Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz cs.zs. #135617 üzenetére
Szerintem indokolatlanul vannak néhány ember által lehúzva az AOC monitorok. Én egy ips 24” Samsungot cseréltem egy olcsó 27-es 2560x1440 VA paneles AOC-ra. Szerintem filmeken nagyon szép képe van, lehet nem annyira színes mint az ips, bár én nem veszem észre, de a fekete színe hibátlan, és a kontraszt is. Ezt 60 ezerből szerintem más gyártó nem hozza ki ilyen felbontás mellett. Vagy csak én nem találkoztam meg vele. 🙂
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz cs.zs. #135654 üzenetére
A DELL-t 110.-ért az LG-t 61e.-ért kapom. Nekem a betekintési szög nem releváns,mert CSAK is szemből nézem egyedül.
VA panelest szeretnék mindenképpen,mert az nem fárasztja annyira a szemem mint az IPS.
Csak PC game-re használnám semmi másra. (Konzolra , meg filmre van OLED tv-m , munkára másik gépem másik monitorral.)[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz cs.zs. #135657 üzenetére
"Más márkák - tipusok ? Semmi sem jöhet szóba ?"
Igazából az LGn és a DELL-en kívül csak az MSI-vel volt tapasztalatom (MSI Optix MAG272CQR-t használtam játékra és az bejött,hogy hajlított volt) a többivel nem ,így azokról nem igazán tudok nyilatkozni,de szívesen meghallgatom ha ajánlasz ezeken kívül más alternatívát!?Van esetleg jobb vétel ebben (150e.) az ár szegmensben?
[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
-
Rick4
félisten
válasz cs.zs. #135692 üzenetére
Tisztázzunk néhány dolgot:
Ez egy garanciális javítás, cégként szavatossági igényünk volt.
Garanciális javítás keretében csak új alkatrészt lehet beépíteni, aminek a definíciója nem smd ellenállás, kondi, és más, hanem a termék alkatrésze, mint fődarab.
A javítási útmutató az eszközre vontatkozik, hiba föggvényében az alkatrészcseréről van szó, nem másról, pláne nem az alkatrész javításáról, ennek egyszerű oka az, hogy a használt fődarabon neked senki se fogja tudni megmondani, a kicserélt hibás alkatrész okozott-e további problémát, ami a javítással csak ideiglenesen tűnt-e el, vagy végleges.
A képviselettel a "beszélgetés" hogy problémánk van, hova vigyük, mi legyen, miattuk 1 hónapig tartott
Első körben is, és mindvégig cserét kértünk.
A szerelőhöz el se jutott az igényünk, ő javított valamit, ami nem gyártói javítási útmutató alapján történt.
Nincs olyan, hogy ő javít, cserélnie kell, a beleforrasztás az nem javítási útmutatás alapján történik....
Mindez európai uniós jogharmonizációs törvény, amit felülírni, másképp gondolni, kimagyarázni nem lehet, vélelmezni, hogy mégse így van, meg teljesen felesleges.Ha akarod majd megmagyarázod, mit nem értettél elsőre.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
pilu85
őstag
válasz cs.zs. #135908 üzenetére
Köszönöm. Nem tudom az ips feketéjével lesz e bajom, de nem hiszem. szerintem az ipsnél maradok....
Oázis-nál a kalibrálás 6000ft. Ez szükséges?[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
-
Rick4
félisten
válasz cs.zs. #135924 üzenetére
Ez a 49" pont akkora, mint két 27"-os egymás mellett, szóval nem hinném, hogy közel ülök, ráadásul az 5120-as felbontást is vízszintesen felezve két képzeletbeli 2560X1440-es monitor van egymás mellett, káva nélkül, 100-as méretezésen nem túl nagyok így se a betűk, szóval az ideális környéke lehet ez...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
LeventeV
senior tag
válasz cs.zs. #135953 üzenetére
Köszi a választ.
Nekem is vegyes használatra kellene, és ez a két kiszemeltem most:
LG UltraGear 27GP850P-B
ASUS TUF Gaming VG27AQ1ACsak vaciláltam, hogy megéri-e a 1440p a felárat, vagy marajak inkább a 1080p vonalon. Persze nem a felbontas a legfontosabb. Viszont a keretem elegge fix, ami behatarolja a lehetosegeket.
De valószínű a kettő közül kerül majd ki a győztes, ahogy neztem ar-ertek aranyban ezek egesz jok, legalabbis az en felhszanalasi igenyeimnek megfelelnek.[ Szerkesztve ]
-
chris0000
őstag
válasz cs.zs. #135961 üzenetére
hi. mert sokan arra nem veszik a fáradságot, h belépjenek a menübe és két gombot átkapcsoljanak, aztán az jön ki, h áhh ez szar... ez az LG ugy.olyan csúcskategoria, mint az ASUS 27AQDM megfelelője, mondjuk asusnál kicsit bénáztak, mert ott nem sikerült HDMI 2.1-et rárakni, csak 2.0-át, de van rajta DP-is . Oled vonalon ez a kettő a csúcs 27"1440p-ben. üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Jimmy8
senior tag
válasz cs.zs. #135971 üzenetére
Köszi, megnéztem . Találtam egyet, ami még csajosba is kapható (fehér):
iiyama ProLite XUB2792QSU-B6/W6
Viszont mint olvastam, ezzel a garanciális ügyintézés nehezebb lehet, mint egy DELL vagy LG monitorral. Ettől függetlenül merjem vállalni? Van valakinek frissebb tapasztalata iiyama monitorral?
A Benq gariztatásról meg nem tudom milyen lehet.
Viszont egy picit elbizonytalanodtam a méretet illetően. Lehet a lánynak elég lenne egy 24-es is Most 21.5-es DELL-t használ. 60cm mély az asztala, de a filmeket 2,5m-ről (is) nézné, ezért gondoltam nagyobb méretre.[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz cs.zs. #138765 üzenetére
Ezzel próbálkoztak még a kezdetek kezdetén sokan, de ilyen tényleg nincs.
"Internetes rendelés és annak személyes átvétele esetén is távollévők között kötött szerződésről beszélünk, azaz élhetünk elállási jogunkkal." (forrás: [link] )
[Itt pedig] a 29-es paragrafus tartalmazza azokat a kivételeket, amik esetén nem élhetünk az elállási jogunkkal.
Anno, Deutsch Tamás vezényletével (talán a Digitális Jólét keretein belül) volt egy sajtótájékoztató az online vásárlásokkal kapcsolatban, ahol szó volt az ilyen, webshop-ok által történő félreértelmezésekről is, kitérve a személyes átvételre is.
#138740Roland861010
Köszi, pont tegnap nézegettem ott Oled tévét, de gyorsan el is engedtem mikor láttam az 1 év garanciát. -
easy...rider
őstag
válasz cs.zs. #138786 üzenetére
1080x1,25 = 1350. Ez közel van a 1440-hez, ha a monitor átló ugyanakkora akkor kb ugyanakkora minden (kb 6,5% az eltérés), csak vannak programok amik nem kezelik ezt a méretezést jól. (régebbi tapasztalat, azóta lehet már másabb, de akkor is maradnék a natív felbontásnál ). 200%-os méretezés az egy kerek dolog, 14"-on akkora felbontáson én is úgy használtam céges laptopot és az emlékeim szerint jól működött.
#138791 sztivo
Hát vagy legyen akkor csak a 24" FHD a cél, aztán max annak a szériának remélhetőleg ugyanolyan minőségű a 27"-os verziója is ha mégis elcsábulnék. De amúgy jól számolsz, 32"-nál jönne ki 1440P-ben ugyanakkorára minden, de akkorát nem szeretnék. (24"/1080*1440 = 32")[ Szerkesztve ]
-
nyesteb
tag
válasz cs.zs. #138840 üzenetére
A windows képernyő-menü alatt a kijelzőbeállításra gondolsz? Ott nézem, ott láttam a 60Hz-et.
A monitornak nem találtam programját, de megnézem, mert sok időt nem tudtam rászánni akkor.Az a fura, hogy ha dokkolón használom, akkor lehet 10 bites a színmélység, a laptopra kötve direktben csak 8 bites, mert különben a korábban írt ki-be kapcsolgatás kezdődik.
-
sztivo
Topikgazda
-
nyesteb
tag
válasz cs.zs. #138865 üzenetére
Köszi az infót. Igazából az a kérdésem, hogy a hajlított jobb-e ilyen méretben, vagy sem. A színhűség ha kb megvan, elég, nem fotós vagyok, úgyse látom meg a különbséget.
Majd a következő laptopom olyan lesz, ami tudja a külső monitoron is a nagyobb frissítést, de egyenlőre nem akartam azt is cserélni.
-
nyesteb
tag
-
lcee79
őstag
-
lcee79
őstag
válasz cs.zs. #138898 üzenetére
Mondjuk procit nekem sem ártana cserélni, mert ettől az R5 3600-tól tudnék jelenleg viszonylag olcsón jobb procit, amivel jobb fps-eket lehetne elérni.
Úgyhogy még a monitor mellett még arra is be kéne ruháznom.
De még a monitorral sem jutottam dűlőre.De megnéztem elvileg a 7000-es szériás AMD videokártyákon van Displayport 2.1
úgyhogy akinek olyan van, csak annak érdemes olyan monitort venni ami mondjuk 360hz-es.[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
LeventeV
senior tag
válasz cs.zs. #138958 üzenetére
Szinten zenesz. Nalunk a Dell monitorokat es asztali PC-ket mar elengedtek, a laptopokat meg nem (3 evre kapjuk oket), de valoszinu azokbol sem rendelnek mar uj szeriat.
A setupom sajnos olyan, hogy a monitort huzni-vonni kell egy karon. Az Asus az Oazisnal most 120k, az mar csak 33k kulonbseg, annyit mar jobban meger a jobb build quality, nagyobb szinlefedettseg es a Type-c.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz cs.zs. #138938 üzenetére
Nagyon köszönöm Neked is a választ, azt pedig külön köszönöm, hogy ennyit fáradtál az asztalok és monitorok fotózásával!
Az ajánlott ASUS monitort felvettem a listára, bár árban sajnos nem a legolcsóbb az általam kiszemelt többi 34 colos UWQHD monitorhoz képest. (Gondolom a képfrissítése miatt... Egy ponton túl minden további Hz aránytalanul drágítja a monitorokat.)
A 200.000-es felső határt azért adtam meg, mert valami határt kellett húznom, de őszintén szólva, ha egy 150 ezres és egy 100 ezres közül utóbbi is jó vétel, akkor nem bánom.
Nem vagyok a pénztárcám ellensége, és minden forint számít.
"Szóval ha valami ilyesmi felől érdeklődsz Te is, és néha játszol is, akkor mit keres ott az ajánlatok között az a 60 Hz-es 89.000 Ft-os nem-gamer?"
Ha az eredeti hozzászólásomban listázott ViewSonic VX3276-4K-MHD monitorra gondolsz, kérlek? Az árát véletlenül elírtam, és csak a szerkeszthetőség lejárta után vettem észre, hogy ~160 ezer forint.
Bár ennek tükrében már nem gondolom versenyképesnek: [ViewSonic VA3208-4K-HD - 98.900 Ft]
Ha most mondjuk 2002-t írnánk, már venném is, mert a CRT időkből élénken emlékszem a Viewsonic monitorokra... De hogy LCD vonalon mit alkotnak, arról sajnos fogalmam sincsen!
Ami a játékra és a képfrissítésre vonatkozó kérdésedet illeti, kérlek...
Nem katasztrófa, ha FreeSynch nélküli és 60 Hz-es a monitor. A mostani monitorom is ilyen, és amennyit én játszom a géppel, ahhoz egyébként tökéletesen megfelelt ez is.
(Megjegyzem egy bevilágítástól mentes, nagy kontrasztú AMVA+ panel van benne. Ha a látásom még olyan volna, mint akár csak 5 éve, akkor nem is gondolkodnék azon, hogy másikat/nagyobbat veszek helyette.)
Nyilván, ha a hozzáértők azt mondják, hogy az általam kiszemelt monitorok közül pl. a fent említett Viewsonic-ot nem szabad megvenni, ezért vagy azért, és helyette 3 másikat javasolnak a találati listámból (ami mind "gamer" monitor), akkor az egy plusz jó dolog.
De nem ezen fog múlni a választásom, hidd el!"Aquila non captat muscas."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szemüveges topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- eBay
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mobil flották
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.