- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Habugi #48515 üzenetére
bizony, csak ehhez nincsen óra ami dumálna
tény hogy régi a hűt, mert a gyártási éve alapján nem egy mai darab, viszont nagyon könnyű, nem húzza el az alaplapot és jól hűt
bár ezt a lapot nem is bírná elhúzni
én nem panaszkodom rá, ezért nem is cseréltem le...
én szeretem, és tény hogy elég nagy, szó se róla -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Habugi #46571 üzenetére
A lényeget sikerült megragadtatnod a hozzászólásból ...
"Szerintem meg is ragadnám az alkalmat, hogy elnézést kérjek amiért reagálni mertem a sületlenségeire..! "
Semmi gond, de legközelebb nem forduljon azért elő!Mert ez az Intel szó hallatán vérszemet kapunk már kicsit unalmas. Tudom hogy a kisebbség mindig érzékenyebb, de akkor is ...
De azért amire reagáltál:
"Maradjunk a 10%-nál. AMD FX-8150 vs FX-8350
És attól hogy nem I7, attól még az I5 mára jobb CPU mint az FX-ek!
Egy I5-4590 egy jobb lappal és máris fejeltebb géped lehet.
Nem egy fotós ismerősöm használ I5-ös vasat ... ráadásul még 3.generációs szorzózárasok, gyári hűtővel.
"de nekem még nem okoztak csalódást" Csalódást a csajok szoktak okozni! De hát ha neked egy több éves cucc kell, felesleges tízezreket a hűtésre költve .....
Az Intel most dobta piacra a I5-4590-et, és alájuk jöttek az új 9-es szériás lapok (míg a kinézett több mint két éves).
Pl. az Asus H97-PRO hogy márkánál maradjak. M.2 foglalat és SATA Express porttal, ....."
Ebből mi a sületlenség neked? Áruld el ...
"Majd Te is írtál neki, tök normális megfogalmazásban." Azért ezzel nem igazán értek egyet! Vagy te például ugatsz?
Ha nem gond folytassuk privátban. Nem mintha értelme lenne Lacielvtars már rég döntött ....(#46575) Lacielvtars
Nekem kifejezetten tetszenek a letisztult dolgok, semmi csicsa meg villogós izé!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Habugi #46529 üzenetére
Szinte semmi értelmét nem látom a mostani több éves Asus M5A97 R2.0 / AMD FX-8150 -et leváltani az ugyancsak több éves Asus M5A99FX PRO R2.0 AMD FX-8350 -re .... Mondhatni csöbörből, vödörbe!
Mindenesetre nekem aztán mindegy milyen zászlót lengettek, és hogy mi mellett marad, egyiktől sem leszek sem több sem kevesebb. Csak fel mertem vetni és indokolni egy másik utat. Azt hiszem nem tettem ezt erőszakosan hogy egyáltalán indokolt legyen a monológod. Mély tisztelettel!
De mára egy szorzózáras I5 is szinte mindenre elég, nem kell tuninggal kezdeni a napot meg alulfeszeléssel, 30K-s CPU hűtővel ....
Ezért is mertem "régóta AMD pártinak" is felvetni (Nem akartalak titeket megsérteni ezzel! Szóval bocsánart, nem tudtam ...) a pár napja kijött modern deszkát, és egy egy ugyancsak pár napja megjelent CPU-t ugyan annyiért, mínusz a 30K-s hűtő (mert ugye az már felesleges lenne az I5-re).
De hogyha a FX-8150-nek és egy 30K-s vizes rendszernek több értelme van, akkor én kérek elnézést!
Hozzáteszem ha nem szánsz időt erre a kis monológra amit megírtál, akkor nem is lett volna újra egy vita generálva (ráadásul off-ba ugye) , hanem le lett volna azzal zárva hogy "a többinek meg utána járok/olvasok", és maradtatok volna csendben hithű AMD-s lovagok.
Szerintem maradjunk ennyiben!(#46531) anytime
Hát igen néha vérszemet kapnak ... de előbb utóbb úgy is Intel CPU-t vesznek! Vagy egy négymagos APU-t!
Te megúsztad mert a méret miatt nem játszott az FX! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Habugi #46529 üzenetére
köszönöm a te véleményed is
valami hasonlóra jutottam én is az olvasgatásaim során
most már csak az a kérdésem - de ez is megválasztódni látszik - hogy milyen házba is rakjam a motyóm majdnem akartam Intel Vs Amd vitaestet generálni... :
tény hogy az Intel jobbnak mondható, tesztekben, de nem vagyok abban biztos hogy az a felárért amit az Intel képvisel, megéri az a mennyiségű teljesítmény (ár/teljesítmény arányra gondolok) C -
Burt1793
veterán
válasz
Habugi #46529 üzenetére
Aki ezt nem akarja elolvasni, annak lerövidítem. Mindenki maradjon a sajátjánál, én mindig is Intelt használtam és örömmel látom, hogy egy játékban se kell az i7-es miatt aggódni, a 280x sokkal hamarabb elfogy.
Mindegy, sok gépet összeraktam, sose rakok beléjük amd procit (már vga-ból se szeretem, de itt is az van, hogy sokkal olcsóbb, mint az nvidia, így én is bedőltem...), de találkoztam már olyan amd fannal, aki képes volt az általam összeállított megrendelést önfejűen módosítani az utolsó pillanatban, így rendelt egy amd-s procit az inteles laphoz.
(#46530) anytime: Meg, b****a meg.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Habugi #46490 üzenetére
raven03 gyarkorlatilag a Fortress FT02 muanyagitott iteracioja, par javitassal.
amiben jobb minden masnal (talan a LianLi X2000 kivetelevel), hogy a ventik mogott kozvetlen jonnek a GPUk, tehat eroltetetten szelloztet, kozbulso dolgok (pl vinyok) nelkul. masik nagyon jo benne, hogy alulrol szellozik, elolrol pedig zart, tehat kevesbe lesz hangos elolrol nezve. egyenes a legcsatornaja is, ami megint segit.
legen GPUszellozesre az egyik legjobb koncepcio mai napig a piacon, CPUra elvileg szinten remek.
a tobbi se tunik rossznak, de mindnel sokkal nagyobb a tav a belepo hazventik es a hutendo egysegek kozott, plusz a Raven szelcsatornaja a legegyenesebb.
-
zolee0307
őstag
válasz
Habugi #46490 üzenetére
Nekem raven 3 van, teljesen meg vagyok elégedve vele. Mivel nagyon nagy a wiring space, meg a táp mögött is van még hely, a kábeleket könnyen el lehet rendezni, valamint mivel 90 fokban el van forgatva az elrendezés, a táp kábelei elérnek mindenhova, mégha nem is olyan hosszúak. Arra figyelj, hogy a saját kábelek olyan 100 cm körüli hosszúak legyenek, hogy az alaplaptálca mögött előre érjenek.
Én a gyári ventiken kívül még egy ventit tettem előre a hddhez. A ventik halkak, az adatlapomon lévő konfigom most úgy néz ki, hogy játék alatt a CPU olyan 53-58 c fok max, a vga 63-73 c fok körül mozog, de inkább 70 alatt van. A gyári ventik nekem olyan 600 rpm körül járnak, így halkak, maxon viszont a 18-asoknak porszívó hangjuk van már, de nem vettem észre, hogy sokat javulna a hűtés.
A porszűrők jók, tényleg könnyen lehet szerelni, sok hely van benne. Hűtés és hang terén meg vagyok elégedve vele, az előlapi 5,25-ös takarólemez eleje levehető, alatta a lemezek porszűrősek. A táp meg egy ceruzával ki-be kapcsolható. Viszont a legfelső 5,25 helyre DVD író nem fér be a ventiszabályzó miatt. A fényezés, meg a műanyag részek mattak, nem szedik az ujjnyomokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!