Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
mindig crt párti voltam
megtört a jég..LG W2220P - BF - (is) van mostmár pár nap ota
hááát.. szoknom kell a sony G500 után..
nem mondom hogy nem jó, csak szoknom kell..
remélem majd elmulik..hogy a crt-t szebbnek látom -
veze
őstag
ezzel van már valakinek tapasztalata?
bár még megfizethetetlenül drága
és az az egy coll különbség ( a 23-hoz képest) még egy monitor árába kerül.. -
veze
őstag
én is vettem már vga-t le sem írom mennyiért...mer én se vagyok normális
de mit ér a tuti vga, ha egy olyan monitort kötök rá ami nem mutatja meg azt amire képes a kártya.. ráadásul a monitor az amit nem rövid távra vesz az ember.. VGA-t (meg mást is)cserél alatta többször is akár[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
ez nem ujdonság, eddig is ismert tény volt.
Elvileg minden monitorbol egyedi kalibrálással lehet kihozni a benne rejlő képességek maximumát. vannak ehhez profi eszközök, és a kalibrálásnak ára.
Aztan kapsz a profilfájlt, azt kell telepiteni a a monitor mellé, azzal használni -
veze
őstag
válasz Bati0501 #8339 üzenetére
ennek is van kártyaolvasója és viszi a media fájlok egy részét is még a tv mellett (pl mp4,mkv, vob, ezeket már próbáltam) avi-t nem játsza le. a földi sugárzási digitalis radioadásokat is veszi, műsorujsag, stb is van
fat32, ntfs formátumot tuti kezeli . csak egy monitort kell rádugni és van minden
leírás a készülékről
gyarto oldal
amelyik monitorban van kártyahely, az még nem jelenti azt hogy a kártyát fogadni is tudja.. vagy igen??
csak a CA modult bele lehet tenni (egy ilyen 6-9 ezer ft asszem)[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Bati0501 #8349 üzenetére
nem azt irja ott hogy nem jo monitorhoz, hanem azt hogy antenna jel kell ahhoz hogy tv-t lehessen nézni
Ha digitalis adast akarsz fogni vele akkor mindig tv-hez kell egy földi digitalis sugárzás vételére alkalmas antenna (ezzel 7 adó ingyen fogható) elöfizetös része is van ahhoz adnak kártyát. +10 csatorna van benne. vagy a szolgáltatód digitális antenna jele kell.
alapvetöen azon tv-k mellé kell amiben nincs dvb-t és nem tudja fogni a digitalis adást. ahelyett megteszi ez..
a készülék önmagában fogja a digitális tv adást ( mint egy tv) és pl. hdmi (vagy scart) kábelen továbbitja a tv felé. és a tv már csak mint megjelenitő müködik a láncban. a csatornákat se a tv-n kell váltani már akkor. az csak az AV-n van és kész
de tv helyett monitort is tehetsz a hdmi kábel végére és akkor arra küldi a képet
ha full hd-s a monitorod akkor full hd-ben
analog kabel tv jelet nem tudom hogy hogy kezeli. azzal sosem probáltam. de ez nem analog tuner..
Lehet hogy a Te esetedben mégis jobb megoldás egy analóg (és esetleg földi digitalis) adás vételére alkalmas monitor, amennyiben a kábel tv az analóg Nálad.. -
veze
őstag
válasz Bati0501 #8352 üzenetére
én nem tudom.. de analog jel vételáére (is) alkalmas "settopbox" nincs. vagy igen?..csak tv kártyák vannak analogban (is) ahhoz meg menni kell a gépnek. ha usb-s akkor is..
meg kéne kérdezned itt a ph-n egy ilyen témával foglalkozo topicban.
gép nélkül csak akkor tudsz a monitoron tv-t nézni ha olyat veszel amibe van analóg (!) tv tuner. ha digitális adást nézel csak és olyan antennád /kábeljeled van, akkor jöhet számitásba az amit én is javasoltam,
mivel elöttem egy másik forumtárs az Alcort linkelte, valahogy evidens lett hogy digitalis tv csatornákban gondolkodol. azért született meg az a bejegyzésem. aztan vált világossá hogy analogban...
Egyébként ha digitális is lenne és settopboxra dugnád a monitort, hangja nem lenne,
ezen csak spdif kimenet van a hangnak semmi más, tehát ilyen erösitöre csatlakoztathatod csak aminek van ilyen bemenete
ha tv-re csatlakoztatják hdmi kábellel, vagy scart csatlakozoval, akkor van hangja a tévében két csatornám[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
én meg szivesen okulok mások tapasztalatábol..
csak itt van még ez
HP ZR24w
Színmegjelenítés: 3x10bit színkezelés, 97% sRGB,
sRGB emulates 87% of NTSC color (100% Coverage),
94% ISO Coated (Forga39), 78% ECI-RGB 1.0DELL 2412
Színmegjelenítés: 8bit LUT/color, 3x8 bites színkezelés,
96% sRGB színtér, 82% color gamut (CIE 1976),
93% ISO Coated (Forga39), 72% ECI-RGB 1.0most ilyet használok
LG W2220P-BF
Válaszidő: 5ms g2g (typical), 6/6ms fekete-fehér váltás
Színmegjelenítés: valós 8bit LUT/color, gamma
korrekció, 3x8 bites színkezelés, 84% sRGB színtér,
84% ISO Coated, 79% of NTSC color (100% Coverage)ez marad is, csak kéne cserélnem más crt-s monitort
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Louloudaki #10142 üzenetére
mert nincs készleten, mindent most szereznek be..
aztan árfolyam csökkenéskor meg azé nem csökken mert készleten volt..
mert minden kereskedö értelemszerűen akkor készletez ugye amikor legkedvezőtlenebb az árfolyam..
ki van ez találva..csak én nem kajálom be ezt a marhaságot..
ez a vevőnyúzás, minél többet leakaszani rólad[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Louloudaki #10144 üzenetére
azért mert így működik a kereskedelem...(
nem a bekerülési költség, meg a tisztesség a mérvadó, hanem ha valamilyen ürüggyel lehet, akkor egyből lehuznak ahol tudnak
majd ha csökken az árfolyam, akor ne félj nem fognak másnap visszaállni. majd csak hetek mulva.. -
veze
őstag
erről mi a véleményetek?
A dell U2410 annyira drága lett
16:10-et szeretnék és nem baj ha van olyan, mint a dell2311
nem igazan találok semmi alternativát 2311-et meg nem szeretnék..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
új monitor esedékes, halódik a régi.. A típus nem kérdés, hogy mi legyen, viszont monitorguru oldalát nézve a kalibrálással kapcsolatosan felmerült bennem kérdés.
Mivel nem tudom a monitort majd meghajtó, jelenlegi videokártyámat odaadni a kalibráláshoz, így mihez fogják kalibrálni és mennyire lesz az az én videokártyámhoz kalibrált akkor? Én nem kétlem hogy frankón megcsinálják ahhoz a kártyához amit a kalibráláskor használnak, és lesz egy színprofilom, de az nem az én videókártyámmal készült.más: ha félév mulva videokártyát cserélek, gyakorlatilag lesz egy kalibrálatlan monitorm, mert a színprofilja az uj vga-hoz már nem használható.. Avagy annyiban ahogy a mostanihoz is, nevezetesen hogy a kalibrálás egy harmadik vga-hoz készült, ami sosem volt birtokomban.
Így akkor van értelme a kalibráltatásnak?
vagy csak plusz pénzkiadás... -
veze
őstag
valamelyik nap jártam egy oldalon , de most sehogy nem jut az eszembe honnan jutottam oda ( talán a monitorguru oldalárol de most ott sem találom)
szval van három monitor ( vagy lehet 4-et is beállítani) és lehet alatta állitani a méretét (hány colos), aztán 16:9 vagy 16:10 és egyből aszerint változnak a méretek egymás mellett és jól összegasonlithatók
tudná valaki linkelni ezt?
köszi -
veze
őstag
Megkaptam a kalibrált a Dell U2412-t.
nem csalódtam -
veze
őstag
-
veze
őstag
nekem van már egy ideje egy ilyenem most meg vettem egy Dell U2412 egy másik gépre (kalibráltattam is)
Most én nem látok jól, vagy nem tudom mi van..de én nem látom azt hogy a linkelt monitor csak egy foshalmaz lenne a mostani új mellett.
A felbontása az valamivel kisebb, meg a mérete is, de ahogy egyikre nézek majd a másikra, nem látok egetverő különbségeket vagy hiányosságokat az LG-n a Dellhez képest..
lehetséges ez?
(az LG-hez is van egy kalibrált színprofilom)[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
A monitorguruban kapható ( és általában most kapható) Dell U2412M monitorok No PWM vagy nem?
mert a monitor huru holnapjan azt irjak a PWM mentes világitás felára még +3000 Ft [link]
máshol meg szintén itt a topicban olvastam hogy ma már ezek a monitorok is No PWM hátttérvilágításuak..
akkor hol az igazság? -
veze
őstag
már csak az a kérdés, ha az árbeli különbséget figyelmen kivül hagyjuk, hogy
U2412M e-IPS paneles
vagy
U2414H AH-IPS paneles ( bár nekem most szükség lenne a DVI-D csatlakozóra, vagy akkor kell még hozzá egy ilyen átalakitó is [link]
vagy
P2414H AH-IPS panelesprobáltam kideriteni, olvasgattam este itt is, hogy e-IPS vs AH IPS de nem igazan lettem okosabb
-
veze
őstag
A PWM-es monitor miből tudja hogy most erősíteni e kell a fényerőn vagy visszavenni? feltételezem hogy van rajta valami fénymérő ami érzékeli környezeti fényviszonyokat..?
Nincs erre valami mod, hogy be lehessen csapni? hogy azt gondolja most nem is kell szabályozni hanem standard teljes rákapcsolással kell világítania egyfolytában mert telibe süti a nap?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest