Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
redwhite78
aktív tag
-
Khelben
nagyúr
válasz milanmylo #76957 üzenetére
Játszani ennél jobbat nem kapsz ebben az árban, csak ne várj tőle hosszú élettartamot (ettől még elmehet 8 évig is, ha szerencséd van).
Ha kevésbé fontos a játék és inkább a minőség és a tartósság a fontosabb, akkor ennyiért kapsz HP Probook 450-et vagy Dell Latitude 5540-et. -
Khelben
nagyúr
válasz milanmylo #76962 üzenetére
Attól függ, mire használod. Netezéshez, játékra még az i5 is sok. Munkából már van olyan (renderelés, programozás), ahova jól jön az i7. A HD4000es sorozat 1366x768-ban közepes beállításokkal elviszi a legtöbb játékot.
(#76964) Mr. Csonti : fullhd Battlefield4-hez jóval több pénz kell ennél. 200-ért nem nagyon van értelmes gép, ott van 150-ért a Lenovo Z50-70, a következő lépcső 240-ért az Asus N551. 200 körül a 150k-s Lenovoval megegyező hardvert árulnak felesleges extrákkal (pl. i7-es cpu-val ami teljesen felesleges a GT840M mellé).
[ Szerkesztve ]
-
milanmylo
aktív tag
válasz milanmylo #76992 üzenetére
E5440
E5440
ThinkPad t540p
T440 SSD
E7240Ezeket néztem ki, integrált kártyával. Bízom benne, hogy ezekkel is eljátszogatok. Elméletileg ezek örök élet+1 nap. Az utolsó tetszik, hogy ilyen kompakt, csak kicsit húzós az ár. Hozzáértők?
ROM frissítést nem lehet elrontani, csak nem a leírtak alapján végezni.
-
Khelben
nagyúr
válasz milanmylo #76994 üzenetére
Thinkpadot ne, maradj a Dellnél.
(#76992) milanmylo : én játszottam wow-val 1600x900-ban HD4000 integrált kártyával, teljesen jó közepes beállításokig, max. az árnyékokat leveszed.
(#76993) Winne : X-es Asus felejtős.
(#76990) szabolcs1975 : user error miatt nem temetnék egy gépet sem.
[ Szerkesztve ]
-
redwhite78
aktív tag
válasz milanmylo #76992 üzenetére
A HP üzleti gépei jók. Ne zavarjon meg, meg, hogy vannak akik az ASUS X-et is előbbre tartják egy Elitebooknál. Erre csak annyit tudok mondani, hogy szólásszabadság van.
Ha nem prioritás a játék, akkor persze én nem vennék olyan gépet, amiben dedikált kártya van, mert csak plusz hibaforrás és kevesebb akkuidő. A WOW-ot nem ismerem, de egy HD 4600-as integrált kártya elviszi közepes beállításokon a notebookcheck szerint. Ha ez neked elég havi 1-2 alkalommal, akkor jó lehet az általad is hivatkozott Dell Latitude 5540, vagy egy dgpu nélküli Probook 450 is. Mindkét gép minőségibb anyaghasználatú, amolyan belépő üzleti kategória.
never go full retard
-
rizso
addikt
válasz milanmylo #78236 üzenetére
Jobban jársz az i5-ös verzióval, akár egyből +4GB rammal és egy SSD-vel. Itt van előttem egy SSD-s i5-ös 450 G2, és iszonyat gyors, pedig "csak" U-s proci van benne.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
masholnap
senior tag
válasz milanmylo #78236 üzenetére
szerintem nem lesz jobban eladható, ha ért is hozzá a vevő. komoly meghajtás esetén i7-et lehűteni kevés ez a konstrukció. persze ha valaki beszopja az i7 jobb mint az i5 rigmust, akkor jól járhatsz egész addig, amíg Te magad nem akarod kihasználni az i7 erejét.
i7-et venni csak olyan "dobozban" érdemes, amelyik le is tudja hűteni minden konstellációban -
félisten
-
félisten
-
ZavaBalazs
őstag
válasz milanmylo #80942 üzenetére
"A laptopszalon szerint gyorsan kicserélik"
ez esetben a laptopszalon téved. nekem is csereérett, (van benne egy lepkefingnyi (kb 2 pixelnyi) rétegkosz, és bár ez nem pixelhiba, hanem garis csere, nem azért vettem hozzá pixelhiba garit, hogy aztán egy ilyet leszarjak) na most ezt a fixdirecttel próbáltam megdumálni, hogy hogy lehetne a folyamatot meggyorsítani, de sehogy, ehhez a forgatókönyvhöz ragaszkodnak: beviszed a gépet, megállapítják, hogy igen, a kijelző valóban az a típus, mint amit te is megmondtál nekik, berendelik, 2 hét amíg megjön, de addig a laptopodra rátelepednek két farpofával. azt felejtsd el, hogy a polcon ott lesz nekik a cserekijelző, arról meg szó sem lehet, hogy a te bemondásodra berendelik, de még arról sem, hogy beviszed a gépet, megnézik mi kell bele, és amíg nem jön meg, addig a gép maradhat nálad.
szóval ez ilyen, én is majd akkor adom be, ha épp rendelkezésre fog állni valami élhető pótlék pár hétig. következőnek x év múlva meg NBDs dellt veszek, mert itt bár legalább van megbízható szervizelés (helló ideapad ), de attól még 2 hétre így is kiesik.Tuvix: egy szó, telemax. keress rá itt a topicban, érdemes.
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
félisten
válasz milanmylo #81169 üzenetére
Hiába írtad le te is... a végeredmény az lesz, hogy megveszik amit találnak mert, hogy P3 után előrelépés szerintük... Hidd el ha egy P3-as gépet adnának el picit más névvel a boltban akkor is megvennék csak mert más a neve, menőn hangzik. Meg ugye majd jön mindneki, hogy ő nem viszi sehova, csak az asztalon áll attól mi baja lenne stb stb..
De nem baj, kell munka a szervizeseknek is. -
laszlobak
tag
válasz milanmylo #142433 üzenetére
Minőség - Teljesítmény - Sok gari - Óccsóság. Ezekből max. 3 szokott bejönni egyszerre.
Keresgélj az aprón, én találtam: Lenovo Thinkpad W540-et ÁFÁ-san 190k (12 hó gari), W530-at és Dell Precision M4800-at 150k-ért ÁFA nélkül (6 hó gari).
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
-
Mamuska
őstag
-
vond
MODERÁTOR
válasz milanmylo #147220 üzenetére
A noti Cerkát és Pentiumot ne erőltesd, szerintem minimum i3, vagy i5. A Windows 10 egész jól elmegy 4 giga RAM-mal is. Egy SSD azért sokat dobna a sebességen, de figyelembe véve az eddigi gépet, egy közepesen lassú HDD-vel is sokkal gyorsabb lesz.
Amúgy ha végig asztalon lesz, akkor miért kell mindenképp laptop? Használt brand gépet is kapni ennyiért, akár még monitorral is.
Nálunk amúgy végül két T430-as lett a befutó. 8 GB memóriával, 128-as SSD-vel, teljesen új akksival, Win10pro-val, táskával, 3 év garanciával volt darabja 128 ezer pénz. Már be is üzemeltem őket, hasítanak, mint állat.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Gabbbb
senior tag
válasz milanmylo #147220 üzenetére
Miért laptop? Egy 20 ezres asztali gép + ssd akár jobb lehet erre a célra.
Az a Celeron nem katasztrófa, de kb. 2007-es középkategória szintjét hozza. (miheztartás végett, lehet venni most 2018-ban teljesen új celeronos laptopot gyengébb processzorral) A 2520M az már egy korrekt proci, kb. 2x gyorsabb, ha nem csak 1 szálon van terhelve. Szerintem SSD nagyon fontos, mert anélkül a leggyorsabb i9-es CPU 64 giga rammal is döcögni fog, ha nem renderelésre kell, akkor ez legyen a prioritás. Videó lejátszást írtad, de az nem derült ki, hogy milyen videókat szeretnél lejátszani. 720p-s MKV-ra már tömörítés fokától függően kevés lehet a B840. Nekem 2007-ben nem mindig volt elég ez a teljesítmény erre a célra.
-
vond
MODERÁTOR
válasz milanmylo #147233 üzenetére
Igen. Ráadásul valószínűleg még halkabb is lenne. Plusz adott esetben könnyebben is bővíthető, mint egy laptop.
Az az i3-as gép, SSD-vel kiegészítve elég pörgős lesz. Jópár évig ellenének vele. Max. valamikor még beledobsz plusz 4 giga RAM-ot.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Macbook Pro 15" - 2017, 4 mag i7 16GB, 1 TERA, 4GB Radeon, új akku, touchbar, garancia
- ELADÓ ! Asus TUF Gaming F15 LAPTOP (HIBÁS!!!!!!!!)
- HP 630 635 HDD és DVD adapter/kábel eladó
- Vékony Acer Aspire 14 /Intel i3-7generáció / 8gb ddr4 / 128gb ssd /HDMI Kamera/windows11
- Dell 5480 szép állapotú i5, 256GB SSD, FHD IPS LCD, 8GB, magyar világítós billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs