-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
forguet
senior tag
válasz Askformore #140963 üzenetére
Köszi, jó tipp, látom népszerű is, felvettem a listára.
AOC Q27G4X-et esetleg ismeri valaki?
Egyszerű, nagyszerű, tetszik az állványa, a 450cd/m2 fényerő is jól hangzik és a tesztek is pozitív kicsengésűek.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
forguet
senior tag
Sziasztok!
Itteni ajánlásra rendeltem egy Dell G2724D-t még novemberben, Emagtól. Soha többet Emag. Long story short, nem érkezett meg, sokszori megkeresés után újrarendelték, az sem érkezett meg, aztán szó nélkül törölték a rendelést és azóta sem válaszolnak semmilyen csatornán keresztüli megkereséseimre. Azért nagyon dühítő, mert anno párezer forinttal többért meg tudtam volna venni bárhonnan, most meg 30-40e-rel drágább ugyanez a monitor.Ismét leadnám hát a kérdésemet, mert ez a modell immár nem fér be 100k-ba
Köszi1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100e
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27", minimum 144 hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) nincs preferenciám, nem vagyunk finnyásak ilyen szempontból
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? 7800xt lesz, freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) semmi extra nem kell
8, Fontos számodra a HDR funkció ? nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? magasságállítás jó lenne, a többi nice to have.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Cegoo #140959 üzenetére
Melyik LG is ez pontosan, kicsit hiányos lett a típusa
Samsung S32DG500 és 502 között 1 db DP kábel a különbség és IPS, S32CG510 pedig VA.
Hát nézd, én súlyos VA-párti lettem, mert nekem a minimális blur nem annyira zavaró, mint a bleeding meg a glow, így nálam a CG510, de IPS vonalon LG-k a minőség miatt, 32GS85Q pl a korábbi 32GP850 újabb kiadása. -
Cegoo
csendes tag
válasz sztivo #140957 üzenetére
Köszi a választ,
Megnéztem amiket ajánlottál, pár kérdésem lenne.
Tulajdonképpen laikusként mindegyik szinpatikus 90k-180k közötti áron.
LG85Q 180k, megéri a nagyobb árkülönbözetet, a többihez képest, mert a keretbe az is beleférne?
Samsung S32DG500/502, S32CG510 - között van érdemi különbség?
Az ajánlottak közül, Te melyiket részesítenéd előnybe(az ár nem szempont)Köszönettel,
-
sztivo
Topikgazda
válasz Raz3raddict #140954 üzenetére
Szia!
Asus-nak remek a MBR megoldása, így VG249Q3A vagy VG249QL3A
LG nagyjából jól szokott hangolni, 24GS60F
Samsung S25BG400 pedig nagyon olcsón ad 240 Hz frissítést.[ Szerkesztve ]
-
Cegoo
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérném, tönkrement az AOC 3279VWFD8 monitorom kijelzője, ezért új monitor kellenne. Nagyrészt 80% munkára (napi 4-5 óra), 20 % játék, böngészés, általános használat.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
150-200k + -
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32-34 col
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
szerintem mindegy, amelyik a célnak legjobban megfelel
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sosem volt még ívelt, kipróbálnám.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Irodai 80%, játék, net 20%
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack
3,5mm, stb-stb)
mindegy
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
mindegy
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
mindegyVálaszokat előre is köszönöm,
-
Raz3raddict
tag
Sziasztok,
Legfőképpen cs2-höz akarok venni egy monitor 24 vagy 27colba. kb 150 euró keretem lenne rá, 180hz lenne az ideális, de meggyőzhető vagyok a 165 hz -240 hz felé is ész érvekkel.(kb 30-40 cm-re lesz a monitor tőleg, illetve asztali álványt fogok használni így a monitornak kell lennie vesa-nak)
jelenlegi hardver: r5 5600x + rx 6600xt+32 GB ddr4 3200 Mhzamit eddig kinéztem: [link] ( 24col)
jobban szeretnék egy ips panellel rendelkezőt mint a VA-t, de kíváncsian várom mit ajánlotok.
ui: Ez második monitor lesz, minden máshoz van most egy 28"-os samsung 4k 60Hz-em.
válaszokat előre is köszönöm
-
sztivo
Topikgazda
válasz balazska92 #140933 üzenetére
Acer XV272UV3 és LG 27GS75Q alá nem mennék árban, hiába vannak olcsóbbak is.
-
krisi047
senior tag
Sziasztok!
Abszolút irodai célú felhasználásra szükségem lenne egy nagyobb felületű, széles monitorra. Ennek a bizonyos 34"-es Xiaominak kiváló ára van. Jó vétel ebben a kategóriában? Kifejezetten szimpi ez a "szemkímélő" villogásmentes technológia, jelentsen ez bármit.
Ami inkább kérdés, hogy egy M3 Macbook Airrel szeretném használni, ehhez elég egy ilyen 5 ezer forintos kábel is? Köszi!
-
Mercyyya
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni gaminghez és munkához monitort, egyelőre a Asus XG27ACS-vel szemeztem, illetve a Samsung Odyssey sorozatával, de élőben sehol se tudtam megnézni őket, és bizonytalan vagyok a választásomban.
150-170k maximum
27"-32", és olyan 160+ Hz, 2K.
szerintem mindegy
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék, irodai, programozói, videóvágás, képszerkesztés, filmezés
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Jelenleg Nvidia GTX 1650 van, ezt is felejbb fogom vinni, 4060-ra akarom cserélni.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack
3,5mm, stb-stb)
Displayport, HDMI van a gépen, + 1 mac mini lesz még rajta, de ott tudok átalakítót venni
Sosem volt még olyanom, esetleg megnézhetem.
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Karos állványon lesz, horizontálisan.Apple-tech girlie
-
Askformore
senior tag
válasz Gábooor #140941 üzenetére
Nekem van egy eladó, hibátlan, 24-es, 75Hz, Freesync, még fóliás, IPS paneles, dobozos DELL SE2419HR monitorom. Felhősödés, IPS glow tekintetében egy szerencsés példány. Még nem tettem fel sehova, de ha érdekel, akkor írj rám, és megdumáljuk. Most vettem nagyobbat, azért eladó.
-
Gábooor
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, páromnak keresünk heti 3 nap home office irodai munkához monitort. Fontos lenne hogy szemkímélő legyen, illetve van hogy néha oda süt a nap ahol használva lesz, jó lenne ha erősebb fényben is jól látható lenne.
Tudnátok ajánlani pár lehetőséget?
50e Ft, de ha ez alacsony az igényhez, akkor lehet feljebb menni, de csak új, számlás megoldás érdekel.
22-24" Hz-nek nem tudom hogy van e jelentősége.
Bármi lehet gondolom
sík
100% irodai, office programok. Se játék, se film.
Szerintem nincs jelentősége. HP Elitebookkal lesz használva, valszeg integrált a vidi.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI lenne jó.
Nem tudom.
hagyományos
Magasság állítás fontos lenne.Köszönöm szépen a segítséget!
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan monitort ajánlani ami kis asztalon is elfér, szóval nem olyan a lába ami ívelt talpú nagyon, hanem enyhén az.
Játékra lenne használva a gép első sorban, 24"-ig, de nekem bőven jó lenne az alatti is, sőt inkább minél kisebb (persze ne 20" alatti ) de jó legyen játékra 120Hz legyen meg amd freesync vagy nvidia g sync is legyen benne.
50ezer ft szánnék rá max.
Létezik ilyen ebben az ársávban? Illetve a felbontás fullhd is bőven jó, HDR képes legyen (bár ez nem olyan fontos számomra).[ Szerkesztve ]
-
IvI88
tag
Sziasztok!
100e Ft +- 15%
27", WQHD , 100Hz felett (jelenleg 24", HD, 60Hz van)
Eddig csak IPS-t láttam és használtam. Ha jól látható minden irányból akkor nekem jó a VA és TN is.
sík
90%-ba irodai és kép szerkesztés (alap szinten, nem fontos a szín helyesség)
10%-ba játék (Diablo4, Cod multy ahol nem fontos, hogy 144Hz-en játszak)
GTX 1660 S, nem fontos a sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI-vel használom most
még nem láttam milyen élőben
hagyományos
nem számít idővel karra fog kerülniAmi fontos, hogy háttal ülök az ablakkal a szoba másik oldalán és jelenleg kicsit tükröződik a monitorom (HP E241i). Ezért jól jönne valami tükröződést csökkentő bevonat.
A mostani monitoromat is megtartom, hogy még jobban elférjek.
Néztem 32" 21:9-es monitorokat is, hogy ne kelljen két külön monitort használnom, de oda elég a 2k felbontás és a jelenlegi VGA-m? Játéknál ezeket lehet 16:9-be használni?üdv: Tomi
-
őstag
Sziasztok!
Jelenleg két 24 colos Asus VX239-et használok(IPS, FHD).
Középen előttem egy kijelző, jobbra pedig a másik. Szeretnék nagyobb komolyabb monitort fő kijelzőnek. Lehet, hogy a két mostanit függőleges állásban használnám tovább vagy csak az egyik maradna meg, de tutira függőlegesként.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Bruttó 160 körül, minimálisan mehetünk feljebb, ha megéri
kb 55-60 centire ülök a kijelzőtől, UW és 4k között gondolkodom, 60Hz-cel megvoltam eddig, de örülnék a nagyobb frekvenciának
Jelenleg IPS van, szeretem a színeit, de nem ragaszkodom hozzá.
Nem használtam korábban íveltet, de játszhat az is.
Programozás, néha kocajáték(Fortnite, WoT)
Sapphire RX480 4GB, de később vennék erősebbet akár, de a játék nem elsődleges szempont.
HDMI, Displayport
Nem kötelező
Levágom a kezem, ha tapizom
Saját VESA állványra tenném, így mindegy.Semper fi!
-
Gomez1984
aktív tag
Ja igen van a Contrast enhancer és a Game felületen a Black Equalizer.
Melyiket érdemes használni?7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, G6 OLED
-
balazska92
senior tag
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? a legolcsóbbat venném meg
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? minimum 27", qhd felbontás, minimum 144hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) úgy tudom IPS a legszebb ezért az, ha ez lenne "gamer" kivitelben
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) játék, fps
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Nvidia, Gsync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) DP
8, Fontos számodra a HDR funkció ? szerintem soha nem használtam még monitoron, ezért nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? mindegy. -
Hauptmann
addikt
válasz thebigticket #140931 üzenetére
Igen, ilyen monitorom van. Vedd meg bátran, kurvajó. Beüzemelés után kezdjél egy firmware frissítéssel.
Az UCDM-nek a testvére UCDP, ugyanaz a panel van benne, mint az általat említett LG-nek (WOLED), és ugyancsak tudja a dual mode-ot (gombnyomásra FHD 480 Hz). Ja, meg van benne valami olyan hangszóró, ami a panel mögül szól, vagy valami ilyesmi. Engem ez az opció nem izgatott fel. -
Hauptmann
addikt
válasz thebigticket #140928 üzenetére
Az LG WOLDED, a Samsung QD-OLED, elég lényeges különbség. A QD-OLED-nek nagyobb a színtere, állítólag kevésbé hajlamosabb beégni, mint a WOLED. A WOLED-nek viszont kicsit nagyobb a fényereje.
Ha teheted, menj el megnézni valahol mindkét panelt, és amelyik jobban tetszik, azt vedd. Én a QD-OLED-et választottam.
Ja, ha esetleg fontos neked, az LG-t gombnyomással át lehet tenni FHD 480 Hz-re. -
Hauptmann
addikt
válasz bigrob #140924 üzenetére
Az Asusomban van közelségérzékelő, ha nem ülsz előtte, azt hiszem, 1 perc után kikapcsol a monitor. Szerintem ezt tudja a többi márka is, vagy ha nem akkor a windowsban is be lehet állítani, hogy x perc tétlenség után kapcsoljon ki a monitor. Így az otthagyott statikus tartalom soha nem ég be.
-
thebigticket
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két monitor között vacillálok, ha valakinek van már tapasztalata vagy esetleg ajánlása, akkor ne tartsa magában, hanem kérem hogy segítsen. Mindenre is használnám (Pc-n gamelés, PS5, videó vágás, fotó szerkesztés stb..)
Samsung Odyssey OLED G8/G80SD S32DG80
LG OLED UltraGear 32GS95UE-B OLEDCsomó videót és tesztet megnéztem, elolvastam stb.., de egyszerűen döntésképtelen vagyok. Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
properttl
csendes tag
Sziasztok! 27" 1080p 240hz-ről szeretnék feljebb lépni egyet, (ez maradna 2.monitornak) ebben kérnék segítséget.
örülnék ha 200 megállítaná
27col, 1440p, 240hz
most VA van, mással nincs is tapasztalatom, de nyitott vagyok
1500-1800R -est nem is láttam ezekkel a paraméterrekkel, így kizárásos alapon a sík marad
általános, játék (jelenleg lol,valorant)
rtx 2060 6gb, viszont ezt a 2k 240fps-t már nem bírná, így az rx7800xt-vel szemezek
display vagy hdmi van
nem tudomelőre is köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz szasanyi #140922 üzenetére
Ez a bajom, hogy fogyatékos vagyok és sokszor simán otthagyom több órára a gépet és elmegyek otthonról..
Ha épp egy firefox ph-val van megnyitva akkor az van ott, ugyan be van kapcsolva a képernyő kímélő, de félek, hogy beégne a statikus tartalom...
Fényerő az nem túl nagy húzó erő, nem szeretem ha kiégeti a szemem.
Ez a miniledes C805 TV fronton nálam nagyon bejött, ezért gondoltam rá hogy esetleg a gép mellé is jó lenne egy kisebb ha már monitort nem találok emberi áron..Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
szasanyi
félisten
válasz bigrob #140921 üzenetére
Az OLED a kijelzők királya, ez nem kérdés. A kérdés az, hogy TE mire és hogyan használnád? Nekem még egy C1 OLED TV-m van amin rentgeteg TV, fiilm + PS5 használat volt. Elműlt 3 éves, és kb. 3-3,5e óra üzemidő van benne (saccra, a legutóbbi ellenőrzés alapján) és úgy tűmik hibátlan. A lefuttatott tesztekben nincs látható képmegtartás, igaz a 4 órás ciklus be van tartva (+ évente 2x teljes pixelfrissítés) valamint minden OLED védelmi funkció megy első perctől kezdve.
A képminőség még mindig pazar és nekem a fényerő sem tűnik kevésnek (MiniLED esetén ez az egy ami biztosan jobb). Szóval ha nem netezel, dolgozol csak játszol vagy egyéb tartalom fogyasztás lesz, akkor megfelelő beállításokkal aligha lesz gond.
Én pont ezért nem tudok OLED-re váltani, mert nálam a PC-en ezek csak jóval kisebb készben mennek mint a statikus tartalmak. Egyébként 1 percet sem gondolkodnék sem MiniLED-es sem egyéb LCD kijelzőn.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
bigrob
őstag
válasz szasanyi #140919 üzenetére
Perpill a nappaliban egy TCL 85C805 lézeng, szerintem nagyon szép képe van, a monitoromon rosszabb blooming hibám van, ezért gondoltam arra, hogy egy kistesó jó lenne ide is.
Kompetitív címszóval néha csgo-zunk, ami inkább pörög a delta force, finals, marvel rivals, dead by daylight.
Szerintem ha 100-120 herzet tudna egy monitor/tv, akkor azzal bőven ellennék, nagy latency sincs rajtuk.
OLED-től tartok a leginkább, nem tudom 1,5x árat megér-e, illetve a beégés...#140920 4264adam
Szerencsére 2k-ban bőven elviszi a fenti gameket a 3070 is.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
szasanyi
félisten
válasz bigrob #140918 üzenetére
Azt ne felejrsd el, hogy a te szemeddel senki más nem lát! Tehát az igények (méret, távolság, képminőség, mozgásra vagy képélességre való érzékenység, stb.) abszolút egyénfüggők. Még te is csak úgy mehetsz biztosra, ha kipróbálod amit nagyon javaslok (főleg miniLED esetén ti. nekem elfogadhatatlan a blooming jelenség, mert rögtön meglátom és zavar).
Ha nem kopetitív játékokkal fogsz játszani és kell a nagy kijelző akkor a 120Hz-es C2 OLED frankó (ami szintén nem ajánlott sok statikus tartalom esetén mint ahogy egyik OLED sem de ezt biztosan tudod).
Bár egyik barátom is a C2-t választotta hasonló okok miatt de egy idő után váltott 32" OLED monitorra, mert csak nagy volt, ráadásul a monitor mozgáskezelése akkor is jobb.
Szóval nézd meg NEKED mi az a mi jó, mert csak az lesz a tuti.[ Szerkesztve ]
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
bigrob
őstag
válasz 4264adam #140916 üzenetére
Mély az asztal 80 cm, 27"-al ne vicceljünk, most is 32" van
Lehet végül TV lesz, TCL C745 miniled vagy LG C2 oled, még méricskélem mi fér el a 2db JBL stúdió monitor között.
Perpill 3070 van a gépben amúgy, 4k-ra tudom, hogy kevés, de megnézem majd 2k felbontással milyen.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
szasanyi
félisten
válasz Gomez1984 #140908 üzenetére
Remek, gratula hozzá! De én biztosra vettem az ilyen visszajelzést. Én gratuláltam volna a kétbalkezességéhez és visszafordítottam volna ha akár csak a dobozon látszódott volna bármi a leejtést után. Ti. ha valamit újonnan veszek teljes áron akkor elvárom, hogy az hibátlanul is érkezzen meg (a csomagolás és a beltartalom is) máskülönben vehetnék olcsóbban használtat vagy bontott terméket ahol ez nem lehet elvárás.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
-
bigrob
őstag
válasz sztivo #140913 üzenetére
4k-t 2k felbontáson használni amíg nincs VGA csere mennyire szentségtörés?
60Hz monitort nem vennék, 144 vagy fölötte.Esetleg apróról ők?
INNOCN 40B2R
Asus PG43UQ[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
sztivo
Topikgazda
válasz bigrob #140912 üzenetére
Szia!
32" felett már nincs 2560x1440 felbontás. Ultrawide-ban van esetleg, de az már elég szellős pixelekkel bír szerintem (pl 3440x1440 38"-on olyan, mint 27"-on a 1080).
38"-ban van egyedül egy Asus monitor 16:9 képaránnyal, felette mind 42" és mind 4K.[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
LG 32GP850 monitorom cserélném valami nagyobbra, 2k-ban van még valami értelmes alternatíva vagy felejtsem el és csak 4k lesz?
16:9 képaránynál maradnék.
Jó lenne 200k alatt megúszni, használt is játszik.[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Bargab
tag
Sziasztok!
Tervezem lecserélni a jelenlegi monitoromat. Jelenleg egy AOC Q3279VWFD8 használok, amit nagyon szeretek, de sajnos a 75Hz nem elég . Tervezem hogy idén tavasszal, legkésőbb nyár elején, jó lenne új monitorba beruházni.
1. Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Újonnan 100-120.000 körül terveztem2. Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32" és minimum 2560 x 1440 felbontás, Hz 140 körül vagy inkább afölött.3. Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Jelenleg IPS van, az éléggé bejött, de ha van jobb ajánlat nem zárkózom el tőle.4. Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík lenne a legjobb, da ha kissé hajlított, azzal is meg tudok barátkozni.5. Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Elsődlegesen videó vágás és fotó szerkesztés, de szabadidőben játék is fut, főleg emiatt keresek nagyobb Hz számú, kisebb válaszidejű eszközt.6. Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Jelenleg egy Gainward Ghost RTX 3050 8GB7. Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI vagy Display tökéletesen megfelel.8. Fontos számodra a HDR funkció ?
Ha van örülök, de ha nem fér bele árban akkor nem dőlök a kardomba9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos10. Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Normál régebbi talp jobban elfér az asztalmon mint a most elterjedtebb V-alakú megoldások. Így az lenne jó mindenképp.
Nézegettem több típust is de kicsit elvesztem a lehetőségekben. Gigabyte GS32Q szimpatikus, de nem tudom milyen minőség, menniyre megbízható hosszútávon. A SAMSUNG Odyssey G5 G50D is bejön. Nem tudom ezekről milyen tapasztalatok vannak.
Esetleg más eszközök amikre nem is gondoltam.
Előre is köszönöm a segítséget. -
-
bitblueduck
senior tag
kb 150.000 Ft
27" vagy 32" 2560x1440, 120Hz+
IPS, VA
sík
játék, irodai, programozás
RTX 3060
HDMI, DP
nem
hagyományos
-egy barátomnak segítenék monitort választani.
27" méretben ezek lennének a kiszemeltek: Dell G2724D, vagy ha belefér AOC AGON Q27G3XMN.
32" esetén sokkal tanácstalanabb vagyok, főleg ha nem ívelt.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz Gomez1984 #140876 üzenetére
Régi: 2721DGF új G6 OLED (g60)
Megjött a monitor, be is üzemeltem, lefrissítettem.
Hát eddig WOW.
Egy valamit nem értek. Miért panaszkodik sok ember a betűk olvashatóságára.
Én nem látom semmivel sem rosszabbnak mint IPS monitoron. Mondjuk lehet azért sem mert 125% méretben használom windowst.
A másik félelmem a fényerő volt hogy nem lesz elég.
Hát így szobában lámpafénynél 50/20 fényerőre lőttem be, de még ez is kicsit soknak tűnik, szerintem nappal sem lessz vele bajom.
Válaszidő hihetetlen, semmi utánhúzás elmosás, a színekről és kontrasztról nem is beszélve.
+1 Mikor a futár hozta be hozzám kicsit megállt az ütőm mikor egy kézzel hozta a dobozt és egyszer csak kiszakadt a kezében a kartondoboz kapaszkodója és koppant a parkettán. szerencsére csak kb 15 centiről.
Mondanom sem kell hogy dokumentáltam a kibontást[ Szerkesztve ]
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, G6 OLED
-
Godfather
aktív tag
válasz szasanyi #140904 üzenetére
Amit linkeltél, ott pl totál nem jók az asus adatai. FRC van, 10-bit van. És 180Hz-en is 10 bit. Lehet, szoftveres, lövésem sincs róla. Az tuti, hogy az előző asus monitorom csak csak 8bit+frc 120Hz-en tudta a 10-bitet, a kérdéses asus pedig első pillanattól 10 biten megy, semmit nem kellet állítani, windows is felismerte, macos is.
A lényeg lényege lényegében lényegtelen,mert a dolgok stilisztikája úgy kopszerválódik,ahogy a tendencia dominál.
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek
Vettem egy Dell G2724D monitort ( [link] ) ami G-SYNC kompatibilis gyárilag és a rajta lévő matrica is tanúsítja.A winben az nvidia panelnél azt írja, hogy "A kijelölt megjelenítő nincs G-SYNC kompatibilisnek minősítva" pedig be van kapcsolva minden és működik is a funkció (tesztelve) mégis ezt írja ki.
Mi lehet az oka? Másnál is így van?TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
4264adam
veterán
-
szasanyi
félisten
válasz sztivo #140903 üzenetére
Így van (olyat használok jelenleg is) csak az újabb, E2 típusa talán még egy hajszálnyival színesebb plusz nem csak 120Hz-ig képes a 10bit színeket megjeleníteni (mint az enyém) hanem a teljes frissítési frekvencián.
Az ASUS (amiről szó volt) csak 8bit-es panellal rendelkezik ami fontos lehet, ezért tettem szóvá.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz 4264adam #140899 üzenetére
Rossz az összehasonlítás, én az MSI E2 verzióját javalostam amivel itt a paraméterek összehasonlítása [link] A QuantumDot miatt a színmélység és színtér is jobb mint az ASUS-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
- TOTP generátor PHP-ra
- Nők, nőügyek (18+)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- PlayStation 5
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest