidő... Ezek szinte egyáltalán nem számítanak, főleg asztalinak lesz használva, ritkábban hordozva, de akkor is asztali gépet fog kiváltani, csak akkor máshol
így valakinek v.mi tipp? Acer, Fujitsu-siemens, esetleg hp előnyben, bár utóbbinak sok rosszat hallottam a supportjáról!
thx...
nw8000... ez egy jó tipp volt, csak egy baja van... Nem szóltam, igaz... de áfásan 300.000 ft körül gondoltam
[Szerkesztve] -
opr
nagyúr
hibádzik benne a vid.kari... min. egy 9700-es jó lenne bele min. 64mbyte saját vrammal... cadhez még nem kell, de ha tovább jut(építészmérnük hawernak kéne), még szüksége lehet rá...
Nameg bele van zúgva az nfsu1-be, ahhoz se árt a jobb vid.kari
De thx a tippet!
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Tanultál már statisztikát?
Nem, úgy diplomáztam hogy fogalmam sincs mi az...
integrált VGA: az integrált ''szarok'' jóval kevesebbet fogyasztanak, a net és egyéb business alkalmazások kifogástalanul futnak rajtuk.
És? Állította valaki az ellenkezőjét?
Mint ahogy d900t megjegyezte: business notiba égő X700at rakni
Elég sok cég ''égeti'' magát ilyennel. Ha már egyszer belerakja, akkor a sorozatra jellemző minőség is elvárható lenne tőle.
röhejes érveket hozol fel, totális tájékozatlanságról és időnként szűklátókörűségről téve tanúságot
Mint pl? Ez így csak sárdobálás + flém! -
Dr. Akula
félisten
Nem kell ez a fikázós, lenézős szövegelés, nem egy taknyossal beszélsz, hanem egy diplomás informatikussal. Dolgozom már egy jóideje, tudom mit jelent egy cégnek egy notebook, ls tudom mit nekem. És képzeld tudom mit akarok, tudom mik az én szempontjaim, amit itt a topikban keresek az az hogy melyik gép felel meg az én igényeimnek. Nem utazok 500 km-t, sőt, a holdra meg a Mariana ároka se akarom magammal vinni a gépet. Nem szeretem nagyítóval közelről bámulni a kijelzőt hogy lássak is belőle valamit, valamint a gyrososnál se szoktam lerakni a gépemet. Ellenben kell hogy nyaraláskor magammal vihessem, esetleg haverhoz átugrani vele, kell hogy tudja helyettesíteni az asztali gépem amíg azt átépítem. Eddig akár egy DTR is megfelelne, de szeretem ha nem ormótlan nagy, valamint ha oldalt megfogom, nem törik le a saját súlyánál foigva. Persze a 2.5 - 3 óra valós üzemidő (ennyi marad az 5 - 7 órából ha használod is a gépet, nemcsak a screensaver fut az üres windowson) az jobb lenne mint az enyém 1 - 1.5 órája (papíron az is 3 órát bír - üresjáratban), de akkor 10 kiló lenne aksival. A teljesítményhez energia kell, annak meg súlya van (aksiméret). Nekem inkább a teljesítmény az elsődleges, a kis fogyasztás a másodlagos (jó ha van, de nem mindenáron). Ja, és értékes adatokat se tárolok rajta, mert azt ugye a neten simán le is lophatják a gépről, nem kell ahhoz a gyrososnál elhagyni.
-
Dr. Akula 3
csendes tag
Azt már kitárgyaltuk hogy nem word / excelre kell az ilyen noti, arra egy p3-as elég 100 rongyért, erre minek milliókat költeni?
Mutass nekem olyan konzumer kategóriás gépet, ami mondjuk 1.4 kg és 7 órát megy akksiról
Mutass olyan biznisz notit ami valóban annyit megy aksiról, és nemcsak akkor ha a képernyővédő fut, de amint megmozdítod az egeret, egyből 2.5-3 óra a max ami kihozható belőle! 7 óra a reklámok szerint is csak akkor megcélozható ha 2. aksit használsz, ez gyakorlatilag a cd rom vagy más elem kivételével jár, mert oda megy az aksi, meg a főaksiból is a legnagyobbat választod, amitől dupla nehéz és másfélszer akkora lesz a noti.
Ha neked csak a kg számít, akkor ne vegyél semmit, a levegőnél nincs könnyebb.14.1''-es kijelzőn mit látsz 1600*1200-as felbontáson? Egy 19''-es monitoron is olvashatatlanul kicsik a betűk ilyen felbontáson, nemhogy 14-en...
Vegyél egy IBM T42p-t, két év múlva is el fogod tudni adni, mivel a külseje alig kopik, a súlya pedig nem nő
Ahogy a tudása se, szal senkinek nem fog kelleni. -
Dr. Akula 3
csendes tag
A biznisz kategóriával 1 bajom van. Biztos jobb az összeszerelése, esetleg kicsivel minőségibb alkatrészeket használnak benne, viszont tudásra nagy 0, és nagyon drága. 2-3szor annyit nem ér meg akármilyen gondos összeszerelés se. Arról nem is beszélve hogy az is elavul 1-2 éven belül, aztán csak többet buksz rajta mint egy nembizniszen. Mi az a kézzel fogható extra amit egy biznisz noti tud? Az ilyen-olyan életérzés reklámon kívül?
-
-
luciferc
őstag
Ok, ezt értem, de éppen azért, mert egy smart-nak nem sok köze van egy E osztályhoz, nem is merci emblémával futnak, ha jól tudom. de ha az alatt futna, akkor az ember jogosan várna el a márkának megfelelő megbízhatóságot. legalábbis én ezt tenném. tehát ha a te példádnál maradva belefutok egy ólomsúlyú aspire-ba, akkor vagy nem veszem meg, vagy ha megveszem és leszakad a karom, akkor nem az Acer-t okolom. de ha nincs ideje leszakadni a karomnak, mert kimúlik a gép, akkor azért igenis az Acer-t szidom, és hiába Lifebook meg egyéb marketingzsenialitás, kerülöm az acert mint a szart.
ok, hogy jelen kell lenniük az olcsóbb kategóriában is, de úgy gondolom (de biztos én tévedek), hogy a márkás alsó kategória nem a meghibásodási arány miatt kellene alsó kategória legyen. ezért érdekel, hogy vajon egyes gyártók miért vállalják ezt be? hogy őszinte legyek, nem szívesen vásárolnék felső kategóriás notebookot olyan gyártótól, akinek az alsó kategóriás cuccai megbízhatatlanok (akár csak hírből is, persze megalapozottan), mert úgy gondolom, hogy gazdaságossági okokból aki erre képes, az képes a felsőbb sorozatokat is áldozatul dobni. ott az általad írt IBM, szvsz az a korrekt hozzáállás. vajon miért nem így áll hozá a többi nagy márka is?
Aktív témák
- VPN topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Politika
- Formula-1
- OpenMediaVault
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- További aktív témák...
- Apple Macbook Air 2020 8/256GB dobozos
- Thinkpad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 PRO 8540U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest