Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adames
tag
Köszönöm a választ. ezek szerint 27"-os méretben elég a FULL HD? Nagyobb felbontást nem is igazán ajánlott? Hmm
-
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek szeretnék segíteni monitorválasztásban, mivel a macsek a jelenlegit legyilkolta [kép] (vagy a 16 éves fia ?
) és már nyíg, hogy monitort most azonnal...
A keret 50-70 között max 80 lenne mondjuk. 16 éves mint említettem, jelenleg PC-vel használja és játszik mindennel is (FPS leginkább). Nem igazán vagyok otthon a témában, így érdeklődnék hogy milyen ajánlott monitorok vannak ebben az ársávban. Tudom lehetne szűkíteni ha tudnék pontos igényeket... Ami érdekes lehet, felmerült a konzol téma is, elképzelhető hogy karácsonyra azt kap. Szemből nézi csak, van tv-je is. 27" is jó lenne de ebben az árban nem nagyon van full hd-nál nagyobb felbontású gondolom. 27-nél nem tudom elég e ez a felbontás.Eddig egy Samsung lc24rg50fquxen-t használt. Gondoltam arra is hogy venni egy ugyanilyet és akkor van alkatrésze hozzá vagy ha váltani akarnak majd másikra akkor így "jobban eladható". Amit találtam annál a termékszám kicsit eltér, ez probléma lehet [link] LC24RG50FZRXEN?
szerk. MSI Optix G271 mennyire ajánlott/jó döntés lehet? -
Adames
tag
Egy 4k monitor esetében melyiken látja normálisabban, nagyobb méretben az ember az ikonokat és a szöveget Windows alatt? 27, vagy 32"? Melyik a jobb?
-
Mikolino
lelkes újonc
én is gondolkodom monitor vásárláson home office-hoz... de állítható magasságú asztalra tenném. Szerintetek onnan le fog zúgni?
-
Biga123
addikt
válasz
nggabi #123985 üzenetére
Én spec nem látok különbséget 10 bit és 8 bit között.
De biztos van, 8 biten sincs sávosodás, ami szokott zavarni.
És a 10bit/120Hz/g-sync se a világvége azért szvsz. Asztali gépen DP kábalen kertesztül tudja.
Lehet a laptop / dokkoló is limitál. Másik monitornál is simán előfordulhat.
Pl a T14 es lenovo is csak 60Hz en tudja hajtani a monitort 1440p ben HDMI n keresztül.
Közben desktoppal meg megy a 144Hz is hdmin.
Ár érték arány szerint volt reklámozva a monitor , úgy meg szerintem nem találsz jobbat.
A panel gyors, nincs BLB nem vészes a glow, jók a feketék, nincs ghosting, nincs black smearing. 100K ért 27" 1440p IPS , "kérem kaccsoljaki". -
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
24"-es fullHD monitort vásárolnék és szeretnék tanácsot kérni.
Homeoffice miatt kellene elsősorban, hogy ne mindig a laptop kijelzőt kelljen nézni vagy adott esetben legyen 2 monitor, ha szükséges.
Emellett néha lenne játék, de ezek inkább xcloud-on keresztül vagy a PS-t kötném rá.Ezeket néztem ki:
AOC 24G2
Samsung S24AG300NU
LG 24GN650-B
Acer Nitro XF243Y Pbmiiprx -
nggabi
félisten
válasz
Protezis #123975 üzenetére
nekem a kis laptopomon a beépített Intel HD520 nem tud többet fullhd 120Hz-nél
az is szép.
Láttam az előbb a hszeket, lehet tényleg EU-s előírás, mert a többi kiállított monitor mellett is ez volt a legjobb. Kéne rá egy régi firmware. Telóval én is 260 körül mértem maxot, a laptop 560 (nyilván ez csak tippelő, nem pontos.)
-
Pano
addikt
Üdv mindenkinek!
Egy kis rövid tapasztalatot akarok írni, hátha még jól jöhet valakinek.
Vásároltam itteni ajánlásra (is) egy BenQ Mobiuz EX2510S monitort.Elsőre ami nagyon megtetszett kibontás után, hogy a talp és a pivot állvány jó nehéz fém. Hihetetlen stabilan áll az asztalon. Talán a legstabilabb monitor állvány amivel eddig találkoztam. A design nekem nagyon tetszik, de stílus ugye eléggé relatív dolog.
Ami a fizikai felépítésből megemlítendő, hogy a monitor alsó kerete kb fél centi széles és a felületéről picit néha visszatükröződik a kép/fény. Ezt mondjuk kicsit mérnöki átgondolatlanságnak érzem. Meglátjuk, hogy meg tudom-e szokni, de valószínű, mert egész délután nem vettem észre, csak mióta igen és azóta rá jár a szemem
Eleinte a színeket furának találtam, a szürke túl szürke volt. Utána láttam, hogy a gyári beállítások egyéni (custom) színkezelésben volt, átállítva sRGB-re helyrejött. Így szépnek mondható a képe, de kiemelkedőnek nem mondanám.
Az a baj, hogy a szemem nagyon hozzá van szokva még mindig az előző 4K monitromhoz, amit lecseréltem (LG 27UL850). Annak annyira brutál jó színei voltak, hogy nehéz mást igazán jónak látni.De teljesen más kategória is, meg tudtam, hogy az hiányzoni fog.
Eddig 60Hz-es monitorjaim voltak és a 165Hz-re való ugrás kisebb sokk volt.
Arra számítottam, hogy játékokban óriási lesz a különbség, de arra nem, hogy a sima Windows felhasználói élmény is és a weboldalak görgetése is ennyire más lesz.
Arra viszont még nem tudtam rájönni, hogy bizonyos filmeknél az oldalmozgás miért akad és produkál mocsok nagy ghostingot. Mint ha hirtelen valami 60ms-es monitor lenne.Funkciókban nincs hiány a monitor tekintetében, tényleg tele van a menü fincsi extrákkal. Bár, a HDR-en kívül nem hiszem, hogy mást én használni fogok, de ki tudja. A dedikált HDR gomb, meg külön kényelmes dolog.
Lehet kicsit negatívnak hatnak a fentiek, de összességében abszolút elégedett vagyok ám
Régen is volt egy BenQ monitorom, imádtam. Ez is nagyon jó bonyomást tett rám, nagyon egyben van, tele jól működő extrákkal.
Aki hasonló árkategóriában néz monitort (100k), szerintem abszolút bestbuy.+infó: csak hdmi kábel jár. Azért egy DP elfért volna már ebben a kategóriában.
-
Protezis
őstag
válasz
nggabi #123974 üzenetére
Itt érdemes megnézni a commenteket az SDR fényerőt illetően:
https://youtu.be/Hm0jmQKYc8w
A céges HP EliteBook meg a HP dokkoló se tudott 60Hz-nél többet, amíg BIOS-ban nem engedélyeztem. Ennek hatására csökkennek az USB portok meg a hálózati sebesség. De így tud 1440p-ben 120Hz-et, plusz egy FullHD 60Hz-es monitort. -
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Harbinger85 #123970 üzenetére
Ennyit találtam róla:
Reader (Olvasó)
Dokumentumok olvasásához optimalizált képernyőüzemmód. A képernyő világosabbá tehető a képernyőmenüben
Gondolom ez lehet a szemkímélő alternatívája.
De a színhőmérséklettel tudsz játszani. Mondjuk átteszed Meleg-re és máris nem lesz túl zavaró. -
Biga123
addikt
válasz
Protezis #123968 üzenetére
Kell neki, de én azt nem használom, mert a windows os hdr okádék , és 100% os fényerőn kiég a szemem. És sajnos sok game csak akkor ismeri fel h hdr -es a monitor ha win be is be van kapcsolva.
Hauptmann: visszakeresve anno valaki megtalálta a gyártói oldalon ott 1.2a ként hivatkoztak rá. De hogy ez mit is takarna
[link] -
Biga123
addikt
válasz
Hauptmann #123963 üzenetére
diplayspec oldal szerint 1.4, az acershop oldala szerint 1.4 , gyártói oldalon nem találom pont ezt a típust
, nekem nincs benne az a menüpont ami mutatná milyen módba fut , de elvileg kellene lenni benne és ott át lehet állítani 1.4 re, DE 10 bit en nem lehet rgb színtérnél 144Hz et állítani csak 120-at
szal ebből gondolnám h nem teljesértékű 1.4
-
mkmate48
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, és szükségem lenne egy kis segítségre.
2 monitor között szemezgetek.
Az első amit kinéztem az a Gaba GL-2705QHD 165 hz, TN paneles, a másik pedig egy Samsung Odyssey G5 Qhd ugyanúgy 144 hz, 32 inches változat, VA paneles.
RX5700xt-vel használnám, fontos a freesync számomra, és leginkább fps játékokra, fifára, illetve tartalom fogyasztásra használnám.
Ha bárkinek lenne bármelyik monitorról tapasztalata azt szívesen venném, mert sokat segítene a választásban!
Továbbá ha tudnátok ajánlani hasonló árkategoriáju monitorokat, amelyek jobbak mint amiket felsoroltam azokat is szívesen megnézem!
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
Sly189
senior tag
Sziasztok, vásároltam az eMag-ról egy Acer Nitro XV342CKPbmiipphzx FreeSync monitort, és találtam egy deadpixelt a jobb szélső területen.
Kérdésem az volna, hogy érdemes cseréltetni illetve mekkora az esély arra, hogy a cserélt monitor is pixelhibás lesz?
Milyen gyakori a pixelhiba manapság ezeknél a monitoroknál?(2022.07.22.-én vettem át, így még élhetek az elállási joggal)
-
Hauptmann
veterán
Az ajánlott Acer monitoron a display port 1.2, vagy 1.4?
-
Adames
tag
válasz
Selynelar #123954 üzenetére
Köszönöm. Ès a Dell-ről senki semmit? Pedig jókat olvastam róla állítólag sok helyen azt írják, hogy jobb mint az LG. A kiszemelt LG nek például talpa műanyag, ennek fém. Ráadásul élesebb a képe is stb. Persze ezek még nem azt jelentik hogy jobb is azért kérdezem mert személyes tapasztalatom nincs egyik márkával sem, és szeretném tudni hogy mégis melyik a legjobb választás a három közül.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Harbinger85 #123952 üzenetére
Szintén Adames
Az LG mindkettőtöknek megfelelő választás lehet. Samsungot kerülném.Czeky
Ahogy itt a "kollégák" már kitárgyalták a 4k 144hz az más árkategória. Ettől függetlenül nem kell 1080p-vel beérned. 1440p 144hz 27" tökéletes választás lehet.
Ha maradnál LG vonalon akkor [link]
Viszont ez itt ajánlott és ár-érték arányban most verhetetlen [link] -
Adames
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy 27-28" méretben melyik a legjobb IPS 4k-s monitor általános célokra? Akár szerkesztés, képek, videók, internet, stb.
Amit eddig kinéztem a következők:
- Dell S2721QS
- LG 27UP600-W
- Samsung S27A800UJUKöszönöm a segítséget!
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Új monitort szeretnék a mostani helyett ami egy TN paneles 27" Samsung monitor. Kinéztem 3 modellt, ami márka és típus szerint szimpatikus és egy-két tesztet is néztem. De érdekelne szakértő véleménye is. Más modell is szóba jöhet, mert lehet egy gamer monitor overkill egy GTX 1650-hez, de tény hogy sok retro címmel játszok. Valamint ami számomra mindennél fontosabb az hogy a monitorba legyen szemkímélő mód!
Az alábbi 3 modellt néztem ki:Samsung Odyssey G3 24" LF24G35TFWUXEN
LG UltraGear 24" 24GN650-B
Asus TUF Gaming 24" VG249Q
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- EAFC 25
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Opel topik
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest