- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Aktív témák
-
No M Tobi
csendes tag
Tegnap előtt hoztam el egy notit (
[link] ) notbook.huéktol, és fagyogat rajta az ableton... 5 percenként, de úgy hogy megáll tőle az egész rendszer...
a windózon, és az abletonon (Live 5.1) kívül semmi más nincs a gépen, az abletont már ujra is telepítettem.
az előző gépemen hibátlanul futott ugyan ez a verzió...
Van valakinek valami ötlete?
Mivel zeneszerkesztő progi fagy rajta, én audió driverre gyanakszom, csak még egyelőre nem találtam hozzá a neten semmit
(ja és bocs ha van alkalmasabb topic a kérdés feltételére)
-
Bekeny003
tag
válasz
parandroid #4798 üzenetére
Ez igen!
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
válasz
parandroid #4796 üzenetére
a legnagyobb wlan ''fless'': nyáron a kertben a fa alatt üldögélve Egerből egy Budapesti Oracle szervert programozni, hideg söröcskével a kézben. Na ezért szeretem a notikat
-
parandroid
félisten
Az olcsóbb konzumer cuccok, igen. A komolyabbak anyagában színezett magnézium (vagy egyéb fém - lásd még metal alumminium) ötvözetből készülnek, ezek legfeljebb karcolódnak, de még a karcokkal szemben is sokkal ellenállóbbak.
Nem egy, gyárban ide-oda dobált, cipelt céges notival találkoztam (HP nc széria, Dell Latitude-ök, Compaq Armadák, n610c-k, utóbbi időben pedig IBM T-k és néha X-ek), némelyik van már vagy 5 éves, még P3-as cucc, de kopott egyik sem volt. Karc a nyúzottabbakon volt azért dögivel, de amit szerencsétlenek kaptak, ez a minimum. Viszont többségük (merem állítani, hogy 90% felett) csak akkor volt ''szervízben'', amikor valami szoftverfrissítést végeztek rajta.
Az iménti kérdésedre: amíg nem tudod, milyen érzés lezöttyenni a nappali közepén a kényelmes fotelba, öledben a notival, és hozzáférni az egész világhoz az interneten keresztül (ezt a postot a kagylófotelben félig fekve írom), és a telefonod rendszeresen szinkronizált név- és címjegyzékéhez, teendőihez és feljegyzéseihez (plusz még az SMS-ekhez is, csak én olyat nem használok), és mindezt egy darab kábel nélkül, addig szerintem ne nyilatkozz.
Természetesen mindez kiváltható más módszerekkel is, de ez a noti lényege alapvetően. Na jó, 3,5 óránként 2 órára rá kell dugni a töltőt, ez még egy bosszantó hiányosság.
p -
mdk01
addikt
válasz
parandroid #4789 üzenetére
Már mint melyiket és hogy érted?
-
xedos
addikt
Találtam egy érdekes oldalt...
Igazából kint a notebookok egy részét lehet bareboneként kapni. Ez azt jelenti, hogy kapsz egy notit, amiben nincs cpu, ram, winyó, esetleg cd és wifi bluetooth.
Ezeket külön te választhatod meg hozzá + otthon te rakod össze!!!!
Tessék: itt egy ilyen összerakás: [link]
Érdekes! Itt is azt írják, hogy metal-aluminium a háza ... -
Louis Gara
tag
válasz
Louis Gara #4648 üzenetére
Meg van a noti!
Asus A3vc-5003
A legviccesebb az egészben, hogy kb 3 hónapot töltöttem a gép kiválasztásával, és le is irtam nektek, hogy mik a lehetséges befutók. No ez nem volt közötte, mivel a neten nem igen találtam róla infot, sem a depon, sem sehol.
Tehát a nagy napon elindultam megvenni a A6...Asust 330-ért, természetesen sehol nem volt, már kezdtem feladni, és belenyugodni abba a tényben, hogy majd január második hetén esetleg, amikor is belefutottam az A3-as szériábanagyjából ugyan az mint az A6, csak 64 megás ati van benne, és csak 15-os a kijelző, viszont 292 volt. Az nfs mostwanted fullon igaz kicsit röcög, de szépen megy.
Első benyomások, hogy nagyon zsir gép(rá van irva, hogy wireless ieee 802.11 blaba, ez lenne a wifi? hogy tudom meg, hogy ez a cucc benne van e? bár már vettem sima routert, de azért jó tudni.)
Második benyomás is ugyan az, pofás, kicsi könnyü, okos, csak ajánlani tudom, ahogy az összes asust! -
mdk01
addikt
válasz
parandroid #4787 üzenetére
A netet megoldom itthon vezetékkel és egy szerverrel(router is) máshol meg kibirom net nélkül.
6210-em van és vhogy nem vonz a bluetooth..de majd utána nézem hogy mik vannak hátha még is kelleni fog
Op.rend.-be meg egyet értünk, de még nem döntöttem végleg.
Ebből is látszik, hogy mindenkinek más az igénye.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
A WLAN ugyanarra jó, mint a LAN, csak W, azaz wireless - vezeték nélkül.
Bluetoothot most már szinte minden telefon támogat, érdemes erre is felkészülni. Az utólagos beszerelések szinte mindig drgábbak, és általában szívás.
Operációs rendszer pedig egyéni preferencia kérdése, én inkább szeretem, ha van valami normális...
p -
mdk01
addikt
válasz
parandroid #4782 üzenetére
A wlan ha jól tudom a netezéshez jó..ezen kívül még vmire, esetleg gépek összekötése rádiós routerrel?
Nincs bluetooth-os eszközöm semmi se...késöbb lehet hogy lesz de ugye mondtad hogy beszerelhető.
Operációs rendszer meg jó lenne vmi ''normális'', de.....
Szóval akkor megnyugodtam, köszi mindent -
parandroid
félisten
Jó gép, jó áron. Hiányolom ellenben a WLAN-t, a Bluetoothot és az operációs rendszert, ezekkel számolj rá még kb 50k-t, akkor viszont már teljesen átlagos az ár...
Persze egyik említett tényező sem pótolhatatlan, de érdemes olyan gépekkel is összevetni így, amelyikekben ezek már eleve megvannak.
p -
mdk01
addikt
válasz
parandroid #4780 üzenetére
Értem akkor most már megkérdezem a véleményed az MSI MS1032 01 ről mert nekem nagyon bejön és amiket mondasz még nem is xar(ami tetszik még egyre jobban hogy az ára se sok ahhoz képest amit tud)csak jó lenne egy tapasztaltabb vélemény....tudom nem felejtettelek el Xedos, te is sokat segítettél e téren.
-
mdk01
addikt
válasz
parandroid #4777 üzenetére
Értem köszi..
Nem sűrgös mert jövő májusba akarom magam meglepni a szülinapomra egy notival csak gondoltam utána nézek hogy is vannak a notiknál a dolgok, mert több mint 15éve benne vagyok az informatikába de a notik vhogy soha se érdekeltek....most bepótolom
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
válasz
parandroid #4775 üzenetére
Húú ez jó volt köszi..már sokkal tisztább.
Már csak egy kérdés.. egyel feljebb linkeltem az MSI ms1032 01-et és ott Pentium M (dothan) proci mellé FSB533 van írva, de nem írják ezt a Sonoma chipsetet.
Most akkor ez Sonoma vagy pedig nem 533 az FSB?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
A Turion átlagosan nem fogyaszt kevesebbet a Pentium M-nél, inkább mondjuk ugyanannyit. Ellenben a Pentium M alatt ott dübörög(het) az Intel chipset és a DDR2 memória, ami jelentős előnyt jelent. A 64 bitre pedig talán jövőre visszatérhetünk, de már jönnek a 64 bites Intel mobil procik is.
Egyébként ha nem sürgős a dolog, jövőre az Intel még jelentősen megkevergeti a piacot az új cuccaival...
p -
mdk01
addikt
válasz
Dr. Akula #4766 üzenetére
Köszi...
Mindenkihez:
Én most ezen a kettőn vacilálok[link] és még szóba jöhet az MSI ms635[link]
...nem tudom melyik a jobb.(ezért is érdeklődöm a procik iránt)
A noti mindenre volna használva de legfőképp az a lényeg hogy minnél megbízhatóbb legyen.
Igen, tudom IBM..de az a helyzet, hogy azt is akarom hogy legyen benne egy normális proci és egy átlagos vidkari és max.300k-t akarok költeni.
Eddig az MSI ms1032 01 volt a befutó de öcsém belerakta a fülembe a bogarat a turionnal hogy az jobb mert kevesebbet fogyaszt...
Legfőképp Corel, Adobe PS, Adobe illustrator, programozás, honlapszerkesztés, és egyéb hasonló prg.-k futnának. -
parandroid
félisten
A Centrino nem a processzor, hanem egy platform neve, mely a következőket tartalmazza: Intel chipset, Intel WLAN vezérlő, és Pentium M processzor. Ha bármelyik tényező hibádzik (SiS vagy VIA chipset, nincs WLAN vezérlő, Celeron M processzor), a gép már nem kaphat Centrino matricát.
A Pentium M processzoroknak 2 fajtája van: Banias és Dothan. Banias-t már csak használtan kapsz, ez a régi verzió, a különbség a gyártási technológiában van (Banias: 90nm, Dothan: 65nm), illetve a másodlagos gyorsítótár (L2 cache) méretében. A Banias 1MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, a Dothan 2MB-tal.
Hogy ne legyen ilyen egyszerű a dolog, az Intel piacra dobta a Celeron M processzorokat, ami a felezett másodlagos gyorsítótárban különbözik csak a Pentium M processzoroktól, és abban, hogy hiányzik belőle a SpeedStep nevű energiatakarékossági funkció, amely abból áll, hogy a processzor terheletlen állapotában leveszi annak órajelét Banias esetében 600, Dothan esetében 800MHz-re. Ez mondani sem kell, hogy határozottan jót tesz az akkus üzemidőnek.
Hogy még ezt is képesek bonyolítani, azt jól mutatja, hogy idén megjelentek a Sonoma chipsettel, ami abban különbözik az eddig alkalmazott chipkészletektől, hogy az FSB (Front Side Bus) sebessége az eddigi 400MHz-ről 533MHz-re nőtt, és már a gyorsabb DDR2 memóriákat használja.
Remélem már minden tiszta.
p -
mdk01
addikt
válasz
parandroid #4763 üzenetére
Köszi
A Pentium M (dothan) hol van a ranglétrán?
Pentium M-ből van másfajta is...úgy értem,hogy gondolom a Dothan az a mag típusát jelöli.
Olyat még nem láttam hogy Pentium M (centrino)....vagy az csak egy jelzés arra amit mondtál és attól független minden Pentium M-es proci Dothan típusú, csak vmelyiket centrino technológiával gyártották?
Nem vagyok képbe és érdekel a dolog..bocsi.
Még az is összekever hogy a notebook.hu-n benyomom oldal, hogy centrino és kidob egy csomó Pentium M-es(dothan) notit....ugyanezt megcsinálom a sima dothan-nal(nem a 2mb-al) és kidob egy csomó 2mb-os dothan notit....ez egy kicsit megkavaró hogy most akkor mi is van?
Köszi -
xedos
addikt
válasz
jakobkacsa #4768 üzenetére
Jakobkacsa és Dr. Akula!
A főoldalon kint vannak a gépek! Mindegyik ár a fizetendő ár! (Pontosabban kapsz a notiról pecsétes aláírt papírt... ÁFÁ-s számlát még nem kértem..)
Nem értem....Az integrált videokaris kérdést!
Az IBM T sorozata legendássan jó akksiról!
A legtöbbet a T40p sorozat vitte! Abban még a BANIAS proci volt, 9 cellás akksival!
A második akksi a multibayba a Dvd helyére megy - vagy esetleg a 6cellás akksi helyett egy 9cellást. Multibaybe valót árultak 25K körül. Azzal együtt elképzelhető a valós 5-6óra üzemidő! A 9 cellásra 7órát írnak...
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
Dr. Akula #4769 üzenetére
Minap X32-t találtam náluk a neten bóklászva, 160k-ért. Sajna pénzem az most nincs...
Pedig szép gép volt: 12'', 1,5kg, 1400MHz Banias, 512MB, WLAN, BT, 40GB.
Opcióként feltüntették, hogy kérésre felárért dokkolót optikai meghajtóval tudnak adni.
Gondolom 200k-ból megállt volna DVD-íróval...
Persze nyilván használt cuccok, ki kell őket próbálgatni, akkor talán nincs gáz.
p -
Dr. Akula
félisten
-
xedos
addikt
Notit keresők!
Találtam egy boltot ahol nagyon jó gépek vannak nagyon jó áron!
A legtöbb noti németből származik, így gari csak 1hónap.
Pl. :
ASUS 1.73-as Dothan/1024M RAM/100G winyo/X700 128M 15.4'' Crystalbrite TFT
mindez 239800Ft!!!!!
Semmi közöm a bolthoz, de érdemes megnézni!
Én már többször vásároltam náluk!
Van IBM T42 is.
[link]
[Szerkesztve] -
Declare
őstag
válasz
sosperecek18 #4761 üzenetére
1. 1Gb ig biztos tudod bőviteni, beviszed egy noti szaküzletbe és megcsinálják.
2. Ahogy nézem a vga kártyának saját memóriája van (64mb), tehát nem a géptől veszi el.
3. mobil celeron mint a neve is mutatja Celeron, szal kb annak felel meg, de nem lehet azért teljesen összehasonlitani asztali procis gépekkel.
4.
''MEg még annyi, hogy 2700-as memória van benne de csak 133-om mhz-en megy ez nem lehetne, hogy a 166-os szinten menjen, mert a proci most 133*11 on megy!''
Ez egy marhaság ezzel ne foglalkozz, hagyd a notid békén ahogy vetted, semmi értelme nin buzerálni a szorzőkat, semmivel nem lesz jobb neked hogy ha 1-2 mhz többel megy a géped vagy sem, arről nem is beszélve hogy ha bármi garanciális baja lenne, elfelejtheted hogy a szerviz szóba áll veled, ha állitgatod a frekvenciát, sem a hütés, sem az egész gép nem arra van kitalálva, hogy azt csesztessék.
5.VGA t nem tudod cserélni -
RudiG
tag
válasz
jakobkacsa #4740 üzenetére
Ezt én is így tudtam, hogy nincs ilyen gari, de az eladó többszöri visszakérdezés utáni állításainak hittem. Már tudom, nem kellett volna. Még azt is mondta, hogyha ''Nem fut rajta megfelelően a doom3, nyugodtan hozd vissza!''...
-
parandroid
félisten
Maga a processzor semmiben. Ha az Intel proci alatt ott a Centrino technológia, akkor az azt jelenti, hogy kapott egy remek chipsetet és egy direkt neki kitalált wlan vezérlőt. Amúgy Intelnek általánosságban is jobbak a chipsetjei, mint bármelyik másik gyártónak. Hol inkább, hol kevésbé.
Azt továbbra is ki kell emelni, hogy Pentium M-ről van szó, ez a Turion ellenfele, más Pentium processzor (például Mobile Pentium 4) nem.
p -
mdk01
addikt
Egy Turionos proci miben jobb és rosszabb, mint egy korszerű Pentuimosproci?
Köszi
[Szerkesztve] -
sosperecek18
őstag
Hello bocs hogy ide írok de sürge lenne!
HEllo van egy ilyen notim:
[link]
De csak 256mb-ram van benne, ezt szeretném bővíteni!
MEnnyit lehet ebbe max belerakni, mit ajánlotok? Előre is kössz!
MEg még annyi, hogy 2700-as memória van benne de csak 133-om mhz-en megy ez nem lehetne, hogy a 166-os szinten menjen, mert a proci most 133*11 on megy!
És még egy kérdés ez a Mobil Celeron proci egy sima nem mobil közül milyennek felel meg?
És még egy kérdés az integrált vga, a saját memóriáját használja, vagy a géptől elveszi?
És hogy ez lehet e cserélni? -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Dr. Akula #4756 üzenetére
és ismét igazad van, affene
rossz napom van ma
valóban csak a dokkólóbeli bayben, vagy USB-n keresztül lehet optikait használni
viszont a dokkolón lévő baybe lehet pótakkut rakni (ennek így kapásból nem igazán látom az értelmét)
illetve valóban létezik olyan, hogy ThinkPad X40 Series Extended Life Battery, ami a noti aljára (mint az Ultrabase) csatlakoztatható pótakku, így vastagabb lesz a noti - a linkelt oldalon pedig éppen ezt írták, úgyhogy nem állítottak valótlant (nem belső akku, hanem külső)
hogy milyen lassú vagyok...
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #4753 üzenetére
Itt van minden, amit tudni kell az IBM-ek 2. akksis bővíthetőségéről: [link] A képen is látszik, hogy az X sorozathoz olyan pótaksi van, ami úgy kapcsolható a gép aljához, mint egy dokkoló állomás. [link]
De ha eleve van egy dokkoló állomásod, akkor az abban lévő Ultrabay Slim slotba rakhatsz be egy belevaló pótakksit. -
Dr. Akula
félisten
válasz
jakobkacsa #4754 üzenetére
A noti.hu-n az van az X40-nél hogy ''optikai meghajtó: drive''. Ezekszerint a helye itt is megvan, csak anélkül árulják? Eddig úgy tudtam hogy csak külsős egység használható hozzá, pl. dokkolóban levő, vagy usb-s.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Dr. Akula #4753 üzenetére
Ha már IBM: Az R sorozatot is lehet ''tuningolni'' 2. aksival 8 órás üzemidőre, mint a T-ket? A 8 órából mennyi a valódi használat mellett elérhető átlagos üzemidő? Mondjuk 1. esetben net / programozás, 2. esetben folyamatos filmnézés esetén? Az IBM-ekre is általában 4 órás üzemidőket írnak mint a dothanos Acerekre amik x700-zal vannak felszerelve. Ez azt is jelenti hogy ha mindkét gépen azonos programokat futtatok (mondjuk netezés), akkor kb. azonos ideig bírják aksiról, vagy az Acer mindenképpen többet fogyaszt az x700 miatt, mégha 3D-s dolgokat egyáltalán nem is használok rajta?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
jakobkacsa #4750 üzenetére
Ez most épp nem az lett volna, azt hittem hogy tényleg lehet ebbe is 2. aksit rakni (mivel nem láttam még közelről ilyet, ezért ellenkező tapasztalatig akármit elhiszek amit ráír a bolt). Ezekszerint az X szériába nincs 2. aksis bővítés, csak a T-sek szövegét copypastelték oda? Pedig egy direkt hordozhatóságra gyurmázó notinál ez azért elvárható lenne, így hihető is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
jakobkacsa #4749 üzenetére
Ez tény. Mint ahogy az is hogy itt két Turiont hasonlítottunk össze (#4743). Az meg ugyebár azonos.
Illetve volt még egy Turion vs Athlon64 (szintén azonos _architektúra_), illetve celeron vs pentium (ez is).
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
4,5 órás akkumulátor élettartam, amely akár 8 órára is megnövelhető a második ThinkPad Extended Life akkumulátorral - [link]
Hova kerül itt a 2. aksi, ha nincs cd / dvd? (Oda szokott.) -
Declare
őstag
válasz
farkas 007 #4745 üzenetére
Kínai billentyűvel
-
farkas 007
tag
üdv!
igényfelmérés laptop téren. gondolom tisztában vagytok vele, hogy agépek nagy része kínából jön, és ott az előállítás költségei...
írjatok, kit milyen gép érdekéel, és haver jan végén megy ki, utánanéz az áraknak. a mínusz 30%AL OLCSÓBB árra lehet számítani, de ez lehet több is. a gépek ÚJAK, csomagoltak, GARANCIÁLISAK (a garancia kínába szól, de haver 2hetente megy kínába, tehát elvileg egy hónapon belül megvan)..
várom a sok érdeklődőt, itt, privátban, v mailen
bármilyen más műszaki cikkre is lehet érdeklődni. -
Dr. Akula
félisten
válasz
zsimboj #4743 üzenetére
Sokat számít a cache! Én még anno 533@6xx-as celeron >> P3 650 váltáskor döbbentem rá hogy mennyire. Nem is inkább a gyorsaságban lesz különbség, hanem a futtatott folyamatosságában, akadásmentességében. Az 512k se kevés, az asztali procimban is annyi van és teljesen jó, de az 1 mega mégjobb.
Az 5024-et csak ajánlani tudom, nekem is az van.
[Szerkesztve] -
zsimboj
csendes tag
Mit szóltok a következő két géphez?
Acer:
270ezer Sulinettel (a 60ezer már levonva)
[link]
FSC
250ezer
:[link]
Azt hiszem a vga nem fontos szempont, játszani nem fogok a gépen, képszerkesztésre, mpeg2, mpeg4 kódolásra használnám. Ebben meg a processzor a lényeg. (Remélem így van, javítsatok ki ha tévedek)
Az Acerban ML-34-es (1,8GHz, 1Mb chace) ellenben az FSC-ben ML-32-es turion van (1,8GHz, 512kb chace). Ezzel mi a helyzet? Mennyire fontos az a plussz 512kb chace a gyakorlatban?
Milyen nagy a különbség a két proci közt?
Még vmi, az acer-re 1 éven belül lehet garibővítést vásárolni, az FSC-nél hogy van ez? Van ilyen lehetőség egyáltalán?
Köszi! -
-
RudiG
tag
válasz
jakobkacsa #4736 üzenetére
Csak annyi, hogy a visszavásárlással kapcsolatban. Azt mondta, hogyha nem megy rajta x játék, nyugodtan vigyem vissza és visszakapom a pénzem. Aztán miokor vittem, az üzletvezető nem ezt mondta...
-
Dr. Akula
félisten
AMD Athlon 64 725 (2MB L2cache/FSB400) 1600 MHz ([link])
-
RudiG
tag
Átvágott a *****eladó....Mi ilyenkor a teendö?Milyen műszaki meghibásodás esetén veszik vissza a notebookot? Mi az, amit nem tudnak leellenőrizni és rögtön vissza kell fizessék a pénzt?
-
mdk01
addikt
Amikor utalsz vhova lóvét, kapsz egy bizonylatot, hogy kinek, hova, mikor, honnan utaltad a lóvét..innentől te tudod bizonyítani hogy ők megkapták a pénzt.
Max azon kell izgúlni hogy le ne lépjenek a pénzzel, de ezt már látom megtárgyaltátok tehát elvileg nincs ok az izgalomra.
MOD:Ja és persze ez OFF!
Ugye-ugye?
[Szerkesztve] -
RudiG
tag
válasz
jani0625 #4729 üzenetére
A kijelző nem rossz, csak az asztali moncsi mellett kicsit fakónak tűnik (A6K-Q002, sztem ez is color shine), bár tény hogy nem sok notebooknak van szebb képe, csak a FS M1437G-nek, azért is vettem majdnem azt. De abban van vm plusz technológia. Igazság szerint felsem tűnne a dolog, csak, ha egymás mellett van a kettő, akkor.
Azt hiszem akkor belevágom a fejszém, csak még nem nagyon látom át az egészet...
Az egyik billencsen olyan álló az ented, mint általában a magyar billentyűkön, a másikon pedig fekvő.
Hát ez fura, most meg a mediafrost-nál olcsóbb 1099. Ki érti ezt?
-
JoHnni
senior tag
Üdv!!
Az lenne a kérdésem, hogy használt notebook vételkor mire kell figyelni, van vmi diagnostikáló progi amivel lelehet ellenőrizni?? -
jani0625
aktív tag
bocs nem láttam hogy most ott lejjebb van akciózva, így elég jó vásár. azaz így még jobb
az utiköltséget előre kell utalni és ne félj az utalástól, sztem ez egy jó magyar bizalmatlanság,bennem is volt kicsit, főleg apámékban,de annak a cégnek ahol az én megrendelésem több mint a 13ezredik volt nem hiszem hogy megérné lelépni az én kis 1300 eurómmal, mert akkor lehethogy nem lesz még 13ezer megrendelésük amin az én 1300 eurómnél jóval többet keresnek, ráadásul ezután meg lehetne őket taláni és szvsz egy abszolút korrekt cég mármint a mediafrost. De sztem a notebooksbilliger is.
valóban egyszerűbb és gyorsabb lett vona vkivel behozatni,ráadásul olcsóbb is.
a tiednek colour shineos a kijelzője? mert az enyémnek az, meg annak is amit te néztél és ez minden csak nem fakó, sztem kurva szép színei és képe van!!
de ezt akármelyik másik tulaj alátámasztja sztem.
két fajta billencs? ez nekem nem tűnt fel. sztem 1 fajta van. -
RudiG
tag
Igazából 1etlen 1 bajom van vele. Honnan tudom, hogy mi lesz azzal a 300e forinttal amit átutalok. Semmi biztosíték nincs? Úgy átvágna ahogy akarnak?
Te nyugodt szívvel átutaltad a pénzt és kész?
Az a baj, hogy hallottam olyat, hogy nem jött meg a noti.
Ha rendelek, lehet és is ott teszem ,ahol te vetted, csaknem vágnak át pont engem...bár eléggé parás a dolog... -
RudiG
tag
válasz
jani0625 #4726 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Sajna a németem már nem a régi(akkor semi volt sok semmi) és nem nagyon értem ezeket a krix-kraxokat. De akkor ugye ezek szerint azt az árat adják meg, amit át kell utalnom a számlájukra? És postaköltség vagy utiköltség...izé szállítási költség, az mikor fizetendő? a notebookbillernél vm regisztráció is kell...gondolom a másiknál is. Azt hiszemmajd megkérem uncsitesóm,hogy segítsen (hülye voltam,h nem szóltam neki, hogyha jön haza NO-ból karácsonyozni, akkor hozzon már 1 notebookot is
.
Szóval az itt látható notebook [link] mintha 10 euro-val olcsóbb lenne,mint a másik helyen- gondolom az akció miatt- de kérdés, hogy melyik helyről szálítják le olcsóbban...
Azt hiszem ő lesz az ideális választás -> ASUS NB A6VA-Q025H.
Egyébként a képeket nézegetve az tűnt fel,h két fajta billencs is van, de ez az,ami a legkevésbé számít...
Az egyetlen zavaró dolog a kép fakósága,sajna az FS M1437G-nek jobb (asszem mert az homogénezett vagy mi), de a kivielezése és garija alul marad az ASUS-al szemben (szerény megítélésem szerint).
Ami mindenképp megnyugtat az az, hogyha nem számítjuk a kijelzőt,vinyo sebességet, és mégvmt amit elfelejtettem, akkor így is elmondhatom, hogy kicsit jobb 3D-s teljesítményt nyújt, mint az asztali gépem... -
jani0625
aktív tag
nem igazán lehet elbaszni.
nem postán küldik hanem futárral, nem ismerem a biztosítékokat de nem hiszem hogy gond lenne. amit belinkeltél én nem ott vettem csak azért azt linkeltem be mert ott jobb a gép leírása,amúgy az is jó hely az értékelésüket olvasva, de kicsit drágább mint a www.mediafrost.de.
Hzcs-nek az írója szart be, sajnos ez a gyenge pontja, az enyém eddig jó, remélem nem lesz vele gond de akkor ott a gari.
tisztán látás kedvéért én a www.mediafrost.de-t ajánlom, de elvileg az általad és általam is korábban linkelt cég(www.notebooksbilliger) is jó de ott tapasztalatom nincs és drágább is mint ahol én vettem. Ha kell számla a gépról azt előre jelezd nekik hogy küdjék a csomagban mert amúgy csak egy e-mailben kapott nyomtatható számlát kapsz! (no aláírás, no pecsét)
ja és a kép a linkedben csalóka! nem teljesen olyan a színe mint a gépen.
[Szerkesztve] -
RudiG
tag
válasz
jani0625 #4724 üzenetére
Hú, köszi az info-t.Persze, csak akkor játszik a dolog, ha visszaveszik. Eladó srác többször is mondta
...Mindjárt felhívom őket. Én CIB-nél vagyok. Remélem ott gyorsabban megy az átutalás. Egyébként nem probléma, ha idén nem lesz, úgyse nagyon leszek itthon, meg amúgy sem sietek sehova. Postán nem nyúlják le? Vagy hogy van ez? Mi arra a biztosíték, hogy megkapom?
A köv gépet néztem egyébként, ahol te is ajánlottad:
[link]
Akkor a lépések sorba:
1. megpróbálom visszavetetni a gépet,
2. megrendelem a notit a neten,
3. elmegyeka bankba beokosítani amit kell,
4. izgulok min állat
5. jól mondom
Igazából még soha nem csináltam ilyet, ugye nem lehet elbaszni?
Miért is kellett gariba vigye?
Egyébként úgy láttam mintha a billencs kicsit más lenne a képen lévő notin mint az enyémen, de ez legyen a legkevesebb...
A teljesítménybeli különbség nagyon meggyőző, meg azt is megnéztem, hogy kint mennyi az enyém (nem volt jó érzés)
-
jani0625
aktív tag
útiköltség pontosan 45 euró, és nekem tényleg 2 nap alatt itt volt de elvileg max 3 nap lehet a GLS honlapja szerint.
német bill ugyanaz mint a magyar, csak más van ráírva, sőt a német és az itthoni eredeti magyar is matricás más kérdés hogy ez csak közelről látszik és jó minőségű.
de már ugye 12.21 van. én a www.mediafrost.de-nél rendeltem de ők a honlapjuk szerint csak 12.22-ig dolgoznak, utána 01.03-tól csak és ha most megrendeled akkor a pénz míg odaér ahogy írtam kb 5-6 munkanap és az átutlás költsége otp-nél 2e ft.
ami viszont a nagyobb gond hogy most náluk is elfogyott az én gépem ami 1284 euró de az egyel gyengébb csak 1129 euró(1.73 PM, 80GB, 512 ram, x700)
meg kérdés hogy visszaveszik-e neked mert nem jellemző, amennyire én tudom
gar itthon is érvényes, lásd Hzcs, aki Ausztriában vette és most az NSE-nél gariztatja a gépét(amúgy ugyanaz a gépe mint nekem)
én is féltem a szállítástól de semmi gond nem volt, nem sínylette meg, a gyári dobozon kívül egy másik dobozba is be volt csomagolva, nagyon patentul.
átutalás meg: bemész a bankba beteszed a pénzt egy számlára és a honlapon megadott számlára átnyomatod csak ugye 5-6 munkanap...
megéri kint venni csak az már nem nagyon lesz meg neked idén. -
RudiG
tag
válasz
jani0625 #4710 üzenetére
Ha tényleg ennyire dícséred, még a végén meggyőzöl. Assze, holnapig visszavihetema gépet és visszakapom a pénzem. A asztaliról végülis mindent ki tudok írni dvd-re abba meg nem halok bele, ha épp nincs gépem 1-2 napig, úgyis elutazom.
Akkor az utiköltség 10e HUF, és itt van 2 nap alatt?
A német billencselvan valami gond? Annyi billentyű van rajta mint a magyaron, csak más van ráírva,ugye?
A garancia hogy van? Nemzetközi azt jelenti, hogy ott veszem és itthon is vihetem a szakszervízbe?
A szállítást nem sínyli meg?
Akkor mindenképp ajánlott? Én max 1200 euro körüli gépben gondokodom (most,hogy 260 az Euro)
Légyszi minnél előbb válaszolj, ha tudsz, mert ,ha nem nagy tortúra akkor lehet, hogy megjátszom.
Az átutalás is érdekelne, hogy hogyan is van ez.
Előre is köszönöm. -
divergens
tag
válasz
raszputyin #4718 üzenetére
Köszi a segítséget!Ezt a laptoptoz legingább szövegszerkeszésre (házi készítés) meg nyelvtanulásra használnám(szótár program stb), tudod kolis vagyok itt van szobába a gép de itt fent tanulni, esélytelen..ezzel behuzodnéke egy csendes helyre azt ott csinálgatnám..otthon van egy agyonstrapált 667celeron konfig de azon még filmet sem lehet nézni+nem rá az xp és nem tudok hangot csiholni bele..
szerintem alap szarakodik.. ezt is kiváltaná..
Ami a pénzt illeti nem véletlen hogy koliban lakom és nem egy csöndes helyen
Szóval vacilálok kell ez e nekem..
Most alszom rá egyet, ha nem horkonak..
Ja még valami észrevettem hogy kijelző képe, hogy is mondjam olyan mintha zavarná valami, úgy zizeg..szürke árnyalatnál lehetl látni..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
raszputyin
senior tag
válasz
divergens #4715 üzenetére
nem kapsz jobbat sztem, tehát ebből a szempontból jó üzlet.
sztem 20e az asztali gépre (képernyő nélkül...) az abszolút padló, nem a lapperre...
az, hogy megéri-e? attól függ, mit akarsz vele kezdeni... persze útközben gépelésre elég -- lenne, ha jó lenne az akku.
az még hagyján, hogy teljesítményben nem plafon, de a képernyője, az egész kialakítása sokkal igénytelenebb lesz, mint a maiaké, és mellesleg öregszik is egy ilyen masina...
asztali nem jó a céljaidra? ha nem, akkor sztem valami jót vegyél már... akinek van zsetonja 6800-as karira, az egy IBM T2x-et vagy egy P3-as Dell Latitude-ot is minimum be tud cserkészni
bocs, hogy ennyire lehúztam, persze lehet, hogy Neked ideális. mindenesetre most üzemeltem be a nővéremnek egy 300@337-es celeronos gépet, és hát eléggé szaggat a legalapabb programokkal is, pedig 128 ram van benne most már.
96 mega rammal és 266 kakaóval két választásod van, vagy Linux/win2000 izom lassan, vagy játék-oprendszer (alias dos 7.x alias win 95/98/me), ami gyors, ha nem futtatsz semmit, de minden baja lehet.
valahol 600-700MHz-nél és 192-256ramnál van egy bűvös határ, amitől kezdve úgy egyszerre egy program már szaggatás nélkül, használhatóan fut egy gépen, én ezt céloznám meg, ha minimálkeretre vennék akár lappert, akár asztalit.
[Szerkesztve] -
Hory
aktív tag
válasz
Doviziozo #4678 üzenetére
Ne benazz mar. Johogy hidegebbnek erzed a femfeluletet, hiszen jobban vezeti a hot. Vagyis az ujjadbol is jobban elvezeti, ezert erzed hidegebbnek.
Tapizz meg szobahomersekleten egy femtargyat meg egy hungarocell lapot (mondjuk). Ugyanakkora a homerseklet, megis joval hidegebbnek erzed a femet. -
divergens
tag
további vélemény?segítség?
-
divergens
tag
válasz
raszputyin #4714 üzenetére
tehát ennyit nem ér meg, vagy ennyiért jobbat kapok már??itt van nálam esteleg amit mondasz meg tudom nézni..
Köszi -
raszputyin
senior tag
válasz
divergens #4713 üzenetére
A procit húzni nem lehet, ez tuti. A ramot vagy lehet, vagy nem, de nyilván csak akkor, ha találsz belevaló modult, ami nemtriviális feladatnak bizonyulhat.
Új akku sztem kb. annyiba kerülne, mint maga a gép, és nem is biztos, h könnyű találni, ehhez absz. nem értek. Szvsz az ekkor csinált gépeket manapság csak vezetékről érdemes használni, ha egyáltalán.
Javaslat: ha notebook kell, keress mobile PIII-at... ilyen árban csak ócskát kapszlegalábbis én elég sok helyen kerestem rá, és nem vt kivétel ;)
[Szerkesztve] -
divergens
tag
Szisztok!!lenne egy gyors kérdésem remélem válaszoltok:
adott következő noti:
compac presario
amd k6proc 266mhz ezt lehet huzni?
98mb ram lehet bövíteni?
floppy meghajtó
cd olvasó
usb port
aksi rossz..kb mennyi kerül hozzá egy új
3,2giga vinyó
Egyébként teljesen szép, sérülés mentesd..csak régi
Holnapra kell válaszolnom
20k kérnek érte..
megéri??
gyors válaszaitokat várom!
Köszönöm -
RudiG
tag
válasz
jani0625 #4710 üzenetére
Sajnos ezekkel a dolgokkal valamelyest tisztában vagyok, de karácsony előtt meg kellett, hogy legyen a gép és nem volt már idő ilyenekkel foglalkozni. Nameg a német billencsen csúnyák lettek volna a matricák
...hát most ez jött össze, remélem tetszik majd ez után is.
A gari és a minőség miatt vettem végül ezt a FS M1437G és Acer5024WMLi helyett(WXGA kellett).
Teljesítményre gyengébb, de sajnos MO-n most másképp nem nagyon tudtam megoldani.
Kipróbálom rajta mindjárt NFS-t, aztán meglátom mi lesz.
Neked milyen is van pontosan? -
jani0625
aktív tag
nincs sehol asus?
ne haragudj de nevetnem kell, csak a saját példámat tudom említeni:
németországból rendeltem, a gépem mai ára kint 320+utiköltség egy 10es, egyedül az átutalás hosszú(4-5 munkanap,de ha mc/ec kártyával fizetsz akkor gyorsabb sokkal), ha beért a pénz 2 nap alatt meghozzák a gépet.
és kapsz egy 1.86os PM procis, 1gb ramos, 100gb vinyós, BT-s, x700as gépet,gar ugyanaz, tudom német a bill de ez nekem tök mindegy.
sztem itthon ennyiért venni gépet pénzkidobás. Itthon a legolcsóbb gépek olcsóbbak mint kint, de 300 e felett már jóval olcsóbbak.
de azért remélem tetszeni fog a gép(nekem is tetszik nagyon az enyém
és nem lesz vele semmi gond. Sok sikert hozzár, és nem kötekedni akartam csak leírtam a véleményem. -
mdk01
addikt
Erről a makói hagymáról nem hallottam, de mesélek vmit és lehet összefügg....
Voltunk bevásárolni az egyik multiba és a zöldségesél a kezembe került egy csomag fokhagyma, az volt ráírva hogy Makói...ennyi, semmi több. Aztán lejjebb mentem a címkén és láttam, hogy számrazási hely Kína.
Ez nem jelenti azt hogy a Makói hagyma kínai, ,vagy hogy onnan hozták...ugyanis ez esetben az a trükk érvényesült, hogy a ''Makói'' ami a cédulán szerepelt, annak a csomag hagymának csak a NEVE....nem pedig a fajtája/származási helye.
Összefoglalva a trükk az volt hogy az átlagos vásárló ránéz a cédulára és azt látja hogy ''Makói'' ebből arra következtet, hogy Makói hagymával áll szemben...DE NEM, mert az csak egy név.
....és ez csak egy trükk a sok közül.
Nem tudom te mire gondoltál de én erről tudok. -
RudiG
tag
Na sziasztok!
Ez lett a vége:
ASUS A6K-Q002
15.4'' WXGA 16:9 1280x800
Mobile AMD Turion64 MT30 1600 MHz
SiS M756 + 964L
512MB DDR333pc2700 bőv (sajna 2x256 duálcsenelben megy? vagy miez? ...bővítés szempontjából sajna nem a leg előnyösebb)
60GB
4x DVD+/-RW drive
NVIDIA® GeForce Go 6200/128MB
AC'97 16 bit sztereo
4400 mAh (Lithium-ion)
2.8 kg
24 hónap garancia
315-éért tudom nem volt olcsó, de sehol nincs már asus, nekem meg most kellett, uh maradt az extremedigital
Azért ezt vettem, mert tapizás és gari alapján ez nyert. Remélem azért min felbontásban elmegy rajta NFSMW, mert az asztali gépemről sajnabajna ezek az utolsó soraim
Vélemények, esetleges tapasztalatok, tudnivalók, minden érdekel, ez az ekső notebookom!
-
Dr. Akula
félisten
Az, de akkor is beidegződött. Ez egy szubjektív dolog, de akkor is benned van, tudat alatt. A magyar termék szóról leginkább a ''lengyelpiacos'' KGST termék ugrik az ember eszébe. Persze vannak kivételek, de az elmúlt 15 évben se sok pozitív példa akadt ami megváltoztatná az eléggé negatív képet. Sajnos ez van.
-
Dr. Akula
félisten
Tökmindegy hogy bmw vagy trabant, ha maocetung matrica fityeg rajta, bizalom benne = 0. Ez egy előítélet. Mint amikor melléd áll egy rétinéger, egyből a pénztárcád után nyúlsz, pedig lehet hogy 3 diplomás és audival jár (lopni
). Mint mondtam, a bizalmat könnyebb eljátszani mint visszaszerezni. Sok időnek és mégtöbb pozitív tapasztalatnak kell születnie hogy az ember ne azt mondja hogy ez is csak egy magyar cucc.
Aktív témák
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Gitáros topic
- EA Sports WRC '23
- Synology NAS
- Renault, Dacia topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB dobozos
- Thinkpad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 gamer notebook /i5-10300H, 8GB , GTX1650 Ti/ (használt)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest