Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deer76
aktív tag
A fórum hatására végül rendeltem egy Dell U2212HM monitort, már csak meg kell várni, hogy megérkezzen.
A hozzá való driver arra jó, hogy 72Hz-et is tudjon?
A jelenlegi TFT monitorom egy 18,5"-es Acer. Brutálisan rossz betekintési szöggel. Édesanyám kb 6 éves Samsung 20"-es monitora sokkal szebb képet produkál. Ja és nincs csak DSUB bemenet rajta, ezért játékoknál vibrál (mint amikor nincs beállítva jól egy TV csatorna), mivel kénytelen vagyok a 7850-es kártyám átalakítóval használni.
Ügye nem muszáj displayportot használni, a DVI is ugyanaz a minőség?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a Dell U2212HM monitorom. Igaz nincs bekalibrálva, mert arra nem volt lehetőségem, de kb az ipon beállításaival használom. Eszméletlen szép színek, nagyon minőségi talp és úgy az egésznek prémium kinézete van. Drivert tettem fel, bár nem tudom mit csinál pontosan.
Egy negatívum, az automatikus képarány beállítás hiánya. De kiraktam gyorsbillentyűre az auto aspect ratio-t.
Szerintem 48.000ft-ért nagyon megérte.Nem, nem akartam nagyobbat venni, nekem ez is bőven elegendő.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Én csak a tapasztalataimat írom le:
A régebbi (most tartalék) monitorom (Acer 18,5") minden szempontból alúlmúlt eddig bármit (betekintési szöge botrányosan rossz volt, veszett erős háttérvilágítás- ingyen volt-ajándék lónak ne nézd a fogát), ezért eldöntöttem, hogy kicserélem. Bár elég lett volna nekem egy 20"-es 1680x1050 felbontással, de itt meggyőztek, hogy TN panelt, pláne annyiért ne vegyek. A picivel is nagyobb monitorok (22") már eleve full hd (1920x1080) felbontással mennek, így először videokártyát néztem ki magamnak, ami a körülmények szerencsés kimenetele (volt rá pénz) miatt elég erős lett (HD7850 2GB). Hosszas hezitálás után végül a Dell U2212HM mellett dönöttem, amit nem bántam meg, mert az eddig látott monitorok mellett prémiumnak tűnik, bár nem az.
A színei gyönyörűek és ami a legfontosabb játékoknál sem tapsztalok problémát (elhúzás meg hasonlók). S full HD felbontás és kisebb pixelek miatt a vetűk nem tűnnek "szőrösnek". Persze a betűméreteket minden programban növelni kell, különben nagyon apró.) Másik hátránya, hogy nem automatikusan állítja a képarányt, ezt nekem kell menüben (pedig ezt a kis Acer is tudta).
Szóval aki játszani akar akár FPS-sel is, annak szerintem megfelelő. Én Far Cry 3-at próbáltam ki, de most full HD-n HD textúrákkal nyomom a Morrowindet.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz glspeter1 #32049 üzenetére
Kiindulva abból, hogy milyen az enyém (csak 22"-es), teljesen jó lesz neked. Mondjuk a TN panelek után én az ún. IPS glow-t alig érzékelem.
-
Deer76
aktív tag
válasz glspeter1 #32055 üzenetére
De 21,5-ös. Megszokás kérdése. Ideiglenesen édesanyám 20"-es jó minőségű Samsungja után került hozzám a 18,5"-es Acer. Aminek a méretét könnyebben szoktam meg, mint a minőségét. Ettől függetlenül azzal is sokáig elvoltam. 23 és 21,5 között nincs szerintem markáns különbség és én sem távolról nézem a monitort, ezért egy 20"-es is nagynak hatott (viszonylag).
I3EI\ICE : én is néztem, hogy a fekete egész jó, nem olyan, amit jósoltak, de tény, hogy szinte világos szürke "feketéjű" monitor után ültem eléje.
Bár a munkahelyemen a TN paneles 19"-es HP L1950g monitorok is egész jók.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz glspeter1 #32070 üzenetére
Fogalmam sincs. Én DVI-jal használom, azt a kábelt a monitorhoz adják. Mintha itt azt olvastam volna, hogy full hd-ig mindegy, de nem akarok hülyeséget írni.
Ennek a monitornak a színmegjelenítése: 8bit LUT/color, 3x8 bites színkezelés
Arra elvileg elég a DVI is.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz glspeter1 #32080 üzenetére
Én szegedi vagyok, fogalmam sincs, de ha van rá pénzed akkor jobban jársz. Én pl nem tudtam kalibrálást kérni.
Ja még annyit, hogy nyomoztam és azt írták, hogy Displayport nem árt akkor ha felteszed a 72,75Hz-es drivert hozzá, már ha működik. Én a Dell oldalán talált drivert tettem fel, az nem tudom mit segít.)[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell S2421HS mennyire ajánlott? Játékra főleg.
Jelenlegi monitorom: Dell UltraSharp U2212HMA fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
-
Deer76
aktív tag
Az AOC 24G2U5 és Dell 2421HS között van minőségben különbség? Gondolok a panelre pl. Tudom, az AOC panda paneles, jelentsen ez bármit is. A jelenlegi Dell U2212HM sok-sok éve hibátlan. (Ha váltok, akkor is a családban marad.) Esetleg manapság már mind lutri?
-
Deer76
aktív tag
Na végül megrendeltem ezt:
Acer Nitro XV240YPbmiiprx
A sokat ajánlott AOC 24G2U 10k-val drágább, de a panel ugyanaz benne, mint olvastam, szóval annyit nem ér meg nekem.
Egy DELL U2212HM-et vált. (Ami majd egy TN paneles, régi Fujitsu-Siemens monitort fog leváltani a másik gépnél.)Chosen Logout tesztje is segített a választásban. Ő egy Dell U2312HM monitorral vetette össze, ami az enyém kicsivel nagyobb testvére.
-
Deer76
aktív tag
válasz Create. #115340 üzenetére
Amikor a TN paneles Samsung után megvettem a Dell-t, eléggé szembetűnő volt a minőségi ugrás. Ennek 7 éve már.
-
Deer76
aktív tag
válasz Csandi #115342 üzenetére
Volt egy olcsó TN paneles Acer monitor (18,5"), na annak látványosan rosszabb volt a képe a Samsungnál (Samsung SyncMaster 2043SW), amit egyébként 2008-ban vásároltunk. Akkoriban elég jónak számított és DVI csatlakozója is van. Igaz újkorától van egy darab pixelhibája, de más baja azóta sincs, tartalékként szolgál.
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
válasz Teasers #115416 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, végül az Acert rendeltem meg. A panel úgy tudom, ugyanaz, csak más a körítés. Pl az Aceren nincs USB csatlakozó, ami nekem nem igazán fontos. Az Acerre 5 év gari van. Ez utóbbiról van magyar teszt is: Acer XV240Y teszt: 144 Hz IPS olcsón és jót is?
-
Deer76
aktív tag
-
Deer76
aktív tag
Tetszik. Ahhoz képest, hogy olcsóbb Panda panel, szép a képe. Ha kell neked USB csatlakozó rá, na az nincs... nekem nem kell. Állvány masszív, nem inog.
Bár a kezelő gombok hátul vannak, mégis könnyű kezelni a menüt azzal a kis joystickkel.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz fairi #115507 üzenetére
Fura, mert ha lefotózom az enyém, durvának tűnik a fény, de a valóságban elég sötét és alig látható szemből.
-
Deer76
aktív tag
Pont a monitoromról egy új teszt Prohardveren:
[link]A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Hát durva, Acer Nitro XV240YPbmiiprx monitorom tavaly 65k volt, most ugyanott 86k!
Én akkor pixelgaranciával kértem, lekopogom, azóta is jó.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Szia!
Nekem az előbbi van meg az Acer. Én az Oázistól vettem pixelgaranciával és úgy is érkezett.
Viszont később egy fórumtárs írta, hogy ő már nem tudta azzal megvenni és ennek az az oka, hogy túl sok a pixelhibás monitor a panel sajátosságai miatt.Egyébként én elégedett vagyok vele. A talpa is masszív.
Érdekes, hogy az Acer kérhető normál és prémium kalibrálással, míg az AOC nem, lehet, hogy az rosszabb[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest