- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabri07
aktív tag
Sziasztok!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár napon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
50-80k.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Ismerősömnek kellene a laptop specifikusan szerencsejátékon focitippek rakásához, nem nagy igény, és ennek eredményéül nem nagy a keret sem, szinte csak erre lenne használva, meg néhány alapprogram.
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs speciális igény.
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem sokat lesz hordozva.
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows.
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Amilyen van ennyiért.
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs. -
totron
addikt
válasz
hiddenroth #1897 üzenetére
T-k közül lesz pár gyalázatos betekintési szögben, szinhűségben, nem mind, de van. A PWM-re érdemes figyelni, azaz nem max. fényerőn látod-e a villogást ésvagy fáj-e tőle a fejed. Na azt tényleg végképp neked kell látni. Olyan is van, hogy consumer vonalon több a PWM-free modell, mint üzletiben...
-
hiddenroth
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok mi a tisztességes ár egy normál, korának megfelelő állapotú Dell Latitude 5580 (4 mag/4 szál) vagy 5590 (4 mag/8 szál)-ért? Közös paraméterek: Full HD kijelző, 8 GB RAM, csak intel videókártya.
Tudtok esetleg olyan helyet Budapesten ahol ilyeneket, Lenovo T szériát, HP Elitebook-ot meg lehet nézni? Érdekelne melyiknek milyen a képe. Teszteket olvastam, de az csak teszt.
-
Kbali
nagyúr
válasz
hepibáb #1894 üzenetére
Amíg vársz a vásárlással, próbálj meg élőben megnézni egy 17-es gépet. Batár nagyok és nem tudom a vonat milyen (nemzetközi?) - de már egy 15-ös gép is neccesen fér asztalon is, nemhogy mondjuk ölben.
Én inkább egy matt, IPS 15-ös gépet néznék, lehetőleg numpad nélkülit. Sajnos a néha játék az pont az a kategória, ami akkor is gémer gépet igényel, ha csak 1 órát játszol (ne ez legyen a fő választási elem). -
hepibáb
tag
Kitölthetem így is :
Ráér, most még Ausztriában dolgozok szezonmunkán. Novemberben megyek haza.
250-300 eFt
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Otthoni célra használnám szórakozásként. Filmnézés, zenehallgatás, böngészés, néha játszanék...Évente 4x használnám utazás közben is a vonaton.
Azt hiszem 17 col vagy a fölötti a max méret, annyira nem vok képben. Nem vágom milyen felbontások vannak most laptopon, 4k videókat néznék azért rajta. Gondolom az IPS az jobb mint a TN ezt se vágom, mobilban tudom, hogy az amoled jobb, mint az ips a napfény láthatósága miatt. Fényes vagy matt se tudom melyik a korszerűbb.
Évente 4x utaznék, 4x9 órát a vonaton, de ott tudom konnektorba dugni, ha muszáj.
Win 10 vagy 11.
SSD-n lenne a rendszer, HDD-meg a filmek, zenék, adatok. Nem vágom most a 250-300ban mik férnek bele, sztem ssd elég lenne 120as, hdd meg terrás ha belefér. RAM ból jó lenne 16 gb ddr4, de az se baj ha kevesebb. PC-n, ha jól tudom duálban jobban működnek a ramok pl. 2x6 gb dual channel kit, de lehet ez a notiknál nem így van, nem volt még soha laptopom.
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…).
Hdmi a jó lenne, meg usb 3.0as azt hiszem, esetleg nem tudom hogy van még ilyen dvd író vagy lejátszó a laptopokban.
Lényegében ami 250-300 közötti ársávban jó ár-értékű laptop, azt szívesen megvenném.
Köszönöm -
hepibáb
tag
Sziasztok! Laptopot vennék használtat, ami jó ár-érték arányú, időtálló. Min 17' -ra gondoltam, nagyon nem szoktam játszani, nem muszáj gamernek lennie, de azért legyen neki teljesítménye. Inkább filmezésre használnám, böngészésre, néha játszanék vmit rajta, ilyen vágóprogramokat meg hasonlókat nem használok. Olyan 250-300at szánnék rá. Aki tud vmi jót, az kérem jelezze. Köszönöm
-
Benyuss
tag
Sziasztok,
Nagymamának keresek gépet általános felhasználásra. A paraméterek a következők:
A héten
100-130e ft
Filmnézés, youtube, facebook, főzős műsor.
Felbontása és mérete lenne fontos. Korából adódóan már nem olyan jó a szeme és sok feliratos sorozatot vagy filmet néz, így jó lenne, ha minnél jobb minőségű lenne a kijelző.
Semennyit, otthon lesz az asztalon, kanapén, stb.
mindegy.
itt segítségre szorulok. Manapság mennyi RAM kell egy gépbe? Főleg ha mondjuk szeretné 5-6 évig használni? Eléggé kiestem ebből, munkából adódóan csak 32-es gépeim vannak egy ideje. Jó lenne SSD, szerintem 256 elég neki, mindent felhőben tárol.
Jó hangszóró a sok média fogyasztás miatt. Az üzleti gépekkel az a tapasztalatom, hogy általában a hangszóró elég sarkallatos pont, elvégre nem arra vannak kitalálva. Nem tudom pl egy macbook air milyen lehet hangszóróban, mert ott szintén munkából adódóan csak a nagy gépekkel találkoztam.
Köszi szépen a segítséget! -
gaben22
senior tag
Helosztok, segítenétek az alábbiakban?
Meg fogom kérdezni majd ezt nem használt kategóriában is picit többért, csak sajna a követelmények és a pénz limit miatt használt lesz valószínűleg a megoldás. Felvilágosítottam, hogy ilyen célra nem laptop való, de mivel egyetemre kell így hurcibálná is, elfogadja ennek minden következményét.
Elkövetkezendő pár hét
Ha nem túl nagy kérés szeretnék kérni ajánlatot 170 000 és 220 000 HUF környékén is, ha egyáltalán lehetséges ennyiért ilyen követelményeknek megfelelni
3D render a legkomolyabb követelmény az alábbiak közül. Blender, Rhino, Adobe Illustrator, Indesign, Photoshop.
Ismerősöm master Sopronban formatervező művész szakon. Emelett szeretne picit komolyabban is foglalkozni vele, egyelőre csak magának tanulás szintjén, azaz nem megélhetés lenne ezt légyszi vegyétek figyelembe.
Próbáljunk meg IPS-t, hátha van ilyen, 14" környéke min.
Lesz sajnos, egyetem - kollégium, vonat, órákra is és lányról van szó
Windows
SSD, min. 240 GB, memória a kompromisszumok (ár) mentén ami már elfogadható Blendernek, próbáljunk meg 8GB-t, ha szerintetek elég erre a célra
Garancia nagyon jó lenne (3-6 hónap), mivel 3D render így gondolom dedikált GPU + masszív darab legyen, hogy hűtés valamennyire megoldott legyen és ne kezdjen el túl hamar steppingelni. -
Melack
veterán
Sziasztok! Használt laptopot keresek, a lényeg, hogy a mostani Rog Zephyrus-M-et cserélném le. Ami fontos, hogy kisebb legyen, min 8 Gb RAM és 256 Gb SSD kell, ezek mellett a világító billentyűzet és a touch screen lenne fontos. Amiket néztem, az a HP Elite X2 / Elitebook X360 1030, mert van hozzájuk dediktált toll. Tudtok más hasonló gépet esetleg? Köszönöm előre is!
-
CsCsigusz
tag
Sziasztok,
Egy-két hónap, nem sürgős
2. A gépre szánt összeg forintban?
100 nagyon max 150ezer Ft körül
Python, C, C++, Unity, elsősorban programozásra és linuxban elmélyülésre használnám, embedded diy projekteken dolgoznék
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszani lenne, viszont Unity fejlesztést szeretném 3D-ben is tanulgatni, de csak nagyon alap szinten, max 2010-es játékok grafikai szintjéig.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6" lenne az ideális IPS mindenképpen.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lakáson belül, azért többnyire akkuról szeretném használni.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linuxot tennék fel, nem kell semmi.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD minimum 256 GB, jó ha van benne optikai drive-nak hely hogy lehessen bővíteni.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Becsípődött a ThinkPad nálam, szóval mindenképp azokból a gépekből szeretnék. Fontos, hogy világított billentyűzete legyen.
Linuxos támogatása minél erősebb legyen és amennyire lehet csendes gépet szeretnék. Nem gond ha lehet moddolni, bővítgetniKöszönöm a segítségeteket előre is!
-
ParadoxH
aktív tag
Állítólag hibátlan és külföldi licitből van. Meg is vettem, pár nap múlva meglátom.
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy HP EliteBook 830 G8, i5-1135G7, 8GB, SSD 256GB megér 180 000 ft-ot? Tudom, hogy ez nem egy rossz ár egy ilyen laptopért, inkább a típushibái érdekelnének. Tud valaki ilyesmiről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest