Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
AkosKJ
tag
Sziasztok,
Szeretnék monitort vásárolni, de segítséget szeretnék kérni benne.
Jelenleg egy 23" Lg D2342 Tn paneles monitorom van ezt szeretném lecserélni.
Amiben gondolkodtam:
IPS panel próbálnám a színek miatt, nem tudom mennyivel lenne jobb a mostaninál.
2560*1080 P felbontás vagy 2560 x 1440p felbontás 27"- 29 " vagy 34" akár hajlított kijelzőn is.
Kipróbálnám 21:9 kép arányt, játékhoz és filmhez, fotókhoz lenne inkább használva.
Gyártóban igazából mindegy nézegettem, Lg, Acer, AOC, Asus stbGépem jelenleg: z 170 gamer pro alap + i7 6700K + Gskill DDR 4 4*4 gb 3200Mhz + Asus Strix GTX 1070
1080 p felett nem nagyon gondolkodtam max 1440 p, mert nem tudom hogy gépem elég-e ahhoz, hogy kiszolgálja 1440p vagy e felettit.
Ár szinten jó lenne megoldani 150 ezer forint körül, ha mondjuk 20-30 ezer forinttal több lenne egy jobb választás az is még szóba jöhet.
Remélem nagyjából körbe tudtam írni az elképzelésem és bízom benne hogy tudtok segíteni.
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
AkosKJ
tag
Amennyire nekem eddig lejött:
AMD freesync használja ez az olcsóbb megoldás ezt csak AMD kártyák tudják használni.
Nvidia megoldása amit csak Nvidia kártyák tudnak használni G-sync ez egy drágább és jobb technika minden monitor árához hozzátesz 40-50 ezret minimum.
Ezek a technika képes kommunikálni a vga és a monitor között hogy, éppen mennyi FPS tud megjeleniteni az adott kártya és hozzá állítja magát tehát a monitort.
Free Sync is ez de ez csak egy bizonoys tartományon bellül működik pl 35-75 FPS között működik.És van még a A V-SYNC funkció ami tulajdonképpen megnézi hogy mennyit tud a monitorod általában 60 (Hz)
Fps és ehhez lövi be a kártyát tehát hiába tud a kártyád 100 Fps max 60 al játszol.Ezekkel a dolgokkal kerülöd el azt hogy szétessen a kép vagy vízszintesen vagy függőlegesen.
Vehetsz te ettől függetlenül bármilyen monitort, de az adott technologiákat ( G-sync és Freesync) csak az ehhez való kártyával fogod tudni kihasználni.
Ha rosszul vettem le a dolgokat akkor bocsánat érte, én is nemrég kezdtem el ezeket megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
AkosKJ
tag
A kettő közül szerintetek melyik? Amelyik jobban tetszik ? Természetesen akkor árat nem vesszük figyelembe.
Az Acer Predator XB271HU vagy Asus PG279Q ROG SWIFT -
AkosKJ
tag
Hát lehet hogy neked van igazad, de tesztek meg videók alapján azért nem csak erről van szó, hogy lehúzzák a népet ez is benne van természetesen.
Itt van leírás
https://prohardver.hu/tudastar/g-sync_freesync_adaptive-sync.html
akit érdekel ez alapján el tud indulni és el tudja dönteni hogy kinek mi jön be, mit tud kihasználni.[ Szerkesztve ]
-
AkosKJ
tag
válasz Black_Sheep #71137 üzenetére
Szívemből szóltál, ugyan ezen gondolkodom, de írok az Oázisnak is mert már egy másfél hete nem írtak vissza csak azt hogy nem vagyok elfelejtve.
-
AkosKJ
tag
A szakértők szerint melyiket érdemesebb megvenni ezek közül ?????
Acer Predator XB271HU
Asus PG279Q ROG SWIFT.
Előre is köszi.
-
AkosKJ
tag
válasz yodamastah #71267 üzenetére
Akkor te nem vennèd meg a acert de ahogy olvasom akkor a asust sem Akkor most mi legyen ?
-
AkosKJ
tag
Nagy dilemma után most rendeltem meg az Oázisból az Acer XB271HU predator monitort természetesen prémium kalibrálással mert ez azért már megérdemli.
Amint tudok majd írok beszámolót róla hogy milyen, hozzá nem értő szemmel
Asus rog swift és e között is dilemmáztam, illetve szinte mindenen, nagyságon, panelon, stb.Ami alapján én választottam
(ha érdekel valakit )
- IPS színek miatt (glow szinte mindegyikbe van hol jobban hol nem)27" nekem ideális lesz, 34 et szerintem nem nagyon használtam volna ki de az is brutál lett volna, de + 100 ezret nem ér jelenleg ahhoz képest amit most rendeltem.
- 144 hz és G-sync erre kiváncsi vagyok nagyon mivel soha nem volt ilyen monitorom és szerintem azért észrevehető lesz a különbség a mostani LG Flatron D23242 höz képest.
Ezúton is köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
AkosKJ
tag
válasz kippedli #71488 üzenetére
Amennyi nekem lejött IPS nagyon szép színekkel van viszont IPS glow érinti mindegyiket ha téged ez nem zavar pl full fekete filmeknél éjszakai haszálatnál akkor megfelelő szerintem.
21:9 re gondoltál elvileg az a nagy gémer képarány de érdekes módon 16:9 még mindig viszi a prímet.
Ha vissza olvasol mindegyik mellet van elég sok érv és mindegyik jó filmre és játékra is de ha ott vagyunk filmet ki kell küldeni tv re azt megoldódott -
AkosKJ
tag
válasz =Mikee= #71555 üzenetére
Szerintem maradj a 16:9 és változatnál èn is ezen filóztam de végül maradtam annyival szerintem nem ad többet a 21:9 csak 32-34 colnál hajlított kivitelben de az jelenleg 350 ezernél kezdődik.
1070 és kártya mellé már 1440p monitor nem ártana. Hasonló LG néztem de azt mondták inkább Dell Asus acer nézegessek. Végül Acer Predator XB271HU vettem ma fogom beüzemelni ha használtam majd irok mik a tapasztalatok. -
AkosKJ
tag
Acer Predator XB271HU tapsztalatok:
Most vettem ezt a monitort, egy LG 23" váltott le.
2560*1440 felbontás oc 165 HZ IPS monitor g sync el amit jól ki is használ a GTX 1070 kártya.
Ég és föld a különbség mind nagyságban mind kép minőségbe a játékról már ne is beszéljünk.
Asus Swift Rog ban gondolkodtam még de az Acer mellet szólt az hogy 5 év garai volt rá és külföldi teszteken kicsit jobbnak hozták ki kb (hangyafa...val)
A küldő dizájn és a menü nem annyira csilli villi mint az ASUS nál de ez is szép letisztult korrekt külsővel rendelkezik.
27" nekem bőven elég próbáltam a 27 és a 23 ast egymás mellet de egy idő után meguntam és eltettem a 23 ast.
21:9 képarányba is gondolkodtam de nem bánom hogy 16:9 vettem most is.
Ennél a kategóriánál már alap követelmény egy prémium kalibrálás.
Lehet ebből adódóan vagy csak azért mert mákom van nem is vészes az IPS Glow amitől tartottam.
Játék alatt egyáltalán nem látod sötét szobában sem! Én film alatt sem max nagyon minimálisan ha, direkt azt figyelem.
Monitor bekapcsolásnál látom természetesen hogy melyik részeken van de az sem vészes.
IPS nél mindenképpen lesz glow hol durvább hol nem ezt vegye figyelembe aki IPS t akar de tesóm ASUS 27 "(passz hogy mién de olyan 80 ezres kategória) sem vészes.Esetleg valakit érdekel még infó nyugodtan írjon rám privátba.
-
AkosKJ
tag
válasz Plasticbomb #71648 üzenetére
Az általad linkelt gyártókról nem nagyon olvastam mostanában még tesztek alkalmával sem, de nem vagyok nagy szakértője a témának
Véleményem szerint, meg amennyire tudom nem nagyon vannak 35 " felett monitorok mert azért az átlag felhasználó tervező is max 1 méterről nézi őket és azért ez 40-43 " elég durva lehet már főleg 4 K ban és akkor arról nem is beszélek hogy, mindehhez olyan durva PC kéne ami szerintem halandó embernek felesleges.
De az összeg ugorna 700-800 ról 7000-8000 re.
Ha a gépedhez szeretnél monitort akkor max Acer vagy Asus Rog 34"-35" ívelt kijelzőit nézd meg 1080P vel azt kihajtja gond nélkül. Bár lehet EIZO monitoroknál van nagy kiszerelés de az milliós tétel.
Ha csak fim nézésre kell és néha böngészel akkor én a helyedbe vennék egy 24" környéki monitort olyan 60 magasságában pl egy Asus vagy del és vennék egy fasza TV.
Lg 34uc88 ívelt monitort nézd esetleg meg az van 700-800 euro környékén. -
AkosKJ
tag
válasz Cathrine #71757 üzenetére
Konkrétan erre a tipusról nem írtak elvileg új Lg talán a 34 colos tesóját tesztelték és meg voltak elégedve vele itthon de elég sok mondják azt hogy nem túl jó többek mondják hogy teljesen jó amit én tudnék mondani az a következő.
Felbontás a kártyádhoz 1080p mindenképp jó választás, Ár érték arányban biztosan jó.A helyedben lehet elgondolkodnék hogy esetleg ezt:
http://oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/27-28/acer-predator-xb271hbmiprz---5ev-garancia-umhx1ee011 vegyem.Tn + film panel lehet jobb mert Ips Glow mindenképp lesz a monitorodba (ami pl engem egyáltalán nem zavar mert nem is érzékelhető nagyon, nálam kicsit a sarkokba film nézéskor de jelentéktelen) ha téged sem zavar, akkor ez is mindegy.
Garancia alapból 5 év az Acerre, illetve támogatja a G syncet ami azért nem rossz, én is most váltottam 60 hz ről 144 re de nekem eddig tetszik tényleg sokkal simább a játékélmény.
2" kisebb és talán nem hajlított mint az Lg de szerintem felesleges a hajlítás kicsit parasztvakítás + IPS panelnak sem tesz jót.
34" már lehet kell mert 23" hoz képest a 27 is brutál nagy a 34 ről meg ne is beszéljünk nekem személy szerint az már k... nagy.[ Szerkesztve ]
-
AkosKJ
tag
Függ attól mire használnád, a mostanid 24" os lehet a 35" durva lenne mindenképp nézd meg élőbe én 23 as utàn nèztem 27 est ès az is elèg nagy vàltás nekem mondjuk elèg volt a másik kérdés meg az hogy akarsz e 3,5 kilót kifizetni egy monitorért mert amit irsz méreg g sync az a körül mozog.
Játékban lehet nem lesz sok fps a konfigod miatt de valamennyit segít a g sync de azért hardveres gyengeséget nem fog helyrehozni.
Ez lehet is orvosolni valamennyire de akkor meg annyira butitod le a grafikàt hogy nem volt értelme a drága monitornak.Szerintem 350 ből ha a cuccaid eladod erősebb proci meg vga mellé még egy fasza kis 27" is tudsz venni g syncel .
-
AkosKJ
tag
válasz Berrik00 #71791 üzenetére
Én nem bántam meg hogy acer predatort vettem holnap után csinálok nektek egy videót aztán fellinkelem vagy valahol elküldöm meg a beàllìtàsokat is ha érdekel bennetek.
Ha jól tudom akkor nekem 27 körül van a fényerősség állítva amit a boltba belőttek de nem akarok hülyesèget mondani majd holnap megnézem. -
AkosKJ
tag
Procival várd meg az újakat lehet lehet jók lesznek, 1060 de inkább 1070 kell már egy 1440p. Nekem acer predator 1440 p 27" on 144 hz g sync , i7 6700k val strix gtx 1070 el húzás nélkül RS siege 90-110 fps körül megy a durván fps húzó élsimitások nélkül.
1080 p nem kell nagyon durva vas azért. -
AkosKJ
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlást tervezek a kiszemelt az Asus MG279Q!Mi a véleményetek róla?
Esetleg ebben az árkategóriába van jobb?
Ami mindenképp kell 27" Ips panel és 144 hz tudja.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alienware 500hz
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest