Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
Tudnátok ajánlani egy jó szellőzésű,halk,olcsó,jó minőségű házat,táp nélkül 10K körül?Kösz a választ!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Mit szólnál inkább egy Thermaltake Mambo házhoz.Közelebb van a 10K-hoz,ami nálam fontos szempont,szolidabb hűtése van,de még így is megfelelő nekem.Van benne egy 12-es venti alapból,meg még tennék hozzá előlre egy 12-est.A konfigomat alul olvashatod,szerintem bőven kielégítő ez a ház is.
Üdv, Balázs
-
-
gooool
őstag
A CM Centurion jó választás,de mivel sok rajta a ventiknek szánt perforált rész ezért több zaj szűrődik ki,mint más házaknál.A szellőzése viszont remek,csak figyelj,hogy a befújó ventiken legyen porszűrő.Gyárilag 2-t adnak,de ajánlatos kicserélni.Összeségében még egy pár ezer ráfordításával az egyik legjobb házat kapod meg a piacon.Szerintem.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
-
gooool
őstag
Helló,lenne egy kérdésem!
Rendeltem egyik ismerősömnek egy [link]ilyen házat,amiben ugye van egy 400W-os táp.Jól gondolom,hogy valami márkásabbat kéne vennie ehelyett?Ha igen milyet ajánlotok?Kösz a választ!
UI:Még azon gondolkoztam,hogy ha a fater gépét egy Sigma Luna házba költöztetném nem lenne egy kicsit megalomániás.A 62,5×23,5×52,5cm-es méret elég impozáns,nem?[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Helló!
Milyen házat tudnátok ajánlani max.14K-ért?
A lényeg:csavarmentes szerelhetőség,jó szelllőzés,de halkan,ne legyen 45cm-nél magasabb,ne működjön porszívóként,tágas legyen,legyen rajta reset gomb.
Nagyjából ennyi.Köszi minden ötletet![ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz MmDorian #6393 üzenetére
Karácsonyra venném öcsém gépéhez.Tetszik például a Gigabyte iSolo 220 is.erről van valami véleményed vagy tapasztalatod?
Amúgy a CM590 nem tetszik.Tom,hogy az egyik legjobb ennyi pénzért,de alulra kell tenni a tápot,sok zaj kiszűrődik belőle és vennem kéne még porszűrőket is.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz MmDorian #6395 üzenetére
Hát igen a 690 nem lenne rossz csak írtó nagy neki,mert 45 cm lehet max. a magassága.Amúgy jó lenne ez a iSolo,mert remekül szellőzik,van benne anyag.A hűtője meg biztos elfér,mert egy AC Freezer 7 Pro,ami egy 2,5GHz-re "húzott" E2200-as procit hűt.Valszeg maradok a Gigánál.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Lenne egy kérdésem:
Mivel most nincs Ipon-on GZ-X1-es ház,amiben beépített 460-as táp van,ezért más alternatívát kell keresni.
Tehát 16K-ból kéne ház és táp ehhez a konfighoz:
Gigabyte MA78GM-US2H
AMD Athlon 64 X2 5050e
Kingmax TinyBGA 2Gb DDR2 800MHz
Később pedig valami középkategóriás VGA
Kösz a segítséget!
Ja és mindkettőt Ipon-ról kéne.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
A gépem hűtésén kéne javítani,mert nem vagyok vele elégedett.Nem vészesek a hőfokok,sőt,de a hely nagyon kicsi és félek,hogy ha nagyobb proci költözik be egy méretes hűtővel azt már nem tudnám hűvösen tartani.
Gondolkoztam,hogy lecserélem a procihűtőt és elrendezem még jobban a kábeleket,de sokkal előrébb nem lennék.
Szóval kellene egy ház,amit 10K körül megkapok,tágas és tartós,jó a szellőzése.A desing nem érdekel,de inkább letisztult mintsem amerikai kamion stílusú legyen.Nagyon kösz az ötleteket!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #8406 üzenetére
És még az ára sem vészes.
Nem tom eldönteni,hogy megvegyem-e vagy inkább egy új Elite 335-öt szerezzek.Vélemény?(a Chieftec nagyon tágas,anyagból van,lévén tizenegynehány kiló,de az Elite-ben meg elöl hátul 12-es ventit lehet rakni)
Kösz!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Helló!
Az NZXT nekem is nagyon bejön,és minőségi választás.A CM 690-nel "az a baj,hogy ennyiért nem kapsz jobb házat"-hogy idézzem D1rect kollégát.
A Gigabyte meg túl drága ahhoz képest ami tud szvsz.
Szal az NZXT mellett teszem le a voksom,kiváló cucc,de ha eltekintesz a 690 Pannónia sajt feeling-jétől akkor egyedülállóan jó szellőzésű házat kapsz olcsón.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Helló!
Nem ismerem az igényidet,de azért belinkelek még 2db 20K alatti házat,amelyek a tesztek szerint jól teljesítenek és nem is néznek ki rosszul (sztem).
Gigabyte Poseidon
CM Gladiator 600Amúgy az ilyen házakról,mint például ez az általad linkelt Aerocool,nincs jó véleményem.Mivel te hosszú távra tervezel ezért nem éppen szerencsés az a 23centis venti az oldallapon.Ha tönkremegy 10K alatt nem tudsz bele újat szerezni.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az volna,hogy mi érné meg jobban?
Venni egy sima Elite 335-öt és bele két normális Noctua vagy Coolink ventit
vagy vegyek egy házat 15-16K körül.
Mert ugyebár a 335 meg a két Noctua veri a 16K-t és abból talán jobb házat is tudnék venni,amink jobb a szellőzése,tágasabb,stb.
Szerintetek?
Ja és jöhetnek ötletek,hogy 16 körül mit vegyek.Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Máshogy kérdezem inkább,mert ez így elég zavaros.Melyiket vegyem?
Cooler Master Elite 335+2db Noctua NFS12800(ez sztem esélytelen)
CM Sileo 500(nagyon jó a hangszigetelés,elégséges hűtés)
CM Gladiator 600(jó hűtés,tágas,de a tápom kábelei valszeg rövidek)
NZXT Beta(a dizájn minden visz,a hűtése is jónak tűnik,csak nem tom mennyire masszív)
Vagy esetleg más 16K-ig?Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Van egy kis gondom.
Nem tok dönteni,hogy CM Gladiator 600 vagy Sileo 500-at vegyek.
A Gladiatornak ugye jobb a szellőzése,de sokkal lyuggatottabb,ami nem éppen előnyös,de ami jobban zavar,hogy nem tom,hogy a FSP 400PNF tápom kábelei elég hosszúak -e ehhez a házhoz.
A Sileo meg hangszigetelt,van benne 2 jó venti alapból,de gyengébb szellőzést lehet kialakítani.
Szerintetek mit válasszak?Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Pont a kábelelrendezés miatt kérdeztem ezt.
A hosszabbítóval az az egyetlen gondom,hogy ha megveszem ezt a házat,akkor nem marad egy forintom se kiegészítőkre.
Egy kis off:Szted a Sapphire HD4830-amon megéri lecserélni a gyári hűtőt erre?Nem a hőfokokkal van a gondom,hanem a hangjával és sztem ez halkabb,mint a gyári vagy nem?[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Az én Sapphire-omon 4 pines csati van,és nagyon jó mind az órajel,mind a ventiszabályozása idle/load-ban.
aero.:Lehet később megbánom,de inkább a Sileo 500-at veszem meg.A szellőzése nekem megfelelő(eddig nem is volt egy gépemben sem még elégséges sem),a hangszigetelés meg vonzó számomra,mivel eléggé vájtfülű vagyok.Szvsz ezzel sem nyúlok annyira mellé.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Hali!
Nekem ilyen házam van,és hogy mi róla a véleményem:
-a gyári ventiket célszerű lecserélni vmilyen jobb típura,mert engem speciel zavar az alacsony fordulatból adódó fura motorzaj
-a hangszigetelést én hatásosnak találom,főleg a tápnál elhelyezett rezgéscsillapítók jók
-azt,hogy elfér-e benne egy 4890 azt nem tudom,de sztem 99%,hogy igen
-én hamarosan egy Noctua NH-U12P-t rakok a procira,simán bele fog férni,szal a toronyhűtőkkel sem lesz problmád
-Linkelek egy képet,hogy eldönthesd beférsz-e:a házam belülről
Ha még kérdésed van írj nyugodtan!Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Én karácsonykor újítok be 2db Coolink SWIF2 1201-re(1200rpm-esek).
Ezek nagyon halk ventik,van hozzájuk rezgéscsillapító gumi is.Vagy persze még jobb választás a SWIF2 120P,ami PWM szabályozású és van hozzá adapter is.(nekem ilyen lesz a procihűtőmre)Csupán azért nem veszek házventinek is ilyeneket,mert a lapomon nincs PWM-es ventillátor csati,csupán a CPU_FAN.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Reaper04 #9636 üzenetére
Szia!
Nm tudom a többiek honnan veszik,hogy nem fér be bármilyen átlagos vagy nagyobb házba a HD4890,ez nem igaz.
El lehet mondani,hogy minden 50cm körüli hosszúságú házban gond nélkül elfér,nem kell vagdosni sem.Egy 690-ben meg még játszótér is férne mellé,azért plusz pénzt kidobni fölös.Vegyél egy CM Gladiator 600-at,az nagyon szellős,tágas,alsótápos,tökéletes.kircipeti:Az Antec 300 jóval kisebb a 690-nél,szal nem értem a mondanivalódat igazán.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a mostani,szinte új házam(Cooler Msster Sileo 500) egy másikra.
Az ok egyszerű:nem alakítható ki benne jó szellőzés,ami később hátrány lehet és modding szempontból sem vmi észvesztő.
Mit tudnátok ajánlani helyette olyan 20K körül?(Seasonic S12II 430-as tápom van,sztem az alsótápos házaknál sem lesz gondom a kábelek hosszával)Kösz a választ!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #10467 üzenetére
Hát akkor várok inkább egy kicsit,most megveszem a tervezett AC S1 Rev.2-őt a videókarira,a nyáron meg majd beruházok egy komoly házba,meg ahhoz méltó komoly hűtésbe.
Nem szeretnék tömegcuccot,azt nem lehet jó áron eladni.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #10469 üzenetére
Én nem ember vagyok,hanem vmi más ha gépekről van szó.
Sztem sokaknak szempont az értékvesztés fogalma(pl. bzs73,akinek sokszor 3 napig vannak meg a cuccai).
Az meg,hogy nem akarok tömegcuccot szvsz érthető.
Mennyibe kerülne a Stackered?Illetve milyen moddingok vannak végrehajtva rajta?Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #10471 üzenetére
Azért éppen nem,de eléggé el tudnak varázsolni a gépek,na meg a foci.
Hát hatalmas egy házad van,lehet nekem talán túl nagy is.Am az állapota felől nincs kétségem,biztos vigyáztál rá.
Nekem is egy Lian Li az álmom,de sztem túl vannak árazva,mondjuk egy PC- P50-et vagy egy PC-7FN-t szívesen látnék az asztalomon.
Írj egy árat priviben és majd meglátjuk,lenne-e keretem eme felhőkarcolóra.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #10473 üzenetére
Az autók nekem is gyenge pontjaim,de a motorokért annyira nem rajongok.
zed1983:
Még ez a ház is benne van a szórásban.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
A Lancool K58-ról mi a véleményetek?
Ugyebár ez egy acél Lian Li,ami ordít is a belsejéről.Nekem nagyon bejön ez,kivéve az,hogy nem fekete a belseje.Jó modding alap volna vagy nézzek más után?Illetve dupla radi elfér-e benne?
Ha tudtok jobbat max 20K-ig akkor ne tartsátok magatokba,mert betegséget okoz.Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Sok utánajárás után 3 házra szűkült az általam jónak talált házak listája:
(Persze vannak megoldások,de azok vész esetén vannak betervezve)
Lian Li PC-P50
Cooler Master 690 II Advanced
Lanccol K58
Cooler Master HAF922Melyiket ajánljátok és miért?Esetleg mást 40K-ig?
Kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz sp@rtan #10687 üzenetére
A fekete belső nekem is tetszik,mert modding szempontjából nem mind1 a belső színe.A többi extra nem nagyon érdekel,kivéve a vízhűtésre előkészített alsó panelt.
A Lian Li tényleg más kategória,de jó róla álmodozni,esetleg kipróbálni.
A Lancool-nak egyedül a belső színe nem tetszik,nagyon fapados sztem ez az acél színezet.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Házvásárláson gondolkodom,mivel cserére szorul a mostani Sileo 500-asom.
Az új házba később vízhűtést is szeretnék,szal lényeges,hogy egy dupla radi férjen el benne(esetleg tripla).A PC-Style-ra is fel lehessen vele könnyen kerülni.
A minőség sem utolsó szempont,ahogy a kinézet,illetve belső értékek(tiszta társkereső duma )
A jelöltek:
Xigmatek Utgard
Lancool K62
Lian Li PC-7FN
Cooler Master 690 II AdvancedFőleg ezek férnek bele a 30K keretbe.Esetleg más?
Kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- LEGO klub
- Napelem
- Elektromos autók - motorok
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Politika
- Hálózati / IP kamera
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Facebook és Messenger
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest