- Fórumok
- Notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- (téma lezárva)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
14100 - 14001
50725 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Klepti
tag
Sziasztok!
Egy kedves barátom akar venni laptopot mostanság, és megkért, hogy segítsek neki. Mivel én nem vagyok otthon laptopokban, ezért hozzátok fordulok.
A következők lennének az igényei:
-árban kb a lélektani 100 000 Ft, 1-2 ezer + természetesen belefér
-minimum 2GB RAM, ez alatt rá se néz, inkább 3-4et akar
-wifi kártyaAmi fontos neki: multitasking (megy neki az MSN, böngésző, zene, szűzmária..)
Játékra csak CoD2, Tony Hawk, meg NFS Most Wanted, szóval ilyen régebbi játékokat használna (hogyha elindulnak).
Viszont fontos még neki az üzemidő.
A mérete lényegtelen, csak ne ilyen kicsi 11"-es képernyője legyen.
Igazából inkább a business laptopok tetszenek neki, de azok sajnos drágák.Előre is köszönöm a segítséget!
-
saltrocksurf
csendes tag
Sziasztok!
A hónap elején vennék notebook-ot, viszont nem tudom milyet lenne érdemes vásárolni. Segítségeteket kérném! Amire használnám az Autocad, Inventor, játékok, netezés, filmezés. Nézegettem párat, elsősorban asus, toshiba, dell, hp márkák tetszenek. Olvastam a fórumon, hogy sokan ajánlják az asus a52, ill. k53 típusokat. Tudtok ezekről véleményt mondani, ill. más típusokról is, melyek kb. 140-160 ezer körül kaphatóak?
Nagyon sokat segítenétek, nem vagyok jártas ez lesz első notebook-om.
Előre is köszi! -
broland
csendes tag
Sziasztok!
Nagy vergődések árán végül kitaláltam,hogy nekem a Lenovo Y570-es kell. Épp most telepítgetek,eddig nagyon tetszik. A segítséget meg köszi mindenkinek, örülök,hogy idetaláltam
. A notiról annyit kell tudni,hogy egyenlőre csak a laptopszalon.hu-nál lehet megvenni(vagy ha esetleg valahol van tartalékban,ezt nem tudom), mivel megvették a nagykertől az összeset(17db-ot vettek át ma úgy tudom).Ha bárkinek bármi kérdése van a notival kapcsolatban,írjon,igyekszem válaszolni.

-
ciry
őstag
-
Bikkrom
senior tag
Attól, hogy linux van rajta nem azzal kell használnod a laptopot. Minden további nélkül letörölheted és tehetsz fel windows.
Beteszel egy windows telepítő cd-t vagy dvd-t. Biosban beállítod, hogy cd/dvdről bootoljon és felrakod.
Szerk.: Másképpen fogalmazva a windows nélküli gépeket linuxxal adják, mert az ingyenes. De attól még letörölheted és azt teszel fel ami neked tetszik. -
talent
csendes tag
-
Bikkrom
senior tag
-
talent
csendes tag
Tudom, csak szeretem ha már egyben van a gép, nem kell pluszban vásárolni.
-
Borote
addikt
-
159
tag
-
talent
csendes tag
-
pvt.peter
őstag
-
Borote
addikt
Én is e kettő között vacilálok.
Azonos teljesítményt egészen nagy különbségek vannak, mert pl egy 200e-s asztali géppel partiban lévő gépet fél millió forint fölött lehet kapni, és melegedési problémái lesznek valószínűleg.
Hangosságban az asztalik lehet, hogy hangosabbak (mondjuk néhány notit sem kell félteni), de amíg a noti előtted van, addig az asztali mehet az asztal alá is
Fogyasztásban egyértelműen a notik a nyerők, még a legelvetemültebb masináknak is 200-230W-os a hálózati töltőjük, de inkább 90-130W körül az erősebb gépek esetén, asztaliba pedig simán beleteszel egy 500W-os tápot + a monitor is ott van hozzá.Jelen pillanatban az a tervem, hogy egy ilyen vagy ilyen táskába szeretnék belegyógyítani egy értelmesebb asztali konfigot + monitort

OFF: esetleg ha valaki tud hasonló táskát 50*40*(16-18)cm -es méretben, az légyszi szóljon

-
doktor úr
aktív tag
west jóvoltából ma megjött az ASUS N53SN (i7, 6GB, GT550M), úgyhogy kérdezhet, akit érdekel
Nagyon szép darab... -
dkface
aktív tag
-
Krike
aktív tag
-
Bikkrom
senior tag
Az első azért nem ajánlott, mert az a széria elég gyenge lett. A másik meg a bolt miatt, a radium nem korrekt bolt. Csalnak ahol tudnak.
Ez vagy ha belefér akkor ez is jó választás lehet. Talán még ez a gép.
Teljesítményben mindhárom magasan jobb a két választottadnál. Minőségben már nem biztos. Ezt a hármat már bátran lehet gamer notinak nevezni. -
159
tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Amatőr kérdésem:
Egy hasonló ("gémer") képességű asztali gép és egy laptop között mennyi a különbség
a. ÁRBAN
b. "HANGOSSÁGBAN"
c. FOGYASZTÁSBAN?
Előre is köszi!Feltettem ezt a kérdést a pc-s topicban is, de itt hátha más válasz jön
Egyébként ott még nem kaptam 
-
talent
csendes tag
Sziasztok! 100.000-140.000 között nézelődök notebookok után, CoD4-hez illetve LoL-hez kellene.
Nem igazán értek a notebookokhoz,inkább az asztali PC-k. Ezt a kettőt szemeltem ki, de várom a jobb ötleteket. (Igen, tudom hogy 100-140K között nem a legjobb "gamer" laptopot keresni.
)http://www.pcland.hu/shop+ASUS-K52JE-EX232D-90NZMA734R25336093H_90662_150024
http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=14053&category_id=394&option=com_virtuemart&Itemid=1 -
Theodolit
tag
-
johnny23
tag
Hali !
Minőségben melyik a tuti?
-Lenovo y560
-HP Proobok 4530
-HP g6illetőleg,melyik a jobb:
-i3 proci+4GB RAM
-i5 proci+3GB RAM
(AMD athlon, phenom procit nem érdemes venni ,ugye?)köszi előre is !

-
emvee
csendes tag
Szia,
Nekem egy GTX 460Mel szerelt laptopom van. Az 5870M és a 460M elég közel vannak egymáshoz, szerintem az 5870 simán viszi a legtöbb játékot FHDben. (Túl sokat a saját kártyámon még nem próbáltam ki, de pl. Dawn of War2 Ultra settingen FHDban átlag 35 fpssel fut, és az egy elég erőforrás igényes játék.)
-
Tommmmka
senior tag
Hi!
Két gép között gondolkozok: MSI GX660r és Az új DV6-osok valamelyike.
Ugye a GX660r eléggé ütős de ott a natív felbontáshoz is több kraft kell. A kérdésem leginkább Ma következő lenne? 6770m 1366*768-hoz vagy 5870m 1920*1080-hoz lenne az erősebb? Mivel hosszú távra kéne (min. 2 év) ezért érdekelne, hogy valójában melyik erősebb az adott felbontáson.A választ köszi előre is
-
rizso
veterán
-
Bikkrom
senior tag
100ezerért tényleg nagyon néha fog játszani. Sajnos ennyi pénzből ezek a gyenge VGAk vannak amik már a mai játékok lowon futtatására sem elegek.
Akkor már inkább ez: Lenovo G565A. Ezen még el lehet döcögni a mai játékokkal is.
Teszt. Igaz nem pont ugyan az. -
tojgli86
csendes tag
Sziasztok!
Segítenem kéne egy ismerősnek a vásárlásban, de ő egyáltalán nem ért hozzá, és én se nagyon, szóval a segítségeteket kérném. 100000 Ft körül szánna rá, előretelepített oprendszer nem szükséges. Netezésre, néha talán játékra is használná.
Én ezeket néztem: [link], [link], [link]
Valamelyiket ajánlanátok, vagy valami teljesen mást?
Előre is köszi! -
Damage401
senior tag
Szia,
Mind2 jó, én mondjuk Lenovot szemeltem ki pont i5 el

Mondjuk a HP gyengébb VGA van.
Nekem ezt ajánlották(nagy mágusok vannak itt
:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-555M.41933.0.html
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5650.23697.0.html
Két kártya hogy muzsikál játék alatt a lejjebb görgetszÜdv,
István -
Drughi
addikt
-
Zsé-
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két gép közül melyiket ajánlanátok inkább? Vélemények, tapasztalatok? -
Thomas_
csendes tag
-
ro_bert17
őstag

Ö! A minden nemű szakmaiságot nélkülöző "ész érveiddel" nehéz lesz vitába szállnom...
-
Drughi
addikt
-
Thomas_
csendes tag
-
Drughi
addikt
Nem tudni, hogy mi lesz 1,5 év múlva mert rengeteg mindentől függ.
A tendencia valami hasonló lehet: (saját tapasztalatok alapján)
0-3 hónap elteltével: ~20% árvesztés
3-6 hónap elteltével: ~25-35% árvesztés
6-12 hónap elteltével: ~ 35-50% árvesztésSzóval másfél évesen az a gép jó ha 120e Ft-ot fog érni
-
Drughi
addikt
-
Borote
addikt
Szerencsére az olcsóbb változatban 'csak' egy i5 460M proci van, nem pedig egy i7-es kályha. De a
fűtéhűtésére én is kíváncsi vagyok, meg hogy lehet-e pl hővezető pasztát cserélni úgy, hogy a garancia nem repül.
Bár leginkább most az érdekelne, hogy a 3 kiszemeltem közül (GX660 i5, Y570 i5, DV6 i7) melyik veszítene az árából a legkevesebbet, azaz ha én másfél év múlva el szeretném adni, akkor mennyit kapnék érte. Meg is kérdeztem a beárazós témában, remélem kapok rá valami jó tippet
-
Thomas_
csendes tag
Mi a véleményetek a Samsung series 3-ról? mikor jöhet be kis hazánkba???

-
Drughi
addikt
Kíváncsi lennék ennek az MSI-nek a hűtésére.
Vagy 4-5 évvel ezelőtt, mikor a c2d procik bejöttek, rögtön telepakolták az MSI gépeket a lehető legnagyobb órajelű procival, mellé beraktak valamilyen közép / felső kategóriás kártyát és láss csodát, télen nem is kellett fűteni
Volt a kezembe ilyen gép, sőt ami rosszabb, hogy volt az ölemben is. Már nem emlékszem pontosan, de valamelyik aktuális NFS játékkal izzasztottam meg a gépet és magamat is.
-
Bikkrom
senior tag
Az MSI tényleg jó vétel, de a 5870et nem a GT555 ellen szánták. Hanem a GTX460 ellen. Az más dolog, hogy egy "véletlen" folytán egy árszegmensbe kerültek. Így az MSI simán veri grafikus teljesítményben a most kijött új AMD és nVidia szériák felső közép kártyáit: 6770, GT555. Egészen addig amíg ki nem jönnek ezen új szériák felső kártyái kis hazánkban is: GTX560 és 6950-6970.
Szerk.:Tehát egy generáció különbség van a két gépek közt. Az MSI a régebbi széria csúcsa, a lenovo és a hp dv6 meg az új széria felső közép kategóriája. Mivel a "régi" MSI kifutó széria így 1,5 hónap alatt 70ezret esett az ára, ezért van most abban a szegmensben ahol. -
Damage401
senior tag
-
adm
őstag
a programok és a munka miatt nagy teljesítményű üzletiben / mobil munkaállomásban lenne érdemes gondolkodnod. sajnos újonnan boltból nem ennyibe kerülnek, viszont belehet szerezni olcsóbban is.
ha éppen felbukkan szóba jöhet a thinkpad W510 vagy akár egy dell precision is.
de a legkézenfekvőbb a renew hp 8540p quadro-val (elsősorban a max miatt), nagy felbontással, de csak 2mag/4szálas i7 procival.
gondolom építész vagy... én lassan 3 éve használom ennek egy 17-es elődmodelljét (8710w) és azóta több építész/mérnök ismerősömnek ajánlottam hasonló kategóriájú modellt. mindegyikük elégedetten használja évek óta.
-
Bikkrom
senior tag
iPonon van róla teszt. Touchpadja nem túl jó és az aksija sem. Mindemellett más gyártók i3+4GB+GT540 gépei jóval kedvezőbb árúak. Nem tudom így mennyire lesz versenyképes a konkurenciával. Minőségben talán jobb és a felbontása is szép, de erről ne tudok nyilatkozni. Vett egyáltalán itt valaki RF511et?
-
SeniorTilla
veterán
-
Chaser
legenda
Próbáld másik kábellal, attól hogy asztalinál jó, nem feltétlen lesz jó egy másik vga-val..tapasztalat.
-
rizso
veterán
Jöhet pü-ben egy monitor/tv, és már próbálom is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
poczabence
tag
Akinek HDMI-s eszköze van, az kipróbálná, hogy működik-e?Nekem 2 VGA-s rendszerrel nem megy... (Lehetőleg intel+nv kari legyen) A D-SUB csatin van kép, viszont HDMI-n nem kap jelet a monitor. A monitor + a HDMI kábel tuti jó, mert az asztali gépem is azon keresztül használom.
Oké tudom, ez nem az a topic, de azért jöhet PÜ-ben a válasz.
Köszi!@rizso!
Na bazzeg! Kellett beírnom! Most egyből jó!

-
zozz12
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, milyen min. 15" -os kijelzőjű notebookot ajánlotok max. multimédiás célokra, lehetőleg kis fogyasztással és alacsony áron (max. 100-150k)? Mennyire lehetséges ez az újabb platformokkal?Köszi
-
broland
csendes tag
Még talán érdemes lenne Dell Latitude-ot is megnézni, és lehetőség szerint bővíteni még 4gb Rammal.
Damage401: Ebben mi a meglepő,hogy egy erősebb VGA jobb értékeket produkál?

-
Drughi
addikt
-
Damage401
senior tag
Most nézem Geforce GT 555m vs ATi radeon 5870m közötti különbséget. Radeon javára +30% gyorsaság minden letesztelt játék terén most a Maxon nézem ami a csövön kifér. Most azért kedvez az ATinak a cumo mert a PhysX-t nem támogatja? vagy miért?
Üdv
István -
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
300k körül keresek új gépet. Elvárások: 15col, fullHD. Mi most a best buy ilyen kategóriában? (elsősorban melózni kell: photoshop, cad, 3dsmax; hordoznom kell a gépet ide-oda, ezért a 15 coll).
A válaszokat előre is köszi: Ibis -
kelly7
aktív tag
-
Borote
addikt
-
D.Orion
veterán
-
Bikkrom
senior tag
-
D. Balazs
tag
-
Bikkrom
senior tag
-
ro_bert17
őstag
A legutolsó közkézen forgó ilyen-olyan statisztika szerint pedig így van. Neked van erről újabb, másabb infóid?
A toyota-t sem hasra ütve mondta.
Ráadásul a hsz.-nek pontosan nem ez volt a lényege. Szóval nekem ez öngól gyanús, és nem is annyira vicces. -
SeniorTilla
veterán
Legmegbízhatóbb notebook az ASUS - hát, ez nagyon érdekes elmélet, és hogy a HP a legalja, az pedig már a h*lyeség határát súrolja. Remélem senki nem veszi komolyan ezt, ráadásul önmagadat is megcáfoltad a hsz-ben.
ui: a totyotához grat, gondolom nem volt még rendes autód - csak hogy a példánál maradjunk
szerintem ezen a hasonlaton nem csak én röhögök egyedül

-
MomoSinX
aktív tag
-
D. Balazs
tag
-
Bikkrom
senior tag
150alatt ezekre az igényekre ennyi van. Nyugodtan vedd meg az Acert, nem lesznek álmatlan éjszakáid ha tényleg kiterjeszted rá a garit. Legalábbis nem több mint a Dellel.
Burki: Ezekből mindenki a DV6ot mondaná ha nem radium lenne a bolt. Onnan ne vegyél ha jót akarsz.
Inkább lenovo Y570. Nyerő választás ennyiért. -
Borote
addikt
-
D. Balazs
tag
Rendben köszönöm a válaszaitokat.
Amúgy hogyha nem csak az Acer és a Dell közül választanék, akkor melyik ajánlanátok még?
A lényeg, hogy viszonylag erős legyen a videókártya, i3-as proci nekem elég és ne legyen drágább 150-től.
Ha tudtok még mondani párat, azt szívesen venném. Nem ragaszkodom kimondottan ehhez a kettőhöz.
A lényeg, hogy ne legyen hulladék mindőségű, mert legalább 2 évre venném, de inkább 3. -
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Új laptop vásárlását tervezem, 180-200e Forintos tartományban. Már jó ideje nézelődök, nagyjából körvonalazódott is, hogy mit szeretnék, illetve milyet. Nagyjából ezekre szűkült a választék:
Acer Aspire 5750G-2414G75MN
Acer Aspire TimelineX 5830TG-2414G64MN
Dell Inspiron N5110
HP Pavilion DV6 GAMER EDITIONViszont óriási dilemmában vagyok i3 vs i5 terén, illetve a napokban találtam cikkeket, posztokat különböző fórumokon "throttling" problémával kapcsolatban. Végignyálaztam egy halom tesztet, és a fenti notiknál, illetve inkább a prociknál fellép az a jelenség,hogy 70 fokos processzorhőmérsékletet elérve a teljesítményt drasztikusan csökkenti a gép.
Konkrét példa: 5830TG esetében a processzor órajele leesik 1,2 Ghz-re, ha a proci eléri a 70 fokos hőmérsékletet.
Ennek mi az oka? Mivel lehet kiküszöbölni, ha egyáltalán ki lehet? Illetve ez a probléma minden notinál fellelhető, vagy márkától függ?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.: Zsombor
-
Damage401
senior tag
Szia!
Épp ez a kérdés merült fel MSI terén hogy nos zsákba macska e vagy nem pár hozzászólássa ezelőtt volt egy emberke akinek volt összehasonlítási alapja a mostani MSI vel meg amit ő vett anno MSIt és csak a billentyűzet meg a tapi pad ami neki nem tetszett. De ha I5 is elég játékra akkor best Buy mind2. Lenovo már "kiforrott"

Köszönöm.
-
MomoSinX
aktív tag
-
broland
csendes tag
Hali!
Ha a kettő közül választanál mindenféleképpen akkor Acer.Dell Inspiron nem sikerült jól,
Acer meg ár/érték arányban az egyik legjobb, és tudsz hozzá venni + 2év garanciát 20k körül.Damage401: Döntsd el mire kell a gép. Alapvetően játékra az i5 bőven elég, sőt még az i3 is. Ha kell az erősebb processzore, mert többszálon programozol akkor hajrá

Hűtés i7-hez amúgy erősen ajánlott, 6-7e körül már lehet kapni normális hűtőket.A visszajelzések alapján a Y570 egy jól összerakott gép, ezzel nagyon nem foghatsz mellé.
Az MSI-ről viszont sajnos nem tudok semmit -
Drughi
addikt
-
Damage401
senior tag
-
broland
csendes tag
Ha jól tudom az Asus K52-es széria nagyon gyenge lett, így szerintem számításba sem kéne venni.
Az Inspiron meg rossz minőségű nagyon, a Dell legalja, szerintem fél évnél hosszabb távra akar gépet venni
Többiről nem tudok nyilatkozni, kérdés épkézláb VGA az mit takar.Drughi: persze hogy jobb minőségben, csak nem tudjuk,hogy neki a teljesítmény a fontosabb,vagy a minőség.(Bár Acer 5750-ről nem sok rosszat olvasni egyelőre, de majd az idő megmondja,hogy mennyit spóroltak le belőle)
-
Damage401
senior tag
Fiatalok!
Eljött a nagy kérdés: Lenovo Y570 I7 vagy i5 (GT555m kari) vagy MSI GX680 I7 vagy i5 (u.a kari)
Azért fontos hogy külön hütés kell e az I7-nek hogy melegszik e nagyon? vagy inkább i5 2,9Ghz procókval és elég az amit a gyártó kialakított. Nem kis pénzt kérnek el a két laptopért és titeket kérlek ebben, hogy segítsetek néztem én tesztet mind2 nagyon jó. Lenovo picit vékonyabb de a hűtés i7 alatt nem tudom milyen mert ha i5 el jobb akkor az lesz, ugyanez MSInél.
Szerintetek?Maradok Tisztelettel, Nagyon Köszönöm mindenkinek
István -
D. Balazs
tag
Sziasztok!
Szeretnék valamikor a közeljövőben venni egy új laptopot.
2 gépre szűkült a lehetségesek listája.
Az egyik az Acer 5750G a másik pedig Dell Inp. N5110
Nem tudom, hogy melyik lenne a jobb választás.
A garanciát az Acernél minden féle képpen ki kellene terjeszteni és így annyiba lenne, mint a Dell.
Az Acerről olvastam jókat és rosszakat is. A Dellről is, viszont annak itthon, meg úgy álltalában kiemelkedően jó a szervíze, ha egyszer megadná magát a gép.
Szerintetek melyik lenne a jobb?
Amire használnám, az netezés, sok filmnézés, naponta max. pár óra játék, de abból az újabbakkal szoktam játszani. -
Drughi
addikt
A fém Pavilion és az összes Probook is jobb minőségű ezeknél, ez tuti.
Damage401: ha már tanácsot adsz valakinek előbb nézz utána, hogy mit tanácsolsz.
Itt a "szakértők" 99%a nem ajánlja a Dell N / M szériát. Az egy kommersz vacak.
Az Asus K52 sem egy életbiztosítás.A lenovo amit ajánlasz pedig mindenre jó, csak játékra nem.
Az általad felsorolt gépek közül én egyiket sem ajánlanám azokra a célokra amire az illető használná.
-
Damage401
senior tag
Szervusz gyenge47!
Egy pár normális noti kijön belőle mint például:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/6298_asus_k50_notebook_k50ie-sx142d/
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/6335_asus_k52_notebook_k52jt-sx074d/
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/9202_lenovo_ideapad_z560a_notebook_59-060511/
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/8044_lenovo_ideapad_z560a_notebook_59-060512/
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/9144_dell_inspiron_n5110_fire_red_notebook_n5110-128209/
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/9652_dell_inspiron_n7110_diamond_black_notebook_n7110-129703/
Lehet máshol kicsivel olcsóbb.
Üdv
István -
broland
csendes tag
-
gyenge47
aktív tag
Nem a segítséggel van a probléma, hanem az első mondta stílusával. Teljesen feleslegesen írtad oda, máskor kérlek olvasd át gépelés után, hogy milyen szavakat írsz egy vadidegennek, mert lehet, hogy nem a segítő szándék, hanem a beszólás jön le a mondandóból.
Emelem a tétet, legyen 180k. Ebből lehet már valami jobbat kihozni?
-
Drughi
addikt
-
gyenge47
aktív tag
-
Drughi
addikt
Tipikus, kevés pénzből mindent akarsz.
3 év alap garanciát a Dell szokott adni egyes gépeire, a HP ad a Probookra, a Fuji ad és az Acer a promóciós gépeire.
Az álltalánosság inkább a 2 év garancia.Ennyi pénzért Kapsz Asus K53-at, Acer 5750-et amik elég erősek játékra is. A minőség már más kérdés.
-
Chaser
legenda
-
gyenge47
aktív tag
Hali
Egy ideje nézegetem a topicot, de sajnos most tanácstalan vagyok. Eddig az n5110 tűnt szimpatikusnak a 3 év garival, de volt már rosszabb tapasztalat, így annyira nem tűnik barátinak.
A lényeg a lényeg: van egy 165k körüli keret, amiből ki kéne hozni valami szépet, okosat és 15 collosat.
Elvárásaim 3 év gari, lehetőleg SB-es proci, valami játékra is alkalmas vga. Diákként természetesen windowsra nincsen szükségem.
Nem ártana: n-es wifi és gigabites lan valamint usb3.Köszi a válaszokat.
-
Drughi
addikt
A szerviz kérdés nagyon esetfüggő.
Korábban írtam, hogy nekem egyetlen egyszer volt dolgom szervízzel, amikor is egy HP töltője elfüstölt. Még garis volt, de több mint 3 hétbe telt mire megkaptam az új töltőt a HP-tól.Lehet akármilyen jó is egy szerviz, ha egy alkatrész pont nincs raktáron akkor várni kell.
Nyilván egy HP, Lenovo, Dell szintű cég sokkal nagyobb infrastruktúrával és logisztikával rendelkezik ahhoz, hogy jó szervizhálózatuk legyen.Ilyen szempontból az Acer jó, mert ugyan a szervizük Brno-ban van, de ott feltehetőleg minden alkatrészből van raktáron. Itt az időt az utazás veszi el.
-
Sz_David
tag
-
D.Orion
veterán
Ezzel bizony teljesen egyetértek. HP b széria alá nekem pl. sosem kellett még hűtőt rakni. Anno volt gondom mikor öcsém a 6735b-t játékra használta, de egy újrapasztázás megoldott mindent. Hűtőpadra nem volt szükség. Az abszolút alsó kategóriában viszont sajna kötelező a cooler. Az igazán olcsó, de mégis "nagy" teljesítményű notiknál mindenki tudja, hogy az alacsony ár+erős hardver=gyenge ház+elégtelen hűtés. Valamit valamiért.
Cooler-t meg tényleg úgy érdemes venni, hogy meg kell nézni a noti hűtésére hogy lehet rásegíteni. Én személy szerint jobban hiszek a nagy 14cm+ ventilátorokban amik alulról tolják a notinak a levegőt. De láttam már olyat ahol egy kis 6cm-es venti elszívásban többet ért, mint alulról a nagy 20cm-es ráfújó. Az megint más kérdés, hogy a 6cm-es ventinek 3000rpm-en milyen hangja van.
-
Drughi
addikt
Volt kezembe pár noti és szét is szedtem mindet, de ez a műanyag takaró lemez nem hiszem, hogy akkora megváltás lenne hőmérséklet szempontjából ha nincs rajta a gépen.
Alapjában véve egy jól megalkotott laptopnak nem kellene túlmelegednie. Legalábbis nem addig, hogy baja legyen.
Én is csak kényelmi szempontok miatt használok laptop hűtőt (egy logitech N700at)Ha az ember olyan hűtőt vesz, ami jó helyre fújja be a levegőt, vagy épp szívj ki a meleget akkor nincs gond.
De találkoztam már olyan laptoppal, minek az alján egy mm nyílás sem volt, csak oldalt. Az idiótaság csúcsa pedig az volt, hogy jobb oldalra tették a kivezető nyílást így aki egérrel használja, az kap egy kellemes fűtést a kezére -
D.Orion
veterán
-
Bikkrom
senior tag
Jóó, ultrán talán. De ha az összeset átlagolod akkor már nem a legjobb ár/teljesítmény.
Legalábbis én egy gépet nem egy adott grafikai felbontáshoz veszek hanem az összeshez.
Szerk.: Szóval a teljesítményt nem tudom hol értik csal ultra teljesítménynek.
Nálam az az összképet jelenit mindenre átlagolva. -
Drughi
addikt
-
D.Orion
veterán
-
d@minator
addikt
-
Kobe
veterán
-
rizso
veterán
-
Bikkrom
senior tag
200K felett ez legjobb ár/teljestmény. Így a helyes, nem minden laposra nézve. Az 5750g fele ennyibe kerül a teljesítménye mégsem fele ekkora. VGAban 60%kal gyorsabb az MSI, prociban még kevesebbel. Tehát ha az össze lapost nézed ár/teljesítményre akkor 5750G. De 200K felett magasan az MSI a legjobb ár/teljesítmény mutatója az igaz.
-
D.Orion
veterán
-
d@minator
addikt
-
Bikkrom
senior tag
Mielőtt felkel az anti GX660 banda beajánlom nektek.
Használtam, szuper gép. A procis kérdésre meg igaz amit mondtál, nem éri meg az i7-es ha a játék a cél. Abban viszont a Lenovot meg a HPt is veri magasan(5870). FullHD gyönyörű kijelzője van. Nem sprórolták le az USB3.0t és az eSatát sem. Halk és hatékony a hűtése. Jó a touchpadja. ExpressCard, Dynaudio. Kapsz szuper tatyót hozzá és egeret. Lehetne még sorolni. Szóval az az i5ös GX660 maximálisan megéri azt a 250-260 körüli árat.
Aztán nemsokára jönnek a lebeszélők, hogy MSi így megy MSI úgy. Kérdem én: akkor már az MSI bármit is gyárt szar lesz, mert ti 4-5 éve így tapasztaltátok?
Hülyeség.Szerk: Itt a teszt róla.
Aktív témák
-
14100 - 14001
50725 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- (téma lezárva)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana 15 B14WEK-234 GAMER notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Legion Pro 5 GAMER notebook - R9 8945HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB WIN11
- 2021 MacBook Pro 16 M1 Max
- Apple MacBook Air 13 (2015 eleje) A1466, Core i5, 8GB, 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB DarkFlash DK352 Plus 500W
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ASUS Vivobook OLED S513E notebook, laptop
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. A notiról annyit kell tudni,hogy egyenlőre csak a laptopszalon.hu-nál lehet megvenni(vagy ha esetleg valahol van tartalékban,ezt nem tudom), mivel megvették a nagykertől az összeset(17db-ot vettek át ma úgy tudom).
Beteszel egy windows telepítő cd-t vagy dvd-t. Biosban beállítod, hogy cd/dvdről bootoljon és felrakod.
De potom pénzért később +2GB ramot beszerezhetsz hozzá.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Netezés mellett olyan 5°C-ot hűt az Y570 winyóján (WD 500GB 7200rpm).