Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
megott
aktív tag
-
megott
aktív tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Köszönöm, hidd el, ha szép lassan felveszed a studiós vonalat elhagyod a konzumer és soho cuccokat, nem az fog érdekelni hogyan kösd össze, mert más lesz a preferenciád, természetszerűleg hozzák ezek a cuccok a "nem háztartásbeli" csatlakozókat és szabványokat, viszont megnyílik egy olyan hangi világ előtted amit addig nem feltétlenül ismertél.
Természetesen ennek pro és kontra oldalával, nem olcsók, viszont stabilak és értéktartóbbak, a megbízhatóságukat már nem is hozom ide. -
megott
aktív tag
Na ez egy normális külső kártya, hátha valaki kedvet kap hozzá.
https://www.menemszol.hu/aprohirdetes/hangkartia/e-mu-1616m-r54355/ -
megott
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Pontosan erre alapoztam a felvetésem
"Az emberek 99.999%-a nem fog 350k-t kicsengetni egy külső hangkártyáért. Sőt, az emberek 95%-a még 100k-t sem."A tisztelt hozzászóló, honnan vette ehhez a mérőszámokat?
Nem kértem hogy eldönthető legyen, de ne állítsunk valótlant! A beszerzési forrásba persze te sem tudtál belekötni.Csorbi, igaz én is egy bizonyos rétegből tudok meríteni(zenészek, hifisták, stb) itt nem ritka, ha az audioeszközök éppen 6-7számjegyűek.
-
megott
aktív tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Az igényt ami támasztottatok, tökéletesen kiszolgálja az általam ajánlott készülék, megfejelve egy olyan minőségi kidolgozottsággal és támogatottsággal ami a Creativenek soha nem lesz.
Nem ezt vettem zokon, hanem azt hogy valótlant írtál, a magyarországi beszerzéssel kapcsolatban, valamint a vásárlási szokásokat illetőleg!
-
megott
aktív tag
válasz
SirRasor
üzenetére
"Az emberek 99.999%-a nem fog 350k-t kicsengetni egy külső hangkártyáért. Sőt, az emberek 95%-a még 100k-t sem."
Ezt mégis miből szűrted le, milyen mintavétel alapján dolgozol? Mert így a te hozzászólásod is megkérdőjelezhető.
A beszerzést illetőleg egy picit nagyobb tájékozottsággal, rögtön rájönnél, hogy butaságot beszélsz. Dehát az őstagsággal nem járhat minden együtt. -
megott
aktív tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Ugyanezt tudom neked is mondani, büdzsé kérdése csak.
-
megott
aktív tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Hááát,
-külön van a line és phone,
-nem RCA hanem spdif és unbalanced,
-valamint nem 3,5 hanem 6,3 a phone
RME Babyface pl, agyon is lehet bonyolítani, hogy mi legyen (soft és hardveresen is!) - melyik kimenten. Ráadásul mindezt bagóért, értelmes kidolgozási és hangminőségben.
-
megott
aktív tag
-
megott
aktív tag
válasz
tomcat78
üzenetére
Szinte kivétel nélkül a Doppler effektust kihasználva működnek, tény hogy kell egy masszív DSP mögé, valamint egy valós idejű EQ elég masszív min 12dB/oktávos szűrőkkel ha jól akarod csinálni. A sugárzók mérete itt is a megmozgatott légtömegtől függ (gondolj csak a fülbe dugható fülesekre, elég pici a membrán és annak kitérése is, mégis elég combos mélytartományt ki lehet belőlük csikarni dinamikus meghajtókkal) szóval lehet jót csinálni egy zárt fejhallgatóban, de a Sennheiser prémiumszegmensének sem olyan egyszerű az hogy homogén hangképet kapjunk, akkor ezektől a "bazári kütyüktől" mit várjunk.
-
megott
aktív tag
válasz
ggg666
üzenetére
Ugye tudod hogy ezek bármilyen értékek lehetnek pláne win alatt WASAPIban), natívan nem lesz ennyi sem, a Realteket meg hagyjuk. Nem szégyen kérdezni, sőt, de még így is a magad igazát hajtani, hogy tényszerűen butaságokat írsz a tájékozottlanságod miatt, azért az téged minősít.
-
megott
aktív tag
válasz
tomcat78
üzenetére
Van egy Kurzweil K2000R hangmodulom, asszim analógokkal, meg AES/EBu kimenettel, csücsül benne egy 16bites sampler, mégis ezerszer jobb hangot tudok belőle kicsikarni mint a Roland Integra 7ből (24bit) Nem bírják megérteni, a jelátalakítás, jelút, szűrők jósági tényezője ezerszer fontosabb mint a mintavételezés szóhossza vagy gyakorisága. Dehát tanulni mindig nehezebb, mint a fotelszakértők butaságainak bedőlni.
-
megott
aktív tag
válasz
tomcat78
üzenetére
Nagyon jól látod, “konzumer kártyán”, ezért mondtam a baktersapkát.
Lehetséges optikán 96kHz/24bit feletti átvitelt elérni, viszont mind adó-mind fogadó oldalon ehhez megfelelő csatolás szükséges. Vannak konzumer szegmensben erre példák, de ágyúval verébre? Nem sok értelmét látom, pláne ha nem egy rendes lehallgató fokozat van utána. Itt ezekről szó sem volt, csak a szabványban deklarált feletti elvárásról, persze ha a kisördög szólal meg belőlem, idekeverném a hímtag méregetést is. -
megott
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
a WAV-ot minek neveznéd ebben az esetben?
A kódolás mikéntje határozza meg a file tulajdonságát vagy a hordozott információ?
A veszteséges tömörítés megváltoztatja a tulajdonságát?
Nem kötözködés, érdekel, hogy te miként magyarázod ezt. -
megott
aktív tag
válasz
tomcat78
üzenetére
Várjál, írt soundfontot és mappert, így teljesen átment sw synthre.
Az audigy 2 tudott szintén soundfontot kezelni, ezek az újabbak (amit említett SB Z)szerintem a vst-k térhódítása miatt már nem. Mindenesetre GM támogatásnak lennie kell, de nem számítsunk több 10megás wavetable-ökre. -
megott
aktív tag
válasz
tomcat78
üzenetére
És amikor bejön a képbe, hogy egy adott hangmodulon(pl GM képes Roland-JV1080), szintin írsz egy progit, azt kiadod egy másikra (pl GM Korg Trinity, csak hogy egy időszakból legyenek), akkor hiába GM, a két hangszeren ég és föld lesz minden, hol az egyik-hol a másik javára. Régen szórakoztam vele, hogy a Doom2 E1m1 zenéje miként szól egy-egy hangkártyán, (az fm-et hagyjuk, maradt a wavetable) az MT32 és a GUS maradt versenyben, persze az MT32 jobb volt, viszont ha a GUS alatt el kezdtél mókolni a patch-ekkel, akkor sokkal jobb hangot hozdtál ki belőle, igaz ehhez érteni kellett a lelkivilágához.
-
megott
aktív tag
válasz
Zsömica
üzenetére
" "már" szón "
ez írásban nem jött át (mivel nem jelezted, bár lehetőség lett volna rá, valamint az "otthagyja" sem releváns tehát nincs ott semmi keresnivalója jelen időben, viszont múlt időben sem volt."mai napig használom az Xfi széria jobbik darabjait," - "De amire valóak azt ki lehet hozni belőlük, mozizni/játszani teljesen jó velük; zenét már én sem ezekkel hallgatok..!" - "De ezelőttig teljes megelégedéssel"
Most akkor mivel-minek mondasz ellent?"felül überelni" - felül felülni? Ennek sincs sok értelme.
Szerintem feleslegesen ne kavarogj ezen, már menteni nem lehet rajta amit leírtál.
-
megott
aktív tag
válasz
Zsömica
üzenetére
"Xfi széria jobbik darabjait, mai napig nehéz felül überelni őket..!"
A maguk összeghatárán és SOHO felhasználásán belül értelmezve ugye?
Én soha többet nem vennék Creative terméket az Audigy2 után átmentek gusztustalanba a driverek terén, a hangminőséget inkább nem méltatom ár-érték arányban. -
megott
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Szia, részemről ökölszabály, ha hangkártya csak külső, saját külső többszörösen szűrt és stabilizált táppal (lehetőleg trafóst, ne kapcsolóüzeműt!) adatvonal a lehető legrövidebb és közvetlenül az alaplapra csatlakoztatva(!), ferritgyűrűs kábelekkel, ha firewire akkor azon, ha usb akkor azon kínosan ügyelve arra, hogy ha USB2.0 az eszköz akkor csak és kizárólag USB2.0 portba legyen dugva(!) Az RME-m soha nem kékhalálozott (volt egy Yamaha és egy Steinberg 2-2 hétig gyorsan elengedtem őket-borzalmas volt számomra a szolgáltatása és szoftvere), a win10 hangkezelése egyébként is katasztrofális, vissza kell nekem is térni win7-re, mert a DAW és VST állományom jobban érzi magát ott, a korrektebb mintavételezés beállítások kezelését nem veszem ide win oldalról pluszba. Amiket itt leírtam ajánlások, nem kötelezően betartandó szabályok, ha valaki szeretne további megerősítéseket a témában, tudom ajánlani az analóg-digitális jelátvitellel foglalkozó szakirodalmat, rögtön egyet fog velem érteni.
-
megott
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Vagy ha bővebb a büdzsé és szeretnél minőséget is akkor RME (akár használtan is).
-
megott
aktív tag
válasz
Mustármag
üzenetére
PCI Riser megoldás lehet, ebből is van rengeteg féle.
-
megott
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Akkor vesztettem el a hitem az összes Creative cuccban amikor az E-MU 0404 USB-m (sajnos w7-en nagyon nyögdécselős volt, de van egy régi Mac G5, ott viszont jeleskedett a macOS 10.4 alatt) messze lezenélt minden Audigy-m (pl A1, A2-PLatinum EX, A4). Az már más tészta, hogy a mostani interface-em meg lekörözte az E-MU-t
-
megott
aktív tag
válasz
blendész
üzenetére
Engedd meg, hogy akkor valamilyen iránymutatásként visszautaljak az előző hozzászólásomra, amennyiben teljesen szoftveres "notation" irányba megyünk el, minél több ram és cpu legyen kéznél, lehetőleg minimum 3TB hdd (a spectrasonics nagyzenekari minták nagyon jók viszont sok helyet foglalnak) a vst, daw szintén zabálja az erőforrásokat. Gondolom önmaga nem akar már sample editálást vagy burkológörbézést, filterezgetéseket. Az alaplapi hangkeltő megfelel (bár az AISO natív támogatottsága azért fájó lehet), hiszen nagyzenekari-klasszikus műveknél a kiegyenlített hangkép a lényeg, ha csak nem akar ilyen "Hooked On Classics" vonalat követni

-
megott
aktív tag
válasz
tomcat78
üzenetére
Számomra még mindig nem derült ki, hogy milyen progival, mit akar csinálni, külső kontrollerek vannak e? Mert ugye ha Midi akkor "A", ha VST akkor "B", ha Tracker(Renoise pl) akkor "C". Ahol A,B,C, a környezettől függő konfigurációt jelöl, egy közös metszet azért van, RAM és CPU legyen rogyásig, ha nincs kifejezett célhardver és mindent szoftveresen akar megoldani és itt teljesen mindegy hogy csak szárnybontogatásról van e szó, vagy kicsit komolyabbról. Igaz kompromisszumokat mindig kell kötni.
-
megott
aktív tag
válasz
tomcat78
üzenetére
Én régi vasakra verem el, Roland JD-990 és JV-2080 +létező összes bővítőkártya, Korg Trinity, Roland GP-8, VG-8, GT-6, GR-55, effektek garmadája, meg régi Spirit Folio keverő, a gitárokat nem sorolom fel, az is van egy pár
Számológépet ezekre nem is merek használni, meg nem is tetszene a végeredmény. Sok csatornára nincs szükségem sávonként játszok fel mindent
, megszoktam a trackeres időkből. -
megott
aktív tag
válasz
tomcat78
üzenetére
Volt egy pár kártyám, SB Pro, GUS, GUS PNP, Turtle Beach-ek garmadája, SB Audigy 2 Platinum EX, EMU-k és most a Babyface Pro Fs, hidd el a chipset nem a világ, a körítés mellette sokat számít, néha sokkal többet mint a chipset maga. Ha neki tetszik hallgassa, dehogy veszem el a kedvét, tudom milyen az örülni egy egy jól sikerült váltásnak. Mondjuk én most perpill nem tudom hova lépjek tovább. (mert kísértés az van!
) -
megott
aktív tag
válasz
geprombolo
üzenetére
A jel-zaj viszonya sokkal jobb az SB-nek, valamint nem annyira vacak az AD-DA átalakítója sem mint az alaplapinak, képzeld ha vettél volna egy RME-t vagy Focusrite-ot!

-
megott
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem a protokol felülete fogja meghatározni az összáramfelvételt hanem a rádugott eszközök áramfelvétele, (tekintve hogy te 4 eszközt kötsz rá) simán meghaladhatod a 500mA amit az USB2.0 kezelhet egy porton (merthogy egy portba dugod a hubod) erre mondtam, hogy nyugodtabban alszik mindenki egy külső táppal, mint egy szem port passzív terhelésével.
az adott piacokon való ismertség nem garancia semmire, bár arra igen hogy a marketing jó munkát végez.
digitális átvitelnél is van bőven interferencia, jitter, csomagvesztés, stb, a "hangot" (ez is pongyola megfogalamazás, mert adatcsomagot kap) csomagkapcsoltan kapja az USB interfészen keresztül, majd a kártyán lévő DAC-ok végzik a konverziót, ezek marha érzékenyek a tápellátásra, komolyabb eszközökön ezért külön szűrt tápokat alkalmaznak ezen eszközök meghajtására. Szóval a hub bőven be tud zavarni, max nem hallod, de egy szkóppal kiderül a turpisság.
-
megott
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem, a tp-link nem az.
A második mondatod kicsit zagyva, picit nézz utána ennek, mert ez így nagyon sántít.
interferenciát okozhat elég sok minden, leginkább a nem megfelelően szűrt vagy árnyékolt jelek.
remek darab, de a műszaki leírásában semmi sincs ami megerősítene a döntésben.
-
megott
aktív tag
válasz
üzenetére
Valami értelemesebbet keres(pl, orico) , van külső tápos is ezekből.
https://www.orico.cc/us/product/detail/3310.html
https://www.orico.cc/us/product/detail/3985.html
https://www.aten.com/de/de/products/usb-&-thunderbolt/peripherie-switches/us234/
-
megott
aktív tag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Volt EMU 0404 USB, arról be tudok számolni, max win7(béta driver), win10 kizárt. Csak és kizárólag USB2.0 ha 3.0 van a gépben el kell felejteni sajnos, Hangra iszonyat jók, én ragaszkodom a külsős kártyákhoz, a jobb S/N ratio miatt. Érdemes egy rendes tápot építeni hozzá, hogy ne a kapcsolóüzemű zaját szedje össze.
Most egy RME Babyface Pro FS-t hajtok az EMU helyett, ez teljesen más világ. -
megott
aktív tag
válasz
amstro555
üzenetére
A hangkártya átvitelétől is függ a lesugárzott frekitartomány (általában a hallható megy nekik, igaz nem mindegyik tudja ezt 3dB-en belül), a hangszórókon már cizelláltabb ez a dolog, a hallhatót nem mindegyik tudja meglépni (sőt!) a 3dB-en belüli átvitelt (hallható frekiben)meg teljesen el lehet felejteni! A különböző torzításokat, hangszínezetttséget most ne keverjük ige, emrt mindenkinek elmegy a kedve a zenehallgatástól.
Milyen frekvenciáról van szó egyébként? -
megott
aktív tag
Sziasztok!
Hónapokkal ezelőtt jöttem hozzátok egy kérdéssel egy SB Audigy 2 Platinum EX lecserélésével kapcsolatban, azóta túl vagyok egy Steinberg UR22 Mk2 (borzasztó, hogy mono a monitorozási lehetőség) egy EMU 0404 USB (sajnos hozza a Creative szar drivereit WIN7 alatt is) hangkártyán. Mondanom sem kell, hogy a Steinberget a földbe alázta az EMU, mind digitális mind analóg vonalon, pláne hogy az EMU-ban rengeteg fejlesztési potenciál van. Sajnos a drivere miatt nem éreztem biztos megoldásnak, beinvesztáltam egy RME Babyface interfészbe. Nos, hazaértem, villámgyors és hihetetlen dinamikával bíró kártya, minden ki és bemenet külön EQ-t kapot és szabadon paraméterezhető "események" is köthetők hozzájuk.
A hangja messze felülmúl bármint amit eddig hallottam hangkártyák közül. -
megott
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Sound Blaster Audigy 2 Platinum EX kártyám-külső egységem egy modernebb darabra. A Steinberg UR22 Mk2 jó választás lehet? Fontos a MIDI port és a hangminőség, ki és be irányban is! Köszönöm javaslataitokat és válaszotokat!
-
megott
aktív tag
-
megott
aktív tag
válasz
Recon666
üzenetére
A lényeg, hogy figyeljen oda, hogy be legyen kapcsolva a hibrid alvás és a hibernálás is, valamint a komponensek admin joggal legyenek futtatva, mert egyébként nem menti el a beállításokat leállításkor.
Én egy Audigy2 Platinum EX-t nyúzok w10 alatt ezzel a driverrel
Tényleg mire lenne érdemes váltanom, vagy moddoljam a jelenlegit? Ki lehet belőle sajtolni jobb hangminőséget?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Milyen processzort vegyek?
- PR-Telecom
- Posta, csomagküldés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eGPU tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- További aktív témák...
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A gőgösség nem pozitív emberi tulajdonság!