Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz giornalista #30761 üzenetére
Ez nem monitorprobléma, hanem a VGA az oka.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
deja vu
addikt
válasz giornalista #68577 üzenetére
Szia!
Ezek nagyon tutkó monitorok, itt van a fórumon egy tag aki RX480-al hajtja valamelyiket, mondjuk lehet, hogy nem elégséges teljesen hozzá a kártya, de később feljebb léphetsz RX490 fele.
185-190 ezer: WQHD IPS 144Hz AMD FreeSync monitorok
ASUS MG279Q
Acer XF270HUIphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Raggie
őstag
válasz giornalista #70000 üzenetére
Ha használsz V-Synch-et és Freesyc-et is egyszerre, akkor az alábbi lesz:
a Freesync tartományban a monitor képfirrítése adaptálódik a VGA által kipráselt FPS-hez. Ezen a tartományon kívül úgy fog működni, mintha csak V-sync lenne bekapcsolva.Ha csak Freesync-et használsz, akkor a Freesync tartományon belül ugyanez vonatkozik, de a tartomány felső határa fölé nem fogm enni az FPS-ed, tehát ott a VGA fog visszavenni és csak annyira dolgozik majd, hogy meglegyen a tartomány tetejét jelentő frissítési ráta(jelen esetben 75 FPS). A tartomány aljánál kevesebb FPS esetén természetesen ilyen esetben tearing és stutter lesz, mert nem elég erős a VGA hogy kellő FPS-t produkáljon.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Devas
őstag
válasz giornalista #70000 üzenetére
Ha 100 FPS-t állítanál elő, akkor erre való a V-sync. Bekapcsolod, és a monitor frissítési frekvenciájánál több FPS-t nem fog előállítani, így nem lesz tearing. A te példádban gondolom ez 75 FPS lesz.
De a V-sync-et már minden játék Options-ében megtalálod, akár most is bekapcsolhatod.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Brekk
addikt
válasz giornalista #70117 üzenetére
Én szívesen hozok neked egyet megnézni.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Tyrel
őstag
válasz giornalista #70113 üzenetére
Hmm... na jó, és BenQ XR3501-t látott már valaki közelről?... Vélemény?
Turenkarn
-
Brekk
addikt
válasz giornalista #70130 üzenetére
Rendeltem belőle, sztem holnap este/holnapután meg tudod nézni. Privizz.
-
Fülig Jimi
csendes tag
válasz giornalista #70385 üzenetére
Köszi, de nekem pont, hogy nem játékra vagy filmnézésre kellene.
-
piero86
aktív tag
válasz giornalista #70562 üzenetére
Én az Acer XZ271-et néztem ki magamnak.
-
piero86
aktív tag
válasz giornalista #70564 üzenetére
Igaz! De a 390X-emhez ez is elég.
Brekk azt írta legjobb ez a monitor a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz giornalista #70645 üzenetére
-
atee
őstag
XZ350CU
FHD "csak" ami kicsit komprumisszumos ebben a méretben, de vállalható, megszoktam és nem is zavar semmiben sem. Főleg ha nem bújsz bele Játékoknál meg igazából jobb is az alacsonyabb felbontás, ha ki akarod használni a 144Hz adta pluszt.
Bolti ára elég combos...HA.-n most is figyel egy kedvezőbb áron! Én is tőle vettem megbízható!Brekk kalibrálta nekem!
[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
piero86
aktív tag
van pedig: ACER XZ350CU Predator
-
atee
őstag
válasz giornalista #70649 üzenetére
Ez a hajlított kialakítás nekem is nagy kérdőjel volt és nem szimpatizáltam vele.
Főleg, hogy sokan látatlanban is lehúzzák.
Viszont használat közben megszerettem. Már szinte furcsa leülni egy "sima" kijelző elé.
Mindenképp érdemes kipróbálni, megnézni vásárlás előtt!D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz giornalista #70651 üzenetére
Igen próbáltam vele. BF4 ben hibátlan! Nem volt semmi ami hátráltatott volna az eredményességben és játék élményben.
Amazonról nem rendelném meg pont a gariztatás miatt. Amúgy teljesen rendben van a bolt, de ez a cucc barom nagy dobozban van...macerás lenne postázgatni.
Nekem ausztriába kell elvinnem ha bármi baj lenne vele. Ez nem vállalhatatlan feltétel![ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
veterán
válasz giornalista #70779 üzenetére
"Ha mindenképp 21:9-es képarány kell, akkor minimum 29"-eset válassz, az már kb. akkora, mint egy 19"-os"
erre reagaltam -
tlac
nagyúr
válasz giornalista #70917 üzenetére
az főleg ott segít, ahol egyébként nincs elég fps a monitor gyári képfrissítéseshez
-
deja vu
addikt
válasz giornalista #71255 üzenetére
Én azt nem fogom annyiban hagyni, hogy átbasszanak embereket és szart sózzanak rájuk. És az is bődületes nagy baromság, hogy 110-ért az a legjobb. Csak mert 4k, ugyan azzal a panellel valami sokszorosába kerül, jé és sokszor szebb a képe.
[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
DonDennis
senior tag
válasz giornalista #71846 üzenetére
Írok ide minden képen, de most BlackF nagyon jó áron volt meg az edigital email szerint kaptam még ajándékba egy Bf1-t is ami már megvan szóval eladom tehát még -10.000(vagy amiért megveszik)
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
SimonYana
addikt
válasz giornalista #72547 üzenetére
4K-ban? Biztos nem! Szerintem.
Örülhetek , ha 3400-asban meg lesz a 70 FPS.
Persze láttam , hogy van aki lehúzta a felbontásskálázást 40-re amit én most 200-on használok, de ha lehúzom 40-re olyan ocsmány a grafika, mintha a proci gpu-ja menne! Most mondom ezt FHD-ban.
Annak meg nembiztos , hogy van értelme, hogy teljesen lehúzom a grafikát, csak azért , hogy 4K-ban menjen valahogy. A bánatom az , hogy a 4K-s monitor talán még olcsóbb is mint az 3440x1440 -es.
Majd elmegyek az oázisba és megnézem melyiket érdemes választani.® SimonYana ®
-
DonDennis
senior tag
Na igen de nézd meg milyen buildel i7 5960x 4.4gz... de mondjuk egy 6700k val ultran lehet ilyen 40-65 fps között az alatt nem igazán, és ezek se rossz értékek de egy 1440p-s monitornak van értelme a mai vga-k mellett csak max.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
gurubefree
senior tag
Es elgondolkodtal azon , hogy egy 4K-s kijelzon semmi ertelme 80-90 frame-nek ?? Csak mondom ..... Amugy ha valaki nincs olyan szerencses es nem engedhet meg maganak g-sync-es kijelzot baszhatja ( az altalad linket teszt atlag frame-t mutat igy kijelenhetjuk , hogy a min. 40 alatt van ) mert a v-sync-nek van egy olyan "jo" tulajdonsaga , hogy nagyobb frame dropnal a 60hz-et lehuzza 30hz-re !
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
forguet
senior tag
válasz giornalista #72743 üzenetére
Ez a hajlított nem hajlított sztem inkabb személyes preferencia, nekem pl tetszik.
Rx470 melle foleg fpsre sztem sok a 1440pMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Coolmat
őstag
válasz giornalista #72918 üzenetére
Ebből a tesztből (más monitor tesztje, de a téma szempontjából lényegtelen) nekem az jött le, hogy Freesync mellett használható vsync is, vagyis 75Hz-re limitálva a képfrissítést ugyanúgy nincs képtörés magasabb fps-nél sem, a probléma akkor van, ha a kártya nem tudja kipréselni magából a freesync működésének alsó határához szükséges fps-t (ami a Dellnél 48Hz, az LG-nél 40Hz, és ez nem elég alacsony).
Az AOC nem tudom hogy jött ide, azt nem én linkeltem
-
vhw
addikt
válasz giornalista #72923 üzenetére
A v-sync input lagja nem csak akkor üt be, mikor a freesync tartományon kívül esik ez fps?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
vhw
addikt
válasz giornalista #72927 üzenetére
A vga driverben beállított fps limiter nem okoz lagot?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
SimonYana
addikt
válasz giornalista #72930 üzenetére
a megoldás szerintem egy 144 Hz-es freesync/gsync monitor, amik meg ugye drágák
Viszont ha jól tudom a 144Hz-s működéshez kell 144FPS. Mivel hajtod meg, hogy 144FPS legyen?
Szinte semmivel, de lehet rosszul gondolom.® SimonYana ®
-
SimonYana
addikt
-
törölt tag
válasz giornalista #73582 üzenetére
Látványos a különbség, de pont nem 60Hz-es GSync-el kéne összehasonlítani...
Miért akadna a kép egy 144Hz-es monitoron mondjuk 100fps mellett? Elvileg simának kéne lennie.
-
bedohazi
aktív tag
válasz giornalista #73638 üzenetére
Köszi a jótanácsot!
-
-FreaK-
veterán
válasz giornalista #74006 üzenetére
Mi köze ennek a G-Synchez? Félre értetted kicsit a dolgot szerintem
Az a gond hogy az egyes pixelek nem tudják megcsinálni a váltást (szürkéből szürkébe váltás mondjuk) időben, mert már egy új képfrissítés jönne. Az egyik ilyen 180, vagy 200Hz-es monitornál volt probléma.
A Z271-nél, ami csak 144Hz-es, úgy oldották meg, hogy a vezérlés automatikusan növeli a overdrive sebességét, ahogy növekszik a képfrissítés, ami 100Hz fölött már egy enyhe "halo" (vagy overshoot) effekttel jár, de persze a blur mert a pixel válaszidő csökken.
200Hz-nél már lehet gond.Persze most pont nem találom azt a cikket ahol erről írtak.
szerk: megvan: az Acer Predator Z35-nél okoz ez gondot, nem is kicsit, sőt már 144Hz-nél is, nem csak 200-nál."As you increase the refresh rate the motion clarity gets progressively worse. By the time you reach the native 144Hz maximum, or even the overclocked 200Hz maximum there is a massive amount of blurring and the image is just a streaky, blurry mess. If response times aren't changing, what is the reason for this?
The reason is that the response times aren't fast enough to keep up with the frame rate of the higher refresh rate settings. For example, at 85Hz there is a new frame displayed every 11.76ms. At 100Hz a new frame every 10ms, at 144Hz every 6.94ms and at 200Hz every 5ms."
Ez a monitor így konkrétan használhatatlan magas képfrissítésre.
Ez még a LG 34UC79G-nál is probléma volt (ez IPS) egy hiba miatt, de egy firmware frissítéssel kijavították. Persze ehhez hardver kell, szal szervizbe kell küldeni ha valaki ilyen korai modellt fogott ki.
[ Szerkesztve ]
-
HyoRemix
csendes tag
válasz giornalista #74470 üzenetére
Szerintem ha nem kérdeznék, hanem azt mondanám, h nekem 34" kell, 21:9, IPS, 60hz, akkor ennyi erővel felmehetnék egy weboldalra, ahol monitorok vannak, és kiválasztanék egyet
Nem véletlen a sok kérdés
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, 1080 GTX hajtaná, főként játékra és filmezésre, equal nem csak gémre, fotózás miatt photoshop is aktuális, de nem feltétlen szükséges szempont.Vegyesen megy minden a gépen, néha fps, rts, moba, ez az amaz, de nem feltétlen van szükségem 1ms-es válaszidőre sztem, nem eSport VB-re gyúrok CS-ben pl néha OW megy pl, nem FPS a lényeg.
Elképzelésem szerint 29-34" lenne amiben gondolkodom, és 21:9 lenne amit szeretnék, de ha van tapasztalat, akkor szóljatok, hogy maradjak 16:9-nél...IPS vagy TN, bár ahogy láttam inkább a TN csak nagyon fps mellé ajánlatos, és én filmezni is sokat használnám, tehát szerintem akkor IPS?! de javítsatok kérlek ki...
Van itt minden 60Hz, 144Hz, AMD freesync, meg G-sync is... Amit tudni kell, hogy azért a 1080 sem fog magától stabil 144-et vinni 2k/4k felbontásban ultrán, szóval mi javallott?!
Freesync amúgy csak AMD kártyáknál megy, vagy Nvidia is tudja, amit kell? G-sync persze király lenne, csak hát az a +250 dollár körüli amit elkér Nvidia a monitorra is ráteszi a számlát...
Felbontás? 2560x1080(1440 16:9-nél) vagy itt már kéne a 3440x ... ?
Márka nem fontos nekem, inkább, hogy jó legyen, megbízható.
Tudom, hogy sok az igény, kérdés, de azért nem 6 millióért szeretnék venni, ha mondanátok pár példát, akkor is örülnék mondjuk 100k / 150k /200k... igazából olyan 100-150 között vennék, de azért rálesnék a drágábbakra is. Ha minden kategóriában tudnátok 1-2 darabot mondani, annak én is, meg sztem sokan még hálásak lennének
Tehát, 29-34", 21:9 ha érdemes?!, IPS inkább?!, 2560/3440 felbontás?!, Frissítés?!
Előre is köszönök mindent!
[ Szerkesztve ]
Asus Maximus VIII Hero, I7-6700k, ASUS ROG Strix GTX 1080, G.Skill 16GB RipJaws V 3200Mhz
-
Brekk
addikt
válasz giornalista #74944 üzenetére
Az vmi hiba lehetett az automatikában...
-
Swiftmendi
tag
válasz giornalista #77771 üzenetére
mert egy már van, és az mellé venni még 1-et egyszerűbb mint a mostanit eladni és veni egy titan xp-t, mellesleg meg valamivel erősebb is főleg 4k felbontáson
[ Szerkesztve ]
-
Reinu
tag
válasz giornalista #77922 üzenetére
Őszintén szólva kicsit húzós már az ára a 34"-nek, 100 ezer a felső határ. Félek attól is, hogy akkora méretnél már elmosódottak lennének a pixelek. Meg kellene nézni egymás mellett kiállítva őket, hogy megéri-e a majdnem másfélszeres árat az az élmény
-
félisten
válasz giornalista #79121 üzenetére
Grats, tényleg látványos a váltás!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Diosbejgli
tag
válasz giornalista #79121 üzenetére
Nekem is ilyen monitor van és ha beállítod akkor véleményem szerint jó kis monitor. Viszont a beállítással el lehet szórakozni.
Gratulálok az új szerzeményedhez!Retro PC: Asus P5Q * Intel xeon E5450 * Corsair VX450 * Kingston 2x2Gb DDR2, Nanya 2x2Gb DDR2 * Asus Silent Square Pro * Gigabyte GTX 1050 2Gb * ADATA SP920 256Gb
-
nagyúr
válasz giornalista #79233 üzenetére
Nálam szoftverfejlesztésre kell, de néha azért játszom.
Fejlesztéshez akár 4k sem ártana, de azt fájna megfizetni.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
dugo_
veterán
válasz giornalista #79376 üzenetére
Amennyiben a gép oldaláról is HDMI 2.0-val kötöd össze, akkor tudnia kell.
-
Satra74
tag
válasz giornalista #81006 üzenetére
Köszi. Régóta nézegetem, egyre szimpatikusabb.
Ha majd normális áruk lesz a videokártyáknak, akkor visszaváltok a piros oldalra és akkor már a Freesyncnek is lesz értelme.
Addig pedig abban bízom, hogy a 1060 6GB elég lesz FHD felbontásban a játékokhoz. Persze megkóstoltatom majd vele a max felbontást is.
i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Crucial MX500 1TB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB
-
myke7
tag
válasz giornalista #83886 üzenetére
21:9-re ácsingózok.
Kb hány cm a távolság? -
myke7
tag
válasz giornalista #83895 üzenetére
Köszi, jelenleg én egy 24-estől ülök kb 80cm ez a max távolság egyelőre.
-
blue01song
aktív tag
válasz giornalista #83912 üzenetére
köszi a választ! TN paneles, gsnync nélkülire lenne keret, de fentebb a kolléga azt mondta,hogy felesleges a gsync. mások is mondták már ,aztán próbálok inkább erre hagyatkozni,mint kifizetni a plusz felárat érte
gondolom viszont a TN paneles monitorokat kalibráltatni is kellene ugye? -
Pucosz
csendes újonc
válasz giornalista #84171 üzenetére
Köszi, akkor legalább a 34' minimum ami kell nekem 21/9 en
-
petymeg
addikt
válasz giornalista #84358 üzenetére
Ja képtörésre gondoltam, csak nem ugrott be, azért tettem " " jelbe.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
zoner15
csendes tag
válasz giornalista #85908 üzenetére
Köszönöm , hogy szóltál ezt mondtam én nem értek hozzá
Már csak ez 2 kettő maradt:https://edigital.hu/monitor/asus-vx248h-24-led-monitor-p375536
https://edigital.hu/monitor/aoc-24-g2460vq6-led-gaming-monitor-fekete-voros-p511390
Szerintetek melyik a jobb? vagy van esetleg ami oda veri ezeket ilyen árban?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz giornalista #86593 üzenetére
A pofa 2 napos reggel összehozott 60+ hsz-t; biztos eltörte valamijét, és otthon unatkozik.
Bár nem tudom, hogy ez kinek lehet szórakoztató, én inkább gémelnék..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
udii
újonc
válasz giornalista #87937 üzenetére
Köszönöm !
-
slidercod4
csendes tag
válasz giornalista #88165 üzenetére
Köszönöm a válaszod! A sokat úgy értettem, hogy azt olvasgattam Tomshardware-en, hogy a 75Hz csak akkor jó, ha annyi FPS-em is van, a 1060 pedig a 60-at inkább hozza a játékokban, mint a 75-öt. De kicsit szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban mert elég "FPS matyik" írták, ezért fordultam hozzátok.
Köszönöm még egyszer a gyors és szakszerű választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Nem lesz Stalker 2
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Android szakmai topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Diablo IV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Synology NAS
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest