Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
cikasz
őstag
válasz cikasz #123384 üzenetére
Ezzel a monitorral van valakinek tapasztalata? Jó választás lehet? SAMSUNG C27RG50FQRXEN
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz KAMELOT #123398 üzenetére
Van rendes hangcuccom, de a dolgozós PC-vel egyelőre csak a monitor beépített hangszóróit szoktam használni. A helyem sajnos reménytelenül kevés az íróasztalnál, a monitor is fixen a falra van "szögezve" egy VESA100 platnival. Alatta éppen elférhetne (a falra szerelve szintén valami szebb hangú kacat). Komoly pénzt nem áldoznék rá, ilyesmire, és (ekkora költséghatárig) gondolkodtam: [link] Ez éppen 60 centis, monitor-szélességű lenne.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz KAMELOT #123395 üzenetére
Tudom hogy OFF, de nálam biztosan sokkal jobban ismeritek a témát: 60 centi széles, sztereó (mélynyomó nélküli) soundbarban gondolkodom 27"-os monitor aljára. Van ilyen, használtok ilyesmit? Melyik a már elfogadható minőségű?
-
Deer76
aktív tag
Szia!
Nekem az előbbi van meg az Acer. Én az Oázistól vettem pixelgaranciával és úgy is érkezett.
Viszont később egy fórumtárs írta, hogy ő már nem tudta azzal megvenni és ennek az az oka, hogy túl sok a pixelhibás monitor a panel sajátosságai miatt.Egyébként én elégedett vagyok vele. A talpa is masszív.
Érdekes, hogy az Acer kérhető normál és prémium kalibrálással, míg az AOC nem, lehet, hogy az rosszabb[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Amilo02
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata/véleménye [erről] a monitorról?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz pappkarcsi #123392 üzenetére
Az XV-t nyugodtan megveheted - az egy szuper kis monitor, emészthető áron. Kb. 3 hete hajtom (CAD, képfeldolgozás, némi játék). Kalibráltattam rendeléskor.
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a korábban linkelt XV272UP tesztet miszerint kategóriája jelenleg legjobb monitorja lett.
A cikk végén írták, hogy "Ha valakinek a széles színtér sem kell akkor pedig az Acer VG270UP a remek választás". Barátnőmnek lenne, ahogy a cikkben is javasolták, webfejlesztésre. De ez a monitor már kifutott és nem elérhető. Van ennek útodja?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
UX
tag
válasz jolti05 #123387 üzenetére
Ilyen hangszórókra gondoltam én is, de csak erre volt ötletem, monitort még magamnak sem tudtam választani 3 hét alatt.
Én a grafikus monitorokba ástam bele magam, neked szerintem gamer, vagy szórakozásra szánt monitor lesz megfelelő.
A benq honlapján például érdemes megnézned mennyire jól szétválasztja felhasználási mód szerint a monitorokat.
Aztán pedig érdemes olyan monitort, márkát választani, amelyiknek a színvilága neked tetsző. Ehhez pedig a tesztek, és főleg a youtube-os összehasonlító tesztek lesznek a legnagyobb segítségedre. -
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Körzeti rendelőbe keresek munka monitort az alábbi paraméterek szerint:
- 24"
- FullHD
- IPS
- 16:9
- 75Hz?
- PWM mentes háttérvilágítás
- DVI és/vagy HDMI port
- max bruttó 80 e FtElőre is köszönöm a segítséget!
-
jolti05
őstag
Az lemaradt, hogy nem hajlított
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Köszi a tippet, ezt a témát is körbejártam anno.
A gondom vele, hogy csak (bizonyos) Dell monitorokra csatlakoztatható alulról, illetve olyan megoldás is létezik, amikor a monitor talp függőleges tartójára rögzül a bar.
Ez utóbbi nekem nem lesz, mert monitortartó konzolt fogok használni.
Nagyon elment a téma, röviden megkísérelném visszahozni:
Ha nem feltétlenül lenne szükségem beépített hangszóróra, és a KVM switchet is külső eszközzel valósítanám meg, akkor maximum 140-150e forint értékben melyik monitor lehet jobb választás a Gigabyte-nál, ami 1440p, 32", ~16:9-es képaránnyal rendelkezik, és legalább 120hz-es képfrissítési rátával?
Teljesen átlag felhasználásra, olykor film, ritkán játék, munka és magánélet
A rövid válasz, hogy az összes?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Komplikato
veterán
válasz belgast #123378 üzenetére
Nincs. Ilyen méretben régén 100hz-es PlS paneles monitorok voltak, jelenleg ez van, meg erre a panelre építve van egy drágább Asus Rog, ami van amiben kevesebbet tud. Talán fényerő, kontraszt?
Felette már a 34-35"-os 1440p monitorok vannak, nyilván még drágábban. Ezek közűl a legokcsóbbak a HP X34, ami nagyon fapados, meg az Acer Nitro vx340kcp. Mindkettőnek sokkal rosszabb a kép minősége."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
A jelenlegi monitoromat (LG 27MP59G-P) odaadom a fiamnak és helyette szeretnék egy másikat.
Gigabyte GTX1060 6GB vga van a gépemben és a lehető legnagyobbat szeretném amit még ez a vga elbír. Van nagyobb egyáltalán 27"-nál ami jó lehet?
Játszom, vegyesen mindenfélével (Metro, Farcry, Pathfinder, Divinity stb.)
Tudnátok segíteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb?
köszönömhttps://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Bálint85
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok.
Dell U2312HM monitort szeretnék lecserélni, mert már a képernyője csíkoz.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950NU 5k monitort néztem ki. Tetszik, hogy széles, de nem tetszik benne, hogy nem olyan magas.
Van ennél a monitornál jobb képminőségű monitor ami 4k legalább tudja 34" minimum?
Amik fontosak nekem:
HDMI 2.1
DisplayPort 1.4
10 bit
HDR10 vagy HDR10+
Az lényegtelen, hogy mire használnám csak a kritériumoknak megfeleljen.
Köszönöm előre is a segítséget!http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sToOrm01umbb #123379 üzenetére
[link] - alternatíva, jóval olcsóbban.
-
AlexWolf
senior tag
Sziasztok megint
Pár napja már próbálkoztam, hogy tudnátok-e valamilyen monitort ajánlani, az újonnan összerakott gépemhez.
Jelenleg egy több mint 10 éves 23 colos fullHD Samsungom van, ezt szeretném lecserélni egy, a kor szellemének megfelelőre.A gépemben vagy 3070-es vagy 3080-as kártya lesz.
Eredetileg 34 colos 3440x1440, hajlított monitort szerettem volna, de közben rengeteg mindent olvastam és elbizonytalanodtam.Tudnátok ajánlani valamilyen monitort? Elsősorban játékra lesz használva, másodsorban filmnézésre.
Ugyan a Samsunggal meg voltam elégedve az elmúlt években, de most már nincs különleges márkaigényem.
Méretben is kérnék ajánlatot, hogy mi a legideálisabb játékra (nem vagyok már biztos benne, hogy a "minél nagyobb, annál jobb elv" érvényesül).Keret rá 200-250k.
Segítségeteket előre is köszi.
Üdv:
AW /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
Munka miatt szeretnénk nagyobb monitorra váltani (dual monitor helyett), most egy 27" -os Asus XG27VQ-m van, https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/asus/rog-strix-xg27vq-p383434329/
Amit szeretnék: VA panel és a G-Sync (jó a freesync is ha rendesen működik gtx 1080-al), minimum 144Hz, és WQHD felbontású legyen.
Amit néztem az a Samsung Odyssey G7:
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/samsung/odyssey-g7-c32g75tqsr-p643913403/
Egyetlen 1 problémám van vele ,hogy a G-sync tartománya 80fps felett indul, ami azért elég magas érték új játékok esetében (csak ha nincs valami 3-4ezres vga mellette...).
Mennyit érhet a mostani monitorom?
Illetve ha valakinek van tanácsa esetleg alternatívája azt előre is köszönöm. -
belgast
csendes tag
Hali!
MSI Optix MAG301RF nál van jobb 21:9 monitor ebben az árban ? 29inc vagy nagyobb ,játákra
rtx 3060 van gsync nem fontos dob rajta egyáltalán valamit? íveltet nem szeretnék
-
Mattyokar
tag
Szervusztok! Milyen monitort ajánlanátok az alábbi szempontok szerint?
Felhasználás: Játék, filmnézés, irodai munka (táblázatok,stb) -- jó lenne a megbízhatóság és 3 év garancia.
Méret: 30" (32" vszeg nagy lenne 2k-hoz?)
Felbontás: 2560 x 1440 (WQHD)
Panel: IPS (többen fogjuk nézni)
Képfrissítés: 75Hz-t mondjuk tudnia kellene
Freesynccel nincs tapasztalatom, de biztos jó dolog, az se baj, ha ezt tudja, és még NVidia kártyával is működik rendesen.
Válaszidő: 5ms vagy jobb
Állvány: állítható magasság, vízszintes forgatás
Csatlakozók: DP, hdmi (munkás laptop miatt)
Kijelző: matt
Árkategória: mondjuk max 170-200ezer
Előre is köszönöm!Nincs okostelefonom, ezért nem tudok azonnal válaszolni --- The Dude abides (lelkes újonc 10+ éve)
-
KAMELOT
titán
válasz Johnny Cage #123367 üzenetére
Nem is kell füles, mikor ott a hangrendszer!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Johnny Cage
addikt
válasz KAMELOT #123365 üzenetére
#123364 #123365
Már miért ne lehetne? Van, akinek jól jön (mert kompakt, rejtett, nem foglal plusz helyet, nem kell hozzá plusz kábel), sőt, amióta egy kábelen fut minden, tulajdonképpen adná magát a dolog.. sok ember youtube-ozással, podcast-ek hallgatásával, átlagos tartalomfogyasztással tölti az időt, amihez nem kell extra hangrendszer (én a fejhallgatót se veszem szívesen a fejemre 40 fokban).. akinek meg nem kell, azt mi tartja vissza, hogy ne használja? -
jolti05
őstag
Nem akarok társasházban házimozival tv-zni késő este. Külön tv-m nincs.
Elég a mostani, papíron 2x1W. Nem hangos, nem szép, de van.
Nem foglal külön helyet, szóval a magam részéről rendkívül praktikusnak tartom, és egészen biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül a világon
Ha elengedem a beépített hangszórót, és a KVM-switchet, akkor az LG VA monitorai maradnak.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz KAMELOT #123362 üzenetére
A fenti két monitor ára a nagyon plafon, tehát olyan 170e forint, és szükségem lenne KVM-switchre, valamint hangszóróra is, így a helytakarékosság/all-in-one szimpatikus, de nem ragaszkodnék hozzá minden áron.
Egy 12 éves, 27"-os fullHD monitorral élek most, ezekben is szeretnék egyet ugrani.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz fudi2002 #123356 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos üzletben való megtekintést nehezen tudném kivitelezni a munkám miatt, de tény, hogy ez lenne az okos döntés.
Több, mint 6 hónapja szemezek a Gigabyte M32Q-val, de még mindig erősebben tartok tőle, hogy rendelem-visszaküldöm-rendelem-visszaküldöm-stb, mint amennyire valóban szükségem van rá. Feltételezem, hogy minden visszáru egyben a vásárlónak újabb költséget is jelent.
Használtban gondolkodtam még, most van is egy fent hardveraprón, azt legalább ~bármikor meg lehet tekinteni, és nincs lutri, hogy kibontom, és nesze, foltok, pixelhibákA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
fudi2002
veterán
válasz jolti05 #123351 üzenetére
Ha van lehetőséged, nézd meg üzletben. Mondom úgy, hogy 1,5 hónap alatt az 5. monitor előtt ülök. Meglepően sok ebben a méretben a hiba. A hiba alatt azt értem, hogy fényerő eloszlás néhol borzalmas, de még olyan is volt nálam más márkában, ahol a bal oldal sárgás a jobb oldal kékes volt. Cirka 200.000-es termék...
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
jbcs
tag
válasz noorbertt #123354 üzenetére
Szia!
Én ezt vettem nem rég, tudom, hogy gamer monitor, de én ezt használom munkára, film nézésre, eléggé bevált:
Acer AOpen 24MV1Y P 23,8"
Ha beballagsz Euronics-ba, 49 eFt.-ért odaadják. 8 óra munka után sem fárasztja a szemet, van hdmi és dp csatlakozása, plusz van hangszórója, ami meglepően jól használható, megfelelően hangos.
VA paneles, de ez munkánál, filmnézésnél nem hátrány, sőt. Filmek szépek rajta.[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Sziasztok
Neztem az összefoglalót, de nem tudom mennyire friss mert a 3.kat első két ajánlott monitora nem kapható.
Kerlek tudnátok segíteni monitor ügyben ?
50.000ft ha nagyon muszáj akkor picit rá tudok tenni de inkább nem tenném..Chromebook-ra fogom második monitorként használni.
Irodai munkára használnám és talán egy kis filmre is.
Fullhd IPS minimum és igény esetén forgatható legyen.
Mindenképpen HDMI csatlakozássalKöszönöm
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja tervezek monitort venni, és/de mivel a Gigabyte M32Q felel meg legjobban annak, amire szükségem van (méret, felbontás, magas képfrissítés, sík képernyő, hangszóró, kvm), így még jelenleg is vacilálok.
Olvasgattam (én is) róla mindenféle és mindenfélét fórumokban, oldalakon, vélemények között, itt is.
A mai napon bukkantam rá egy alternatívára: MSI Optix MAG321QR
Ugyan hangszóró nincsen benne, de a többi preferencia stimmel.
Van esetleg tapasztalatotok ez utóbbi monitorral kapcsolatban?
Érdemes lehet inkább efelé, mint a Gigabyte felé menni?
Sok mindent nem találok róla neten.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Vasti74
aktív tag
-
KAMELOT
titán
Asus 1080p 500hz [link]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
belgast
csendes tag
Hali!
MSI Optix MAG301RF nál van jobb 21:9 monitor ebben az árban ? 29inc vagy nagyobb ,játákra
rtx 3060 van gsync nem fontos dob rajta egyáltalán valamit? -
Fuvaros
senior tag
válasz Diocles #123344 üzenetére
igazából nem tudom, az X1 Yoga milyen felbontásokat tud milyen Herzen. Nem találtam leírást róla részleteset. Nem tudom, hogyan induljak el a témában. Dokkolot is használok. Annyit tudok, hogy a max a hdmi kimeneten 4096x2160-24Hz
[ Szerkesztve ]
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
0xmilan
addikt
válasz Spartans #123342 üzenetére
Dehogy. En pont most rendeltem AOC CU34G3S/BK-t 190k-ert, ami nagyjabol, pont az az arkategoria, mint amiket Te is felsoroltal.
Illetve a fenti 3 elegge megegyezik a specifikaciot illetoen, szoval en pl. maximum "markahuseg" vagy kinezet alapjan tudnek donteni. Nagyon reszletes ertekelesekben lehet, hogy benne van, hogy xy panel miert rossz vagy miert jobb, mint egy masik.
[ Szerkesztve ]
-
Diocles
aktív tag
válasz Fuvaros #123340 üzenetére
Így van, egy 4K-s monitor nem ad szép képet, ha pl. 1440-es felbontásra teszed.
Nem biztos azonban, hogy van rá indok, hogy ne a valódi felbontására tedd.
Az operációs rendszerekben a felbontástól függetlenül állítható a grafikai elemek mérete. A modern videojátékok pedig egyre nagyobb számban tudják szépen felskálázni a képet, ami azt jelenti, hogy például 1440-es felbontásban renderelnek, de mégis 4K méretű képet küldenek ki a monitorra, ami jó esetben szebb lesz, mint amit egy 1440-es monitoron látnál.
-
Rigó
csendes tag
Helló,
24es monitort szeretnék venni, ezen a két típuson akadt meg a szemem, mindkettő kb egy árban van. Nem tudok dönteni. Játék, film és általános felhasználás.
Acer Nitro XV240YPbmiiprx (5év garival)
AOC 24G2U (3év garival)Valakinek van esetleg tapasztalata bármelyikkel? Tudom megváltás 60k körül nem fog érkezni, de hátha jobb az egyik a másiknál vagy van más alternatíva. (jelenleg egy 15 colos noti kijelzőt nézek, szóval mindkettő előrelépés lesz)
köszönöm.
-
-
Fuvaros
senior tag
Egy 4k vagy 5k monitor 2560x1440 felbontásban már nem ad jó képet? sokan írták azt, akkor inkább jobb egy direkt olyan felbontású monitor...ez igaz? kb 80 centiről nézném majd a 32" új monitort (16:9)
[ Szerkesztve ]
-
Spartans
csendes tag
Sziasztok.
Játékhoz és filmnézéshez keresek 34 colos ultrawide monitort.
Ezek közül melyik ajánlott?
Hp x34
Acer Nitro XV342CKPbmiipphzx
Iiyama G-MASTER GB3461WQSUKöszönöm a választ!
-
-
Bálint85
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok.
Dell U2312HM monitort szeretnék lecserélni, mert már a képernyője csíkoz.Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950NU 5k monitort néztem ki. Tetszik, hogy széles, de nem tetszik benne, hogy nem olyan magas.
Van ennél a monitornál jobb képminőségű monitor ami 4k legalább tudja 34" minimum?
Amik fontosak nekem:
HDMI 2.1
DisplayPort 1.4
10 bit
HDR10 vagy HDR10+Az lényegtelen, hogy mire használnám csak a kritériumoknak megfeleljen.
Köszönöm előre is a segítséget!
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
tag
Sziasztok!
Apósom szeretne venni egy tuneres monitort, hogy az inviteles kártyáját tudja benne hasznalni tévézésre is a műhelyében, de szeretne magas képfrissítést is mellé, amikor számítógépével használná. Körülbelül 32-es méretben. Esetleg ilyet tudtok ajánlani 100.000Ft környékén, egyáltalán létezik ilyen, én nem találtam?
A dekóderes megoldást javasoltam neki, s azt valamiféle "gamer" monitorra rákötni, mellé pedig valamiféle hangszórót, de nem annyira rajong az ötletért.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Fuvaros #123332 üzenetére
Én is hasonló távolságból nézem, szintén munkára van használva 90%-ban a gép (CAD, fotó, grafika). Nekem ugyanilyen felbontáson a 27"- a tökéletes. (asztali gép, nem noti) [link]
Nagyon bevált (3 hete van meg), és akkor nagyon akciósan 99 ezerért meg lehetett szerezni + a színkalibrálás még 6 ezerért.)Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Fuvaros
senior tag
sziasztok, 70-75 centiről nézve nem túl nagy egy 32" 16:9 monitor (felbontás 2560x1440 lenne!) Lenovo D32q-20 monitort néztem ki Lenovo Thinkpad X1 Yoga géphez, dokkolon használom a rendszert. Nem játékhoz.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Bocs, ha offtopic a kerdesem! Remelem, hogy nem!
Milyen monitor lehet az a Voxicon D24FP, es meger ket darab belole olyan 10-15 ezer Ft-ot?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
pruzsi
őstag
Üdv!
LG 29WK600-W szeretném lecserélni valami sokkal jobbra már ha létezik 160k alatt amire érdemes cserélni és tényleg "drasztikus" változást tapasztalnék.Alap kritériumok: 21:9 képarány, 29 inch vagy nagyobb,ne legyen ívelt(sose láttam ilyet nem tudom hogy milyen lehet tapasztalat?),displayport,max 5ms,
Főként: játékra,photoshop fénykép retusálásra,
Amiket néztem, persze lehet más is :
LG UltraWide 34WP65G-B
MSI Optix MAG301RFHa mégis ívelt?:
LG 34WP65C-B
LG 34GL750-B
MSI Optix MAG301CR2[ Szerkesztve ]
-
Diocles
aktív tag
-
0xmilan
addikt
Sziasztok!
2020-as, M1-es MacBook Pro-ra szeretnek daisy chainelve tobb monitort kotni (mashogy nem is tudok).
Jelenleg egy LG 27UL850-W csatlakozik ra USB C-vel. Ez kerulne a szelere (lehet, hogy elforgatva) es kozepre szeretnek valamit, ami sokhertzes es szinten USB C-vel csatlakozna a macre. A kozepso es a szelso monitor kozotti kapcsolathoz meg DisplayPort kell elvileg.
Mire kell figyelnem? A kozepso monitor DisplayPort-ja barhogyan mukodik vagy kifejezetten kimenetinek kell lennie?Ez peldaul mukodne: BenQ EX2780Q?
-
fudi2002
veterán
válasz KAMELOT #123294 üzenetére
Na ez tényleg jónak tűnik végre. Kezdem megszeretni.
Ami érdekesség vagy csak nekem új, hogy az asus oldalán van saját drivere icc profillal. Mondom felrakom poénból. Lényegesen jobbak lettek a színek, valóságosabbak. Van benne ugye SRGB mód, ahol kalibrált fix fényerős, na az a mód mindenhogy kafa, saját driver nélkül is. Viszont a standard beállítás a win driverrel "alapból" nagyon szaturált. Ezzel a driverrel még a standard mód is nagyon hasonlít színekre a kalibrálthoz, nyilván eme módban mindent lehet még állítani (pl fényerő) Amennyire nem vagyok Asus párti, ez a monitorjuk valóban kiugrik a mezőnyből - már persze az én szempontjaimat tekintve.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
benjoe1
aktív tag
Munkáltató home office miatt monitort biztosítana, de nem tudom milyet érdemes választani.
Mit ajánlatnátok, mire kellene figyelni? Pontos típust adjatok lszi
Jelenleg egy Dell U2311H használok. Használat: sok e-mail, nagy excel táblázatok, dwg rajzok...https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
harry
veterán
-
UX
tag
80-90 centiről nézve 27" 4K monitoron nem túl kicsik a betűk?
24" 1920x1200-ról váltanék. -
Diocles
aktív tag
válasz Tonyo #123306 üzenetére
Csak személyes véleményt tudok megosztani.
Először 16:9 32" 1440p-t használtam scaling nélkül. Betűméret 80 cm-ről nézve ideális, de a 92 ppi MacOS-en borzalmasan néz ki. Nincs low dpi támogatás, és talán a subpixel antialiasing hiányzik, talán az hogy Windows-hoz hasonlóan shiftelje a glypheket, hogy pixelekre essenek...
A lényeg, hogy MacOS-en a 92 ppi iszonyatosan kevés. Windowson szép, de itt szörnyen néz ki.
A 110 ppi, hát... Azok után, hogy tudom, hogy a 92 ppi mennyire rossz, nem tudom, hogy 110 éppencsak elegendő lenne-e.
Aztán váltottam 32" 4K-ra és 150%-on használom. Tökéletes betűméret, és már egészen szép kép. Ez 140 ppi, és elégedett vagyok vele, de még mindig látom, hogy a laptop képernyője szebb (pedig azon is alapból is van scaling). Szóval ha valami kívánnék, az a még egy kicsit nagyobb pixelsűrűség lenne.
Scalinget ugye 2x vagy 1x móddal lehet elkerülni, előbbiben annyi helyed van, mint egy FullHD-s monitoron, ami nagyon kevés, utóbbival meg fájdalmasan aprók a betűk, bár jó a szemem, nekem ez utóbbi sem jön szóba.
[ Szerkesztve ]
-
F4ther
tag
Sziasztok,
TV-t szeretnék kalibráltatni, de szerintem a szállítás felejtős.
Veszprém vonzásterében tudtok olyat, aki házhoz megy?Köszi.
-
-
Tonyo
őstag
Tovább rágva a sz@rt. Már meggyőztetek, hogy 32" 4K jó lesz nekem, erre másik apple topicban a következő inputokat kaptam.
1. 32"4K -n is apprók lesznek a betük, tehát 4k egyik méreten se lesz jó, max 40+
2. A tuti a 3440x1440 (34") vagy legalábbis, ami 109-110 ppi.
Mit gondoltok egy 1440 szebb lesz mint egy 4k, akár scalelve?[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Bogyó bá' #123215 üzenetére
Visszaolvasva pár évnyit, látom korábban is gondolkodtam már ezen a monitoron. Akkor viszont sokan írták, hogy szar a panelje. Külföldi fórumokon flickering-ről írnak. Ez a mostani gyártásokra már nem jellemző?
Szerintem anno KAMELOT írta. Úgyhogy tőle is érdekelne, hogy ő tud-e valamilyen változásról.I am having fun staying poor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen okostelefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest