- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Askformore #141163 üzenetére
G51C? Az csak 120 Hz-en tudja.
-
forguet
senior tag
válasz
Askformore #140963 üzenetére
Köszi, jó tipp, látom népszerű is, felvettem a listára.
AOC Q27G4X-et esetleg ismeri valaki?
Egyszerű, nagyszerű, tetszik az állványa, a 450cd/m2 fényerő is jól hangzik és a tesztek is pozitív kicsengésűek. -
sztivo
Topikgazda
válasz
Askformore #140892 üzenetére
Dettó. 24" 1080p IPS-ről váltottam erre, soha többé IPS.
-
válasz
Askformore #140860 üzenetére
Aha ugyanarról a gépről van szó.
DDU-t ismerem, de eszembe nem jutott használni! Megpróbálom, legyalulom az nVidia driverét, mert ahogy mondod, az nVidia kártya volt benne korábban, és utána tettem bele az AMD kártyát. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Askformore #140811 üzenetére
Nem. 60 hzen is brutalis a fekete szín után húzás.
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #140663 üzenetére
Átgondoltam az életem és sajnos el kell vetnem ezt az ultrawide ötletet, így sima 27-es 1440p, freesync premium (ehhez ugye 120hz kell min), kategóriában nézelődök. Ez megvehető?
[link] Samsung Odyssey G5 LS27CG510EUXENÁrban, külsőben, paraméterekben is tetszik, csak ugye VA panel. Ez engem mondjuk nem zavar, a mostani IPS előtt VA volt és nagyon szerettem a színeit.
Vagy van más ebben az árkategóriában, ami jobb mint ez? -
Micsurin
nagyúr
válasz
Askformore #140688 üzenetére
Felgyültek a PÜ-k undervolt meg házas topik miatt, a napokban pótlom!
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Askformore #140663 üzenetére
Szia!
Legalább az első AOC-t válaszd, nem sokkal kerül többe, itt volt aki ünnepek környékén vett, esetleg kérdezz tőle, hogy milyen, a többi csak office monitornak megy el szerintem.
Adaptive az a VESA szabványa, a FreeSync pedig az AMD-é, majdnem ugyanaz a kettő, ezek ma már mind mennek AMD és nvidia kártyákkal is.
Lehet kisebb frissítést választani, de felesleges, hisz erre való a FreeSync, ha csak 80 fps-ed van, majd lekorlátozza a frissítést is 80Hz-re, 100-nál 100-ra és így tovább, képtörés nélkül. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Askformore #140271 üzenetére
Este dobok PÜ-t, futottunk egy nagyobb kört. A Nitroval meg párom 10GB-s Pulse kártyájával is 1440p-ben. Röviden: egész jó, sőt még a kis 6700 is meglepett minket a stabil 35-el mediumon.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Askformore #140221 üzenetére
...elmentem az előbbi AOC-ért. Meló után rányomom a gépre és kiderül, este úgyis folytatom az Indyt, csütörtök meg HO. Ha játékra jó, akkor talán a VSCode és az Eclipse is tűrhető lesz rajta!
-
4264adam
veterán
válasz
Askformore #139630 üzenetére
Fressync szabványban is 48- felső frissítés között van. Alsó az 48.
-
4264adam
veterán
válasz
Askformore #139626 üzenetére
27" 1440p monitort veszel és bekapcoslod rajta az AMD Freesync-et. Meglátod az eddigi legjobb fluid érzést kapod. A Monitor ezzel a funkcióval akkora frissítésre áll be amennyi FPS-t előállít a VGA-d 48-120Hz vagy 144 vagy 180Hz között. Attól függően milyen a monitor de az alsó határ mindenhol 48.
Nyugodtan veheted. És nem gyenge a 6700XT 1440p-re sem főleg ha nem natívon hanem FSR-ben használod.
-
válasz
Askformore #137602 üzenetére
Mennyi a limit?
Pl ez a viewsonic jó lehet, nem is drága [link]
-
válasz
Askformore #137593 üzenetére
Inkább 24.
-
BViktor8
csendes tag
válasz
Askformore #104889 üzenetére
Akkor esetleg 1440p-be mi lenne az ajánlott ami ebbe az árkategóriába belefér?
-
snake1977
őstag
válasz
Askformore #104879 üzenetére
Normál és fast van, mindkettőben, normálban kevésbé zavaró. Alacsony fényerőnél (br.40% körül) amit este használok kicsit jobban kijön normálban is.
-
snake1977
őstag
válasz
Askformore #104875 üzenetére
FYI azaz csak informáltál, jól értelmezem?
Köszi.
Valami olyat keresnék ami az ilyentől mentes, 24-27" között, az Acer ips-eket néztem, akad köztük 1ms gtg idővel is, 75hz freesync-el is, ha ez megoldaná a problémát annak tudnék örülni, legalább tudnám milyen irányba induljak el. Sajnos a mostani munkából adódóan muszáj sokat olvasnom, meg egyébként is kicsit zavar. -
Williams
aktív tag
válasz
Askformore #104835 üzenetére
Teljesen jó lesz ez szerintem, mert ipari felhasználásra lesz több db rendelve, a megpusztuló monitorokat kell ezekből pótolni. Semmi komoly minőségű megjelenítésre nincs szükség, ezért írtam, hogy szinte mindegy milyen - főleg ebben az árkategóriában.
Ráadásul 36hó garral adják, ennyiért ez klafa.
-
Williams
aktív tag
válasz
Askformore #104833 üzenetére
Mindegy a méret is, ez tökéletes lesz, köszönöm!
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #104832 üzenetére
Tessék, 25.000Ft [link]
-
Mankó
veterán
válasz
Askformore #104826 üzenetére
Nem jó az 1440p, mivel 1060-hoz felesleges, meg nem is használnám ki. Te milyen messzire ülsz a monitortól?
pilóta: Mi számít normál távolságnak?
Másik: Órák óta olvasgatok a Freesynch-es monitorokról. Mivel kacsintgatok, hogy az 1060-at tartom meg az RX570 helyett, jó lenne, ha menne a Geforce-al is valamiféle kép szinkronizáció. Odáig eljutottam, hogy DP -vel nagy valószínűséggel menne, már csak azt kellene lefixálni, hogy 75 Hz-essel is menne e.
A kinézett model az Acer Nitro VG270bmipx
Az RG-s lett volna az igazi, de azon nincs DP, annak letisztiltubba a dizájnja és szerintem a talp miatt hátrébb is lehetne rakni az asztalon.
Vélemény? -
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #104450 üzenetére
Kicsit beleástam magam a problémába. Csak a kék, a narancssárga és a zöld szín bizonyos árnyalata csíkozódik (narancssárga a hátterem és az ablakok is, szóval elég feltűnő..). Abban a pillanatban, ahogy beállítom 50Hz-re a képfrissítést, megszűnik a csíkozódás, és szép egybefolyó kék és narancs színt kapok.
Szerintetek emiatt visszaküldhetem a Dell-nek? Van valakinek tapasztalata velük gari/csere téren? Alzán vásárolt, elvileg extra háztól házig Dell garival.
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #104445 üzenetére
A monitor hiba topikban linkelték nekem ezt: [link]
Gondolom hasznos lehet sokaknak, nem tudom ismeritek-e.
Számomra kiderítette, hogy nem a monitorral van a baj, mert a teszten belül nem csíkos.. valami driver vagy windows gond lesz szerintem, de ha van bárkinek ötlete, azt köszönöm.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Askformore #104067 üzenetére
A színváltás pl. képek görgetésekor (mondjuk weblapon) látványos. Itt most ezen az oldalon leglátványosabb a "Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!" felirat elszineződős utánhúzása görgetéskor. talán a fehér háttér miatt jobban látszik.
-
Attila198506
csendes tag
válasz
Askformore #103476 üzenetére
Köszi! Nem mókoltam tovább, megrendeltem az acer-t bő egy órája...meglátjuk, remélem okés lesz!
-
KAMELOT
titán
válasz
Askformore #103449 üzenetére
27'' 1440p kell.
-
Attila198506
csendes tag
válasz
Askformore #103447 üzenetére
Köszi! Még mindig vacillálok, de már kezdem megunni
-
Ciccuka
veterán
válasz
Askformore #103401 üzenetére
75Hz-s monitortól ne várj tükörsima játékmenetet, inkább csak a 144Hz és + monitoroktól.
Érezhetően jobb, mintha nem lenne, de azért csodát ne várj tőle, picit "javít" csak.
-
Gomisan
tag
válasz
Askformore #103401 üzenetére
Elméletben így működik, igen. De a gyakorlat egy kicst más, előfordulhat, hogy a max frissítés alá kell maximalizálnod 2-3 fps-sel. Jó esetben az adott játék támogatja ezt, akkor van a legkevesebb input lag, ha ott maximalizálod.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Askformore #103361 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
Askformore #102805 üzenetére
Hát ha a te szemednek nem zavaró a micro stuttering és a v-sync akkot jó.
De még mindig nem mondtad milyen árkategóriában kell gondolkodni.
De tessék, ez elég jó (Freesync/G-sync nélkül).
-
szasanyi
félisten
válasz
Askformore #102803 üzenetére
Az újabb játékoknél magas grafikával egyik VGA sem képes stabil 60FPS-re, tehát kell a Freesync (G-sync). Itt le is írtam miért.
-
szasanyi
félisten
válasz
Askformore #102801 üzenetére
Na, akkor már nem feleskegesen írtam.
24" 1080p ideális páros, IPS vagy VA (nagyobb kontraszt, jobb fekete és többnyire hajlított kijelzők) + Freesync (G-sync) legyen.
Nem mondtad milyenn VGA-t használsz, milyen játékokkal játszol (ez a klépfissítés miatt lehet fontos, ami 60-160Hz) ill. azt sem mondtad mennyit szánsz rá. -
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #102731 üzenetére
Valaki tudna ajánlani 24"-os FHD monitort légyszi? Mi az amit kerüljek el messziről?
-
dugo_
veterán
válasz
Askformore #74550 üzenetére
Azt viszont ismét csak nézd meg élőben, hogy mennyire fekszik neked a fullhd felbontás ilyen nagy monitoron. Itt meg a nagy pixelméret lehet a buktató.
-
dugo_
veterán
válasz
Askformore #74547 üzenetére
Asus VZ249H - 50k
Dell P2417H - 60kFelőlem megnézheted személyesen, de egy ujjnyival alacsonyabb a mostanidnál is, azt biztos megéreznéd.
-
dugo_
veterán
válasz
Askformore #74545 üzenetére
Szemléltetésként:
http://www.displaywars.com/20-inch-16x9-vs-25-inch-21x960ezerből ne akarj ultra wide monitort. Még a 29"-os modellek is csak olyan magasak, mint egy 23"-os 16:9.
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #74543 üzenetére
Esetleg ez?
-
KAMELOT
titán
válasz
Askformore #40207 üzenetére
DVI kábellel ajánlott kötni!
-
törölt tag
válasz
Askformore #39981 üzenetére
jobb a benq
-
stranger28
addikt
válasz
Askformore #39981 üzenetére
Nem, veheted az első nagymárkás ASUS-t is, csak akkor balek vagy.
Semmi baj nincs azzal a BenQ-val.
-
South Velen
addikt
válasz
Askformore #39976 üzenetére
-
South Velen
addikt
válasz
Askformore #39972 üzenetére
Én a helyedben lemondanám.
-
stranger28
addikt
válasz
Askformore #39972 üzenetére
VGA bemenet, TN panel, plusz még olcsóbban is kaptál volna jobbat.
(#39971) enamessias: Dell U2713HM?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia