Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
gringoka
aktív tag
Sziasztok egy 1440p 165hz freesynces monitorhoz melyik kábelt használjam?
-
emiki6
veterán
válasz SwissAirplan #113995 üzenetére
Egyénfüggő. Van akinek a 24" fullhd is pixeles, másnak a 27" fullhd sem.
Dell p2719h? (Kalibrálás sem árt)"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
thefreeman
aktív tag
válasz thefreeman #113849 üzenetére
Sziasztok.
Nem jött válasz a kérdésemre, végül egy 3. monitort választottam Iiyama XB2474HS-B2-t. Ez VA paneles pár órát már próbálgattam alapvetően tetszenek a színei és a betekintési szögekkel sincs problémám. Élve a két hetes elállási lehetőséggel szerintetek lenne értelme egy IPS paneles monitort is? Kicsivel drágábban van XUB2492HSU. Felépítését tekintve tetszik a monitor hogy liftezhető, forgatható. Főleg böngészés, film nézés a felhasználás, alkalmanként CAD rajzolás és játék. -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok... szeretnék egy 27 coll környéki monitort venni!
[link] ezt néztem ki.. de nem tudom hogy a 27 coll hoz az 1920x1080 as felbontás eleg e vagy már eleg pixeles???Mellé állitva tennék még egy egy kissebb 15-17 colosat...
Nem játékra... javarészt irodai munka CAD és "hobbi"
Ki mit gondol?
Köszönö.
-
bobitusz
csendes tag
köszi a válaszokat !
még egy dolog, az LG monitorból 2 hasonló van:
a második Nano IPS paneles az első sima IPS, mégis 10 ezer ft-al olcsóbb a nano ips, az pedig nem egy jobb, fejlettebb technológia? vagy rossziul gondolom? más különbséget nem találtam.
melyiket válasszam?
prémium kalibrálást érdemes vagy elég a "normál"
köszi a válaszokat.
-
Busterftw
nagyúr
Nem a kartyan mulik, inkabb a monitoron.
Itt a hivatalos G-SYNC Compatible lista, ugyanezen a neven keress monitorokra.
Ezeket a Freesync monitorokat az Nvidia bevizsgalta. Persze mas monitorral is mukodhet, de nincs garancia. -
Amerigo57
őstag
Pano .
Nem azt mondtam , hogy az Amazonról rendeld meg , hanem az Amazont
linkeltem be , hogy a vásárlói értékelések a legjobbak az általad felsorolt
monitorokból , a Dell P2419H + USB portokkal is rendelkezik.
Természetesen , én is a sivatagos boltban venném meg.bads1
Tegnap érkezett az Alzába , két tucat ASUS PB278QV monitor ,
pillanatok alatt elkapkodták.
Bízom benne , hogy azért lesz még Januárban , hisz 1 éves csak ez a jól sikerült
Asus monitor széria. -
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Olyan monitort keresek, ami freesync-es, de működik nvidia kártyákkal is. 24", IPS, FHD, kb. 45-70Hz között kellene a freesync. Nem lenne rossz, ha magassága állítható lenne, de azért nem ezen fog múlni. Használtan keresek max. 40k-ig, mik az ajánlottak? Köszönöm! -
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Remélem van itt akinek AOC 27G2U-ja van...
Arra lennék kíváncsi hogy a monitor talpának mi a szélessége...ha minden igaz holnap hozza futár és szeretnék alá egy állványt gyártani csak ahhoz tudnom kéne a talp szélességet...
Szóval akinek ilyene van tegye meg nekem hogy leméri..
Neten nem találtam semmit a talp paramétereitől...
Köszönöm -
bonifa333
aktív tag
válasz gringoka #113951 üzenetére
Szia!
144 hz es Aoc cq32c1fiam használta fortnitera.
Meg kell szokni hogy hatalmas látvány egy ekkora monitor.
Jó a görbülete,talán 1500 as, a panel szép képet ad. Ha fakó az elején akkor azon nekem simán be kellett állítani hogy a szín 0 nal kezdődjön. Az 1440 jó felbontás. Olvasni is lehet.
Freesynches volt. Stabil képet adott, de bika kártya kellett hozzá. Mert a full hd után sokkal több pontot kell meghajtania.
Igaz most egy 240 guest használunk ami csak 27 coll, de még lehet visszakerül gamingra.
Szóval nekem pozitív a megítélésem. -
gringoka
aktív tag
Köszi a válaszokat
-
veterán
válasz beyruth82 #113938 üzenetére
Azért mert neked most ez egy jelentősebb kiadás volt, meg vadi új és te örülsz neki, még nem egy csúcs gép. Persze nem rossz, sőt jó, de fullhd 75hz nem lesz ultrán, max pár éves játékokkal. De nem is kell ultra. Általában a high is már nagyon szép de nem olyan "éhes". Kapcsold be a gsyncet, vsyncet meg ki és kész. Illetve rtss-sel adnék neki egy 75 fps limitet.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
dugomc
tag
válasz gringoka #113955 üzenetére
Én is paráztam az íveltségtől. Samsung g7 27" nekem nincs gondom így utólag már vele. Va panel is tetszik. A fekete szebb sokkal. De nincs viszonyítási alapom. 50ezres 75 hertzes lgről váltottam. A kettő között meg nagy a különbség azért is tetszik. Kalibráltatam, az előző lg-t is nem gondolom hogy a színek másik lennének. Pont az volna a lényege a kalibrációnak.
-
bobitusz
csendes tag
Üdv!
Szeretném lecserélni a 10+ éves Benq monitoromat (21,5"/60 HZ )
szokásos felhasználásra lenne, munka után meg hétvégén pár óra játék, internetezés mellett.
Ami fontos lenne az minimum 144 HZ és 27", 2K
a keret rá kb 160-170 ezer forintSzerintetek ez jó választás lehet? vagy egyéb tipp
[link]ill. a Blacklight bleedet kilehet valahogy szűrni? (bekalibráltatás stb..)
köszi a segítséget előre is.
-
Diocles
aktív tag
válasz Busterftw #113964 üzenetére
Én ezt grafikával is foglalkozó programozóként cáfolnám. Az alapvető lineáris leképezések mind sík felszínre vetítik le a 3D-s jeleneteket, a legtöbb játék szerintem ilyen eljárást használ. Én magam még sosem írtam olyan leképezőt, ami helyesen jelenne meg hajlított kijelzőn, de tudom, hogy ahhoz extra lépések volnának szükségesek.
De abban igazad van, hogy sok monitornál nagyon enyhe a hajlítás, tehát viszonlag kis hibáról beszélünk. Ennél is fontosabb, hogy ez a hiba nem olyan, amit az emberi agy felismerne, és a percepciónk bármilyen hibához rövid idő alatt hozzászokik, és nem fogja furcsának érezni. Szóval értem az "immerzióval" kapcsolatos érveket és lehet, hogy jobb móka egy hajlított monitoron játszani. Csak azt akartam leszögezni, hogy ha a precizió fontos, akkor a görbített monitor nem jó választás. Például CAD-hez kifejezetten ellenjavallott.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretnék monitort vásárolni. Jelenleg egy VA paneles ASUS VA249HE monitort bámulok és ezt szeretném cserélni. Igazából abszolút semmi bajom vele, csak valami magasabb (jobb) kategóriára, frissebbre vágyok, ha megéri váltani erről azokra, amiket kinéztem alább:
DELL P2419H
BENQ GW2780E
+1 alternítva: HP 27FW- Ebben az 50, max 70 ezres szegmensben maradnék.
- Fali konzolra lesz helyezve, kell a VESA.
- 2 db HDMI, vagy 1 hdmi és 1 display port (utóbbi kábellel).
- Munka tekintetében főként irodai: Nagyon sok szövegolvasás, dokumentumokat írok, de design elemeket is nézegetek. Nem én alkotom a vizuális designt, csak szoftvereket tesztelek UI és UX szempontból is.
- Magán ügyben nagyon sokat filmeznék, játék csak minimális, de azt most inkább nem is kell nézni.
- Kalibráltatnám, mindenképpen.
- Fontos, hogy a bleed a lehető legminimálisabb legyen. Nem bírom elviselni.A Dell "szolgáltatásokban" jobb, a BenQ meg inkább méretileg jobb. Lenne értelme az említett Asus-ról váltanom?
Ha tudtok segíteni, vagy ajánlani mást is, köszönöm!Pano
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Farkassacred
őstag
válasz NorDezs #113953 üzenetére
Az oled után mindegyik monitor siralmas lesz, legalábbis én ezt tapasztalom.. Érdemes lenne várnod a kisebb méretű oled tévékre/monitorokra. Vagy akciósan beszerezni egy 48-as Lg vagy sony oled-et, más út nem igazán van ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
cuko
aktív tag
Sziasztok,
30-40k korul, 22/23/24'' meretben, full HD felbontassal, vegyes felhasznalasra tanulas-videok-filmek (nem lesz jatek, aminel szamit a lag) milyen IPS monitort ajanlotok?
Ugy latom, hogy ebbe az arba beleesik jopar uj es hasznalt monitor is ezen parameterek alapjan.
Koszi szepen! -
Busterftw
nagyúr
válasz Diocles #113963 üzenetére
Amit aztan meg is magyaraznak lentebb, hogy az eszrevetel es a tesztelesi metodus is hibas.
Eleve a legtobb monitornal a curve minimalis, a legtobbnel 1800R."You've made the assumption that all (or most) of a computer monitor experience is watching something shot on a camera, which in my case (and likely almost everyone elses case) is the opposite. When I move icons around on my desktop, or move text from one side of the screen to the other, it doesn't change based on its location on the screen. Another big one is gaming, where the image is rendered and not shot by a camera. I would say that a good 90% of what I look at on my screen was not shot by a camera, and when it is, it is normally 16:9 content that is not really affected by the subtle curve. "
Tehat nem eppen relevans a mindennapi Joskanak, mindennapi hasznalatra.
32" + mertnel ezert inkabb elonyosebb a hajlitott, foleg jateknal. -
Diocles
aktív tag
válasz Busterftw #113961 üzenetére
Elonye is, hatranya is van.
Az is igaz amit te mondasz, ugyanakkor az is igaz, hogy a tartalmak 99%-at nem gorbe monitorokra keszitik (beleertve a jatekokat) es ezeket torzitani fogja.
https://linustechtips.com/topic/221682-the-flawed-math-behind-curved-monitors/
[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
válasz pitruk #113914 üzenetére
Lehet hasznalni. A 8bit vs 6bit FRC-t meg nagyon nehez eszre venni hogy melyik milyen. + a 6bit FRC mellett szol hogy elvileg gyorsabb mint a sima 8bit. Ezen felul ha erzekeny a szemed a villlogasra akkor a sima 8bit a te paneled mivel az FRC-nek van egy minimalis villogasa.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Kislulu89
újonc
válasz hibavissza #113954 üzenetére
Fontos szempont, hogy mire akarod használni a monitort.
Játékra, tapasztalatból mondom, hogy kellemesebb egy 144hzes monitor(még abban az esetben is , amennyiben a videókártyád nem képes pl. egy fps játékban arra, hogy fix 144 fps legyen)
Efelett nem látok különbséget(240hz-es monitorom van, próbáltam). -
Kislulu89
újonc
válasz Grampy #113836 üzenetére
Szia!
Ha aktuális még a kérdésed, nézd meg ezt a monitort:
SAMSUNG F24T350
(https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/samsung/f24t350fhu-p597426855/)
3 napja vettem második monitornak, tökéletesen megvagyok vele elégedve,csak ajánlani tudom!
(200 ezres monitor mellé vettem, csak a viszonyítás miatt...) -
hibavissza
veterán
Üdv! Érdeklődöm, hogy mennyire marketing a magas képfrissítés szinkronizálása. Az tiszta, hogy 75 Hz alatt sokkal jobb a szemnek, "folyamatosabb" a látott kép. Efölött is ennyire kritikus? Azért kérdezem mert igen erős árlépcső van a 75 és 144 Hz közötti g-syncet (nvidia kártya van) is támogató monitoroknál. Vannak erről tapasztalatok?
-
NorDezs
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, és szükségem lenne tanácsra. Egy 55" OLED LG TV-t használtam eddig monitorként, ami elől lassan kiszorulok, és ez egyébként is túl nagy volt.
Amit keresnék azaz 3440x1440p (esetleg 2560x1440) felbontás, tudjon normális HDR-t, GSync és FreeSync. Méretben 32" környékén keresgélnék. Árat viszont nem írnék, hosszú távra keresek jó minőségű cuccot. -
gringoka
aktív tag
Sziasztok! Használ itt valaki 32" 1440p ívelt Va panelos monitort?
Le tudná írni a véleményét?
Főként játékra használnám
Válaszokat előre is köszönöm! -
Gabesson
csendes újonc
Sziasztok, monitor vételre adtam a fejem, és találtam is már egy darabot ami elég tetszetős:
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/philips/248e9qhsb-p456240081/
Azért írok ide, hogy baklövés e ez a monitor, illetve van e jobb ilyen árban. Az egyetlen dolog amihez ragaszkodok az az összeghatár ami max 45 000 jómagyarforint[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nagyon jó ez a videó.Köszi!Akkor végül is érdemes bekapcsolnom mindig a Vsyncet mert akkor 75 fps-ben korlátozza ugyan a megjelenítést de a monitorom amúgy is csak annyit tud?Viszont eddig bekapcsolás nélkül sem láttam a tearing effektust játék közben sem igaz még csak egy játékot próbáltam ki rajta.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz beyruth82 #113943 üzenetére
Freesync-es a monitor, attól függ, hogy a kártya tudja e ezt használni (az nvidiák alapvetően G-sync-esek, bár vannak, amik freesynccel is tudnak működni, nem tudom pontosan). Ha nem tudja használni, akkor 75 Hz-en marad és 1-2 képkockát többször jelenít majd meg (függően attól, hogy mennyivel van 75 az FPS alatt). Az összefoglaló egy kapcsolódó linkje: [link]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Pkc83
őstag
válasz beyruth82 #113943 üzenetére
A control az pont egy nagyon vga igényes játék.
Nem a Hz a lényeg hanem az fps amit a vga elő tud állítani.
A monitorod akkor is 75Hz-en fog menni amikor a vga csak mondjuk
40-et tud előállítani viszont akkor jön a tearing azaz a képtörés.
Erre jó a vsync ami általában a játékokban van és be lehet kapcsolni
de még jobb ha freesynces vagy gsynces monitorod van.szerk.: Ha már szaggat a játék akkor nagyon alacsony az
fps szám(30alatt).[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Pkc83 #113940 üzenetére
Egyenlőre meg csak a Control nevű 2019-es játékot próbáltam ki rajta maxra-highre raktam mindent és nem volt semmi gond(igaz hz-t nem tudtam állítani játékon belül, nem tudom hány hz-n ment).Jaték amúgy is ritkábban megy de egyébként ha valami combosabb jatékot rakok majd be akkor nem indul majd el.75hz-n vagy visszavált 60-ra vagy csak szaggat vagy mi történik?
-
gringoka
aktív tag
Köszi a válaszokat
-
veterán
válasz emiki6 #113935 üzenetére
1980x1020 75hz-re raktam aztan majd adja a filmet, jatekot ,videokat amiben akarja 😀
Végül is azert vettem hogy kihasználjam.Gondolom egy asus gtx 1650S videokari viszi siman a 75hz-t minden körülmények között nem?Vadi új gepet vettem,mindent lecseréltem még a billentyűzetet meg az egeret is.😊
Monitorra már csak ennyi maradt lehet várnom kellett volna és venni egy komoylabbat 144hz-t mondjuk de mostmár marad ez pár évig.Lényeg hogy kihajtsa belőle a maximumot a videó kari(i3-10100 procival). -
Emunem
senior tag
Üdv urak, erről a monitorról (azon kívül, amit neten olvasni) mi a gyakorlati vélemény?
Előre is köszönöm.Samsung C32JG50QQU 80cm
Üdv
"... hát persze ..."
-
Szasza8000
csendes tag
válasz LZs?! #113921 üzenetére
Ennek örülök. Melyik 21:9-es monitort választottad?
34" UW + 2 db 24"-os nekem is túl sok lenne, forgathatnám a fejem rendesen.
Most egy Acer Nitro XV340CKP mellett egy régebbi 24"-os LG-t használok pivot nélkül,
nekem ez így tökéletes.
Mindkét szoftver tudja a custom a gridet, a Fancy zones biztosan.
Csak ott meg lehet más funkció fog hiányozni, szóval ezt végig kell próbálni. (pl. LG Onscreen-ben van PiP mód, Fancy zones-ban nincs) -
emiki6
veterán
válasz beyruth82 #113934 üzenetére
Ja, azt nem írtam: Nem biztos, hogy a 72Hz működni fog és az se 100%, hogy teljesen biztonságos kipróbálni, de jobb úgy filmet nézni, szóval megpróbálható (tekintve, hogy bírja a 75-öt).
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz beyruth82 #113930 üzenetére
Hát kicsit túlterhelt a topik, gyakori, hogy valaki nem kap választ.
A 60 Hz gondolom a "sima", a 75 meg a "tuningolt". Játékra jobb a 75, ha bírja a gép. Filmnézésre a 48 vagy 72 hz az optimális (ha 24 fps-es a film). 72 Hz-et elvileg hozzá lehet adni CRU-val, majd újraindítani a drivert (szintén CRU-val) és akkor a windowsban opció lesz. MPC-HC-ben meg be lehet állítani, hogy a videó framerate-je határozza meg mekkora frekin menjen a monitor (options/playback/fullscreen-nél)."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Csandi
őstag
válasz Pkc83 #113925 üzenetére
Igen, nincs tökéletes kijelző, el kell dönteni mi fontosabb és olyat venni, vagy egy ilyet-egy olyat venni. Én mivel versenyeztem sokat FPS-ekben, most pedig már csak hobbiból high level rankedezek bennük, ezért TN-t használok fő monitornak. Másodlagosnak pedig IPS-t. A nappaliban a TV pedig VA.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nagyon szépen köszönöm a választ!Mar le is iratkoztam az értesítőről mert nem jött segitség de most hogy visszaneztem lattam írtal.Vegül is megvettem azt amit belinkeltem a 24"-os 75hz-s samsungot.Másabbak a színek kicsivel meg vilagosabbnak tűnik.Annyiban tudnal meg segíteni, hogy erdemesebb hasznalnom?
Van egy olyan opció, hogy full hd 1080p natív de 60hz-s és egy olyan hogy full hd 75hz.A nativ azt jelenti hogy változik attól függően mit nézek rajta a másik meg állandó full hd 75hz-n?Erdekes mert mintha kicsit élesebb lenne a 60hz-s natívval de lehet csak bemagyarázom.Melyikre érdemes rakni szerinted? -
B-Eazy
csendes tag
Sziasztok!
PS4 Slim és laptop mellé keresek monitort. Ha lesz készleten, majd váltanék PS5-re valamikor a nyár folyamán. Játszani egyenlőre csak a PS4-el játszanék rajta (főleg story gamek, de 1-2 multiplayer játék is), a laptoppal inkább csak internetezésre, filmnézésre használnám. A keret kb 100 ezer ft. 1080p és 1440p között gondolkozom, 144hz-es monitorom még nem volt, így ha beleférne a keretbe egy normális minőségű akkor szívesen kipróbálnám.
Köszi szépen a segítségeteket! -
.Ishi.
aktív tag
válasz beyruth82 #113844 üzenetére
Szia!
Nem vagyok monitorszaki, de a következő válaszokat tudom adni.
1. 60hz és 75hz között nincs nagyságrendbeli élménykülönbség. Én egy Dell P2414H-t használok (24'', 1080p), ami 60hz-es, de bírja a monitor a 75hz-et is. Én az utóbbin használom, és oké, valamennyire érezhető a különbség, de a játék hevében nem tudnám megmondani a különbséget a kettő között. Ezért a 15 hz-ért monitort váltani felesleges.
2. Ezt passzolom, olvass vissza kicsit. Mivel a te monitorod már 1080p és 24'', ezért neked a következő szint egy 144hz-es frissítésű és/vagy magasabb felbontású monitor lenne. (Az oké, hogy egy jó IPS panel is dob az élményen, de ne adj ki most 40-50-et egy ugyanolyan speckójú monitorért csak IPS panellel.) Nagyban számít a hardver is, ezt mindig nézni kell, a jelenlegi alkatrészeiddel szerintem jó a 1080p60hz. (A játékok is számítanak, értelemszerűen.)
3. Eh, ez is egy szubjektív dolog, sok tapasztalatom ezzel nincs. Valakit zavar, valakit nem.
-
mvkly
senior tag
-
emiki6
veterán
válasz Csandi #113924 üzenetére
"VA élénkebb, szinte már túlszaturált színek"
Ez szerintem nem a paneltől függ, hanem a beállítástól (szaturáció, gamma, stb).
-
Pkc83
őstag
válasz Csandi #113924 üzenetére
"Gyors játékban (pl kompetitiv fps) az IPS overshootolhat a VA meg ghostolhat."
Azért hihetetlen ,hogy 2020-ban nem tudnak egy minden tekintetben megfelelő
monitort letenni az asztalra. Ha ez jó akkor az xar. Ha nagyjából
minden megfelel(ne) akkor jön a pixel hiba.[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz gringoka #113923 üzenetére
Más. IPS valósághűbb színmegjelentítés, színérzékeny munkához fontos tud lenni, némileg gyorsabb (response time és input lag), jobb betekintési szög, viszont roszabb kontraszt, gyengébb feketék
VA élénkebb, szinte már túlszaturált színek (van aki ezt szereti jobban), csak szemből jó, de sokkal nagyobb kontraszt, mélyebb feketék.
Gyors játékban (pl kompetitiv fps) az IPS overshootolhat a VA meg ghostolhat.
[ Szerkesztve ]
-
LZs?!
aktív tag
válasz Szasza8000 #113574 üzenetére
@Szasza8000
Végülis a C egy alvariánsa lett.
34" 21:9 3440x1440 mint fő monitor, mellé egy 24" 16:9 1920x1080 90 fokban pivotolva.
A 24"-on megy az Outlook, Teams, illetve a mindenféle status/monitoring ablakok, ha utóbbiak éppen érdekelnek.
A 34"-on megy a munka, és egész jól működnek a mindenféle előre beállított split-ek...báááár, nem lenne rossz egy 'középreigazított' custom split, pl. 2.5:16:2.5. Az általad ajánlott TP split software-eket megnézem, hátha azokban van custom lehetőség.
Összeségében tök jó... Köszi a tippet még egyszer!
SZERK:
Bónusz: mint kiderült, a saját gépen még a GTA V is megy 3440x1440 felbontásban egy xaros 1060/3GB-on, csak valamelyik élsimításos (?) mókából kellett visszavennem az eddigi fHD-s maxra tekerésből; nem tudom, hány FPS, de folyamatos. Ez a 'legfrissebb' játék, amit időnként előveszek.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
Amerigo57
őstag
válasz Motion_Blur #113915 üzenetére
Motion_Blur
Az Acer Nitro XV340CK és az Acer Nitro XV340CKP , ugyanaz a monitor.
A specifikáció leírása alapján , 8 Bites.
Link:
A monitor tudásáról , minőségéről , kérdezd BioNiCMaN , és Tiesto222 Prohardveres társunkat , ők megvették , már három hete. -
zafir86
csendes tag
Sziasztok, 75% munka (irodai programok, developer IDE-k) és 25% játék (max 1080p 60fps, World of Warcraft elsősorban) célra keresek nagy méretű monitort. Ultrawide / normál méretűeket is néztem, a büdzsénél a plafon 250K, ez eléggé behatárol. A freesync / gsync / hdr nem szempont. Több eszközzel (2-3) használnám egyszerre, ezért szimpatikus az LG megoldása amivel a képernyőt többfelé lehet osztani, és elvileg több inputtal sincs gondja. Falon lenne konzolon, nem talppal használnám.
Az első kiszemeltem az LG 43UN700-B , amiről viszonylag kevés való életbeli tesztet / review-t találtam. Az árukeresőn a (hosszabb) vélemények alapján ideális lenne, viszont más review-ok alapján (pl amazon) az átlagos képminőség (szín, kontraszt) és a BGR pixelsorrend miatt nem vagyok 100%-ig meggyőzve, hogy ez lenne a jó választás. Jelenleg 2 db 22" monitorral dolgozom, szóval bármi előrelépés lenne. A méret nem fix, nyilván minél nagyobb képterület annál jobb. Mi a véleményetek erről a modellről illetve tudtok hasonlót ajánlani? Köszönöm előre is
-
Amerigo57
őstag
válasz bads1 #113900 üzenetére
bads1
Az ASUS PB278QV monitor , egy jól sikerült monitor , 1 éves széria
de már kifutó ( ? ) , de lehet hogy csak Karácsonyi hiány lett most.Az ASUS PB278QV Monitort ,
ASUS PA278QV Monitor váltja le , 30 - 35 ezer Ft-al drágábban.
Link:
Összehasonlítás. Link
A különbség annyi , hogy az ASUS PA278QV monitoron , van már USB csatlakozó.
Ha az Asusnál beregisztrálod , akkor , +2 év garancia van még rá. Link:
tehát összesen 5 év garancia , mint most mindegyik ProArt monitorjára, az ASUS -nak.Megnézheted még az ASUS VG279Q Monitort , ebben a kategóriában.
Link:
Link:
-
emiki6
veterán
válasz bbdzyx #113912 üzenetére
A Dellek jók szoktak lenni. P széria ajánlott. Full HD-ban P2419H, 1920x1200-ban P2421.
A P2421 előnye, hogy függőlegesen több a pixel, így böngészésre, munkára praktikusabb 1920 pixel szélesség mellett."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
gringoka
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 32" 2560x1440 felbontású monitort? A keret max 130e Ft rá
Esetleg valakinek van itt fórumon ilyen: Gigabyte aorus G32QC?
Vagy milyen panelut érdemes venni?
Elsősorban singleplayerre kellene.
Válaszokat előre is köszönöm! További szép napot. -
Motion_Blur
félisten
Acer Nitro XV340CK 8 bites, vagy 10 bites?
Nem találtam egyértelmű infót.
Próbálom magam rábeszélni a monitorra
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
pitruk
friss újonc
Köszönöm szépen, és NVIDIA-s kártyával használod a FreeSync-et, szóval olyan, mintha G-SYNC lenne benne? Mert már olyat is mondtak, hogy az AMD-s es nem fog működni meg ilyenek, valaki meg azt mondja működik. Meg a Predatort is azért mondták, mert azt hiszem 8 bit-es a panel benne, de ha még a 6 bitFRC jobb is akkor lehet az lesz
-
bbdzyx
senior tag
válasz chakany #113898 üzenetére
Hasonlót keresek én is. A cég home office támogatásra ad kb. 70k-t. Melyik a best buy 24" monitor irodai felhasználásra ebben az árkategóriában?
Az összefoglalót hiába néztem meg, már elavult.[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
emiki6
veterán
válasz bads1 #113910 üzenetére
Ja, bocs, a második bekezdést nem neked szántam, hanem dorika87-nek, csak azt már nem írtam bele
A WQHD 27-es dell a P2720D, de hogy ár/érték arányban milyen, azt nem tudom."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
MikeWazowski
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy a freesync technológia jelenetését olvastam, de azt írja amd gpu-val működik. Akkor mivel nekem Geforce kártyám van, így értelme nincsen?
Valamint mivel játékra akarom átvinni a laptop képét monitorra, jelent negatívumot, ha nem HDMI hanem VGA kábellel viszem át a képet?[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
emiki6
veterán
válasz bads1 #113903 üzenetére
Vertigo kolléga azt írta, hogy a PA278QV lesz az utód, ami egy jó 35k-val drágább. Nem kizárt, hogy a PB278QV-nak is vége van.
A Dell P szériás monitorai jó minőséget képviselnek, a P2719H 2018-as modell, viszonylag korszerű. Nekem is ez az új kiszemeltem.[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Van valakinek ezzel az üzlettel tapasztalata? -
weri
senior tag
válasz pitruk #113897 üzenetére
Nekem 24G2U van, es lehet hasznalni a freesync-et. Nagyon szep szine van. Viszont azt tudni kell hogy 6bit FRC -van ami kb. azonos a 8bit-es panellal annyi elonnyel hogy gyorsabbak a szinvaltasok az FRC javara. :d
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
emiki6
veterán
válasz bads1 #113900 üzenetére
Oázisban nem, máshol igen: [link]
Oázisban az elődjének bontott verzióját kapod meg. [link] Noha ez nem PWM mentes elvileg.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz1992
újonc
Sziasztok!
Új monitor vásárlása előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni. Amit kinéztem az a Xiaomi 34"-os monitora ami most 150 ezer a konzolvilágnál. Mi a véleményetek róla illetve van-e hasonló árkategóriában jobb vétel?
Paraméterek amik alapján keresek:
-min 144 Hz
-16:9-nél min 32" 21:9nél min 34"
-ára nagyjából 150 ezer (kb 5 ezerrel tudnék fentebb menni)
-ív mindegy ha van van ha nincs nincs
-felbontás 1440pSegítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest